Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
aklıma gelen şey;
siz en son yapıştırırken pick tool aracınızın seçili olma ihtimali. zaten bu dumda da yazınız convertlidir.
en son yapıştır yaparken imlecinizin text alanı içinde olmasına dikkat edin.

Daft

🌱Yeni Üye🌱
Bir Sorunum var word belgesinde ki yazıyı kopyalayıp corele attığımda açmış olduğum text kutucuğunun dışına taşıyor daha öncede aynı şekilde yapıyordum ama bölyle bir sorunla karşılaştım paste special işimi çözmedi bilginize neden olabilir acaba.. ?

graphic2jb0.jpg

wordten kopyaladığın metni önce not defterine yapıştır
sonra tekrar kopyalayıp corela yapıştır

hem bu sorundan kurtulursun
hem karakter değişiklikleri olmaz
hemde dosyan hızlanır

kolay gelsin

Daft

🌱Yeni Üye🌱
kasta095 yardımcı oldugun için cok teşekkür ederim

sorun resimde de gördüğün gibi seçtiğim yeri boyamıyor ?
nerde hata yapmış olabilirim anlamadım...

adszes7.jpg

dörtgen in 4 çizgisi birbiriyle birleşmiyor
zoom girip hangi noktalar olduğunu bul
shape tool ile üstüste getir
daha sonra yine shape tool ile üstüste duran 2 noktayı aynı seçip
sol üstteki shape menüden join two nodes i tıkla sorunun çözülür

kolay gelsin

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Ya da dilerseniz "Tools" menüsünden "Options"a girerek "Documents" bölümünden "Fill Open Curves"e işaret koyarak resimdeki gibi ucu açık olan çizimleri boyayabilirsiniz.

savezq4.jpg

r3han

🌱Yeni Üye🌱
slm... corel 12de bir okulun yıllığını yaptım... gecen gün bikaç degişiklik yapıp kaydettim.. boyutu 1,5gb kadar... ama simdi error reading diyip açmıyor... farklı bilgisayarlarda denedim ama gene açılmadı... lütfen yardım edin... dosyanın tek kopyası var ve haftaya teslim etmem gerek

r3han

🌱Yeni Üye🌱
dosya neden bozuldu durduk yere... nasıl acabilirim... bilen varsa lütfen yardım etsin bana....

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dosya yazım hatasından kaynaklanmış olabilir. backup ya da auto backup dosyası da mı yok? varsa onları açmayı dene.

Birde bu sorun bir çok corel kullanıcısı arkadaşın başına geliyor. Çalışmanızda kaç sayfa, kaç tane fotoğraf var bilmiyorum ama bir okul yıllığı için 1,5 gb dosya boyutu çok abartılı. Bunun sebebi de dışardan aldığınız resimleri ölçeklendirip kullandıktan sonra mevcut haliyle belli bir dpi da (örneğin baskı için 300 dpi) bitmap yapmamanız. Böylelikle çok fotoğraflı işlerde dosya boyutu böyle şişiyor ve gerek corel gerekse windows dan kaynaklanan bir sorun sebebiyle bu kadar büyük bir dosyayı kaydederken sorun çıkabiliyor.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Acil yardım!

Arkadaşlar ilk önce sizi selamlıyorum ve teşükkür ediyorum ki, bu kadar güzel site açıb yardımcı oluyorsunuz.ALLAH Sizden Razı Olsun!
Şimdi arkadaşlar ben Corel`de bir problem yaşıyorum, yardımçı olsanız çok sevinirim.Hemde acil yardıma ihtıyacım var.

Yukarıdakı resmin üzerine tıklayıb büyük halini göre bilersiniz.Arkadaş şimdi sorunum neden ibaret.resimde gördüyünüz gibi ben rectanglue ile turuncu reng ile boyanmiş bir sahanı yapmışım.Sonra istedim onu biraz eyim.Bunun için ilkönce To Curves (CTRL+Q) yaptım, sonra ise Shape( F10) `nı kullandım ki, eye bileyim.Amma bende resimde gördüyünüz gibi etrafında noktalar olmadı ki, eyeyim, böyle de hic bir deyişiklik yapamıyorum üzerinde.

2-ci sorum ise ben Corel`de nasıl Photoshopdakı gibi Rasterize Layer yapa bilirim.Mesela Corel`da her hangi bir yazı yazıyorum sonra istiyorum ki, yazının bazı kısımlarını keseyim ama yapamıyorum.Photosopda bunun icin Rasterize LAyer kullanıyorum, amma Corel`de bilmiyorum ne yapayım.

Önceden yardımlarınız için teşekkür ederim! :)

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
birinci sorunda nesne seçili iken CTRL+Q yap. Yani nesneyi convertle. bundan sonra shape tool ile şekil verebilirsin.

ikinci sorunun cevabı da aynı. Yani yazı seçili iken CTRL+Q yaparsan yazı convertlenmiş olur ve yine istediğin şekilde form verebilirsin shape tool ile.

r3han

🌱Yeni Üye🌱
backup ya da auto backup kısmını kapamıstım... son halinin üzerine kaydettim sonuc dosya acılmıyor... dediklerini anladım bundan sonra öyle yaparım ama elimdeki iş ne olcak kurtarma sansım yokmu?

