Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cahil grafiker! okumadan grafiker olunur mu? okumamış bir insan grafiker olabilir mi?

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
konuyla ne ilgisi var demeyin arkadaşlar.
iki sene ehliyetsiz araç kullandım. takii yakalanana kardar. tabi paşa paşa cezayı ödedik ama.
ama bu zaman zarfında hiç kaza yapmadım. şimdi 6 senelik ehliyetim var ve iki kaza :lol::lol::lol:
daha ne demen gerekki anlayan anladı...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
konuyla ne ilgisi var demeyin arkadaşlar.
iki sene ehliyetsiz araç kullandım. takii yakalanana kardar. tabi paşa paşa cezayı ödedik ama.
ama bu zaman zarfında hiç kaza yapmadım. şimdi 6 senelik ehliyetim var ve iki kaza :lol::lol::lol:
daha ne demen gerekki anlayan anladı...

Bu sizinle alakalı bir durum ya da karşınızdan gelen aracı kullanan kişi ile ilgili aldığınız ehliyet eğitimi ile ilgili değil. :) Sanırım sizde bu yorumumu anladınız.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu sizinle alakalı bir durum ya da karşınızdan gelen aracı kullanan kişi ile ilgili aldığınız ehliyet eğitimi ile ilgili değil. :) Sanırım sizde bu yorumumu anladınız.

yok yok. ben burada okullular hakkında bir yorum yapmak için demedim.
sadece bir bakış açısıydı bu. tamamen bu böyledir, okula ne gerek var anlamında bir mesaj değildi. yanlış anlaşıldım yine yaaa.

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Okulunu illa okumak" böyle bir cümleyi sanırım kimse kurmadı. Peki soruyu ben size sorayım. Hiç okumuşla okumamış bir olurmu?

Bunu da yanlış anlayacağınızı düşünerek şöyle sorayım:

Okumuş ve mesleğe yeni başlamış birisi ile. Okumamış ve mesleğe yeni başlamış birisi aynımıdır?
arkadaşım sen sitede atılan mesajların eksiklerini mi araştırıyorsun tebrik ederim benim mesajımda bulmuşsun... okumuşla okumamış bir olmaz tabi ki ama ben cahil değilim allaha şükür üniversite mezunuyum ... sen galiba aşağılamak için buradasın

hakan sakin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eskiden Grafikerlik Güzel Sanatlarda bir daldı hala öyle ama etrafınıza bakın her yerde grafikerlik kursları şimdi meslek okullarında da var cevap kendiliğinden ortada bu meslekte diploma etiket olur yaratıcılığın ve yeteneğin yoksa zaten sanada yokmuşsun gibi davranırlar. okulunda faydası var tabi eğer yetenekliysen sana artı şeyler katar. sırf meslek olsun diye bu işi piyasada öğrenenler okadar çokki bir çoğu kartvizit broşür torba yapmaktan öteye gidemezler. bu piyasanın içinde gezinir dururlar. sabit yerleri olmaz. kariyerleride olmaz. bilgisayar çıktıktan sonra bu meslek bu hale geldi. valla bu meselede konuşcak okadar çok şey varki. hayırlısı ne ise herkes için o olsun.

sevgiler, saygılar, herkese mutluluklar.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım sen sitede atılan mesajların eksiklerini mi araştırıyorsun tebrik ederim benim mesajımda bulmuşsun... okumuşla okumamış bir olmaz tabi ki ama ben cahil değilim allaha şükür üniversite mezunuyum ... sen galiba aşağılamak için buradasın

Pardon ama bu mesajınızı neye istinaden yazdığınızı anlayamadım? Kimseyi küçük gördüğümüz yok. Aksine görüldüğü üzere kendiminde mektepli olmayıp alaylı olduğumu yazdığım halde kimi aşağıladığımı düşündünüz.

