Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu bir isyan..

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
Arkadaşlar bu nedir ya herkez bir webtasarımcı herkez bir grafiker işi bilende bilmeyende bu alan içerisinde.
Herkes birbirinin hakkını yiyor.Ben Anakra'da oturuyorum.Firmaları gezip internet siteleri yoksa yapmaya çalışıyorum çoğunun var eyvallah yapcak bişe yok ama firmaların sitelerine bi giriyorum paintte tasarlanmış websiteleri.

İnanamıyorum bu duruma çoğu firma sahibini webtasarımcıyım diye kandırmış paintte site tasarlayıp firmaya satmış kişiler yüzünden ekmeğimizden oluyoruz.Keşke bu duruma bir çare olsa...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Çaresi var müşteriye ugun fiyat söyleyin olsun bitsin. Sizin küçümsediğiniz bir çok siteyi 75-100 tl arasına yaptıranlar var siz site fiyatına 1500 tl derseniz bu da normal bence hiç şaşırmıyorum ...

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
demek istedğim o zaten işi bilmiyen sadece <body> yazıp işi bitirip paintte tasarım yapılan siteler var,analtmaya çalıştığım bu siteleri işi bilenlerin yapması bu işten ekmek kazanmayı hakedenlerin yapması.

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu nedir ya herkez bir webtasarımcı herkez bir grafiker işi bilende bilmeyende bu alan içerisinde.
Herkes birbirinin hakkını yiyor.Ben Anakra'da oturuyorum.Firmaları gezip internet siteleri yoksa yapmaya çalışıyorum çoğunun var eyvallah yapcak bişe yok ama firmaların sitelerine bi giriyorum paintte tasarlanmış websiteleri.

İnanamıyorum bu duruma çoğu firma sahibini webtasarımcıyım diye kandırmış paintte site tasarlayıp firmaya satmış kişiler yüzünden ekmeğimizden oluyoruz.Keşke bu duruma bir çare olsa...

Bu isin caresi denetim getirmekle cozulur ancak. Danimarkada webtasarim isi yapan herkes denetimden gecer. Bu is ancak bu sekilde cozulur. Sizin bizim dememizle olacak is degil maalesef. Adamlar hazir script kullanip webmasterim diyo bu memlekette...

Çaresi var müşteriye ugun fiyat söyleyin olsun bitsin. Sizin küçümsediğiniz bir çok siteyi 75-100 tl arasına yaptıranlar var siz site fiyatına 1500 tl derseniz bu da normal bence hiç şaşırmıyorum ...

Hocam isin icinde EMEK denen bir sey var. Sifirdan portal kodluyosun mesela bir ayin veriyosun belki daha fazlasini. Vakir nakittir dedigine mi yanarsin 100 lira fiyat bictiginde gozlerine mi yanarsin beynine mi yanarsin...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
demek istedğim o zaten işi bilmiyen sadece <body> yazıp işi bitirip paintte tasarım yapılan siteler var,analtmaya çalıştığım bu siteleri işi bilenlerin yapması bu işten ekmek kazanmayı hakedenlerin yapması.

Olaya o açıdan bakarsak kesinlikle haklısınız. Yanlış anlaşıldı özür ...
Hocam isin icinde EMEK denen bir sey var. Sifirdan portal kodluyosun mesela bir ayin veriyosun belki daha fazlasini. Vakir nakittir dedigine mi yanarsin 100 lira fiyat bictiginde gozlerine mi yanarsin beynine mi yanarsin...

Emek elbette var ama ne kadar? Sorun urada zaten hazır site şablonları üzerinde yazıları değiştirerek site yapılabiliyor. Yapılamaz diyorsanız araştırma yapın 20 dk. da siteniz hazır reklamlarıyla karşılaşırsınız ...

