Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çoklu kare nasıl yaparım

e_mre_33

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.emrebozkurt.com.tr
arkdşlar ilistratorde yanyana çoklu kare yapmak istiyorum irsaliye fatura gibi.. mesela 12 yana 7 aşşagıya gibi.. bunun yolu nedir? yardımcı olursanız sevinirim saygılar..

Benzer konular

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu dediğin olayın bir çok yöntemi var... bence en pratik yöntemi şu... araç kutusundan "Regtangular Grid Tool" u al ( bu araç / şeklindeki çizginin altında gizlidir) boşluk bir yere tıkla... karşına gelen panale sırasıyla şu ölçüleri yaz... Width 200 mm, Height 100 mm... Horizontal Dviders altındaki Number'e 12 ver... Bottum kısmı 0% kalsın... Vertical Dividers altındaki Number'e 7 ver... Left kısmı 0% kalsın... okeyle...

NOT: 200 mm ve 100 mm sallama bir ölçüdür... senin belirlediğin ölçü ne ise onu verebilirsin...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
A) move tool ile istediğin değerleri girip, ok yerine copy'ye tıklayabilirsin, istediğin kadar tekrarlaman gerekir ki bu 2 kere üst üste "enter" a basarak yapabileceğin birşey. Ya da bir kere copy yapıp, CMD+D ye basılı tutarak ne olacağını görebilirsin.

B) Mouse ile "alt" tuşuna basılı tutarak kaydırarak çoğaltıp, gerektiği kadar CMD+D ye basarak.

C) Grid yöntemini hiç denemedim ama işe yarar görünüyor

D) Indesign'ı aç, CMD4+ALT+U ya bas, gelen menüde kaç adet sağa kaç adet aşağıya, vs... değerlerini girip istediğin tabloyu oluştur. ordan Ai ye paste et.
(en temiz yöntem bence bu, Matematiğin hastasıyız)

Son düzenleme:

yasinozkanin

🌱Yeni Üye🌱
ADAMANIN1i
pekala çok güzel bilgiler paylaştın, teşekkür ederiz, benim merak ettiğim, satır ve sütün aralarını nasıl verebiliriz..?

yasinozkanin

🌱Yeni Üye🌱
Adamın1i,
ben ID ile karıştırdım soruyu, özürdilerim. saçma bir soru kaale alma. Ama ID için geçerli bir soru. 200x100 cm lik bir alana atıyorum 23 satır istediğimizde verdiğimiz ölüye sığdırmadan kendi kafasına göre bir ölçü sallıyor ID. varmı bunun bir yöntemi?

Yasin OZKAN, ANTALYA