Lütfen yazmış olduğum mesajları dikkatli okuyunuz. Böyle bir ima bile yoktur.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Çok rabet gören, herkesin fikrinin olduğu, anlaşmazlıkları bol olan, sonucu bir yere varmayan bir konumuz bu... Yıllardır kısa aralıklarla burası gibi benzer her ortamda bolca konuşuldu...
Benim ilgimi, "Cahil grafiker !!!" başlığı çekti...
"Okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de gerçek alimler çıkabilir." Bu nedenden dolayıda bu konu açıklığa kavuşmaz... Fakat doğru yol bir tanedir. Olmuşa çare yok, geleceğe bakmak gerek... Yeni yetişen meslektaşlarımıza önce "OKUL"u tavsiye edelim. Ben okumadım alim oldum sende okuma gibi tavsiye vermek en KÖTÜ olanı. Grafiker yetiştiyorum diye boy boy ilanlar veren kursların aslında grafiker yetiştirmedigini, sadece program öğrentigini, grafik eğitiminin uygulamalı bir sanat dalı oldugunu bu eğitigiminde ancak OKUL larda verildigini öğrenelim.

"Hiçbir acı cehaletten daha fazla zahmet verici değildir."Hz.Ali (Halife)
"Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır."- Mevlana Celaleddin-i Rumi

Son düzenleme:

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sevgili NUCAT;
açmış olduğum konuya en özet ve en iyi cevabı siz ve sayın VOLKAN TEKİN verdi.
diğer arkadaşların yorumları da güzel ancak ışık tutmak amaçlı olarak size ayrıca teşekkür ediyorum.
Saygılar..

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
arkadaşlar ben grafikerlik okumadım okuduğum bölüm iletişim fakültesi , halkla ilişkiler ve tanıtımdı. biz orda bu konuda biraz bilgi aldık ama asla yeterli değildi. benim bu işe başlama nedenim çok eskiden beri çizime olan merakım. çoğu arkadaşın bir yanılgısı var. oda grafik tasarım programda yapıldığını sanmaları. grafik tasarım programda yapılmaz grafik tasarım kağıt ve kalemle yapılır. sonra programla uygulamaya dökülür. sizin dediğiniz o kurslar size grafik tasarım eğitimi vermiyor. size nasıl program kuellanacağınızın bilgisini veriyor. lütfen bunu karıştırmayalım. ben bu aşamaya güzel sanatlar grafik bölümü mezunu bir abim sayesinde geldim. çizimin inceliklerini esteik ve denge kurmayı ondan öğrendim. onun için bu işin okulunu okumuş birini program kullanmayla sınamayalım nasıl çizdiğiyle sınayalım. ozaman farkı göreceksinizdir. saygılar

ayışığı

🏆Pro Tasarımcı🏆
her alanda olduğu gibi bu alanda da alaylı ve okullular arasında bi gerginlik her zaman oluyor sanırım.tabi ki bu işin eğitimini almış olmak bir artı kazandırır. fakat burası türkiye.her yıl yüzbinlerce genç bir gelecek umuduyla üniversite sınavına girmekte.bunlardan sadece yetenekli olanlarına bile yetecek sayıda kontenjan var mı acaba?
bi de eğitim düşmanı olunmasına karşıyım.ben bu işin eğitimini almadan kendimi yetiştirir onun 4 yılda yaptığını ben 4 ayda yutarım demek de çok saçma geliyor bana.
her zaman haklının hakkını vermek lazım.bu işi okumadan öğrenenler de 2 günde öğrenmediler herhalde.emeksiz yemek olmaz diye boşuna dememiş atalarımız...
sözkonusu olan hangi alan olursa olsun yeteri kadar çalışmadan başarıya ulaşılamaz.
bir de illa ki okul deyip de yetenekli gençlerin de heveslerini kırıp önünü tıkamamak lazım.

HER ZAMAN EMEĞE SAYGI ŞART...

