SORULAR
1. Konu biraz alakasız olmuş, küresel ısınma olduğunu anlamak zor..
2. Ağaç da yaratıcılık var ama ağaç neden yeşillikler içerisinde.. burası anlamsız olmuş..
3. Ağacın dünyaya dokunması ne demek, iki obje birbirinden çok bağımsız kalmış..
4. En azından iki kelime yazılsaydı daha iyi olurdu, beyaz zemin boşluğu ortada iki bağımsız obje olmamış ama buradan baçka fikirler edinilerek daha güzel işler çıkabilir diyorum. kolay gelsin, kaloın sağlıcakla..
Eleştirini madem maddeler halinde yazdın bende maddeler halinde cevaplayayım.
...CEVAPLAR...
1.Küresel ısınmayı değil doğal dengeyi anlattım. (adı üstünde doğal denge, çalışma neden doğal denge onuda aşağıda açıkladım)
2.Ağacın yeşillikler içinde olması kadar doğal birşey varmı, tabiiki ağaç otlarla çalılarla beraber doğal bir çevre içinde olacak. (çalışma ayrıca bir yerden fotoğraf kesilip photoshop ta monte edilerek yapılmamıştır. grafik tabletle tamamen el emeği göz nurudur)
3. Çalışmaya dikkatle baksaydınız ağacın el biçiminde olduğunu ve parmağında
basketbol topu çeviren bir insan gibi dünyayı parmağının ucunda tuttuğunu görecektiniz. Çalışmada bulunan tüm objelerin hatta renklerin bile bir fonksiyonu var. (mesaj dünyanın dengesi basketbol topu çeviren bir insanın parmağının ucu kadar hassastır.)
4.Sanatın evrensilliği üzerinde sanırım düşünmedin, ben çalışmamın (Türkçe konuşsun konuşmasın) herkes tarafından anlaşılması için tasarladım. Ayrıca böyle bir kuralda yok. sanırım bazı karikatürlerdeki yazısız
ibaresini görmediniz. Çalışmadaki boşluklara gelince altta yazılı mesaj sanırım cevap olur.
Ben çalışmam hakkında sayfalarca yazabilirim çünkü içinde onlarca mesaj gizli ama sıkmamak adına fazla yazmıyorum.