Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw'da sayfa tasarımı

sarsinti5555

🌱Yeni Üye🌱
kelebek ben bişi sorucam yaa bu senin anlattığın olayı ben yapıyorum
alanı çiz resmin üzerine sağ tıkla götüreceğin alana sağ fareyle bırak powerclip inside de baktın alanın içine resim istediğin yere yerleşmedi tekrar sağ fare edit contents de ve resmini yerleştirdikten sonra yine sağ fare finish editing this levels de)

ama alanı çizip içine text uyguladığımda poverclip özelliğini uygulayamıyorum bu özellik yazı yazılmadan öncemi uygulanıyor yazı yazılı iken uygulanmazmı yoksa ben alanı çizgi olmaktan çıkartıyormuyum yardım edersen sevinirim

majestecan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tireleme her programda var

Selam
Corelde sütün oluşturmayı ancak kenar çızgilerden oluşturabilirsin..yada çizersin tireleme yok, neden Quark yada indesign varken Corel ? açıkçası anlamış değilim. Corel sayfa tasarım programı değildir.. Ama ülkemizde çokça kullanılıyor.CorelDraw ın text kısmında işine yarayan özellikler mevcut ama sen sor biz sööleyelim burası grafikerler.net.. her derde deva var.

metini yazdıktan sonra ctrl + - ( tire) yaparsan gizli tireleme yapar ve ben kitap dergi dizgisi yaptıgımda cok kullanırım

YILMAZ364

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ARKADAŞLAR CORELDE SAYFA TASARIMI VE YAZILARA SUTUN OLUŞTURMA ÇOK KOLAY sutun oluştururken word veya metin belgesinde yazdığın yazıyı kopyalayıp corelde ki menüde "A" seçimi var onu tıklarsan oradan metinin kopyalanacağı alanı seçebilirsin ve oraya yapıştırısın ondan sonra menüde bulunan ok tuşuna basarsın ve yukarda açılan büyük F yada ctrl T yardımıyla açılan menüden sutunlar oluşturusun çok kolay

marchopasha

🌱Yeni Üye🌱
Quarka kıyasla Corelde texte yasayabileceğin tek sorun tireleme olur... oda corelin çok büyük bir kaybı...

KRaL_MuRaT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla bravo sen kendi kendine olayı çözmüşsün :D quarkda yapabildiğin herşeyi corelde de uygularsın bir tek sayfalarını çalışırken formalara böl öbür türlü kasıla kasıla bi hal olursun yada en kötü ithimal corel a.m.r hatası verir tüm çalışman gider. dediğim gibi quarkda olup biten ve yapmak istediğin herşeyi corelde yapabilirsin yapamadığın yapmak istediğin şeyler varsa her türlü yardımcı olurum bende uzun bi dönem corelde mizanpaj yapmak durumunda kalmıştım :D grafikerler.nette corel de her derde deva yeterki kaynakları doğru kullanalım....

a.m.r. hatası verdiğinde program kapanmadan önce çalışma kurtarılabilir

saylıns

🌱Yeni Üye🌱
sayın 'kelebek' nasıl bi yaraya çare oldunuz anlatamam; çok sağolun..:wink:

zacke

🌱Yeni Üye🌱
merabalar.. corelde yazılı metnin içine resim yerleştirmem gerekiyor.. yazılar otomatik olarak resmin etrafında durması gerekiyor.. yani resmi nereye kaydırırsam yazıların ona göre çenresinde şekillenmesi gerekiyor.. text menüsünden komutu bulamadım.. yardım ederseniz çok makbule geçer.. teşekkürler...

sinans

🌱Yeni Üye🌱
süpersin arkadaşım. çok iyi ve açıklayıcı anlatmışsın olayı. ben de bir süredir bu resim yerleştirme olayını aradım google'da. burda buldum. ben de quark kullanıyordum. ve yine uzun bir aradan sonra mesleğe corel öğrenerek dönmek zorundayım. burada istediğim herşeyi bulabilirim sanırım corel'le ilgili. teşekkürler.

birtedi

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar. bir daire etrafına veya obje etrafına.. jpegleri ( fit text to path ) yapamadım..yani mesela yuvarlak dünya çizdim ama , jpeg bayrakları etrafına saramadım yardım edermisiniz