Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelx5 ile neler degişsin istersiniz(windos 7 ile)tabiki

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Mac te de çalışsın,
Renk ton sistemi değişsin,
3d eklensin,
Psteki transform özelliklerinin tümü corelede eklensin.
Her ai dosyasını açsın.
Vektör oluşturma işlemi daha başarılı olsun
Bide yanında çiğköfte oldumu yeter :D

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Mac te de çalışsın,
Renk ton sistemi değişsin,
3d eklensin,
Psteki transform özelliklerinin tümü corelede eklensin.
Her ai dosyasını açsın.
Vektör oluşturma işlemi daha başarılı olsun
Bide yanında çiğköfte oldumu yeter :D

Malesef macde çalışmıycak artık değerini anlamadılar macçi dostlar
Renk ton sistemi bana göre hiçbir progrmada yok gayet başarılı
3d özellikleri var ama gelişitilmesi lazım
ai dosyalrını açıyor ama ai corelin dosyalrını açıyormu??
vektör oluşturma trace ise ai den çok üstün dostum

hazı çigköfte var yanında ayranda olsun

bunca parayı maclere gömmeyin windows 7 geliyor ayrıca

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Malesef macde çalışmıycak artık değerini anlamadılar macçi dostlar
Renk ton sistemi bana göre hiçbir progrmada yok gayet başarılı
3d özellikleri var ama gelişitilmesi lazım
ai dosyalrını açıyor ama ai corelin dosyalrını açıyormu??
vektör oluşturma trace ise ai den çok üstün dostum

hazı çigköfte var yanında ayranda olsun

bunca parayı maclere gömmeyin windows 7 geliyor ayrıca

Sanırım dediklerimi yanlış anladın.
Şiddetle istiyorum macte çalışmasını.
Ben 6 aydır zaten 7 kullanıyorum =)
Renk sisteminden kasıt, kırmızı turuncu, lacivert mor gibi idi. Illustrator çok daha başarılı bu konuda.
3d özelliği var denmez bile bence, sadece perspektif amaçlı 2b bir özelliği mevcut.
Tamamıyla 3b ortamı demek istedim ben.
Cs4 ai dosyalarının 100 tanesinden ancak 20-30 tanesini corel x4 açabilirsin.
Ai cdr açmasını istemem çünkü corele ait bir özellik ai ye geçmesin =)
Vektör oluşturmayı ai ile karşılatırmadım zaten ama corelden üstün bir program biliyorum.
Ben macte hem mac hem 7 kullanıyorum ama corel mac tede lazım =)

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corel Olsun Taştan Olsun :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Renk sisteminden kasıt, kırmızı turuncu, lacivert mor gibi idi. Illustrator çok daha başarılı bu konuda.
Illustrator daha başarılı değil, renk profillerini ve renk yönetimini düzgün ayarlarsanız Adobe ve Corel renklerini birebir yakalarsınız.

3d özelliği var denmez bile bence, sadece perspektif amaçlı 2b bir özelliği mevcut.Tamamıyla 3b ortamı demek istedim ben.
yalnızca 2b özelliği yok corelin. Çok uzun yıllardır, daha AI'de 3b nin adı duyulmadığı yıllarda CorelDRAW'ın Extrude efekti vardı. Extrude efekti ile 3b şekiller oluşturabilirsiniz. Malesef gelişmedi o başka. AI'nin 3b özelliği (özellikle revolve ve map art ile) coreldraw'ınkinden daha iyi)

Cs4 ai dosyalarının 100 tanesinden ancak 20-30 tanesini corel x4 açabilirsin.
Geri kalan 70-80 ai dosyası sıkıştırmalı kaydedilmiştir. CorelDRAW'da AI belgesi açmak istiyorsanız AI'yi kaydederken sıkıştırmasız kaydedin. Bu da forumda bir çok kez yazılmıştı.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Geri kalan 70-80 ai dosyası sıkıştırmalı kaydedilmiştir. CorelDRAW'da AI belgesi açmak istiyorsanız AI'yi kaydederken sıkıştırmasız kaydedin. Bu da forumda bir çok kez yazılmıştı.
Burada bir düzeltme yapmam gerekiyor. CorelDRAW X4 Adobe CS4'ten önce çıktığı için AICS4 dosyalarına doğal olarak destek vermiyor. Söylediklerim AICS3 için olacaktı. Buna karşın CorelDRAW X5 AICS4 dosya biçimine import ve export konusunda destek verecek.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️

