Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

COREL DRAW da TAŞ DİZİMİ

kenzo_1453

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu taş dizme nedir bir açıklasanız. eğer herhangi bir nesneyi belli bir aralıkta çoğaltmaktan bahsediyorsanız alt+f7 (position) bunu kolaylıkla yapıyor.

Tekstil sektöründe kullanılıyor kardeş.Anlatamam görmen lazım derler ya böle bilşi :rofl:

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
swarowski adıyla tanınan günümüzde ağırlıkla kore ve çin kristal taşlarının kullanıldığı tekstil yan sanayii diyebiliriz 2 sayfada bir arkadaşımız bir deseni örnek olarak koymuş benzer çalışmalar mevcuttur...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Desene göre taşları (yuvarlakları) belli aralıklarla dizmek denebilir. Aralıkların eşitliği veya dengesizliği desene göre farklılık gösterir.

Bocelek

🌱Yeni Üye🌱
Şu blend işini bi geniş çaplı anlatabilirmisini? bende baskı desencisiyim yeni giridğim firmada hem baskı hem taş var taşlarda sorun olmuyo gayet basit ama bu blend dediğiniz şeyide merak ettim doğrusu...
ayrıcada corel kullanmaya yeni başladım ona göre anlatabilecek varsa çok daha fazla memnun olurum veyahut bir video mevcutsa ona da bakabilirim=)

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaslar bu ısı bılen bı grafıkere ıhtıyacımız var... Isveren kısmında ılanımızda mevcuttur. Sizlerden bırı yada bu ısı yapan bır arkadasınız var ıse gorusmek ısterız. Yerımız beylıkduzunde... Bıldıgınız gıbı kullanılacak tek program coreldır.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Arkadaslar bu ısı bılen bı grafıkere ıhtıyacımız var... Isveren kısmında ılanımızda mevcuttur. Sizlerden bırı yada bu ısı yapan bır arkadasınız var ıse gorusmek ısterız. Yerımız beylıkduzunde... Bıldıgınız gıbı kullanılacak tek program coreldır.
istanbulda değilim. Uzaktan çalışabilirsek size yardımcı olabilirim.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑

İstanbul'dayım. Ama Beylikdüzü bana çok uzak kalıyor. Arkadaşın dediği gibi uzaktan çalışabilirsek neden olmasın.

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
malesef arkadaslar yakın olabılecek, maaşlı sureklı br grafıker aramaktayız.

DJ_J0keR

🌱Yeni Üye🌱
Bende taş dizayn grafikeriYİM ss6 ss10 misali obje olusturuyoruz ve bunun uzerıne counter'i kullanıyoruz tasa 2,2 yada 4,2 bicimine getırıyoruz ve counter'den dıs obje verıyoruz 0,4 olarak tasların mesafesı counter işlemiyle yapıyoruz sonrakı adım blend'dir cemberlerde düz cizgilerde ovel desenlerde kullanıldıgını biliyoruz su durumda yapıcak olan deseni çok saglıklı bi biçimde cizerseniz ve sonradan blend ile doldursanız hepsini ve iç içe giren yerlerin objelerini ayırırız zaten misal verıyorum toplam 50 yada 100 tas iç içe girer ve elimizle duzeltmek 5 6 dk mızı alır o kadar bile deil ama temeli saglam atmanız lazım bilmem yardımcı olabıldımmı olabıldıysem ne mutlu bana arkadaslar...! Hepinize basarılar dilerim.

CR0W

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam ben foruma yeni katıldım katılma amacımda bu taş dizimini öğrenmem gerek :D
şahsen desinatörüm programlara yabancı değilim.
örneğin içi boş bir kalp deseni düşünün ve bunun içini 2 mm lik taşlarla dolduracağınızı düşünün yalnız düz çizgi halinde değilde giderek merkeze yaklaşan spiral şeklinde mümkünse ustalardan biri resimli bir anlatım sunarsa feci mutlu olurum :D
şimdiden tşk.
saygılar...

35983598

🌱Yeni Üye🌱
bende 4 seneyi geçkindir bu işi yapıyorum sen hangi firmada çalışıyosun

CR0W

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bana dediysen ben bu işte yeniyim o kadar yeniyimki 2 3 renkli desenlerden fazlasını henüz yapamıyorum mesala tramları eskitmeleride :D güngören lion emprime baskı dayım bu arada

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bu taş dizimini anlatan bir video bulamzmıyız :sadsmile: Çok makbule geçer valla.yardımcı olabilcek arkadaş varsa çok seviniriz.Şimdiden Teşekkürler

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuyla alakalı video hiç görmedim. Ama aklınıza takılanları bana sorabilirsiniz. Bir yıl kadar bu işle uğraştım.
İyi çalışmalar...

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
açıkçası corelde biraz eksiğim var sanırım.mesela bi oval çizgi çizerken o çizgi tek çizgi olarak değilde hani düz çizgiler çizip oval hale getiriyoruz ya.ondan sonra o çizgilerin birleşme noktalarını tam oval hale getiremiyorum:Sçizgi oval oluyor ama birleşme noktalarını nasıl belirsiz hale getireceğimi bulamadım:S çok basit bir soru oldu belki ama kusura bakmayın..

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Çizdiğiniz eğrileri yuvarlatırken kullandığınız aracın (Convert line to curve) sırasında, "make node smooth" var. Kırılma noktası seçili iken ona tıklarsanız kırık oval hale gelir.

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim vala çok şey öğrendim 5 dk da:D çok sağolun

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim. İyi çalışmalar dilerim:)