hakan sakin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet tabiki arzu edilen okumaktır. eğitimini almaktır. ama bu meslekte yaratıcılık, yeteneğini konuşturma daha ön plandadır. kimseye yetenek öğretilemez. ya doğuştandır, ya gizlidir. sonradan çıkar. ama yetenek içinde saklıdır. ben bu meslekte gerçekten sanatını konuşturan grafikerlerin yaptıklarına gıbtayla bakıyorum, ve çok beğeniyorum. işte arkadaş yapmış,
konuşturmuş sanatını, bu iş bukadar olur, dediğimde mesleğin güzelliğinin farkına varıyorum. böyle çalışmalar yapan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. evet kendini mu meslekte yetenekli görüyorsan okuluna da gitmelisin. Ben okuyamadım. güzel sanatlara gitmeyi çok arzu ederdim ama ozamanki maddi sıkıntılarım buna izin vermedi. keşke okuyabilseydim. daha güzel şeyler yapabilseydim. bir iki logo, bi ambalaj tasarımı, bi poşet tasarımından daha öteye gitmek isterdim. yapılanları gördükçe ben hiçbirşeyim diyorum hala,
allah vergisi bir yeteneğimi, köreltim. o yüzden okuyun imkanınız varsa lütfen okuyun. hep daha iyiyi hep daha güzeli yapmaya uğraşın. güzel örnekler bırakın ki sizden sonraki nesil sizin yaptıklarınızı takip etsin. ve daha güzelini yapsın.
herkese saygılar. sevgiler.

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar Bu alaylı-okullu ayrımı yapmak yerine sanatımızı nasıl geliştiririz diye düşünmek ve birlikte bunun üzerine yoğunlaşmak daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Konu için bir kaç şey ben de söylemek istiyorum.

Şimdi, ÖSS sınavında 12. tercihi olarak girdiği matbaa öğretmenlliği veya diğer bölümlerden mezun olup grafikerlik yapan biri ile 17 yaşında ilk tercih olarak Grafik ve görsel tasarımlar üzerine yoğunlaşıp bu işi meslek edinen bir kişi benim için aynı olmadığı gibi; İsteyerek ÖSS de ben bu okulu okuyacağım diyerek ilk tercihi olarak bu okula giden bir kişi ile, askerden geldikten "bi baltaya sap" olamadım az bişey photoshop biliyorum, biraz da corel ekledimmi bu iş tamam az çok ekmek yeriz bu işten mantığı ile hareket eden biri, tabiki bir olamaz....
Yani burda Asıl mesele;
Karpuz mu büyük, Kavun mu yuvarlak....
Saygılar...

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
madem böyle bir konu açılmış bende izninizle bir kaç şey söylemek istiyorum... beni yadırgayanlar çıkacaktır muhtemelen ama sonuçta insan düşüncesini yazmakta özgürdür... katılıp katılmamak tabi ki sizlere kalmış...
günümüze kadar bu polemik her zaman var oldu olucaktır da... alaylı mı yoksa okullu mu diye...
alaylı olmanın faydaları olduğu gibi okullu olmanında faydaları muhakkak ki tartışılmaz bi gerçektir... her ikisinin de kendine göre konumu duruşu farklı... alaylılar piyasada pişerek kendilerini geliştirerek bir yerlere gelmek için çabalarken okullular mezun olduğu anda bir grafikerin hemen üst konumuna yani art direktörlüğe direk başlayabiliyorlar... bundaki tek unsur bilgileri değil diplomalarıdır...
okulda size vizyonunuzu nasıl genişletebileceğinizi veya bilgisayarın başına geçip nasıl harikalar yaratıcağınızı öğretmiyorlar... alaylı veya okullu olun yetenek sizin içinizde... tasarım gücünüzü diploma kontrol etmiyor... bu sadece kariyerinizde bir adım önde başlamanızı sağlıyor...

Aynen katılıyorum insanın kendisi farkı yaratır...

bilgisor

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar

bu işin okulunu okuyan teroik bilgiler edinir. ancak makina başına gecince anlar ki
teori bir yere kadar. sonra makina başında pratiğini öğrenir
yani bu işte okumak kadar pratik yapmak bir matbaada çalışmak da önemli

ben 1984 den beri matbaalarda çalışıyorum her aşamadan geçtim
çıraklık yaptım. zımba harman, katlama, tutkallama yaptım, bıcakta kesim yaptım

sonra makinaya geçtim baskı yaptım, gofre yaptım, lak attım
Etek Makas Revolta ne demek, Makas Makas revolta ne demek öğrendim

sonra film çıkış sistemlerinde çalıştım DPI, LPI, PPI bunları öğrendim

şimdi bilgisayardayım o günlerde öğrendiğim bilgiler şimdi o kadar işime
yarıyorki makinacının nasıl baskı yaptığını bildiğim için işi ona göre hazırlıyorum

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
"zımba harman, katlama, tutkallama yaptım, bıcakta kesim yaptım
sonra film çıkış sistemlerinde çalıştım DPI, LPI, PPI bunları öğrendim"
Biçimide sıralamışısınız,
Renk nedir? ölçü nedir? desen nedir? persfektif nedir? doku nedir? hacim nedir? ışık nedir? vb. lerini A) öğrendim, B) öğrenemedim.

