Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende bodrumdayım, reklam - matbaa işlerindeyim. fason baskı yapan arkadaşlar la ilitişime geçmek istiyorum.
ii çalışmalar.

eğer soracağınız birşey varsa özel mesaj yoluyla benle iletişime geçebilirsiniz.

lordofnumbers

🌱Yeni Üye🌱
infiniti

bu infiniti kelimesi bende tik yaptı arkadaşlar.. bendeki makina 4 6 ve8 pas basıyor.. bazen kafa kesiyor.. renk atmıyor. solvent basıyoruz.. bazen naz yapıyor solvent bassakta renk atmıyor.. renklerden biri 20 m lik baskının tam ortasında bi kesio.. yandı gülüm keten helva :) .. hem zarar hem zaman kaybı.. baskıyı kaydırıyor.. kafalar zaten çok pahalı.. solvent basmaktan bıktım makinaya.. Hee bi de yukarda bi tartışma olmuş onevision mı cast mı montajlamak kaplamak zor diye.. yahu bunu tartışmak bile saçma.. bikere onevision un hava yapma derdi yok.. delikleri var.. hatanın telafisi var.. cast folyo öle değilki.. cast folyo ile araç kaplamak ustalık ister arkadaşlar. biz bu işin içindeyiz..

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
biz bu işin içindeyiz...
bu işin içinde bir olarak kafaların boya kesmesiyle solvent basmak ne alaka....
makine kaydırıyor diosun bundan da bişi anlamadım ilk kez senden duyuyorum..
bence siz makinenizi biraz daha iyi tanıyın.. kafa kesme büyük ihtimalle hortumlardan hava alıyodur..
birde kulladığın makinenin kafaları piyasadaki en ucuz kafalardır.. hangi makineye göre kıyaslayıp kafaları çok pahallı dedin anlamadım..
ama gerçi akıl vermek olmaz .... siz bu işi biliyorsunuz..

lordofnumbers

🌱Yeni Üye🌱
plotttttttt

plotter arkadasim sen ticaretini yapmaya devam et.. ;) nasıl ne alaka boya kesiyorsa kafa tıkanmısdır yada dedigin gibi hortumlarda bi problem vardır.. ama hortumlar kolay kolay problem yapmaz. neyse yaaa sensin sensin diyimde mevzu uzamasın :):) herkese ii bayramlar

funda-ali

🌱Yeni Üye🌱
dijital baskı konusunda ziyankar'ın anlattıkları doğru. Ayrıca cast folyo en dayanıklı folyodur. Delikli folyonun yapıştırması bence daha kolay. Folyo kesim genellikle tabelalarda yada araclarda yada brandaların üzerinde kullanılıyor. flexi denen programda çizimler yazılar hazırlanıyor. Print ettiğin zaman makinanın ucunda iğneye benzer birşey var. o folyoya gönderdiğin çalışmayı milim milim kesiyor. Kesme işlemi bittikten sonra yazıları soyuyorsun. Daha sonra taşıyıcı dediğimiz yapışkanlı bir şey var onun üzerine alıp arabaya yada nereye istiyorsan yapıştırıyorsun

rengwan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar 15 yıllık tabelacıyım ve borç harç lada olsa dış mekan dijital baskı makinası alacağim marka model olarak fiyat olarak [taksitli satiş] tavsiyelerinizi bekliyorum 20 25 bin ytl civarında 160 ile 250 cm lik arası bir makina tavsiye ederseniz sevinirim iyi çalişmalar

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
arkadaşlar 15 yıllık tabelacıyım ve borç harç lada olsa dış mekan dijital baskı makinası alacağim marka model olarak fiyat olarak [taksitli satiş] tavsiyelerinizi bekliyorum 20 25 bin ytl civarında 160 ile 250 cm lik arası bir makina tavsiye ederseniz sevinirim iyi çalişmalar

tek kelime INFINITI. model olarak kendın secebılırsın. İşini görecektir.

ossgur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.freelinereklam.com
1 - Son zamanların en iyi ve sorunsuz kafa teknolojisi Konica kafadır,
Bu işi hiç bilmeyen veya dijital baskı makinesinden anlamayan arkadaşlara Tavsiyem Konica Kafa makinalara bakmalarıdır.