Ben öyle açabildiğini zaten biliyorum. Tabiki çıkış tarihleri önemli veritabanları değişiyor derdim uğraşmamak idi. Ai yi aç düşük versiyon kaydet tekrar corel e at =)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Ben öyle açabildiğini zaten biliyorum. Tabiki çıkış tarihleri önemli veritabanları değişiyor derdim uğraşmamak idi. Ai yi aç düşük versiyon kaydet tekrar corel e at =)
Biliyor olman güzel ama buraya yazmaman konunun başka şekilde yorumlanmasına sebep oluyor. Keşke tüm yazılımlar birbirlerinin dosya biçimlerini desteklese ne güzel olurdu değil mi. Ama böyle birşey çok zor. Belki günün birinde tüm grafik yazılımları (en azından en çok kullanılanlar) bir XML biçimli dosya türüne geçer de biz de sorun yaşamayız.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Biliyor olman güzel ama buraya yazmaman konunun başka şekilde yorumlanmasına sebep oluyor. Keşke tüm yazılımlar birbirlerinin dosya biçimlerini desteklese ne güzel olurdu değil mi. Ama böyle birşey çok zor. Belki günün birinde tüm grafik yazılımları (en azından en çok kullanılanlar) bir XML biçimli dosya türüne geçer de biz de sorun yaşamayız.

bu dediğini yapıcaklar tüm bunlara engel olan şey frehand ti şimdi ilkin onu kaldırıp- illustrator ve corel le birlikte yeni bir dosya biçimine yakındır en geç 5 sene içinde geçecekler gidişat onu gösteriyor bu arada bu iki programdan birinin öğrenmeyen grafiker arkadaşlara geçmiş olsun he ikisini ögrenene ise yolun sonu müthiş parlak olur iyi çalışmalar

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Corel'in kıymetini mac kullanıcıları bilemez elbette... biz oyun oynamıyoruz ;)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
bu dediğini yapıcaklar tüm bunlara engel olan şey frehand ti şimdi ilkin onu kaldırıp- illustrator ve corel le birlikte yeni bir dosya biçimine yakındır en geç 5 sene içinde geçecekler.
Yusuf bak bir de XPS var microsoft tarafından geliştirilen ve Endüstriyel RIP'lerin çoğu destek veriyor bu biçime ve temelini de XML'den alıyor.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
geçenlerde corel in geliştirilmeis ile ilgili olarak K. Çakır ile msn den görüştüm. Gece rüyamda ise sanırım bu arkadaş veya bir başkası kim bilmiyorum corel kullanırken ilk önce pek dikkat etmiyorum. Ancak sonradan dikkat ettim. Büyütme küçültme ve eğmelerde inanılmaz bir şey yapıyor. mesela bir kare var. kareyi mouse ile tutp bir yere götürürken aynı zamanda büyültme ve küçültmede yapılabiliyor. Sonra mesela yine kareye 2. kez tıkladığımızda gelen döndürme ve eğim çizgilerinde aynı mantıkla eğimde yapılabiliyor.

Sonra iş yerinde denemdim acaba gerçekten böyle bir özellik varmı diye... ee tabi yok. Ancak şunun iddia ediyorum. Çok basit bir şekilde yapılabilecek bir işlem bu. Mesela seçili nesnenin bulunduğu noktanın merkezini X-Y nin merkezi olarak alırsak mesela alt tuşuna basılı tuttuğumuzda sol taraf (-) değerler olacağı sola kaydırıken için aynı zamanda küçültmede yaparız. Sağa ise değer(+) olacağı için büyür. tabi tam sağa sola mümkün olmayacağı için mesela 30 derece opsiyon konulur. Bu opsiyonlar içinde hareket edilerek büyüme-küçülme sağlanır. Yukarsı ve aşağısı içinde eğme özelliği aktif edilir. Mesela mantığı geliştirirsek (ctrl+shift) ile renklerin açılması koyulması. text özelliğinde puntonun büyümesi-küçülmesi gibi değerler kullanılabilir.

Ancak bence corel ne yapıp edip 3d ye adım atmak zorunda. azda olsa 3d bilenler illustratordaki 3d uygulamasının 3d max karşışlığınınbilirler. Adobe uyanıklık yapmış bir çizgiyi kendi etrafında döndürme kodlarının almış aynen uygulamış. Sadece lathe komutu 3d max da pek çok nesne çiziminde basit ve etkili bir çözüm aracıdır.

Corel bu aracı geliştirmekle kalmayıp bence yine max daki bir özelliği loft komutunun bir an önce sistem entefre etmesini beklerim.

Kısacası loft komutu şu işe yarar. Bir açık çizime kapalı olan çizimi dolamak demektir. Elinide kapalı olarak mesela bir kare var. loft uyguama verildiğinde sizden path olarak 2. bir çizim isteyecek. Sizde çizmiş olduğunuz bu 2. serbest çizimi tanııtığınızda kare bu çizme göre şekillenecek. Bir benzetme ile blend in gelişmiş hali denebilir. ancak asıl iş bundan sonra başlıyor. Bunun arasında farklı nesneler yerleştirilebilir. Büyür küçülür sağa-sola döner vs vs.

her ne kadar mesh fill de gelişme var denilsede eğer bir noktasına veya kısmına şeffaf atama yapılamıyorsa eksik kalır gibime geliyor. Ve diğer çok önemli nokta bence transpertand uygulanmış nesnelerde transperand operationda scereen sekmesi eksik. yerini dolduracak bir özellikde yok. Sadece bu özellik bile inanılmaz şeyler katabiliyor.

