:::AmbrosiA:::
♾️Grafik Gurusu♾️
İşte güzel bir yorum. Tebrik ederim.
teşekkür ederim...
İşte güzel bir yorum. Tebrik ederim.
konuyla ne ilgisi var demeyin arkadaşlar.
iki sene ehliyetsiz araç kullandım. takii yakalanana kardar. tabi paşa paşa cezayı ödedik ama.
ama bu zaman zarfında hiç kaza yapmadım. şimdi 6 senelik ehliyetim var ve iki kaza :lol::lol::lol:
daha ne demen gerekki anlayan anladı...
Bu sizinle alakalı bir durum ya da karşınızdan gelen aracı kullanan kişi ile ilgili aldığınız ehliyet eğitimi ile ilgili değil. Sanırım sizde bu yorumumu anladınız.
arkadaşım sen sitede atılan mesajların eksiklerini mi araştırıyorsun tebrik ederim benim mesajımda bulmuşsun... okumuşla okumamış bir olmaz tabi ki ama ben cahil değilim allaha şükür üniversite mezunuyum ... sen galiba aşağılamak için buradasın"Okulunu illa okumak" böyle bir cümleyi sanırım kimse kurmadı. Peki soruyu ben size sorayım. Hiç okumuşla okumamış bir olurmu?
Bunu da yanlış anlayacağınızı düşünerek şöyle sorayım:
Okumuş ve mesleğe yeni başlamış birisi ile. Okumamış ve mesleğe yeni başlamış birisi aynımıdır?
arkadaşım sen sitede atılan mesajların eksiklerini mi araştırıyorsun tebrik ederim benim mesajımda bulmuşsun... okumuşla okumamış bir olmaz tabi ki ama ben cahil değilim allaha şükür üniversite mezunuyum ... sen galiba aşağılamak için buradasın
madem böyle bir konu açılmış bende izninizle bir kaç şey söylemek istiyorum... beni yadırgayanlar çıkacaktır muhtemelen ama sonuçta insan düşüncesini yazmakta özgürdür... katılıp katılmamak tabi ki sizlere kalmış...
günümüze kadar bu polemik her zaman var oldu olucaktır da... alaylı mı yoksa okullu mu diye...
alaylı olmanın faydaları olduğu gibi okullu olmanında faydaları muhakkak ki tartışılmaz bi gerçektir... her ikisinin de kendine göre konumu duruşu farklı... alaylılar piyasada pişerek kendilerini geliştirerek bir yerlere gelmek için çabalarken okullular mezun olduğu anda bir grafikerin hemen üst konumuna yani art direktörlüğe direk başlayabiliyorlar... bundaki tek unsur bilgileri değil diplomalarıdır...
okulda size vizyonunuzu nasıl genişletebileceğinizi veya bilgisayarın başına geçip nasıl harikalar yaratıcağınızı öğretmiyorlar... alaylı veya okullu olun yetenek sizin içinizde... tasarım gücünüzü diploma kontrol etmiyor... bu sadece kariyerinizde bir adım önde başlamanızı sağlıyor...
Arkadaşlar
bu işin okulunu okuyan teroik bilgiler edinir. ancak makina başına gecince anlar ki
teori bir yere kadar. sonra makina başında pratiğini öğrenir
yani bu işte okumak kadar pratik yapmak bir matbaada çalışmak da önemli
ben 1984 den beri matbaalarda çalışıyorum her aşamadan geçtim
çıraklık yaptım. zımba harman, katlama, tutkallama yaptım, bıcakta kesim yaptım
sonra makinaya geçtim baskı yaptım, gofre yaptım, lak attım
Etek Makas Revolta ne demek, Makas Makas revolta ne demek öğrendim
sonra film çıkış sistemlerinde çalıştım DPI, LPI, PPI bunları öğrendim
şimdi bilgisayardayım o günlerde öğrendiğim bilgiler şimdi o kadar işime
yarıyorki makinacının nasıl baskı yaptığını bildiğim için işi ona göre hazırlıyorum