Piyasada Seiko kafa, spectra kafa çok iyi diyen firmalar var ancak onlar Konica kafadan sonra ki iyi kafalardır. Şu devirde kesinlikler UZAK DURULMASI GEREKEN KAFA XAAR Kafalardır yani xaar 128 plus felan hikaye Sakın almayın derim.

Makina almayı düşünen arkadaşlar bana pm atsınlar güzel ve mantıklı tavsiyelerim olur.

2 - Dış mekan dekupe maskes makinesi arayanlarada, baskes baskı makinesş yerine Dekupe edebilen Plotter önerebilirim. Yani baskınızı başka makinede yapıp Bu plotterdada dekupe edebilme olanağı buluyorsunuz.

3 - Delikli Folyo Normal folyodan daha kolay ve zevkli yapıştırılır.
Kim zor diyorsa bıraksın bu işi,

iyi çalışmalar...

cakal_carlos112

🌱Yeni Üye🌱
senle işimiz var o zaman:)

neyse sana anlatayım biraz digital baskı makinaları 2 bölümü ayrıılır gerçi farklı sistemler var ama ben sana ayrıntıya girmeyeyim

1. iç mekan: bunlarınm baskı kalitesi mükemmmeldir nerdeyse fotoğraf kalitesinde baskı yapar tabi buraada resmin kalitesine bağlıdır
yalnız bu makinalar benim bildiğim şu an ne kadar bilmiyorum baskı alaanı 150 cm civarı iidi.
bunlarda baskı maliyeti yüksektir. birde bu baskılar kesinlikle araç tabela vs. gibi dış mekan sistemlerinde kullanılamaz zira boyası güneşe ve suya dayanıklı değildir.

2. dış mekan : bularda baskı kalitesi iç mekan kadar güzel değildir. tabi alacağınız makinaya bağlı birde resmin kalitesine bu tip baskılara en 5 m uzaktan bakıldığında fark edlir zira yakında bakıldığında pass izleri vs. gibi şeyler belli olduğunda resmi tam alıgılamayabilirsiniz.
bunlarda baskı maliyeti düşüktür.
yalnız bu makimlarda bakımı zordur özellikle kullandığınız boya çok önemlidir.
baskı kafaları tıkanırsa en ufak bir tıkanıklık baskı çizgilere yol açar ve buda resmin kalitesini düşürüp ortaya güzel bir baskı çıkmaz
bu makinaların boyası solvent bazlı boyadır
güneşe ve suya dayanıklıdır.
tabela ve araçlarda istenildiği gibi kullanılır.
yalnız iç mekan olsun dış mekan olsun kapalı bir ortamda bulunması gerekir toz ve ortam ısısı öenmlidir.

şimdi siz tabela ve araç afiş gibi faaliyetleriniz varsa dış mekan almanızı tavsiye ediyorum

bir sorunuz oluırsa burdayım

doğru şeyler sölemişin ama hepsine katılamıcammm...
iç mekan baskı ile ilgili söylediklerine katılıorum.150 cm genişliğe kadar yapılabılınıyor.
dış mekanda ise iç mekan kalitesine yakın kalitede baskı yapabılen makınlar var.
benim bildiğim bu makınalar eko solvent baskı kalıtelı ve dış mekanda kullanılabılır güneşe dayanıklı ve araç uygulaması yapılır.
folyo kesım makınalrında (plotter) kullanılan folyolar.kesım folyolarıdır.folyolar kodludur.kesım folyoları baskıda kullanılamaz...baskıda iz yapabılıolar...
yukarıda tartısılan montaj konusyla ılgılı olarkda one way wision montaj olrak çok basittir.baskı zorlugu yoktur.maliyeti folyoya göre yuksektır.araç giydirme monaj işleri kapalı ve temiz bi alanda yapılması dorudur.

cakal_carlos112

🌱Yeni Üye🌱
1 - Son zamanların en iyi ve sorunsuz kafa teknolojisi Konica kafadır,
Bu işi hiç bilmeyen veya dijital baskı makinesinden anlamayan arkadaşlara Tavsiyem Konica Kafa makinalara bakmalarıdır.

Piyasada Seiko kafa, spectra kafa çok iyi diyen firmalar var ancak onlar Konica kafadan sonra ki iyi kafalardır. Şu devirde kesinlikler UZAK DURULMASI GEREKEN KAFA XAAR Kafalardır yani xaar 128 plus felan hikaye Sakın almayın derim.

Makina almayı düşünen arkadaşlar bana pm atsınlar güzel ve mantıklı tavsiyelerim olur.

2 - Dış mekan dekupe maskes makinesi arayanlarada, baskes baskı makinesş yerine Dekupe edebilen Plotter önerebilirim. Yani baskınızı başka makinede yapıp Bu plotterdada dekupe edebilme olanağı buluyorsunuz.

3 - Delikli Folyo Normal folyodan daha kolay ve zevkli yapıştırılır.
Kim zor diyorsa bıraksın bu işi,

iyi çalışmalar...

hocam baskes yerıne dekupe yapabılen plotter demısn doğru sölemişinama onlarada baskes demıyoalrmı ben öle bılıorum...çok ii makına bence
xaar kafalar benım bıldıgım kadarıylada ii yönde eleştiriler almayan kafalar...kullanıcılarının dedği kadarıyla ama konica kafa demişin hangi makınalrda kullnaılıyorr öğrenebılırmıyım...bide epson kafa kullanan mimaki var ama baska makınada duymadım daha ama bence epsonda ii

MarlboroMan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar ben 3360 vutek kullanıyorum iç mekan ve dış mekan farketmiyor aynı makinada basıyorum iç mekanda saatte 60m2baskı dış mekanda saatte 200m2 baskı rahatlıkla yapıyorum makinenin bir özellide dış mekan basarken arka ve önünde bulunan tansiyon aletini kullanıyorum makineyide otomatik baskıya aldıktan sonra arkadaki manzeme bitene kadar yanına uğramaya gerek bile kalmıyor o yüzden tek başıma çalışıyorum ben bu makinayı bir yıldır kullanıyorum ve halan bilmedim özellikler olduna eminim aranızda vutek kullanıcıları varsa bilgilerimizi paylaşa biliriz

dostum herşey iyi güzel ama anlamadığım bir kısım var,saatte 60m2 alabilmen için makinanın 4x2 modunda olması gerekiyor vede 3,20 malzeme takılı olması gerekiyor.tabi makinanın ilk başta bi 8 renk olması lazım.senin folyoda alacağın en fazla saatte 40-45m2 oda 2m lik folyoda 4x2 ultra/maks modunda.vede kalite kesinlikle iç mekan kalitesi olamaz.eğer 4 renk basıyorsan enhanced/maks yine aynı metrajı alırsın yine kalite iç mekan olmaz.senin iç mekan kalitesi dediğin 8 renk ultra/quality,ama bunu kimse basmaz çünkü çok yavaştır.onun yerine ultra/maks basılır ona en yakın baskıyı verir oda,vede daha hızlıdır.saatte 200m2 ye gelincede hangi firmaya basıyorsun merak ettim doğrusu,çünkü bu makinanın seçim modu dediğimiz modudur.bunu ancak seçim zamanı kullanabilrsin.hiçbir müşteri o kaliteyi almaz çünkü.yani rahatlıkla bastığın baskıyı banada söylersen memnun olurum,ben 9 yıldır bu işi yapıyorum ama o dediğin gibi rahatlıkta bir baskı yapamadım daha.sadece yanlış bilgiyi düzeltmek istedim..saygılarımla...

vutek 5300 ve vutek 3360 tamamen farklı özelliklere sahip oldunu duydum ama arasında pek fazla hız farkı olmadı söylüyorlar bizim işimiz sabit iş oldu için bizim için hız çok önemli ağırlıkta dış mekan basıyorum iç mekanda hızını kestim zaman yani max.ultra modunda ve kafa yüksekli manzemeye yakın şekilde ayar yapıp kafa testi ve bidarekşin testi aldım zaman iç mekan kalitesini yakalıyorum ya 5300 nasıl iç mekan basıla biliyormu.

hız farkı 2 katı,ama makinada hiçbir özellik yok.3360 4 renk in aynısı.sadece 5m liği.oda 4 renk çünkü.

Moderatör tarafında düzenlendi: