Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

muratkaplan68

🌱Yeni Üye🌱
Selam Bende Roland ın SP 300 modeli var.

Makinam açılışta malzeme ölçümü yapıyor baskıya geçmek için. Fakat bir süredir ölçüm yapmıyor. Kaya ile beraber hareket eden data düzeneğinde sorun var sanıyorum. Sen ne dersin nasıl çözebilirim. İlgine şimdiden teşekkür ederim

liquidcool

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle herkese slmlar
Flora - Konica 14 PL makinasını kullanıyorum şöyle bir sorunum var makinayı kapartırken solvent bastığımda solvent yağmur damlaları gibi akıyor hortumu solvent kutusundan çıkarıp bastığımda hortumun içinde kalan solventi normal olarak basıyor sorun ne olabilir.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

aktift

🌱Yeni Üye🌱
infiniti 8160 + plus makınada baskı yaparken işin ortasında cızık atıyor kafa duruyo ne den yapar

aktift

🌱Yeni Üye🌱
neyse sorunu cözdum aynı hatası olan arkadaslara yardım edebılırım

grafix3

🌱Yeni Üye🌱
selam

sen daha önce istanbul reklamdamı çalıstın

grafix3

🌱Yeni Üye🌱
kafa kablolarını degıstır kablo hatası verıyor

grafix3

🌱Yeni Üye🌱
sen daha önce istanbul reklamda çalıstınmı

fatihtabela

🌱Yeni Üye🌱
makina

mrh arkadaşlar infinity yf-3360 ec plus modelinde makinada ölçüde sıkıntı yaşıyorum mesela vinile baskı yaptığımda 500 x 300 malzeme basıyorum ama bana baskı bittikten sonra ölçtüğümde 430 x 300 baskı oluyor arka açmada sıkıntı yok iyi çalşıyor sizce nedn ollabilir görşleri olanlar varsa yazsınlar yada tavsiye edecekleri bir şey

KaLiTeMaX

🌱Yeni Üye🌱
iyi günler öncelikle kolay gelsin.
Benim bir sorum olacak çalıştığım işyerinde Epson DX5 adlı makine kullanılıyor. Yeni bir makine garantisi devam ediyor. İşte çok yeniyim deneyimli elemanımız işten ayrıldığından pek bişeden anlamıyorum diym ancak elimden geleni yapmak istiyorum çünkü işlerimiz fena şekilde aksıyor şuanda...
Sorunumuz şu:
(EPSON DX5 indoor - outdoor) --> 1 gün önce makine iş yaparken bir kaç defa saniyelik elektrik gidip gelmesi yaşadık ve düzgün çalışan makinemizdeki ilk işimizde herhangi bir yerinde siyah boya çokça dökülmüş gibi verdi. Ardından 2. denememizde daha o çokça boyanmış bölüme gelmeden siyah boya çoktan aza doğru rengi kestiğini gördük. Boya hortumunda hava olabilir diye şırınga ile boya hortumundan hava çekmeye çalıştık siyah boya ile şırıngamız dolana kadar çektik. Cleaning yaptırdık ancak yine başarılı olamadık kafadaki plastik bölmede boya var tankımız dolu fakat siyah renkte baskı alamıyoruz diğer tüm renkler normal. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ancak bi ricam olacak lütfen açık bir dille neyi nasıl yapabileceğimizi anlatırsanız çok memnun olurum şimdiden yorumumu okuduğunuz için teşekkür ederim .

dagsareklam

🌱Yeni Üye🌱
merhaba benim gong zheng 16 kafa makina için iprint 3.0 programa ihtiyacımvar bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

biroldenkten

🌱Yeni Üye🌱
Agfa Anapurna M2540FB Kullanan kimse var mı acaba? birkaç sorum olacak.

memed003

🌱Yeni Üye🌱
gongzheng gzc 3212 xaar 128 bi makina için kontrol programına ihtiyacımız var. yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
Makinam açılışta malzeme ölçümü yapıyor baskıya geçmek için. Fakat bir süredir ölçüm yapmıyor. Kaya ile beraber hareket eden data düzeneğinde sorun var sanıyorum. Sen ne dersin nasıl çözebilirim. İlgine şimdiden teşekkür ederim

püskürtmeli boya attığı için lens dediğimiz okuma gözünü temizlemelisin aynası kirli boyalı olabilir.

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
öncelikle herkese slmlar
Flora - Konica 14 PL makinasını kullanıyorum şöyle bir sorunum var makinayı kapartırken solvent bastığımda solvent yağmur damlaları gibi akıyor hortumu solvent kutusundan çıkarıp bastığımda hortumun içinde kalan solventi normal olarak basıyor sorun ne olabilir.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

1. solvent tankı hava alıyor olabilir.
2. solvent hortumları deforme olmuş olabilir.
3. solvent tankına gelen solvent horyumu deforme olmuş olabilir.
4. solvent subtankında solvent bitmiş olabilir.

