Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bir konuda bana yardım edermisiniz..

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba Arkadaşlar,

İşin içinden bir türlü çıkamadım sizlere sormak istiyorum, çoğunuz için basit bir şey olabilir ama benim için zor bir şey oldu biraz.. :/

Şimdi arkadaşın biri şöyle bir slider yapmış,

https://codecanyon.net/item/translucent-jquery-banner-rotator-slideshow/full_screen_preview/801607

Benim burda yapmak istediğim o yazıların altında kalan nesneyi yapmak. Fakat nesnede gördüğünüz gibi bir blur effecti var. Şu kısım yani,

58164012.jpg

Ben bu nesne üzerine uygulanan style'yi yapmak istiyorum. Fakat beceremedim..

Adam bunu javascript ile yapmış fakat ben photoshop programında oluşturmak istiyorum..

Bana bu konuda yardım edecek arkadaşlara minnetar kalırım..

Resimli olarak nasıl yapacağımı gösterirseniz sevinirim veya yapıp style'sini paylaşırsanız..

Benzer konular

yas_yil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu kısım diye kastedilen blur efektinin olduğu alansa çözümü basit şöyle; rectanguler marquee tool ile istediğin alanı seçip filter bölümünden gaussian blur efektini uygulamak.

Greenmagic

🌱Yeni Üye🌱
resmin kendisini atarsan nereye blur atılıcaksa geri yolliyim ben sana

Son düzenleme:

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yas_yil ;
Dediğin kadar basit değil malesef :( Blur effectini ben biliyorum fakat benim istediğim herhangi bir resme değil o nesneye blur effectini verip ona matlı kazandırmak. Bir nevi style uygulamak o ince uzun diktörtgene. Sen yapabilirsen o nesneye yap istersen..

Greenmagic ;

Ben resime effect vermekten söz etmiyorum benim amacım o diktörtgene o style'yi uygulamak hangi resmin altına gelirse gelsin o mat şekilde gözüksün.

Umarım anlatabildim..

Halada yapabilmiş dğeilim umarım yarıdmcı olan bi kardeşimiz çıkar.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Görselinizin üzerine beyaz bir zemin atın. Layer seçeneğiniz Multiply olsun. Görselin üzerine koyduğunuz beyaz alanın kenarlarındaki sertliği silgi ile yumaşatabilirsiniz.

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet işte aynen bu :)
anlatırmısınız style üzerinde nasıl yaptınız ?

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
-ilk olarak resmin bir kopya layer alın, diğerini gizleyin. yedek almak iyidir :)
-Convert to smart object deyin. Bu sayade resim üzerine eklediğimiz efektleri çok rahat bir şekilde değiştireceğiz.
-şimdi convert ettiğimiz layer a gaussian blur ekleyin. Ben 5 değerinde bir blur ekledim.
-şimdi ise istediğiniz bir yeri marquee tool ile seçin. ben alt tarafı seçtim. seçtikten sonra seçtiğiniz bölgeyi layer mask yapın.
adım sonu resimi
IKHYB.jpg

-layer ı tekrardan smart object yapın. bu aşamanın yapılmasıyla bölgemize blending options tan bir kaç efekt verebilirsiniz. ben drop ve inner shadow ekledim. renk açısından da color overlay den renk seçip opacity yi düşürün.
kolay gelsin

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) Ben anlatamadım sanırım tekrar anlatayım..

Şimdi benim burda amacım o resmi o şekilde yapmak değil nesneyi o şekilde yapmak.
Yani bu dediğimiz effecti ben resim üzerinde zaten Blur Tool aracı ilede yapıyorum ama benim amacım resmi yapmak değil nesneye o matlığı vermek.

Adam gördüyseniz linkte resme değil nesneye o özelliği verip yapmış.

Umarım anlatabildim resimde gördüyseniz

58164012.jpg

adam bu şekil yapmış fakat resme değil nesne üzerine vermiş mat effectini.

Umarım anlatabilidim.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Benim kullanmış olduğum yöntemde zaten nesneye bu efekt verdiniz. Mask ın içine ne çizerseniz o kısım blur efekti alır.

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Buyrun resimin üzerine bir nesne ekledim ve dediğiniz adımları yaptım çıkan sonuç bu;

79477478.jpg

Photoshop programında bir nesneye blur verirsek dağılıyor. Bunu Blending Options seçeneğinden yapmamız lazım..

İSterseniz siz bir deneyin nesne üzerinde bu effecti verebilecekmisiniz..

beykozlu1908

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İstediğiniz bölgeyi seçim araçlarından herhangi biriyle seçin sonrasında filter > blur > gaussian blur yapıp gerekli değeri girin. Benim anladığım bu :)

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya aarkadaşlar dediğim resme değil nesneye vermek yukarıdada ayrıntlı resimli yazdım hala anlatmadımmı..

yardımcı olun :(

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
blending den nasıl blur verilebilirki? Veriliyorsa gerçekten bilmek isterim. Benim şuan bildiğim kadarıyla bir nesneye vermek için smart object kullanmak en iyisi. Buyrun size psd dosyamı vereyim.link

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kod filan yazmaya gerek yok. Mat görünmesini istediğiniz bölüm için yeni bir layerde bir seçim alanı oluşturun içini beyaza boyayın (Back ve Foreground siyah beyaz iken) filter/Render/Clouds uygulayın daha sonra Filter/blur/Gaussian blur (Biraz yüksek bir değerde) uygulayın istediğiniz gibi bir görüntü olacaktır ...
284q1.jpg
[/url][/IMG]

tugba34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ZxxxE

Hocam konuyu okumadınız sanırım ben nesneye blur vermek istiyorum image dosyasına değil.

BlueX

en başta yazdığımı bir daha okursanız şöyle bir cümle kurmuştum "Adam bunu javascript ile yapmış fakat ben photoshop programında oluşturmak istiyorum.."

siz benden daha iyi bilirsiniz böyle bir şey mümkünmüdür photoshop'da yapılması ?
Tekrar söyliyeyim resme blur effecti vermicez nesneye vereceğiz :)