Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
40.000 usd civarından başlayan fiyatlarla 2,5 m. civarı bir dışmekan makine alabilirsin.folyo kesim makinaları da 1,2 m eninde ve 0,6 m eninde var onuda yaklaşık 2000-4000 usd civarı en azından 2 adet iyi pc almalısın (1 i mac tavsiye edilir) onun dışında stoksuz çalışıcam dersen 1000-1,500 ytl malzeme almalısın başlangıçta.Ayrıca makineyi kullanacak personel ve grafik tasarımlarını yapacak personel de 1000 ytl civarından başlayan maaşlar alırlar
ayrıntı çok daha fazla ama kafanda canlandırmaya başla daha sonra yardımcı olmaya devam edebilirim

EVET + MAKİNA SERVİSLERİ ELEMANLARIN ÖĞRETİNCEYE KADAR ORDA KALICAK İŞİ ÖĞRENSELER BİLE HATA YAPICAKLARDIR VE BUDA SANA VİNLY VE FOLYO MAL OLACAK
AMABEN MAKİN İSTEMEM DERSEN BİRAZ DERS VERİRİZ AJANS USÜLÜ ÇALIŞIRSIN MAKİNASI OLAN BİR REKLAMCI İLE ANLAŞIR BASKILARI ONA YAPTIRISIN BU KEZDE SAN SADECE GRAFİKER ELEMAN LAZIM VE BİLGİSAYAR
OFİS MALZEMELERİ
BİZ 4 AJANSA İŞ YAPIYORUZ AJANS FİYATLARI FARKLIDIR SAN KAR BIRAKILIR AMA TAVSİYE OLUNMAZ ZORDUR İŞİ OTURTMAK VE ÇEVRE YAPMAK

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
selamlar
reklamcılık konusunda ben de bilgim dahilinde bazı basit bilgiler vereyim

PLOTTER
ploterler 1990 lı yıllarda yaygınlaşan ve reklamcılık sektörünün işini yarı yarı ya azaltan makineler. 2 d sistemi ile çalışıp ucndaki bıçak sayesinde bilgisayardan aldığı komutla takılan mazemeyi çizer veya kser reklamcılık sektöründe şu anda kullanımı bayağı azalsa da reklam atölyelerinin olmassa olmazlarındanır
plotter ebatları 20 cm den 130 cm arasında değişir fiyatları günümüzde bayağı uygun olup çin malı ploterlerin piyasaya girmesi ile 120 cm lik bir plotterin fyatı 2000 $ a kadar düşmüştür.. piyasada bilinen kaliteli markalar olarak mutoh ve roland sıralana bilir..
https://img508.imageshack.us/img508/160/plotterup9.jpg

DİJİTAL BASKI MAKİNELERİ (SOLVENT BASKI DIŞ MEKAN)

Dijital baskı makineleri iç mekan ve dış mekan olarak ayırabiliriz.. reklamcılık sektöründe kullanılan ve günümüzde bayağı yaygınlaşan reklam atölyelerinin iş yükünü ve işçiliği %70 azaltan makineler..
iç mekan makinelerin baskı kalitesi daha iyi olup dayanılıklıkları daha azdır..sistem olaraka kullandığımız yazıcılarlar aynı gibi görünen bu makinleri büyük birer yazıcı larak düşünebiliriz..
dış mekan baskı da kullanılan makineler solvent bazlı boya kullanır solvent kansorejen bir madde olup kullanımı ve kulanılan ortamda çalışılması konusun da bayağı dikkatli olunması gerekir( diyoruz ama hiç bir reklamcının bu şekilde davrandığını sanmıyorum bende dahil allah yardımcımız olsun)
makinelerde kullanılan kafa sistemleri günümüzde 126 zar ,128 zar,spectra , seiko diye adlandırılır bu kafaları kullanan makinelerde özelliklerine göre fiyat değişkenlikleri gözterir
bilinen makine baskı ebatları 160-180-250-320-500 cm olarak dır..
baskı makinesi fiyatları 12.000 $ ve 100.000 $ dolar arasındadır. piyasada en çok rağbet gören ebat 3.20 olup kullanılan kafa ve makine baskı kaltesine göre30.000 $ ve 50.000$ dolar arsındadır
yeni çıkan makineler 1440 dpi baskı yapabilmekte fakat kullanılan kafa baskı kalitesi ve baskı zamanı arasında büyük farklılıklar göstermektedir..
solvent makine alırken tavsiye edilecek husus satıcının anlattıklar deilde o makine yi kullanan uzman meslektaşlarınızdan alınacak bilgiler bence daha mantıklıdır..
makine konusunda alınacak makinenin ebatı birde sizin iş potansiyelinize bağlıdır
ağer iş potansiyelinizi 160 lık bir baskı makinesinin göreceğine inanıyorsanı hem kullanım alanı ve kullanım rahatlığı bakımından 160 lık bir makine alabilrisiniz ama unutmayın ki makineleşme çoğaldıkça iş potansiyeliniz artacak ve bu makine zamanla isteklerinize cevap vermeyecektir..
baskmakieg0.jpg

CNC ROUTER

cnc router reklamcılık sektöründe uzun zamandır yer alan fakat maliyeti bakımından yaygınlaşmayan router ler çin malı makinelerin piyasa ya girmesi ile her reklamcının vazgeçilmezleri arasındadır..fiyatları takriben 30.000 $ - 200.000$arasındadır
cnc router aliminyum - mdf- ve her türlü plastik mazemeyi kesip oymaya yarayan freze sistemi ve freze uçları kullanan makineler bu makineleri plotter lerin bıçak yerine matkap ucu olanı olarak düşüne biliriz..
router ler le yapılan titiz ve fazla işçilik ister çünkü dijita baskı gibi iş bitince al
müşteriye teslim et olayı yoktur router olan bir atölyede iyi bir boyacı iyi bir kaynakçı (alüminyum kaynak)
ve el becerisi olan plexiglas ustası lazım (hepsini kendim yaptığım için iyi deil de orta halliyim)
ama günümüzde aliminyum kesme ve kabartma harfler yoğun olarak istenmektedir led ışıklı harfler kutu harfle - gravür tabelalar gibi bunların imalatı içi,n router ve ekipmanları şart bir aliminyum kaynak- sac kırma - bükme- gibi ağır ****l işlerinde kullanılan araçlardan faydalanmak gerekir..
roter kullanımı zor gibi görünsede olduk ça basittir..asıl zorluk router le iş bittikten sonra o mataryalin tabela veya harf haline getirilmesindedir...

saygılarımla şimdilik aklıma gelen bunlar bir hatamız olduysa affola...
https://img513.imageshack.us/img513/5073/routerr2uq2.jpg

not:forumda reklam veya matbaa sektöründe kullanılan makinelerin teknik konuları hakkında bilgi paylaşımının olacağı bir bölüm vveya konu olması iyi olur düşüncesindeyim herkesin birbirinden öğreneceği çok şey vardır..

Son düzenleme:

kartal1111

🌱Yeni Üye🌱
senle işimiz var o zaman:)

neyse sana anlatayım biraz digital baskı makinaları 2 bölümü ayrıılır gerçi farklı sistemler var ama ben sana ayrıntıya girmeyeyim

1. iç mekan: bunlarınm baskı kalitesi mükemmmeldir nerdeyse fotoğraf kalitesinde baskı yapar tabi buraada resmin kalitesine bağlıdır
yalnız bu makinalar benim bildiğim şu an ne kadar bilmiyorum baskı alaanı 150 cm civarı iidi.
bunlarda baskı maliyeti yüksektir. birde bu baskılar kesinlikle araç tabela vs. gibi dış mekan sistemlerinde kullanılamaz zira boyası güneşe ve suya dayanıklı değildir.

2. dış mekan : bularda baskı kalitesi iç mekan kadar güzel değildir. tabi alacağınız makinaya bağlı birde resmin kalitesine bu tip baskılara en 5 m uzaktan bakıldığında fark edlir zira yakında bakıldığında pass izleri vs. gibi şeyler belli olduğunda resmi tam alıgılamayabilirsiniz.
bunlarda baskı maliyeti düşüktür.
yalnız bu makimlarda bakımı zordur özellikle kullandığınız boya çok önemlidir.
baskı kafaları tıkanırsa en ufak bir tıkanıklık baskı çizgilere yol açar ve buda resmin kalitesini düşürüp ortaya güzel bir baskı çıkmaz
bu makinaların boyası solvent bazlı boyadır
güneşe ve suya dayanıklıdır.
tabela ve araçlarda istenildiği gibi kullanılır.
yalnız iç mekan olsun dış mekan olsun kapalı bir ortamda bulunması gerekir toz ve ortam ısısı öenmlidir.

şimdi siz tabela ve araç afiş gibi faaliyetleriniz varsa dış mekan almanızı tavsiye ediyorum

bir sorunuz oluırsa burdayım

diş mekan baskı ısısı ne olmalıdır.bu makınelerin satıldıgı adresleriniz varmi.siz hangi marka kullanıyorsunuz?

kartal1111

🌱Yeni Üye🌱
işimiz zor iyankar dediği gibi ama ziyankar ben san satış fiyatlarını söleyyimde sen maliyeti hesapla bu arad ziyankar roland iç mekan 2,20 makina bizde var baskı aalanı

baskes dediğimiz makinalr hem iç mekan basar hemde baskı isteiğiniz yerden keser harf harf bile logoları falan sticker tarzı
bu iç mekan lar satış ları metre karesi 25$ 30$ kadar gider
diğer dış mekan baskılar ise en düşüğü 7$ en pahalısı ise 17 18 20$ arasıdır en azından izde böle
maliyeti metrekarei 5 yada 6 dolar dış mekanın iç mekanın kini bilmiyorum açık hava reklam fuarları senin için uygun gez bence saol ziyankar sen nerelisin dedim sölemedin bu arada

hayırlı akşamlar bas kesle diş mekan da kullanılmaz mi ?
bas kesle diş mekan da kullanılır sanıyordum.eger yapilmassa arabanın yanlarındaki şekilleri nasil kesilebilir?
bu işe ne ile yapılır?

hakan

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar ben tabelacıyım baskes almak istiorum bunların fiyatını kalitesini araştıra bilecegim bir site varmı yarımcı olabilecek bir arkadaş olursa memnun olurum iyiakşamlar

sempatiggenc

🌱Yeni Üye🌱
cast

cast folyo iyidir arkadaslar yalnız uygulamasını firesiz yaparsanız sıkıntı yaratır. one wan vısıon ise küçük bi esnafsanız sulu uygulama yok büyük bir firma iseniz özel uygulama teknikleriyle calışmalısınız. :)

kartal1111

🌱Yeni Üye🌱
diş mekan ve bas kes makineler hakkinda fiyat vs. bilgi edinebilecegim bi adres.bide sizlerin kullandigi makinaların markalarını ve iyi ve kötü yanlarını paylaşabilir misiniz?

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
diş mekan ve bas kes makineler hakkinda fiyat vs. bilgi edinebilecegim bi adres.bide sizlerin kullandigi makinaların markalarını ve iyi ve kötü yanlarını paylaşabilir misiniz?[/QUOTE
bas-kes makineye neden bu kadar takdığınızı anlamıyorum .. pek kullanışlı deiller bunun yerine güzel bir dış mekan alırsın birde poza tanıma sistemli plotter alınca zaten bas-kes işin olduğunda bu şekilde işini görebilirsin.. almayı düşündüğün dış mekan 320 lik ise valla myjet ler güzel ve kullanışlı yok daha ufak diyosan bir infiniti alabilirsin bunlrın 2 side kafa ısıtmalı alacağın makinenin kafa ısıtmalı olmasına dikkat et gerçekden çok önemli

kartal1111

🌱Yeni Üye🌱
poza tanıma sistemli plotter bu makinayi sizden duydum.kesme işinde kullanılıyormu.

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
bu konuda san katılıyorum ploter ama en düşük kesme seiyesi kaçtır kaç cm önemli olan o benim için

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
Son düzenleme:

kara kule

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
plotter
bu makineyi duymuştum ama detaylı bilgi edinememiştim. verdiğin link için teşekkürler.

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
s.a.

250.lik 720 dpi dış mekan dijital bir bakina almaya düşünüyorum. partner xaar, nasıl bi makina acaba,yada hangi marka iyi nasıl bir şey tavsiye edersiniz
teşekkürler.

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
s.a.

250.lik 720 dpi dış mekan dijital bir bakina almaya düşünüyorum. partner xaar, nasıl bi makina acaba,yada hangi marka iyi nasıl bir şey tavsiye edersiniz
teşekkürler.

valla neden 250 lik

320 alabilirsin aralarında pek fark yok xaar alacak can 320 lik olaraka myjet tavsiye ederim...
partner leri fuarda incelemiştim istanbul reklam ın standında fena makine deiller makine alırken o makineyi kullanan kişilerden bilgi alman daha faydalı benim bildiğim makineler içinde xaar lar içinde myjet son çıkanları ve infiniti vya vatanabe 160 lık makineler isimleri değişik ama ikiside aynı makinedir sadece logoları değişik.
bir de makine alırken pazarlığını çok iyi yap firmalar tuttura bildiğine makina satıyor bu konuda dikkatli ol ..320 lik makineyi xaar sa 25000 -30.000 ytl alma şansın var

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
partner biliyorum burda bizim abimizde vardı arıza yaptı geri verdiler haberiniz olsun
vatanabe tam bilmiyorum ama şuan myjet ve infiniti kafa kafaya gidiyor
birde baskı kafaların xara değilde xara plus olmasına dikkat et

birde arkadaşlar yakında reklam atölye bölümümüz açılacak haberiniz olsun

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
vatanabe ile infiniti aynı makineler zaten sadece ve sadece üzerinde birinde infiniti birinde vatanabe yazıyo:D

zaten kasım ın sonunda fuar var fuarda daha tatminkar cevaplara kendin ulaşabilirsin zaten

reklam atölye bölümü gerçekten iyi olur

Son düzenleme: