Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dreamwaver ile tam ekran yapm

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
arkadaşlar ben cs ile çalışmamı silice ile böldüm ama yayınladığımda tam ekranda görünmesini istiyorum yani sağında solunda falan boşluk istemiyorum bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız çok sevinirim..

Benzer konular

beyzade19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
uygun bir arka plan bulup repeat ettirebilirsin

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
yada çalışmanı (1024x768px ekran çözünürlüğü kullanıyorsan) genişliği 1000 px yapıp öyle tasarım yaparsan dreamweaver a aktardığın zaman sitenin arka planının yani beyaz kısmı görünmez.

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
bir de slice ile kestiğim alanar dışında kalan erlerin zeminlerini aynı kalmasını ve o zemine yazı yazmak istiyorum yazı yazarken beyaz oluyor :(

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Anıl çalışmanın phoshoptaki dilimlerin görüneceği şekilde resmini koyar mısın? Böyle anlayamıyorum tam olarak ne yapmak istediğini. Onu atarsan daha rahat anlayacağım. :)

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Öncelikle banner-ana gövde ve alt kısım mantığıyla hareket etmelisin. Yani tasarımını 3 parçaya ayırıyoruz. Örnek çalışmandan yola çıkıyorum:

111hgu.png

Bu çalışman biraz zor olmuş. :) Web için kaydettikten sonra, orta kısmı tekrar açıyorum:
Tekrar etmesini istediğin kısım bu olsun; Onu kestim. ( Kötü bir örnek oluyor ama umarım kendi çalışmandan sorarsın bir ara )

222kfj.png

Bunu tekrar ettirirsen sorun olmayacaktır. :D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com

:) Rica ederim. Bak şöyle sana bir iyilik yapayım dedim . Slice mantığını anlatıyorum:

51673109.png

Resimde gördüğün gibi bir çerçeven olduğunu düşünelim. Dilimlere dikkat et. Köşeleri ayrı dilimledim. Kenar kısımlarını da ayrı dilimledim. Köşeler tekrar etmeyecek sabit kalacak kısımlar olduğu için ayrı dilimledim. geriye kalan kısımlara dikkat et. Tabloya çevirdiğin zaman aşağı doğru kaç piksel açarsan aç arkaplan resmin aynı şekilde düzgün tekrarlar yapacağı için görüntü bozulmayacak. Aynı şekilde sola doğru ne kadar açarsan aç görüntü bozulmayacaktır. =)

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
yada çalışmanı (1024x768px ekran çözünürlüğü kullanıyorsan) genişliği 1000 px yapıp öyle tasarım yaparsan dreamweaver a aktardığın zaman sitenin arka planının yani beyaz kısmı görünmez.

bu sadece çalışmayı yapan arkadaşın ekranında bu şeklde görünecektir!!! ben 1280x800 kullanıyorum o zaman ne olacak???

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
O konuda haklısın herkes aynı çözünürlüğü kullanmıyor.Ama web tarayıcılarrı ekran çözünürlüğü ne olursa olsun siteni ekrana sığdırmak için en ve boy olarak otomatik genişleterek görüntüler.Bu kısımda sitenin yine arka planı gözükmez ama site aşırı genişlediği için kötü bir görüntü oluşur.Zaten bu şekilde kullanalar sitelerine "Sitemiz en iyi xxxx çözünürlükte görüntülenmektedir" uyarısını yaparlar..Fakat genel olarak tüm siteler 1024x768 px ekran çönürlüğü baz alınarak hazırlanır.

Anıl birde tekrar ettireceğin için resimlerin içeriklerinin sabit (fazla değişken olmasın) olmasına dikkat et.Senin gösterdiğin resim yukarısı açık altı koyu daireler içeriyor.Hepsinin aynı tür olmasını sağla.O zaman bu sorun düzelecektir.

Son düzenleme:

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
O konuda haklısın herkes aynı çözünürlüğü kullanmıyor.Ama web tarayıcılarrı ekran çözünürlüğü ne olursa olsun siteni ekrana sığdırmak için en ve boy olarak otomatik genişleterek görüntüler.Bu kısımda sitenin yine arka planı gözükmez ama site aşırı genişlediği için kötü bir görüntü oluşur.Zaten bu şekilde kullanalar sitelerine "Sitemiz en iyi xxxx çözünürlükte görüntülenmektedir" uyarısını yaparlar..Fakat genel olarak tüm siteler 1024x768 px ekran çönürlüğü baz alınarak hazırlanır.
tir.

evet genelde 1024 baz alınır çunku kullanılan en yaygın ekran çözünürlüğü bu, ama hiçbir tarayıcı senin siteyi hazırlarken 1024 olarak ayarladığın resmi veya tabloyu ekran çozunurluğune gore ayarlamaz, eğer ki dw de tabloyu %100 yaparsan ozaman ekran çocunurluğune gore ayarlanır ama hiçbir zaman resimin boyutuyla oynamaz!

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Yani benim anlatmak istediğim benim bildiğim kalıcı bir çözümü yok tüm çözünürlükler için onun için en sık kullanılan çözünürlük olan 1024x768 px e göre tasarım yapmasını önerdim.

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
kalıcı çözümü aslında tasarımı parçalarken sağlıyoruz işin en önemli kısmı bu zaten parçaladıktan sonra dw de tabloları %100 yapar ve tasarımı da buna gore hazırlayıp parçalarsak sorun çıkmayacaktır

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Sayfanın arkaplanına bir resim tekrarlatırsın böylece tabloyla uğraşmana gerek kalmaz. Hiç alternatif bir çözüm değil bence. Hatta en güzeli divisionları kullanmak css kullanarak. :)

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayfanın arkaplanına bir resim tekrarlatırsın böylece tabloyla uğraşmana gerek kalmaz. Hiç alternatif bir çözüm değil bence. Hatta en güzeli divisionları kullanmak css kullanarak. :)

bunu bir görselle anlatayım sanırım bahsettiğim şey anlaşılmadı.

burada tablo 1024px ve 1024x768 çözünürlükte tam ekran gorunecektir
90601160.jpg

ama 1280x800 çözünürlükte tarayıcıda bu şekilde gorunecek
43416971.jpg

tabloyu resimdeki gibi 1024 px değilde %100 yaptığımızda ise
50726771.jpg

kullanılan ekran çozunurluğu ne olursa olsun tablo kenarlarına tasarımı parçalarken ayarladığımız resimleri koyduğumuzda resimdeki gibi tam ekran gorunecektir..

47648368.jpg

bu da tasarımı parçalarken yapabileceğimiz bir şey devam resimlerini parçalarken ayarlamak gerekli ve tablo arkasına değil, %100 olan tablonun içine bg resmi olarak almamız daha sağlıklı ve sağlamm olcaktır.