Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw'da sayfa tasarımı

kelebek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
not olarak sana şunu söyleyeyim asla herhangi bir jpeg formatlı dosyayı corel içinde convert to bitmap yapma cmyk değerlerini alabildiğine düşürürsün eğer corelde herhangi bir resmi bitmapa dönüştürmek ve cmyk'ya yada herhangi birşeye cevirmek istiyorsanız resmi corelin içine aktardıktan sonra resme bir kez tıklayın ve yukarıdan edit bitmapı tıklayın corel photo paint açılacaktır photo paintin menü barından imageyi seçin oradan convert to cmyk deyip kaydedin sonrasında coreldeki resmin photo paintte kaydettiğiniz şekliyle durduğunu göreceksiniz buradan corelin bitmaps butonuna tıklayıp resize diyeceksiniz buradan dpi 300 yapacaksınız ve alttaki 3 kutucuğun en alttaki kutucuk dışında hepsini tıklayın ve tamam diyin resminiz 300 dpi olduğu için küçülecektir sonrasında tekrar bitmaps-resize ayarlarına gelin ve bu sefer sadece 100'lik dilimden resminizi bütün %150 %250 gibi değerlerle yan taraftan resminizin kaç mm olduğunu görebilirsiniz ben bazen zeminde kullanacağım ve üzerine effect uygulaması vereceğim resimleri %400 büyütmüşlüğüm var ama her resimde bunu tavsiye etmem mümkün olduğunca küçük pixelli resimleri tasarımlarınızda kullanmayınız...

Majestic şimdi ben şunu anlamadım jpeg formatlı dosyayı corel içinde convert to bitmap yapma demişsin eminim ki sen bu konuda benden daha deneyimlisin ama biz öyle yapıyoruz tabi boyutları ve çözünürlükleri yüksek resimler kullanıyoruz ve genelde siyah beyaz çalışıyoruz.
Tamam ben corelde yeniyim ama bu bilgiyi ben yanında çalıştığım kişiden öğrendim yıllardır corel de dergi ve gazete hazırlıyor bana da böyle yapmamı söyledi baskıda gayet temiz, şu ana kadar sorun olmadı.

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Majestic şimdi ben şunu anlamadım jpeg formatlı dosyayı corel içinde convert to bitmap yapma demişsin eminim ki sen bu konuda benden daha deneyimlisin ama biz öyle yapıyoruz tabi boyutları ve çözünürlükleri yüksek resimler kullanıyoruz ve genelde siyah beyaz çalışıyoruz.
Tamam ben corelde yeniyim ama bu bilgiyi ben yanında çalıştığım kişiden öğrendim yıllardır corel de dergi ve gazete hazırlıyor bana da böyle yapmamı söyledi baskıda gayet temiz, şu ana kadar sorun olmadı.

bak benim bu sektöre günlük gazete mizanpajıyla başladım sonra sonra sonra gittiğin her yerde birşey öğreniyosun doğru ve daha az doğru olan yöntemler ben özellikle renkli baskı için konuştum herhangi bi resmi corelin içinde siyah beyaz yapacaksan convert to grayscale dersin ve baskıda da hiç bi sorun yaşamazsın ama cmyk yapmaya kalkarsan baskı aşamasında yada film aşamasında sorunlar olabiliyor

ozturkfa

🌱Yeni Üye🌱
https://www.mtso.org.tr/pdfs/ayliks/MTSO_AylikBulten_05_2007.pdf bu linkteki bülten, daha doğrusu bu bültendeki grafikler hangi programda hazırlanıyor, fikri olan var mı? Excel'den kopyalanmışa benzemiyor, buna benzer bir bülten hazırlıyorum ama grafiklerim çok vasat, iki gündür taktım bu konuya kusura bakmayın majestic, kelebek, ziyankar...

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
https://www.mtso.org.tr/pdfs/ayliks/MTSO_AylikBulten_05_2007.pdf bu linkteki bülten, daha doğrusu bu bültendeki grafikler hangi programda hazırlanıyor, fikri olan var mı? Excel'den kopyalanmışa benzemiyor, buna benzer bir bülten hazırlıyorum ama grafiklerim çok vasat, iki gündür taktım bu konuya kusura bakmayın majestic, kelebek, ziyankar...

bunlar orjinal çizim bu dergiyi hazırlayanların sadece şablonlarla ilgilenen ve tabloları hazırlayan grafikeri mutlaka vardır...

kelebek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben freehand kullanmadım biraz karıştırdım ama tablo konusunda freehand'in iyi olduğu söyleniyor freehand olabilir

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Corel Draw da bir resmin tüm kenarlarına photoshopta uyguladığımız gibi şeffaflık verebiliyo muyuz? Transparency toolda böyle bir uygulama var mı? karıştırdım ama bişey bulamadım:(

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Arkadaşlar Corel Draw da bir resmin tüm kenarlarına photoshopta uyguladığımız gibi şeffaflık verebiliyo muyuz? Transparency toolda böyle bir uygulama var mı? karıştırdım ama bişey bulamadım:(

verilebiliyor çok acil değilse binahely anlatımını yapayım ama yok kendim yapacam diyorsan corel photopainti aç oradan feather efektini bul 25-35 arasında değer ver uygula :D

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
verilebiliyor çok acil değilse binahely anlatımını yapayım ama yok kendim yapacam diyorsan corel photopainti aç oradan feather efektini bul 25-35 arasında değer ver uygula :D

Teşekkürler Majestic programı karıştırdım Menüden Mask > Mask Outline> Feather sekmelerinden ayarları buldum..Şimdi deneme yapıyorum. Ne dersin doğru bulmuş muyum?

asimdemircan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.simagrafik.com
Excel'den kopyalayıp yapıştırdıklarım resim değil, tablolardaki verilerden oluşmuş grafikler... Bu grafikleri Corel'in kendi içinde oluşturma şansım olsaydı ne güzel olurdu... Ama birçok ekonomi dergisinde ya da gazeteler de bu grafikler çok iyi... Ya bu büyük gazeteler hangi programla hazırlanıyor Allah aşkına?

sevgilil özturkfa kardeşim. ben de excel den tablolar attığım zamanlar oldu. bu olayı şöyle hallettim. önce excel deki çalışmayı pdf formatına çevirdim, ardından adobe illustator programına attım, ardından illustrator da "ai" uzantılı olarak kaydettim sonra corel e attım. bu şekilde hem font değişikliğine gerek kalmıyor hemde kalitede bi kayıp olmuyor. excel de nasıl görüyorsan illustrator ve corel de de öyle görürsün . tşk.

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
Dostum Bİ Kere Dİzgİ VektÖrel Programda Yapilir Ve Ve Dİzgİ İÇİn En İyİ VektÖrel Program Coreldİr BaŞt Yapman Gereken Dergİnİn Sayfa Ayar Ve Şablonlarini Çikarmak Kİ Bu Sende KaĞit Üzerİndede Vardir En Azindan Hangİ Sayfanin Nerde OlduĞunu Dergİnİ Corele TaŞimadan Önce Yarimd Olsa TasarlamiŞŞsindir Öncelİkle Yazi Ve Meİnlerİnİ Corlee İndİr Daha Sonra Reİmlerİnİ Ve BaŞlilarini At Çikti Alirkende En İyİ Sayfa Çiktisini Corel Verİrİ Sayfa Yazdirma Öz İzlemeİsnde Prİnt Tİled Pages Dersen TÜm Sayfa Ayarlarinida Yapabİlİrİsn

sebox

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar, corelde dergi yapıyorum.daha doğrusu mecburum.yazı alanları oluşturdum ve birbirlerine bağladım bu sütunları.ama convertlediğimde ilk sütunun haricindeki ona bağlı tüm sütunlardaki yazılar siliniyo. ne yapmam gerekiyor.
tüm sayfalardaki yazıların sütunlarını birbirinden ayırmam gerekiyor.ama biliyorumki birbirine bağlıyken yapılacak bi yol olmalı ama ne?
lütfen yardım edin

musa ilev

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar ben sipariş fişi hazırladım buna numaratör eklemem lazım tek tek yazıyorum bunu daha basit bişekilde yapabilirmiyim teşekkür ederim yardımlarınız için

ozdenediz

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar! Herhangi bir ofis programından Corel'e bir şey çektiğiniz zaman gelen mutlaka RGB'dir. Ayrıca Excell'deki grafikleri kopyala/yapıştır yaptığınızda, Corel'e bir nesne gömmüş olursunuz. üzerine çift tıkladığınızda excell açılır :( baskıda da iğrenç çıkar. Bulabildiğim en iyi yöntem hepsini Corel'de yeniden yapmak. Hatta daha sofistike şeyler bile yapabilirisniz. mesela çubuk grafikler yerine çeşitli boylarda çocuk clipartları kullanıp, onların altına orjinal değerlerini yazmak gibi :(

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
arkadaşlar, corelde dergi yapıyorum.daha doğrusu mecburum.yazı alanları oluşturdum ve birbirlerine bağladım bu sütunları.ama convertlediğimde ilk sütunun haricindeki ona bağlı tüm sütunlardaki yazılar siliniyo. ne yapmam gerekiyor.
tüm sayfalardaki yazıların sütunlarını birbirinden ayırmam gerekiyor.ama biliyorumki birbirine bağlıyken yapılacak bi yol olmalı ama ne?
lütfen yardım edin
sanırım Corel 12 kullanıyorsun, Paragraf etxtlerde convert to curves sorunu servis paketlerle gideriliyor mu emin değilim fakat sorun bir satırda bir boşluk (space) ya da bunun gibi görünmeyen bir karakter varsa oluyor. Corel 13-14 kullanma imkanın yoksa satırlardaki boşlukları bulup silebilirsin. Bulamazsan ctrl+k ile text frame'yi paragraflara ayır, ctrl+q yapınca hangi paragrafta sorun oluyorsa onda bir boşluk vardır. Bulamazsan satırlara ayır böylece boşluk olan satır sorun çıkarmayacaktır, tabi paragraf stillerine de dikkat et, gözden birşey kaçmasın

pozi+if

🌱Yeni Üye🌱
lütfen yardım edin

Bende bir dergi tasarımında aynı sorunu yaşadım. Yazıları kople seç yazıyı attığın tabloyu tekrar çizip içine at sorun düzeliyor. Zaten resimlerde ayarlamayı yapmış oluyorsun. yazılarıda komple seçtiğnde yazılarda yaptığın kaydırmalar font değerlerini korumuş oluyorsun. tek yapman gereken tekrar tabloyu çizmek. Sorunu bu şekilde çözdüm başka yolu varsa arkadaşlar paylaşırsa bende sevinirim