kelebek
🏅Acemi Tasarımcı🏅
not olarak sana şunu söyleyeyim asla herhangi bir jpeg formatlı dosyayı corel içinde convert to bitmap yapma cmyk değerlerini alabildiğine düşürürsün eğer corelde herhangi bir resmi bitmapa dönüştürmek ve cmyk'ya yada herhangi birşeye cevirmek istiyorsanız resmi corelin içine aktardıktan sonra resme bir kez tıklayın ve yukarıdan edit bitmapı tıklayın corel photo paint açılacaktır photo paintin menü barından imageyi seçin oradan convert to cmyk deyip kaydedin sonrasında coreldeki resmin photo paintte kaydettiğiniz şekliyle durduğunu göreceksiniz buradan corelin bitmaps butonuna tıklayıp resize diyeceksiniz buradan dpi 300 yapacaksınız ve alttaki 3 kutucuğun en alttaki kutucuk dışında hepsini tıklayın ve tamam diyin resminiz 300 dpi olduğu için küçülecektir sonrasında tekrar bitmaps-resize ayarlarına gelin ve bu sefer sadece 100'lik dilimden resminizi bütün %150 %250 gibi değerlerle yan taraftan resminizin kaç mm olduğunu görebilirsiniz ben bazen zeminde kullanacağım ve üzerine effect uygulaması vereceğim resimleri %400 büyütmüşlüğüm var ama her resimde bunu tavsiye etmem mümkün olduğunca küçük pixelli resimleri tasarımlarınızda kullanmayınız...
Majestic şimdi ben şunu anlamadım jpeg formatlı dosyayı corel içinde convert to bitmap yapma demişsin eminim ki sen bu konuda benden daha deneyimlisin ama biz öyle yapıyoruz tabi boyutları ve çözünürlükleri yüksek resimler kullanıyoruz ve genelde siyah beyaz çalışıyoruz.
Tamam ben corelde yeniyim ama bu bilgiyi ben yanında çalıştığım kişiden öğrendim yıllardır corel de dergi ve gazete hazırlıyor bana da böyle yapmamı söyledi baskıda gayet temiz, şu ana kadar sorun olmadı.