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑

• Grafikerler.Net Platformun kuruluş amaçlarından biride budur arkadaşım...
  • Müşterileri profesyonel seviyede bilinçlendirmek ve yönlendirmek,
  • Sektör içi rekabette seviye düşürmeyi değil nasıl profesyonel seviye ye yükseltilebiliri göstermek ve uygulamak,
  • "Her seyi biliyorum" demeyi değil , Daha çok ve daha iyi nasıl öğrenebilirim düşüncesini oluşturmak
  • Hazırı alıp tembellikten uzak tutarak kendine özgün tasarımları yaratabilme düşüncesini yer ettirmek .. vb .. tüm bilinçlendirme , öğrenme ve öğretme çabasındadır...

isyan değil şuan ki bilinçsiz tüketimin genel reel sonucudur. Arz ve talep uyumu yanlış noktada olsa bile arz ve talebi doğru yöne yönlendirme çabasında olmalıyız.

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
hazır şablonlarda kullanılabilir ama lisansını vs. satın alarak çalarak değil.
4 gün önce bir firmaya girdim adam yakınıyor ben su güne kadar 3 webtasarımcı değiştirdim diyor,biri geldi banner ekledi,biri geldi sağa sola kayan resim ekledi,diğeri geldi 100 tl aldı bir ay oldu sitem hala aynı diyor,ben bu adama ne desemde aklı hep kendini kandıranlarda.
Zor bu meslek zor...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
  • Grafikerler.Net Platformun kuruluş amaçlarından biride budur arkadaşım...
  • Müşterileri profesyonel seviyede bilinçlendirmek ve yönlendirmek,
  • Sektör içi rekabette seviye düşürmeyi değil nasıl profesyonel seviye ye yükseltilebiliri göstermek ve uygulamak,
  • "Her seyi biliyorum" demeyi değil , Daha çok ve daha iyi nasıl öğrenebilirim düşüncesini oluşturmak
  • Hazırı alıp tembellikten uzak tutarak kendine özgün tasarımları yaratabilme düşüncesini yer ettirmek .. vb .. tüm bilinçlendirme , öğrenme ve öğretme çabasındadır...

isyan değil şuan ki bilinçsiz tüketimin genel reel sonucudur. Arz ve talep uyumu yanlış noktada olsa bile arz ve talebi doğru yöne yönlendirme çabasında olmalıyız.

Güzel hoş diyorsun da müşteri, parayı verdim düdüğü de çalarım hesabında..
Her şey benim istediğim çerçevede olacak kural mural tanımam diyor. Dolayısıyla böyle bir zihniyeti bilinçledirmek de hakikaten alt yapı istiyor.
Sonuç olarak eğitim kurumlarında bu konuya da yer verilmeli diye düşünüyorum.

Yoksa bizim ülkemizde hangi kurum denetimini olması gerektiği gibi yapıyor ki bu sektörde yapılsın?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel hoş diyorsun da müşteri, parayı verdim düdüğü de çalarım hesabında..
Her şey benim istediğim çerçevede olacak kural mural tanımam diyor. Dolayısıyla böyle bir zihniyeti bilinçledirmek de hakikaten alt yapı istiyor.
Sonuç olarak eğitim kurumlarında bu konuya da yer verilmeli diye düşünüyorum.

Yoksa bizim ülkemizde hangi kurum denetimini olması gerektiği gibi yapıyor ki bu sektörde yapılsın?

Eğitim kurumu demişken, benim stajerlerin okulundan fiyat teklifi istemişlerdi. Ben de öğrencilerinizin katkısı olsun, tüm tasarımı ve tüm uygulamaları onlar yapar ise teslim süresi 1 ay fiyatı da öğrencileriniz yaptığı için 800 TL dedim.

Müdür akşam üstü telefon açtı. ''eminim iyi işler çıkartıyorsunuz, fiyatınız için teşekkür ederim fakat verdiğiniz fiyat çok yüksek'' dedi. Konuştuk, konuştuk..Ağzından aldıkları fiyatı cımbızla çektim. 9.99 TL. :)

Meslek lisesi ve grafik eğitmeni bu müdürümüz de dahil olmak üzere milletçe ki ortalama olarak %98.9 gibi bir kısım... işin ucuzundayız. Geri dönüşü yok.