birde degrade mantığında geşilmeye ihtiyaç var. şimdiki mantıkta şekil ne olursa olsun degrade hep doğrusal olarak gidiyor. Şekli takip etmiyor yani. Mesela bi S harfi yaptığımızda harfin bir ucundan diğer ucuna siyahtan beyaz a gitmesini istersek yapamıyoruz. Bu defa kulağı tersten tutmak zorunda kalıyoruz. S harfinin ortasına çizgi yap. çizgiye oldukça sık siyahtan beyaz geçiş belnd ver. bunları harf le cropla.. uzun iş yani. eğer transperans özelliği ayrı bir nesne gibi olmasındansa en azından bir seçenek olarak degrade aracının içinde de olsa çok iyi olur.

corel

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
font bulunması için arkadaşalrıma bir önerim olacak. İstediğiniz fontları bulmak gerçekten zaman alıcı bir şey. Çözüm oalrak gördüğünüz çok font olmasıda bir başka sorun doğurur. Bir çuval pirinç içinde sizinkini nasıl bulacağız.

önerim şu. Zira ben bu şekilde sorunun hakkından geldim gibi. Sorun arşivleme mantığında yatıyor. Bütün fontları belli fruplar altında topladım. Mesela düz diye bir lasör açtım. İçinde helvetika veya swiis benzeri bütün fontları doldurdum. Yetmedi. Bunuda kendi arasında ayırdım. Condenset ve diğerleri olarak. Sonra tırnaklılar diye times benzeri bütün fontları attım oraya. El yazısı ile olanları ayrı bir isimde gibi. Yaklaşık 8-10 kategorşde topladım bütün fontları. En son ise hiçbir kategoriye girmeyen serbest fontları genel ismiyle topladım. aradığım font önce hamgi fonta benziyor ona bakıyorum. Benzer grupta arıyorum Dolayısıyla hiç ilgisi olmayan fontlar baştan elenmiş olduğu için zaman kaybına yol açmıyor.

Aynı mantık resimler içinde geçerli. Önce çözünürlük olarak 3 gruba ayırdım. Sonra bunları mesela araçlar-yiyecekler-bitkiler-manzara-gibi gruplara ayırdım. Bunlarda kendi arasında ayrılıyor. Mesela yiyecekler. etler sebzeler balıklar vs vs. buşekilde aradığıma daha kolay ulaşabiliyorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
geçenlerde corel in geliştirilmeis ile ilgili olarak K. Çakır ile msn den görüştüm. Gece rüyamda ise sanırım bu arkadaş veya bir başkası kim bilmiyorum corel kullanırken ilk önce pek dikkat etmiyorum. Ancak sonradan dikkat ettim.
:) CorelDRAW rüyalarına mı giriyor üstadım. Bu kadar ilgili olduğunu bilmiyordum.:)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
font bulunması için arkadaşalrıma bir önerim olacak. İstediğiniz fontları bulmak gerçekten zaman alıcı bir şey. Çözüm oalrak gördüğünüz çok font olmasıda bir başka sorun doğurur. Bir çuval pirinç içinde sizinkini nasıl bulacağız.

önerim şu. Zira ben bu şekilde sorunun hakkından geldim gibi. Sorun arşivleme mantığında yatıyor. Bütün fontları belli fruplar altında topladım. Mesela düz diye bir lasör açtım. İçinde helvetika veya swiis benzeri bütün fontları doldurdum. Yetmedi. Bunuda kendi arasında ayırdım. Condenset ve diğerleri olarak. Sonra tırnaklılar diye times benzeri bütün fontları attım oraya. El yazısı ile olanları ayrı bir isimde gibi. Yaklaşık 8-10 kategorşde topladım bütün fontları. En son ise hiçbir kategoriye girmeyen serbest fontları genel ismiyle topladım. aradığım font önce hamgi fonta benziyor ona bakıyorum. Benzer grupta arıyorum Dolayısıyla hiç ilgisi olmayan fontlar baştan elenmiş olduğu için zaman kaybına yol açmıyor.
Aynı mantık resimler içinde geçerli. Önce çözünürlük olarak 3 gruba ayırdım. Sonra bunları mesela araçlar-yiyecekler-bitkiler-manzara-gibi gruplara ayırdım. Bunlarda kendi arasında ayrılıyor. Mesela yiyecekler. etler sebzeler balıklar vs vs. buşekilde aradığıma daha kolay ulaşabiliyorum.

firkete arkadş what the font diye int sitesi var corelin help bölümünde ordan taradıgın(scan) bi fontu sorguluyorsun ve buluyor %99 ayrıca güzel isteklerde bulunmuşsun teşekkürler

BanazOfset

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ai. uzantılı dosyları acarken problem yaşatmasın yeterli

ReFo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
düşündüğün iş direk beyin gücüyLe coreLde saniyede TasarLanıo sana sadece ekrana bakmak kaLıo ve baskıya yoLLamak :p:p:p:D:Dasdasdasdsaahahah