Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Edius hd render alma yardım

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Ediusa yeni başladım. Videomu hazırladım ama hd render (mts) almak için ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Benzer konular

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle render dediğin şey sanırım export almak.
çekimler (kurgulanmış klipler) HD değilse HD export alman videonu HD yapmayacaktır. DV çekim olduunu kabul et çözünürlüğün 720*576 px olacaktır sen bunu 1920*1080 e genişlettiğinde rezalet bi şey çıkar ortaya. ama illa da yapmak istiyorum dersen de. File>Export> Print to File a git ya da F11 e bas. Ardından Export etmek istediğin codec i sec. (MPEG seçtiğni kabul ediyorum) Ardından MPEG2 1920*1080 lerden birisini seç. 50Mbps dha kaliteli 25mbps az kaliteli gibi bi sıralama yapabilirim. "export between in/out" seçeneğini işaretlersen timeline da in/out verdiğin kısmı render alırsın sadece, işaretlemezsen tüm timelineı export alırsın.

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Sony HDR-CX560 marka makinem var. Bildiğim kadarıyla hd video çekiyor. Hd videoda önemli olan uzantımıdır yoksa 1920*1080 ye 50Mbps oluşumudur.

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
50mbps 25 mbps gibi ayrıntılara çok girmeye gerek yok. En basit anlamda Çözünürlüğün 1920*1080 olmasıdır önemli olan. Kameranızın özelliklerini bilmiyorum bi bakmak lazım, çünkü bir çok üretici HD kamera HD olmamasına rağmen HD gibi satabiliyor. Son kullanıcı da çok fazla bilgi sahibi olmadığından aldığı üründen beklediği performansı alamıyor. Uzun bir süre HD-Ready diye bir şey satıldı biliyorsunuz. çözünürlüğü 720p(1280*720 px) idi ama son kullanıcılara mağazalar bunu HD diye sattı ve kullanıcı da HD kamera aldım sandı. O yüzden kameranız HDV ise mesela 1440*1080 kayıt yapıyor demektir. Full HD demek 1920*1080p demektir. p ve i ayrımı da görüntünün oluşum sürecindeki tarama ayrımıdır. p progresive, i interlaced demektir. 50i 25p ye -hemen hemen- denk bir kalitededir. progressive tarama bence dha kalitelidir, aksini söyleyenlerle de karşılaşmıştım, o yüzden 'bence' :)