Geriye kalan oran ise işini bile firmalar sadece..

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Eğitim kurumu demişken, benim stajerlerin okulundan fiyat teklifi istemişlerdi. Ben de öğrencilerinizin katkısı olsun, tüm tasarımı ve tüm uygulamaları onlar yapar ise teslim süresi 1 ay fiyatı da öğrencileriniz yaptığı için 800 TL dedim.

Müdür akşam üstü telefon açtı. ''eminim iyi işler çıkartıyorsunuz, fiyatınız için teşekkür ederim fakat verdiğiniz fiyat çok yüksek'' dedi. Konuştuk, konuştuk..Ağzından aldıkları fiyatı cımbızla çektim. 9.99 TL. :)

Meslek lisesi ve grafik eğitmeni bu müdürümüz de dahil olmak üzere milletçe ki ortalama olarak %98.9 gibi bir kısım... işin ucuzundayız. Geri dönüşü yok.

Geriye kalan oran ise işini bile firmalar sadece..

Biz buna halk dilinde çingenelik diyoruz..
Açıkçası bunun tedavisi olduğunu düşünmüyorum..
Bu sektörde ekmek kazanan meslek sahibi her birey savaşını vermek zorunda..
Şuan için tek çare bu sanıyorum..

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Emek elbette var ama ne kadar? Sorun urada zaten hazır site şablonları üzerinde yazıları değiştirerek site yapılabiliyor. Yapılamaz diyorsanız araştırma yapın 20 dk. da siteniz hazır reklamlarıyla karşılaşırsınız ...

Hocam hicbir webmaster hazir sablonun kendi yazdigi sablondan iyi oldugunu iddia edemez. Eger ederse o adamin kod bilgisinden suphe ederim ben!
Ben musterilerime anlatiyorum olayi anlayan da cikiyor anlamayan da. Bugune kadar hic bir scriptin (kendi kodladiklarim haric) editleyip satmadim. Prensip meselesi bu. Bu isi yapan herkes profesyonel olsa ve prensip sahibi olsa zaten o ilk basta dediginiz cekin fiyatlari asagiyayi hic dusunmeyiz bile. Ha musterinin butcesi yoktur (bireysel tasarimlar icin) zaten insan olan elinden geldigince yardimci olmaya calisir...

Dipce:
1996 yilinden beri bu sektorun icindeyim. 1999 yilindan beri de profesyonel olarak calisiyorum. 2005 senesinden oncesine kadar biz programcilar ve webmasterler icin boyle bir sorun yoktu. Hazir sablon kullanimi yayginlastiktan sonra uc bes kod bilip html'de edit yapabilen herkes para kazanma derdine dusup bu piyasanin anasini aglattilar. Bunun buyuk cogunlugu da ergenler ve ogrenciler maalesef ki...
Bir de bunlara piyasada tutunmak isteyen coder'ler eklenince piyasa alcak surunme modundna cikip tunellerde gezmeye basladi ki yaziktir gunahtir onca insanin emegine...

Soyle dusunun siz saatlerinizi verip bir cizim yapmissiniz logo icin. Birisi de sadece yazidan olusan baska bir logo yapmis. Bizim sektorumuzde sizinki kadar gorsellik on planda olmadigi icin (Hazir sablonlarla sifirdan kodlanan sablonlarda cok fark bulamazsiniz) musteri ucuza gidiyor iste...

KAYIBEY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yazdıklarınızda kesinlikle haklısınız ama olaya çeşitli pencerelerden bakmanızda fayda var. Şöyle ki;

ben aslında o söylediğiniz tarzda işler yapan birisiyim. durun hemen kızmayın :) açıklamama izin verin.