Son düzenleme:

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
''cahil grafiker'' güzel bir başlık
bütün yorumları okudum ve yapılan yorumlardan içimizde gerçekten bir çok şey bilipte hala cahil kalmış , cahil olupta çok şey bildiğini sanan grafikerler olduğunun kanısına vardım
alaylı ve okullu tartışmasına da güzel bir sözle katılmak isterim
'' eşşeğe altın semer vursan yine eşşektir ''

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Arkadaşlar

bu işin okulunu okuyan teroik bilgiler edinir. ancak makina başına gecince anlar ki
teori bir yere kadar. sonra makina başında pratiğini öğrenir
yani bu işte okumak kadar pratik yapmak bir matbaada çalışmak da önemli

ben 1984 den beri matbaalarda çalışıyorum her aşamadan geçtim
çıraklık yaptım. zımba harman, katlama, tutkallama yaptım, bıcakta kesim yaptım

sonra film çıkış sistemlerinde çalıştım DPI, LPI, PPI bunları öğrendim

şimdi bilgisayardayım o günlerde öğrendiğim bilgiler şimdi o kadar işime
yarıyorki makinacının nasıl baskı yaptığını bildiğim için işi ona göre hazırlıyorum

sizden iyi baskıcı olmuş bu aşamaları aşmış olmanız sizi iyi bir grafik tasarımcı değil iyi bir uygulamacı yapar. tasarım baskı yada katlama yada saydığınız onca şey değil. ben hala diyorum. o okulu okumuş birisiyle grafik tasarım bilginizi bilgisayarda değil kağıtta karşılaştırın. grafik tasarım kağıt kalemle olur bilgisayarda uygulanır sadece. saygılar

zombie

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.forum-tolgahansayisman.net
ruhunda ve hamurunda varsa olur çevrem grafiker kaynıo artık sokakta çevirdiğim insanbile grafikerim diye geçiniyor fakat özünde varsa olur ama geçenlerde şöyle bi konuya tanık oldum

- kaç yaşındasın 18
- okuyosun?
- yok kursa gidiyorum lise bitti
- ne kursuna gidiosun?
- grafik web.
- hmm çizimle aran iyi valla banada bişeyler yap
- yok ya nefret ediyorum hatta .
- neden gidiosun ozman
- çok para var abi.

bu zihniyet mesleği bitirdi... böyle adamlar cahil grafik operatrleri GAFİKER DEĞİLLER...

cagatay70

Acemi Tasarımcı
Bu soruyu soran arkadasa "okulunu okumadan GRAFİKER olunur". Eger bana sorarsanız ben bu okuldan mezun değilim. Herşey etiket değil, eğer etiket istiyorsan bensana vereyim. Hangisini a okulu b okulu mühim olan okulu okumak değil işi anlamlı bir şekilde yapa bilmek. Okuldan yeni mezun olmuş grafiker bana "RGB nasıl yazılır abi" diye sorarsa oda "aynen şu şekilde yazıyordu ARJİBİ" onu ayıplamam onu okutanı ve ona o etiketi vereni ayıplarım. Okul bence onemli değil mühim olan pratik ve beceridir. Herkez grafiker olur ama pratik sahibi olabilmesi için zaman gerekir. Her okuldan mezun olanda bana grafikerimdiye gelmesin ilk once renkleri öğrensinler. Daha beyaz nedir onu bile bilmiyorlar, nasıl ayarlanır onuda bilmiyorlar. Ben bunları okulda değil çalışrak öğrendim. Onlarda çalışsınlar hele ozaman grafiker olurlar.