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
küçük bir ihtimalde olsa şunları dene;

- yeni bir corel sayfasına dosyayı import la çağır
- veya sürükle bırak ile almayı dene

bunlarda olmassa (ki sanmıyorum yine de dene)

acrobat pro 8 i bilgisayarına kur. Bilgisiyarından dosyaya sağ tıkla ve yazdır de burdan ADOBE PDF yazısıcısını seçip yazdırmayı dene.

yani mantıklı ya da mantıksız her yolu dene bence. çünkü işi teslim süren az kalmış.

birde bu sorunla ilgili corel firmasının yayınladığı bir patch olduğunu duymuştum. onu bi araştır bakalım.

bu arada ben de düşünmeye devam edeyim belki bir çözüm buluruz.

r3han

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler bakıcam dediklerine aglıcam şimdi çok zor durumdayım... corelde fazla deneyimim yok iş açtım başıma....

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birinci sorunda nesne seçili iken CTRL+Q yap. Yani nesneyi convertle. bundan sonra shape tool ile şekil verebilirsin.

ikinci sorunun cevabı da aynı. Yani yazı seçili iken CTRL+Q yaparsan yazı convertlenmiş olur ve yine istediğin şekilde form verebilirsin shape tool ile.

Kardeş, sana na kadar teşekkür etsem az bile!
ALLAH Senden Razi Olsun! :)

biliyorum, çox soru sordum, bir tane daha sorayım. :D
Şimdi kardeş, benim koyduğum resimde gördüyün gibi ben onu 3 yere bölmüşüm, ama ben istiyorumki, sol tarafdan birinci saha ile 3-cü sahanın ölçülüri aynı olsun.mesela sol tarafdan birinci sahanı 98 mm veriyorum, şimdi istioroum ki, sağ tarafdan da 98 mm aralı olsun.Buna da yardımçı olursan çok sevinirim. :)

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
rica ederim herkes bildiğini paylaşmak için burda zaten.

soruna gelirsek bunun bir çok yolu var.

- Cetveli sayfanın sol üst köşesine sıfırlayıp klavuz çizgilerine koordinat verebilirsin.

- Daha kısa bir yol;

98 mm. genişliğinde ve istediğin yükseklikte bir dikdörtgen çiz.
Bu dikdörtgen seçili iken klavyendeki (+) tuşuna bas. Yani nesneden bir kopya çoğaltmış
olacaksın. Bu ikinciyi diğerinin yanına koy. Aynı işlemi tekrar et.

Kısacası 3 tane aynı büyüklükte dikdörtgeni yanyana koymuş olacaksın.
Sonra bunların kenar çizgilerinin üstüne klavuz çizgilerini koyup çalışabilirsin.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir daha teşekkürler!
İyi ki, sizin gibi düşünen insanlar var. :)
Benim COrel`den pek çokanlayışım yok, ama Photoshop`dan seve-seve, büyük bir zevkle bildiklelrimi paylaşırım ve de yardıçmı olmağa çalışırım.Dediini akşam gelib deniyecem, eminem ki, işie yarayacak. :)
Teşekkürler! :)

Arkadaşlar yukarıda gördüyünüz gibi bir şey çizdim şimdi ben onu ortadan eymek istiyorum elastik gibi olsun ama 90 derece eyilsin ve ya 45 derece ama yumru alınsın.Nasıl yapa bilirim?Yardımçı olursanız sevinirim.Önceden teşekkür ederim! :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Arkadaşlar, ben Corel`de böyle yazı nasıl yaza bilirim?
Aşağı eyilmiş olsun.
Önceden teşekker ederim! :)

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yazı eymeyi kendim çözdüm, ALLAHIN İzni ile. :)
Ancak birinci sorunum hayla kalmakda.
Başka bir problem daha yaşadım.
Ben mesala her hangi bir yazı yazıyorum, sonra onu CTRL+Q yapıyorum.Yine ben TEXT halina dönmek istiyorum, her hangi bir harf deyişikliyi yapmak üzere üzerine ama dönmüyor.Öyle CTRL+Q olmuş hali kalıyor.Nasıl yapa bilirim?
Önceden teşekkürler!
Sizlerede çok zahmet veriyorum. :)

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
yaziyi kiriyorsun obje haline getiriyorsun ctrl+z yap geri don. yada geri donebilme ihtimalin olan yaziyi bi yere kopyala. Isin bitmeden yaziyi kirma derim.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim benim çok teşekkür ederim!ALLAH Yardımçın Olsun, İnşallah!
Bir zahmet birinci sorumada bakarmısın. :)

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
kardes ilk sorunu anlayamadim daha aciklayici yazarsan hemen cozeriz. anladigim kadariyla arada bosluk birakmak istiyorsun. fareyi bos bir alana tikla. yukarida 2,54 mm yazan bi olcu var orayi 98 yap. Simdi bosluk birakmak istedigin nesneyi ok tuslariyla hangi tarafa itersen 98 mm gider

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...