Aslında yabancı diller üzerine bir mesleğim var. Hiç bir bilgisayar eğitimim veya sertifikam yok ama herşeyi kendi çabamla öğrendim ve öğrenmeye çalışıyorum. Logo tasarımından tutun da web tasarımına kadar birçok işi yapmaya çalışıyorum. Photoshopta tasarlayıp css e dökmeyi de yapıyorum, wordpress tabanlı bir site kurup üzerine tema hazırlayıp çalışmayı da yapıyorum...

Aslında tüm bu işler için çıkış noktam kendime yetmekti ama zamanla gelen talepler karşısında ben de hizmet sunmakta sakınca görmedim. Bir de şu var ki bazı arkadaşlar tutturmuşlar hazır script kullanmak sanki edepsizce bir şeymiş gibi yazıyorlar..

Joomla, Wordpress gibi scriptler için yüzlerce belki binlerce beyin düşünüyor. Sevdiğim bir söz var: "Hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz" diye. Şahsen wordpressle ihtiyaçları karşılayacak bir site için kalkıp yeniden kodlama gereği duymam.

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Daha kucukken cocugunun eline kitap vermezsen,
Kalemle, boyalarla, boyama kitaplariyla tanistirmazsan,
Hayal dunyasini gelistirecek masallar okumazsan,
O cocuk bu tur aktiviteleri gerceklestirebilecegi bir ana okuluna, yuvaya vs. gidemezse,
Ilkokula basladiginda; asil gorevi muduru tarafindan bayramlarda okulu suslenemek haline gelmis,
Alanina gerekli deger verilmedigi icin mesleki tatminsizlik yasayan resim ogretmenleri elinde sanat algisi gelisir ise,
Haftada bir saat olan ders icinde ogretmenler ogrencilerini "haydi cocuklar 23 nisan resmi cizelim" gibi konularla,
"cocuuum o renk orada kullanilir mi?" gibi kisitlayici tavirlarla, gercek resim bilgisi vermeden resim sanatindan sogutur ise,
Ilerleyen siniflarda zaten boyle bir dersi de kaldiran mufredatlarla hayat damarlarindan biri koparilir ise,
Elbette o kisinin estetik algisi gelismez.
Elbette bu tur islerin bir bilgi ve beceri urunu olarak ortaya cikmasi gerektigini kavrayamaz.
Elbette isi ehline yaptirma gibi bir kaygi duymaz.
Ve elbette isini kalitesine bakmadan en ucuza yapana verir.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam hicbir webmaster hazir sablonun kendi yazdigi sablondan iyi oldugunu iddia edemez

Sözlerim yanlış anlaşılmasın, webmasterler şablondan iyi olduğunu iddia eder etmez ayrı bir konu, benim kastettiğim küçük esnaf ve internet sayfasıyla çok ilgili kişiler değil, adamın zaten işleri ters gitmiş iş yok güç yok internet sayfası açalım belki işler açılır düşüncesinde olan bir çok kişi için abartılı internet sitesi fiyatları ağır geliyor. Ne ben ne de bir başkası 100 liralık siteyle 1500 liralık site aynı olur aynı işlevi görür havasında değiliz ama vatandaşa ücret yüklü geldiği için ucuz yollu site nasıl yaptırım arayışına giriyor ve diğerlerine davetiye çıkarılmış oluyor...

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Arkadaşlar çok gaddar olmayın hepimiz bu yollardan geçtik. Öğrenim aşamasında hazır templateler yapıp bişeyler tasarlayıp editleyip sattığımız olmuştur. Anamızın karnından coder, developer , front-end developer olarak doğmadık. Bir web sitesi en az 3 aşamada 3 kişisin elinden geçmiyorsa o site site değildir. Zaten çok nadir seniorlar tarafından tek elden geçebilir. Webde de aynı taklit mallardaki olay gerçekleşmektedir. Taklitler aslını yaşatır arkadaşlar siz işinizi iyi yaptığınız ve kendinizi geliştirdiğiniz sürece müşteri portfoyunuz genişleyecektir. Unutmayınki çoğu insan çok zengin değildir ucuz alacak kadar. Siz müşterinize gerekli farkı gösteriyor aradaki uçurumu anlayamıyorsa ve sizden o basit sitelere verilecek ücreti almanızı talep ediyorsa ve siz hala işi almak için üsteliyorsanız sorun müşteride değil sizdedir insanları buna alıştırmayın işte bizim sektörün sorunu bu.

