Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim yukarıda pembe renkli nesne koymuşum sorunu onun altında yazmışım.O nesneyi nasıl ortadan 45 ve ya 90 derece eye bilirim?

Başka bir soru COrel`de Photoshopdaki gibi Marquee Tool ile dairesel seçimyapıb kesmek olurmu?

Önceden teşekkürler! :)

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şimdi arkadaşlar başka bir soru var onu sorayım.Ben şimdi corelde herhangi bir iş yapdım.mesela diyelim ki, kartvizit yaptım.Onu mutlaka COnvert To Bitmaps yapmam lazım, yoksa okadarda önemli diyil?Amakart viziti sonra baskıdan çıkartacam.Yoksa iyi olur ki, JPG yapayım baskıya vereyim?Şunuda söyleyim ki, Convert ToBitmaps yapan zaman corel`de işlediyimiz mesela nesnelerin kenarları bozuluyor.Acil olarak yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler! :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
baya bi karışık sormuşsunuz ama...
kısaca şöyle anlatayım.
kartvizitte kullandığın jpeg (resim) varsa, en son şeklini verdikten sonra
convert to bitmap yapmalısın. 300 dip olmasına dikkat et.
bunun haricinde corelde kullandığın nesne yada objelere convert to bitmap yapma.
sadece çalışmanızı cmyk renk paletiyle çalışmayı ihmal etmeyin.
çalışmanızıda matbaaya verirken corel dosyanızı yollayın. kayıt ederken matbaanızın corel versiyonunu öğrenin. o versiyona göre kaydedin.
örneğin ben X3 te çalıştım.
matbaada 12 versiyonu var. o zaman corel 12 olarak kaydedin.
saygılar.

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
attrition isimli arkadaş'a

Sorduğun sorunun cevabı geldi mi bilmiyorum ama yine de cevap yazmak isterim.
Yazıyı yazdıktan sonra effect / envelope'yi işaretleyiniz. Sağ tarafta açılan pencerenin üst kısmında bulunan Add new'i işaretleyiniz.

Yazının üzerinde oluşan koordinat noktalarından alt-orta'daki noktayı cursor'la tutup az bir miktar aşağı doğru indirdiğinizde bahsettiğiniz efekt oluşacaktır. İyi çalışmalar...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Acil corel x3 yardım

Arkadaşlar dün bi problemle karşılaştım. Corel X3 ü açmaya çalışıyorum Corel A.R.M diye bir yer çıkıyor. İleri dediğimde Exit Without Saving Document ve Contune Working diye seçmemi istediği kutucuklar çıkıyor. Ben ikisinide denedim. Sonuç olarak ikiside programı kapatıyor. Yaardım edebilirmisiniz.

esenpire

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar corel 12 de bazı eps dosyaları göremiyorum ancak x3 de açmam gerekiyor..
sebebi nedir ?? (brandsoftheworld) aldıgım logolarda genelde

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhabalar corel 12 de bazı eps dosyaları göremiyorum ancak x3 de açmam gerekiyor..
sebebi nedir ?? (brandsoftheworld) aldıgım logolarda genelde

eps dosyalarini x3 de acmasi lazim sorunsuzca 12 de deneme import etmeyi denedinmi ?

bolgwadze

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corelde renk sorunu yoktur. İşi vektörel bazda çalışma olan bir firmanın ve programın renk konusunda sorunlu olması sizce mümkün mü? Kesinlikle kullanıcı hatasından kaynaklanır. Kulaktan dolma bilgilerle olmaz.

bolgwadze

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Basit, Corel 12'de EPS desteği yoktur... X3 veya en iyisi X4 ile çalışmanızdır..

halilsarikaya07

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşım ben corelde neon yazı nasıl yazılıyor onu öğrenmek istiyorum ilgin için sağol

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önceki soruma verdiğiniz cvp için çok tşk ederim.Şimdi bir şey daha sormak istiyorum.Corel draw da çizdiğimiz çizgilerin hepsini nasıl obje olarak tutabiliriz ?

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
önceki soruma verdiğiniz cvp için çok tşk ederim.Şimdi bir şey daha sormak istiyorum.Corel draw da çizdiğimiz çizgilerin hepsini nasıl obje olarak tutabiliriz ?

herhangi bir cizgiyi objeye cevirmek icin arange menusunden convert to outline benzeri bi secenek var onu tikliyosun veya ctrl+shift+q kolay gelsin

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herhangi bir cizgiyi objeye cevirmek icin arange menusunden convert to outline benzeri bi secenek var onu tikliyosun veya ctrl+shift+q kolay gelsin

hayır olmuyor gene anlatamadım sanırım.4 çizgi var.Kare onları hepsini obje olarak tutup ortasını boyamak istiyorum.Ama mause ile tıkladıgımda tek çizgiyi tutuyor.Boyadığımdaysa tuttugu çizgiyi boyuyor.Ama ben kareyi boyasın istiyorum.Autocad gibide değil.Mause ile tüm çizgileri tutamıyorsunuz.Nasıl yapabilirim ?

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar corele attığım bi jpg resmi nasıl trasbaran yaparım
corel x4 kullanıyorum

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
hayır olmuyor gene anlatamadım sanırım.4 çizgi var.Kare onları hepsini obje olarak tutup ortasını boyamak istiyorum.Ama mause ile tıkladıgımda tek çizgiyi tutuyor.Boyadığımdaysa tuttugu çizgiyi boyuyor.Ama ben kareyi boyasın istiyorum.Autocad gibide değil.Mause ile tüm çizgileri tutamıyorsunuz.Nasıl yapabilirim ?

sizin söylediğiniz corelin çalıma mantığına ters. açık nesnelere dolgu rengi verilememektedir. yalnız bazı makro atamalarla bu mümkündür.
illaki kare lazımsa araçlar paletinden kare çizin. yok ben dört çizgimi kare yapmak istiyorum derseniz. çizgilerinizi birleştirip (weld) break apart CTRL+K tuşlarıyla ayırdıktan sonra dolgu rengi verebilirsiniz.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar corele attığım bi jpg resmi nasıl trasbaran yaparım
corel x4 kullanıyorum

aşağıdaki şekli inceleyiniz.tranceparancy tool seçtikten sonra uniform yapın.
opacity değerleriyle oynayın..

graphic1dn7.jpg

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
normal düz zemini yapıyor ama jpg resmi yapmıyor

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Şimdi dahabir soru sorayım.
Arkadaşlar Photoshopda böyle bir şey var, her hangi bir objeni seçmek için layer`de onun layerine CTRL tutub vuruyoruz seçiliyor.Aynı şeyi Corel`da yapmak olurmu?
Ve Corelde Photoshopdakı gibi Marquee Tool ile seçimyapmak olurmu?
Önceden teşekkür ederim! :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...