Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çeviri: Cadde dans Illustrasyonu yapımı

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İstek üzerine şahsım tarafından çevrilmiştir.

Sokak dansı ıllustrasyonu dersi:

Kullanacağımız Resimler/Fotoğraflar:

(Benzer fotoğraflarda kullanabilirsiniz)

New york fotoğrafını açalım,
Image > Adjustments > Threshold menüsünden, temiz olmasını sağlayacağız.

Ve aşağıdaki değeri girin.

Resimdeki gibi bir görünüm alacaktır.Bulutları resimdeki gibi silmesi için; fırça aletini kullan ki gökyüzü, bütünüyle beyaz görünsün.

Son olarak;
Image > Adjustments > Invert menüsünden, tabakayı ters çevireceğiz.

Ctrl+J kısa yolu ile tabakayı kopyalayın(Layer > Duplicate Layer... )

İlk olarak aktif hale getirin, Ctrl+ T' e( Edit > Free Transform) basarak döndürün.Sonra, Edit > Transform > Flip Vertical seçeneğiyle resimdeki şekle getirin.

Marquee tool aracı ile resimdeki gibi alanı seçin.

Edit > Clear ile seçili alanı silin. Ctrl+D veya Select > Deselect menüsü ile seçili alanı resimdeki alana çevirin.

Şöyle bir sonuç çıkacaktır.

Hareket aletinin sonra, tıkladığı ve doküman penceresinde ufuğun aşağısında baş aşağı ufuk çizgisine hareket etmek için sürüklediğinizi seçin.

Layer > Duplicate Layer (Ctrl+J) ile layer katmanının kopyasını oluşturun.

Filter > Distort > Glass efekti ile çarpıtılan su yansıma efekti yaratacağız.Efekti uyguladıktan sonra, resimdeki değerleri girin.

Daha sonra, Filter > Blur > Motion Blur uygulayın ve 90º'e açıyı koyun ve şekil oluşturun.

Çarpıtılan yansıma etkisini maskeleme:

Gradient Tool aracını seçi, aşağıdaki değerleri uygulayın.

Gradient: Black, white(siyah, beyaz)
Style: Linear
Mode: Normal
Opacity: 100%
Reverse: Enabled (seçili)
Dither: Enabled (seçili)

Maskeli layeri seçip, alttan düz çizgi şeklinde %25 lik gradient uygulayın.

Yapıcagınız işlem öncesinde maske katmanını pasif duruma getirmelisiniz. en üst katmanda (maske katmanı değil ) sadece yandaki kutuçugun işaretini kaldırarak pasif hale getiriyoruz.

Eskimiş kağıt dokusunu yerleştirme:

File > Place ile kağıt dokusunu açın.

Opacity' değerini %50 olarak ayarlayın.

Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation menüsü ile sizin beğeninize göre, renk değerini ve doymasını ayarlayın.

Şu şekilde bir görünüm oluşturacaktır.

File-> place ile dansçı fotoğrafını açın ve üzerine yerleştirin.

Arka planı dışarı maskele:

Magic Wand Tool(W) aracı ile, dansçıyı seçin.Filter > Extract menüsünü uygulayın.

mKc0.png
Butonu ile maske ekleyin.

Move tool aracı ile tollbar dan danscıyı sağ ortaya ekleyin.

Danscıyı en üst tabakaya kopyalayın.

Sonra maske üzerine tıklayarak, tuttarak çöp kutusuna atalım.

Sonra Layer - Clipping Mask uyguluyoruz.

Daha sonra o Layer üzerine sağ click yaptığımız zaman Restarize layer diyoruz.

Image > Adjustments > Threshold

Resimdeki ayarları girip, OK' e basın.

Kenarları düzeltmek için filtre kullanacağız.Filter > Noise > Media diyip, resimdeki ayarları girin.