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sözlerim yanlış anlaşılmasın, webmasterler şablondan iyi olduğunu iddia eder etmez ayrı bir konu, benim kastettiğim küçük esnaf ve internet sayfasıyla çok ilgili kişiler değil, adamın zaten işleri ters gitmiş iş yok güç yok internet sayfası açalım belki işler açılır düşüncesinde olan bir çok kişi için abartılı internet sitesi fiyatları ağır geliyor. Ne ben ne de bir başkası 100 liralık siteyle 1500 liralık site aynı olur aynı işlevi görür havasında değiliz ama vatandaşa ücret yüklü geldiği için ucuz yollu site nasıl yaptırım arayışına giriyor ve diğerlerine davetiye çıkarılmış oluyor...

Hocam sozlerinizde yanlis anlasilacak bir sey yok. Aksine sizin soylediklerinize istinaden soyledim onlari. Piyasanin icinde olan birisi olarak durum cikarimi yaptim. Sizin de dediginiz gibi bazilari icin web sitem var demek yeterli.

Ben kendimden ornek vereyim;
Siteyi kodluyorum bir grafikere sablon yaptirip css'yi ona gomuyorum. Sonra gidip arama motorlarina kayitlarini yapiyorum. Seo'su, meta, hash taglari vs. her seyini yapip adamin eline veriyorum.
Islevsel bir site oluyor. Ama piyasada sikayetci oldugumuz tarzda is yapanlar yaptim oldu havasinda. Mantikli dusunuldugunde aslinda her islem icin ayri ayri ucret odemek zorunda kailyor vatandas ki aslinda cok daha kulfetli hale geliyor. Mesela ben sahsen suna da karsiyim piyasada o kadar grafiker varken neden kendim sablon hazirliyayim?
Bu isin egitimini almadim. Renk ayrimi ve uyumunu bir garfiker kadar ustaca yapamam. Yapmami da kimse bekleyemez benden. Ama piyasada benle ayni fiyatta hatta benden daha pahaliya bu isi yapip profesyonel bir grafikerle calismak yerine photoshop'ta basitce sablon hazirlayip satanlar da var. Bence bu adamlar dolandiriciliktan baska is yapmiyorlar...

Herkes kendi bildigi isi yapsin... Hakki olan parayi da alsin. Temennim bu sadece.

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
bugün bir firmaya uğradım adam sordu direk ne akdar site yapıyosunuz diye

dedik 500 tlden başlıyo fiyatlarımız özelliklere göre dğeişim gösteriyor dedik..

Adam demez mi geçen hafta şirket adına iki kişi geldi 150 tlye istediğimiz gibi site hazırlıolar su an diye dedim lanet olsn :S:S:S

emek hırsızları...

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
tema editleyerek site yapanlar bu fiyatları verirler. html nova templateini editleyip kendine site yapanlar ve müşterilerinede hazır temaları editleyip 2 3 referansa sahip kişilerde bu ve buna yakın fiyatlar talep edebilir örneğin 500 lira gibi. Normal tabi bende bu tarz kişileri emek hırsızı olarak görüyorum...

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
Lan artist laf mı çarptryosun sen bana benim yaptığım işler 1500 tlden aşşağı değil salak herif

hazırladığım temlatelerde lisanlı themeforest temalarıdır işi bilmeden konuşma artist ezmesi seni.

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
Neden kendimede hazır siteden hazırladığımıda açıkladım her oltaya sazan gibi atlama. !