Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

COREL DRAW da TAŞ DİZİMİ

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
mesela kesilmiş ve baskıdan çıkmış mal geliyor.onu tarayıcıda tarayı corel e atıp orada üzerine taş diziyoruz.Tarama yaptıktan sonra herhangi bi ölçü değişikliği yapmıyoruz değil mi resimde.Yani taradığımız baskıyı aynen corel e atıp üstüne taş dizimi mi yapıyoruz?Çünkü milimetrik desenler olabiliyor.herhangi bi kaymada taş yerlerine oturmuyor baskıda....:S

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Birebir aynı boyutta taradıysanız problem olmaz. Corelin içinden mi tarıyorsunuz? Corelden direk tarama yapmanızı öneririm. Sonrasında taşları dizin problem çıkmayacaktır.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
File - Acquire Image - Acquire yapın. Otomatik taramaya başlayacaktır. Tarama bitince taradığınız resim, sayfanıza gelecektir.

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
hımm.anladım.çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımınız oldu.çok sağolun

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
kusura bakmayın ama bişey daha sorabilirmiyim size?taş dizimi esnasında corelde çalışırken mesela kare şeklindeki metal desenlerle çalışırken diyelim kare çapraz şekilde duruyor.ben karenin milimetresini ayarlıyorum mesela 5mmx5mm yapıyorum.daha sonra o kareyi çapraz hale getirdiğimde boyutu değişiyor.mesela 5,99mmx6,24mm oluyor.bu ölçülerin değişmemesi için ne yapmalıyım?yani 5mm ise ,çapraz yaptığımda da o ölçü değişmesin istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?_ :S

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
5'e 5mm'lik bir kareyi kaç derecelik açıyla döndürürseniz döndürün yine boyut olarak 5 mm olacaktır. Sizin döndürme işlemini yaptıktan sonra gördüğünüz boyut karenizin boyutu değil, x ve y eksenleri üzerinde kapladığı alandır. Karenizi büyültmek ya da küçültmek amaçlı eğip çekmeden ya da ölçüleriyle oynamak suretiyle herhangi bir değişiklik yapmadan karenizin boyutu değişmez.

İyi çalışmalar...:)

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
ama hani karenin üzerine bir kere tıkladığımızda açı değiştiren işaret çıkıyor ya.oradan açısını değiştiriyorum boyutu küçülüyor sanki:)neyse bi deniyeyim.çok sağolun teşekkür ederim

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
daire lerde de aynısı oluyor.normalde mesela 10 tane daireyi grup halinde bi yere yerleştirmek isterken açısını değiştirdikten sonra grubu çözdüğümüzde bi dairenin ölçüsüne bakıyoruz değişmiş :S bunun değişmemesi için ne yapmamız lazım?

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Dediğim gibi dairenin ana ölçüsü açı oynamaları ile değişmez. En basitinden şu örneği vereyim: 1 cm'lik düz bir çizgi çizin. Buna 45 derecelik açı verin, yeni ölçüye bakın: 0,707 x 0,707 mm. Bu değerlerin biri 1 cm'lik çizginin yatayda kapladığı diğeri ise dikeyde kapladığı ölçüdür. Ama cetvelinizle aynı çizgiye 45 derecelik açıdan bakarsanız göreceksiniz ki çizgi aynı çizgi.

Anlatabilmişimdir umarım.

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
anladım teşekkür ederim yardımlarınız için ....

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Konu ile ilgili olmayan mesajlar silinmiştir.
Lütfen konu sahibi üyemizin açtığı konuyu gereksiz mesajlar ile amacından uzaklaştırmayın.

arzu19780604

🌱Yeni Üye🌱
bende corelde bir daire çiziyorum mesela taş olarak, bunu dxf olarak kaydedip farklı bir programda açtığımda dairenin merkezini bulamıyorum daire parça parça tıklanıyor yani ben bu dairenin merkezini dxf dosyası olarak açtığımda nasıl bulabilirim lütfen yardım istiyorum

kerem44

🌱Yeni Üye🌱
desenin rengine göre taş dizen bi program varmı acaba? yardımcı olursanız sevinirim yeniyim bu taş dizim işinde :(

kerem44

🌱Yeni Üye🌱

ayhancaa abi resimli anlatımda renge göre taş dizimi yapan corel eklentisi olduğunu yazmışsın.Yardımcı olurmusunuz.bu taş dizim işinde yeniyimde :S :(

kimse yardımcı olmayacakmı:S:S

arzu19780604

🌱Yeni Üye🌱
yokmuuuu yardmmm benim soruma lütfennn yalvarırım yaaa:(

tdesigner84 mail adresin msn in varsa iyi olurdu, sana bu şekilde ulaşamıyorumda sormak istediklerim var taş dizimi hakkında yardımcı olursan sevinirim

kurdela

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba taş dizimini merak ettim çünki tişört baskı işiyle uğraşıyorum.corel ve photoshop kullanıyorum.taş diziminin resimli anlatımını görmek istedim ama error diye hata veriyor...

asimavim_24

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu işi ayhanca adlı arkadaş ticarete dökmüş size nasıl yapıldığını hemde para ödenmeden nasıl olacağını anlatayım