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
mrh arkadaşlar infinity yf-3360 ec plus modelinde makinada ölçüde sıkıntı yaşıyorum mesela vinile baskı yaptığımda 500 x 300 malzeme basıyorum ama bana baskı bittikten sonra ölçtüğümde 430 x 300 baskı oluyor arka açmada sıkıntı yok iyi çalşıyor sizce nedn ollabilir görşleri olanlar varsa yazsınlar yada tavsiye edecekleri bir şey

Açmada sorun yok diyorsan malzemeyi öne kaydıran mil ve malzemeyi tutan pabuçlarda KAYDIRMA söz konusu olabilir. Genelde hatalar bundan kaynaklanır. Ayrıca arkası yağlı folyo mu kullanıyorsun. yani ucuz olan :)

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
iyi günler öncelikle kolay gelsin.
Benim bir sorum olacak çalıştığım işyerinde Epson DX5 adlı makine kullanılıyor. Yeni bir makine garantisi devam ediyor. İşte çok yeniyim deneyimli elemanımız işten ayrıldığından pek bişeden anlamıyorum diym ancak elimden geleni yapmak istiyorum çünkü işlerimiz fena şekilde aksıyor şuanda...
Sorunumuz şu:
(EPSON DX5 indoor - outdoor) --> 1 gün önce makine iş yaparken bir kaç defa saniyelik elektrik gidip gelmesi yaşadık ve düzgün çalışan makinemizdeki ilk işimizde herhangi bir yerinde siyah boya çokça dökülmüş gibi verdi. Ardından 2. denememizde daha o çokça boyanmış bölüme gelmeden siyah boya çoktan aza doğru rengi kestiğini gördük. Boya hortumunda hava olabilir diye şırınga ile boya hortumundan hava çekmeye çalıştık siyah boya ile şırıngamız dolana kadar çektik. Cleaning yaptırdık ancak yine başarılı olamadık kafadaki plastik bölmede boya var tankımız dolu fakat siyah renkte baskı alamıyoruz diğer tüm renkler normal. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ancak bi ricam olacak lütfen açık bir dille neyi nasıl yapabileceğimizi anlatırsanız çok memnun olurum şimdiden yorumumu okuduğunuz için teşekkür ederim .

voltaj yükselmesi ve düşmesi bu tarz makinalar için pek yararlı olmuyor maalesef. Kafa kartı sonunuz olabilir. Kartınızın üzerinde her renk için ayrı bir sigorta entegresi bulunur. Bu entegreler kafaların ateşleme sistemi ile ortak çalışır. öncelikle aşağıda belirttiğim şeyleri sırası ile deneyiniz.

1- siyah mürekkebin bulunduğu damper'ı mavi kafaya montajlayıp mavi baskı alın. eğer siyah mürekkebin gelişinde akışında problem yoksa mavi kafadan siyah baskı alacaksınız. Burada anlayacağımız olay siyah boyada ve damperda bir sorun olmadığıdır. Eğer baskıda siyah alırsanız siyah hortum ve damperında sıkıntımız yok demektir. var ise damperi değiştirmelisiniz.

2- 1.denemeyi yaptıktan sonra siyah hortum ve damperda sorun olmadığını biliyoruz. Sıradaki işlem kafa ile alakalı olacak ancak dx5 kafa 8 damperlı tek kafa tipidir. Ayırmak mümkün olmadığı için bu aşamada kafa kartının üzerindeki F1 F2 varsa F3 yazılı parçaları ölçmektir. F yazısı FUSE yani SİGORTA anlamındadır. Bir sorun olup olmadığına bakınız varsa amperi kaç ise ona göre yenisi ile değiştiriniz. Bu F yazısı kafa kartında değil ise kafa kartına gelen kabloları takip edin ve makinanın altındaki karta ulaşın orada mutlaka olur. Eğer hepsi sağlam ise iyi bir elektronikçi çağırarak aktif ölçüm yapılması için makina açıkken kartın üzerindeki entegrelerin voltajlarını ölçmesini sağlayın.

3- 1 ve 2 şıklardaki olayların her hangi bir sorunu olmadığına kanaat getirdiyseniz ve hala sorun çözüme ulaşmadıysa voltaj akımından kaynaklı arıza tespiti yapılmalıdır. bu anakart - powersupply - kafa kartı ve baskı kafasında bir hasar olup olmadığına bakılarak gereği yapılmalıdır. umarım sorununuz 2. aşamaya gelmeden çözümlenir.

İyi çalışmalar...