Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
valla neden 250 lik

320 alabilirsin aralarında pek fark yok xaar alacak can 320 lik olaraka myjet tavsiye ederim...
partner leri fuarda incelemiştim istanbul reklam ın standında fena makine deiller makine alırken o makineyi kullanan kişilerden bilgi alman daha faydalı benim bildiğim makineler içinde xaar lar içinde myjet son çıkanları ve infiniti vya vatanabe 160 lık makineler isimleri değişik ama ikiside aynı makinedir sadece logoları değişik.
bir de makine alırken pazarlığını çok iyi yap firmalar tuttura bildiğine makina satıyor bu konuda dikkatli ol ..320 lik makineyi xaar sa 25000 -30.000 ytl alma şansın var

aslında 210. luk düşünüyordum ama dedim alırsam biraz büyük olsun bari. bizim buraya yeter 250.lik fazla bile. acaba 2. elleri işe yararmı sıfıra gücüm yetmez galiba, bu arada ınfiniti burda bi arkadaşta var yaklaşık 1,5 senedir kullanıyor daha bi sorun yok, bakalım belki fuarlara falan gideriz. fiyatlarda belki biraz daha düşer.
fikirleriniz için teşekkürler.

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
2. el tavsiye etmem.. sıfır al 160 lık al derim.. zaten folyo baskılar 160 dan büyük yoktur sadece büyük afiş işlerinde biraz sıkar seni .. eğer iş pğotansiyelin o kadar büyük deilse 160 lık işinin %90 ı nı rahatlıkla görür

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
2. el tavsiye etmem.. sıfır al 160 lık al derim.. zaten folyo baskılar 160 dan büyük yoktur sadece büyük afiş işlerinde biraz sıkar seni .. eğer iş pğotansiyelin o kadar büyük deilse 160 lık işinin %90 ı nı rahatlıkla görür

haklısın bu konuda kanki ama 160 folyo folyo baskı yok ama 400x300 bir vinily baskıda irleştirmesi gerekecek bunada usta malzeme gerekir vinil birleştirmek okadar kolay değil zorda değil ama yanlış yaptığında eline alırsın baskıyı

bunuda düşün derim?

serdan

🌱Yeni Üye🌱
Digital Baskımı nefret ederim bence hiç girme digital baskı işine ben bir reklam şirketinde çalışıyorum grafiker olarak yani daha yeniyim 4 ay oldu.çok kötü kokuyor ama bişeyler öğrenirsem seninle paylaşırım...burda en önemli faktör solvent tir:D

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
Digital Baskımı nefret ederim bence hiç girme digital baskı işine ben bir reklam şirketinde çalışıyorum grafiker olarak yani daha yeniyim 4 ay oldu.çok kötü kokuyor ama bişeyler öğrenirsem seninle paylaşırım...burda en önemli faktör solvent tir:D
anladığım kadarıyla tek bilgin kötü kokması.. kötü kokuyor diye arakdaşa bu işe girmemesini tavsiye etmek biraz saçma deilmi..

o zaman sen hiç deri fabrikası veya hayvan yemi fabrikası gezmedin o adamlar da kötü kokuyor diye bu işi yapmasınlarmı.. bence yorumun saçma

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
anladığım kadarıyla tek bilgin kötü kokması.. kötü kokuyor diye arakdaşa bu işe girmemesini tavsiye etmek biraz saçma deilmi..

o zaman sen hiç deri fabrikası veya hayvan yemi fabrikası gezmedin o adamlar da kötü kokuyor diye bu işi yapmasınlarmı.. bence yorumun saçma

Aynen katılıyorum.

Bende 320 cm 16 kafa Xaar128+ myjet var ve son derece memnunum arkadaşlar, uygun ayarlar yapıldğında çok iyi sonuçlar veriyor ve bazen baskıyı 13 yaşındaki çırağıma bırakıp gidebiliyorum. 3 punto yazı bastım dış mekan baskı makinesinde, xaar128+ kafayla. Kesinlikle tavsiye ederim myjet'i. Zaten parçaları avrupa ve amerika yapımı, sadece kasa çin malı, myjet i çin malı diye değerlendirip kalitesinden şüphe etmeyin bence ama eğer makina alacaksanız mutlaka birkaç makina operatöründen ayrıntılı bilgi alın. Bende olduğu için myjet bu kadar iyi diyorum belki daha iyileri de vardır. Araştırmadan almayın bence.

hakankozzak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm ziyankar meslektaşız ama siz bizden daha ilerdesiniz biz de ploter var flelexsing program var onu kullanıyoruz artık bu meslekte bitmek üzere bende baskes almaya karar verdim nasıl olsa bu yeni teknolojiyide öğrenecegiz sizin ama helal olsun bilgini paylaşıyorsun farklı bir insan oldugu belli

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
baskes bizde var ama şirket tabii arkadaşın yorumunu görmedim
4 aydır çalışıyorum çok kötü kokuyor kötü bir yorum
ben 4 yıldır matba solvent mürkkepkokularla büyüdüm şimdi o kokuyu duymadığım zamn makina çalışmıyo demekki para kazanmıyo diye düşünüyorum

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
slm ziyankar meslektaşız ama siz bizden daha ilerdesiniz biz de ploter var flelexsing program var onu kullanıyoruz artık bu meslekte bitmek üzere bende baskes almaya karar verdim nasıl olsa bu yeni teknolojiyide öğrenecegiz sizin ama helal olsun bilgini paylaşıyorsun farklı bir insan oldugu belli

Baskes i nerede kullanmayı düşünüyorsunuz? Baskeslerin maliyeti yüksektir. Eğer amacına kullanmazsanız sizi zora sokabilir.

t.pars

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar ben 3360 vutek kullanıyorum iç mekan ve dış mekan farketmiyor aynı makinada basıyorum iç mekanda saatte 60m2baskı dış mekanda saatte 200m2 baskı rahatlıkla yapıyorum makinenin bir özellide dış mekan basarken arka ve önünde bulunan tansiyon aletini kullanıyorum makineyide otomatik baskıya aldıktan sonra arkadaki manzeme bitene kadar yanına uğramaya gerek bile kalmıyor o yüzden tek başıma çalışıyorum ben bu makinayı bir yıldır kullanıyorum ve halan bilmedim özellikler olduna eminim aranızda vutek kullanıcıları varsa bilgilerimizi paylaşa biliriz

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
çok faydalı bi topik olmuş bu alanda tüm bilgileri toplamak lazım

bende HP 5000 ve 5500 de iç mekan basıyorum dış mekanda NUR - Vutek 5300 Vutek 2600 kullanıyoruz

t.pars

🌱Yeni Üye🌱
vutek

vutek 5300 ve vutek 3360 tamamen farklı özelliklere sahip oldunu duydum ama arasında pek fazla hız farkı olmadı söylüyorlar bizim işimiz sabit iş oldu için bizim için hız çok önemli ağırlıkta dış mekan basıyorum iç mekanda hızını kestim zaman yani max.ultra modunda ve kafa yüksekli manzemeye yakın şekilde ayar yapıp kafa testi ve bidarekşin testi aldım zaman iç mekan kalitesini yakalıyorum ya 5300 nasıl iç mekan basıla biliyormu.

canerreklam

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar yeni dijital baskı tabela, araç giydirme vs. işine giricem. sizce hangi makinayı almam lazım. bana makina tavsiye edermisiniz?

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım hangi ebat makine düşünüyorsun .. 3.20 düşünüyorsan birazda ekonumik olsun diyorsan myjet i tavsiye ederim..
daha ufak düşünüyorsan infiniti olabilir.. bo topic deki önceki sayfaları da okursan bazı bilgiler edinirsin..

canerreklam

🌱Yeni Üye🌱
dış mekan makinasının kalitesi kadar benim için baskrı maliyetleri ve serviste önemli, işyerim manisada küçük bi reklam ajansım var şu anda. fakat bu işe yönelmeye karar verdim o yüzden baskı maliyetleri ucuz, kaliteli baskı yapan ve servis anlamında sıkıntı yaşamayacağım bi marka olmalı

3,20 makina sanırım biraz büyük gelecek bu piyasa için sanırım 2,5 luk makina işimi görecek

peki NAC Grup un türkiyede imal ettiği 3,20 JETTO marka var, baskı maliyetleri ve servis olarak bu bölgede bu markayı tavsiye ettiler?

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla 2.50 lik makineler piyasada en az tercih edilen zaten onu alacaksan 320 ile arasında pek fiyat farkı yok
ya 160 lık alırsın zaten folyolar 160 lıkdır
yada 320 alırsın bence...

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
2,5 ile yarı yolda kalırsın diye düşünüyorum 320 en azından ve Vutek 3600 ile hem iç hemde dış mekan basarsın işini görür...çok kaliteli istersen ben HP kullanıyorum 5000 ve 5500 kaliteli basar en fazla 152 onlarda...

533bakiye

🌱Yeni Üye🌱
bende bodrumdayım, reklam - matbaa işlerindeyim. fason baskı yapan arkadaşlar la ilitişime geçmek istiyorum.
ii çalışmalar.

Moderatör tarafında düzenlendi: