Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelx5 ile neler degişsin istersiniz(windos 7 ile)tabiki

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Outline Grident özelliği olsun isterim
bunun yanında Vertex shadow yapabilelim

Extrude özellikleri biraz daha genişletilsin
öyle ki 3D programlarını aratmayacak görüntüler oluşturalım

Photoshop Layer Style özelliklerini olduğu gibi corele almak isterim
yani photoshopta yaptığım layer style hiç değişmeden corelde açılsın

outline degrade güzel fikir, vertex shadowu ve extrude bilmiyorum 3d özellikleri zayıf haklısın gelişmesi lazım illustratördeki gibi layerstyle da bilmiyorum ama windows7 ile corel çok şey değişcek sanırım imkansız oldugunu sanmıyorum bu isteklerin ama illustratördeki gibi olmasın yeter bişey yapıosun sonra değiştirmek ve düzenlemek için 80bin takla atıyosun örnek gölge 3d çalışmalar vs vs.. ilaveten corelin şu fotoğrafları embedlemekten vaz geçmesini isterdim
gerçi var o özellik ama daha geliştirmek lazım onuda

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bende bir Corel acemisi olarak fikrimi beyan etmek isterim. Anladığım kadarıyla, Corel farklı alanları tek bir çatı altında toplayan bir programdır. Bu yeni versiyonlarla Corel daha ağır ve hantal hale geliyor. Buna şöyle bir çözüm getirilebilir : Corel'in bölünmesi, çizim vs. için ayrı program, foto-resimler vs. için ayrı program oluşturulursa, Corel daha hızlı ve esnek olur diye düşünü-yorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Corel'in bölünmesi, çizim vs. için ayrı program, foto-resimler vs. için ayrı program oluşturulursa, Corel daha hızlı ve esnek olur diye düşünü-yorum.
Zaten öyle. CorelDRAW Vektörel çizim ve sayfa tasarımı için, CorelPHOTO-PAINT ise raster (pixel) fotoğraf işlemek için kullanılıyor.

Bu arada coklu çekirdek işlemcilere sahip Corel kullanıcıları için yeni sürüm daha çok performans vaad ediyor.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
corel 3'ten başladığım yıllardan bu yana profesyonel manada corel kullanırım, corelde vektörel anlamda aklınıza gelipte yapamayacağınız hiçbirşey yok. bir çok şey diğer vektörel programlara göre daha pratik... Corel 7,8,9 larda kendini bitmap ve efekt olarak ilaveler yapmaya başlamasıyla bitmaplarda sorunlar çıkmaya başladı. Corel bir resim editörü değil, bunu iyi anlamak lazım ama corelde ufak tefek görsel çalışmaları da yapmasına imkan sağlaması güzel bir gelişme, asıl alanı olmayan konularda sorun çıkarması çokta sorun değil bence.... herkes corel'in hata vermesinden yakınıyor. doğru, eskiden corel bende de hata veriyordu 256 MB Pentium 233 Mhz kullanırken... ki bu her yavaş sistemde olabilecek hatadır.
Şuanda iyi bir sistemim var, Vista'da corel X4 kullanıyorum, 1 yıldır kilitlenip kapandığını hatırlamıyorum.... sisteminizin hakkını verirseniz corel'de sizin hakkınızı verir.

Bu arada şunuda unutmamak lazım, tasarımı program değil siz yapıyorsunuz. corelde ne harikalar üretiliyor, üretebilen olunca.

infostorm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben resimlere perspektif verebilmek istiyorum çünkü perspektif vereceğim resmi photoshopta halledip corel e atıyorum ve bu zaman alıyor bu perspektifi corelde verebilsek harika olur bence...

Photopaintte yapabilirsin resmin üstüne sağ tıklayıp
photopainnte aç dersin perspektif verdikten sonra kaydet
tuşuna basınca değişiklik doğrudan corel içinde yapılacaktır

PowerClip

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photopaint i hiç bilmiyorum perspektifi nasıl veriyoruz onda???

mezarizar

🌱Yeni Üye🌱
rotate

rotate simgesine tek tıklamayla obje 90 180 270 derece dönse walla çok güzel olurdu tek tek derece girmek zor.

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel'de çok iyi değilim ama yeni versiyonda space tuşuna basılı tutarak çalışma üzerinde gezinebilme imkanı verilirse çok iyi olur. Freehand ve Photoshoptan elim alışmış Corel kullanırkende hep elim space e gidiyor resimde gezineceğim zaman.

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
tutorial kısmını müslüm gürses sunsun, credits e fon müziği olarak grup vitamin'den ismail parçası konsun, başka bişey istemiyorum..

tamar

🌱Yeni Üye🌱
Vectorel programların kralı Corel'dir. Basit kullanımı ve sonsuz özelleştirme olanakları başka hiç bir programda yok. Artık diğerlerinin Coreli tutmaları çok zor.
Ben Corel Designer kullanıyorum. Herşeyi harika. X5' te elini kolunu sallayarak gelmeyecek herhalde. Tek kelimeyle Corel.
Saygılar.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Corel'de çok iyi değilim ama yeni versiyonda space tuşuna basılı tutarak çalışma üzerinde gezinebilme imkanı verilirse çok iyi olur. Freehand ve Photoshoptan elim alışmış Corel kullanırkende hep elim space e gidiyor resimde gezineceğim zaman.

ctrlve j ye basıp space tuşunu atıyabiliyorsun istersen

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Vectorel programların kralı Corel'dir. Basit kullanımı ve sonsuz özelleştirme olanakları başka hiç bir programda yok. Artık diğerlerinin Coreli tutmaları çok zor.
Ben Corel Designer kullanıyorum. Herşeyi harika. X5' te elini kolunu sallayarak gelmeyecek herhalde. Tek kelimeyle Corel.
Saygılar.

Corel Designer duydum ama hiç kullanmak nasip olmadı coreldraw dan farkı nedir daha çok hangi alanlarda kullanılır ve sen hangi alanda kullanırsın açıklarsan bilgimiz olur teşekkürler....

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
evet yokmu başka artıran :D birde şu lens olayrı biraz daha basitleştirmek lazım ve tintleri de tabiki

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corel firması Freehand tarzı yani Freehand'in zamanımıza geliştirilmiş versiyonunu çıkarsa adınıda Corelhand koysa Mac ve PC versiyonu olarak Türkiye'de satış rekoru kırar herhalde.

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
zaten bunun için bir kısa yol tuşu var < H >

köftehor

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla ben hala x3 kullanıyorum tabi çıkarsa deneyecegim