Layerın modunu "Normal" den "Multiply" yapın.
(Tabaka paletinde, çoğaltması için güncel tabakanın karışan biçimini değiştirin)

Layer > New Layer uygulatın ve Layer > Create Clipping Mask yapın.
Boyaması için yeni tabakanın karışan biçimini değiştirin.
Tabakanız aşağıdaki şekle benzemeli.

Eğer sizin çalışma ekranınızda renk paletiniz yoksa, Window > Swatches seçin, bu paletde, en üst köşedeki düğmeye tıklayın ve "PANTONE CMYK" ayarlarından herhangi birini seçin(Örnek: PANTONE color bridge CMYK EC)
)

Renk paletinden mavi-magenta veya sarıyı seçin.

ZlEB1.png

Brush tool'u seçin ve resimdeki gibi değerleri girip boyayın.

Üçte birinin hakkında genişlik veya dansçının yüksekliği olan bir fırça boyutunu kullanmak, kenardan bir çizgiyi boyar. Sonra, (Mavi, megenta, veya sarı) başka bir renge düğme, ve süreci tekrarlar, siz, şekildeki bir görünüm alnıcaya kadar bu işlemi yapın.

Layer' a Gradient fill uygulayacağız.Layer > New Fill Layer > Gradient
Resimdeki verilen değerleri girin.

Style: Radial
Scale: 150%

Click ile üst sol konuma uygulayın.

Son olarak resim bu görünümü alacaktır.

Dansçının seçimini kapın.Bunu yapmak için Ctrl+ click ile başparmak anahtarından sonraki maskeli dançıyı seçin.Marquee Tool ile seçin.

Seçim araçlarından herhangi birini seçerek(Örn:Magic Wand Tool)tıklayın
tutun ve seçimin içinden sonra seçimin hareket etmesi için, onu sürükleyin.

Seçili gradientli layeri delete ile silin.Ctrl+D ye basın ve Select > Deselect Layers menüsünden seçimi uygulayın.

Aktif hale getirin, Ctrl+T ye basarak(Edit->Transform) köşelerden tutarak gölgeyi büyütün.(enter ile sonlandırın)

Biz şimdi, sahne ışığının boyutunu ayarlamaya ihtiyaç duyarız.
d4tw.png
Gradient paletine çift tıklayıp gradient fill i açalım.Öyle ayarlayalım ki gölgeyi ayarlayabilmek için yeterince, sahne ışığının oldugunu konumu ayarlayalım.Aşağıdaki ayarları girelim.

Ve bu şekilde görünecektir.

Hue/saturatıon daha önce uyguladığımız layere tekrar dönüyoruz. üzerine Levels komutu uyguluyoruz
Layer > New Adjustment Layer > Levels
Bu, renk doyma ayar tabakasının yukarısında bir düzey ayar tabakasını yaratacak.

Levels tools ile arka planı sönükleştirmesi için sağa doğru orta giriş kayıcısını sürükleyin.

Brush tool açın ve brush paletini görünür hale getirin(Window>Brushes)Sağda en üst köşedeki
Nbz.png
seçim butonuna basın ve "Square Brush" u seçin ve büyüklüğünü 24 px büyüklüğünde fırça seçin.

Üç resimde gösterilen brush ayarlarını uygulayın.

Gradient fill den yeni bir layer yaratın(new layer)

Seçilen fırça aracıyla fırçanın boyutunu öyle ayarlar ki yarıya üçte birinin hakkında dansçının genişliğidir. Ön plan renginin sonra, güncel tabakada boyadığı gibi beyaz koyun.Beğendiğiniz bir deseni birkaç kez almak için bunu geri almak ve tekrarlamak zorunda olabilirsiniz.

Son efekt olarak, Filter > Noise > Median uygulayın ve aşağıdaki değeri girin.

Çağdaş desen ekledik, biz, arka planla ön planı görsel olarak bağlamaya yardım etmesi için ona bir tabaka maskesini ekleyeceğiz.

Seçilen çağdaş desenle tabaka, tabaka paletinde düğme ile yeni tabaka meskasi ekliyoruz.

Eklediğiniz gölgeye seçip;
Gradient fill in oldugu layera Ctrl+click ile tıklayın.Select > Inverse yapın.

Seçili tabakayı silip, Ctrl+D yapın ve resimdeki gibi bir görüntü oluşturun.

iŞTE SONUÇ:

Çeviri: Blueden

Kolay gelsin...

microcip

🏅Acemi Tasarımcı🏅
süper bir çalışma uzun ama bu resimli derslerinize bitiyorum zaten

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler Blueden çok iyi bir çevir... anlatım için teşekkür ederim

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

MoNaRqUe

🌱Yeni Üye🌱
Zor Bir Çeviriyi Başarmışsın Hemde Gerçekten Son Çıkan Resimde Mükemmel.

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok keyifli bir çalışma..denemem lazım:) Teşekkurler paylaşım ve çeviri için..Emeğine sağlık..:)

noncelalreis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
parmaklarına sağlık dersi çok iyi çevirmişsin emeğin içinde ayrıca tşkler.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
sabrınızdan ve emeğinizden ötürü teşekkür ediyorum gerçekten çok başarılı bir ders çıkartmışsınız ortaya

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Zor Bir Çeviriyi Başarmışsın Hemde Gerçekten Son Çıkan Resimde Mükemmel.

tesekkurler blueden emegine saglık

Çok keyifli bir çalışma..denemem lazım:) Teşekkurler paylaşım ve çeviri için..Emeğine sağlık..:)

Güzel Bir Çalışma.

parmaklarına sağlık dersi çok iyi çevirmişsin emeğin içinde ayrıca tşkler.

sabrınızdan ve emeğinizden ötürü teşekkür ediyorum gerçekten çok başarılı bir ders çıkartmışsınız ortaya

Rica ederim...

wow baya zormuş bea : )

Türkçe de "w" harfi yok :)
Rica ederim.

kübraa_873

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tşkler paylaşım için çok yararlı oluyor...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
"wow" türkçe değil ki zaten : d

Peki nece?
Türkçe oldugunu iddia etmedim zaten...ki farklı dili yazmak bir yana, farklı bir dili konuşuyoruz sanırım.
Neyse rica ederim.

tşkler paylaşım için çok yararlı oluyor...

Rica ederim, ben teşekkür ederim.

Çokk qüsel bi çalişma (:) Emegine saqlık

Çokk qüsel bi çalişma (:) Emegine saqlık

Lütfen Türkçeyi deforme etmeyelim+Flood yapıyorsunuz, flood yapmak(arka arkaya mesaj yazmak) forum kurallarına uygun değil.Lütfen:
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Rica ederim.

Andrerendless

🏅Acemi Tasarımcı🏅
harbiden güzel bişe, illustrasyon çalışmalarını çok seviyorum.

ders için teşekkürler ^^

noncelalreis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"wow"da offf yada üfff gibi duygu belirten bir ünlem yani bir dile özgü bir şey değil türkçenin deforme konusuna gelince türkçe zaten olduğu kadar deforme olmuş artık olmasa ne olur? senin yada benim yada dışardaki birinin türkçe konuştuğunumu sanıyorsun :crying: şimdi şöyle bir masana bak sürekli kullandığın kaç tane türkçeye has alet var etrafında bunlar bizim değil bizden öncekilerin suçu hatta bir örnekte vereyim bilgisayar ülkemize ilk girdiği sene dışarıdaki ismi computer idi adamlar alıp ismi türkçeye çevirdi millet öyle tanıdı bu aleti artık bilgisayarın ismi değişmez oldu.peki televizyon?türkçedeki adı "göstergeç" eve gittiğinde,iş yerinde yada bir toplumda şu göstergeçi açında izleyelim dediğinde ailen veya insanlar sana nasıl bakıcak.eğer öz güvenin bu kadar yüksek ise dene derim ciddi anlamda tabi... işte öyle bir şeyden bahsediyorum umarım kendimi ifade edebilmişimdir ...Yanlış anlama laf düellosu veya seni bozmak gibi bir niyetim yok bu konuda titiz olman çok iyi keşke herkes senin gibi türkçeyi düzgün kullanmaya dikkat etseydi ama düzgün kullanılacak bi tarafı kalmadığını söylemek istiyorum sadece...Bilgisayar allam yha ne komik o kadar çok duydum artık ki komik gelmiyor.ama "göster geç" i okuduğumda baya gülmüştüm : p

Rica ederim. :tongueout:

Son düzenleme:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Eline sağlık...

Teşekkürler Ali Emre :)
harbiden güzel bişe, illustrasyon çalışmalarını çok seviyorum.

ders için teşekkürler ^^

Rica ederim.

"wow"da offf yada üfff gibi duygu belirten bir ünlem yani bir dile özgü bir şey değil türkçenin deforme konusuna gelince türkçe zaten olduğu kadar deforme olmuş artık olmasa ne olur? senin yada benim yada dışardaki birinin türkçe konuştuğunumu sanıyorsun :crying: şimdi şöyle bir masana bak sürekli kullandığın kaç tane türkçeye has alet var etrafında bunlar bizim değil bizden öncekilerin suçu hatta bir örnekte vereyim bilgisayar ülkemize ilk girdiği sene dışarıdaki ismi computer idi adamlar alıp ismi türkçeye çevirdi millet öyle tanıdı bu aleti artık bilgisayarın ismi değişmez oldu.peki televizyon?türkçedeki adı "göstergeç" eve gittiğinde,iş yerinde yada bir toplumda şu göstergeçi açında izleyelim dediğinde ailen veya insanlar sana nasıl bakıcak.eğer öz güvenin bu kadar yüksek ise dene derim ciddi anlamda tabi... işte öyle bir şeyden bahsediyorum umarım kendimi ifade edebilmişimdir ...Yanlış anlama laf düellosu veya seni bozmak gibi bir niyetim yok bu konuda titiz olman çok iyi keşke herkes senin gibi türkçeyi düzgün kullanmaya dikkat etseydi ama düzgün kullanılacak bi tarafı kalmadığını söylemek istiyorum sadece...Bilgisayar allam yha ne komik o kadar çok duydum artık ki komik gelmiyor.ama "göster geç" i okuduğumda baya gülmüştüm : p

Rica ederim. :tongueout:

Anladım demek istediginizi, fakat siz beni anlamamışsınız :)

Öncelikle sizinle ne gereksiz bir laf duellosuna ne de tartışmaya girmeye niyetim yok.Öz güvenimin yeterince yerin de oldugunu düşünüyorum; merak etmeyin, özgüven birşeyler ispatlanıp, deneyerek de kazanılmaz...bu yolda en büyük ders hayatın kendisidir.

"türkçe zaten olduğu kadar deforme olmuş artık olmasa ne olur?"
Çok şey olur...
1-Türkçe konusuna gelince; bunu ne siz ne de ben sorgulamayam...ben elimden geleni yaparım, gerisi diğerlerinde gösterdiği hassasiyete kalmıştır.Herkes "nasılsa bozuldu" gözüyle bakarsa; inanın hiç bir zaman şu an bulundugumuz durumdan ileriye gidemeyiz.

2-"wow" ünlem değildir! ki sizinle bunu tartışmaya gerek yok...

3-Dilimizin zaman aşımına uğramasından kaynaklı bir takım kelimelerin değişmesinden bahsediyorsanız, bu gayet normal.Yabancı sözcüklerinin etkisiyle bir çok sözcük dilimize girmiştir zaten ve ortak dili konuşan insanlar tarafından benimsenmiştir.
4-Ama Türkçe de olmayan harfleri kullanmak; yukarı da bahsettiginiz şeyle aynı değildir.

Sizinle Türkçe konusunda tartışmaya niyetim yok!
Saygılar...

Neyse konuyu uzatmayalım, teşekkürler yorumlarınız için.

Son düzenleme: