Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

En komik basılmış hatanız

mihrimanpolat

🌱Yeni Üye🌱
Bende yeni açılan bi şarküteri dükkanına broşür yapıcam.Sansa da Önceki gün Telefonum yere düştü ve tarih saat ayarları bozulmuş.Müşteri yanımda taslağı cıkaradım onay verdi.Sıra açılış Tarihine geldi bende hemen atıldım tele önümüzdeki cumartesi hangi güne denk geliyo diya baktım ayın 16 sına denk geliyodu farkına varmadım tabi hazıran ayına baktığımın.Neyse baskıya gönderdim daha iş gelmeden müşteri 16 sı değilde 14 ü olucak dedi müşteri demese hiç farkına varmıcaktım:):):):)

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Bende yeni açılan bi şarküteri dükkanına broşür yapıcam.Sansa da Önceki gün Telefonum yere düştü ve tarih saat ayarları bozulmuş.Müşteri yanımda taslağı cıkaradım onay verdi.Sıra açılış Tarihine geldi bende hemen atıldım tele önümüzdeki cumartesi hangi güne denk geliyo diya baktım ayın 16 sına denk geliyodu farkına varmadım tabi hazıran ayına baktığımın.Neyse baskıya gönderdim daha iş gelmeden müşteri 16 sı değilde 14 ü olucak dedi müşteri demese hiç farkına varmıcaktım:):):):)

Hayırlı işler o zaman :D

lagetto17

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende ilk yaptığım kartvizit bir hastane müdürünün kartvizitiydi. Telefon bilgilerinde 0212 yerine 2012 yazmısım tabi basıldıktan sonra goruldu ve bidaha basıldı..

pehlivan71

🌱Yeni Üye🌱
buraya logo gelecek

15 yıl kadar önce gazetede çalışıyordum. yerel bir ek çıkarıyoruz. firma logosunu sonra göndereceğinden ilanda logonun konulacağı yere "buraya logo gelecek" yazmıştım. sonradan logoyu koymayı unutmuşuz. ilanda aynen çıktı, firmadan parada alamadık tabi.

buraya logo gelecek
......... TİCARET

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben de bir bir firmanın baza alana yatakta veriyoruz diye sloganı vardı :D bende arkadasla sakalasırken altına yatakta verde nasıl verırsen ver yazmıstım yazı oyle basıldı

10uRStyle

🌱Yeni Üye🌱
Bilindik bir Dershanenin Afiş tasarımların'da Mecidiyeköy şubesini Mecidiyelöy olarak yazmışız işin komiği ne ben , nede personel görmüyor...Öğrenciler gelip haber veriyorr rezalet :)

hsamli

🌱Yeni Üye🌱
Benim değil de bir arkadaşın hatası aynen şöyle arkadaşlar;
Müşteriye kartvizit basılıyor, Müşterinin adresi Albayrak Cad., grafiker arkadaşın 2 harfi yer değiştirmesiyle cadde adı Albyarak cad. oluveriyo...Allah'tan ofisboy işleri müşteriye götürürken hatayı farkediyo da grafiker dayak yemekten kurtuluyo :)

d3j4vu

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar yeni üye oldum bende herkese öncelikle merhaba konu ilgimi çekti ve bende başımdan geçen bi olayı anlatmak istedim. Emin olun benim yaptığım hatayı kimse yapmamıştır :) yaklaşık 2 ay önce büyük bi alışveriş merkezinin ürünleri için katalog hazırlıyordum. o gün mesaiye kalmıştım ve başım şişmişti artık ama işi bitirmeye kararlıydım.
en sonunda bitti çalışma müdür geldi baktı onayladı imzaladı basılabilir dedi iş yerindekiler iyi güzel dedi bastık ve verdik. yaptığım hataya geliyorum oldukca müstehcen bi hata benimki işte :D xxxx İKİ KİŞİLİK YATAK ÖRTÜSÜ yazacağıma yatak kelimesindeki t harfi yerine o kafayla R harfi koymuşum ve bunu iki hafta sonra orada çalışan bayan bir eleman farketmiş. ben diyordum aha atıldım işten diye millet sadece gülmekten çatladı ama ben çok kötü olmuştum :D :D :D

ucankarga

🌱Yeni Üye🌱
hata çokdur olucakdır.. olmasa daha iyidirde.. önce başka bir arkadaşımdan örnek vericem. Kendisi 30 küsürlü yaşlarda 20 yıllık meslek geçmişine sahip matbaacı. Gözlerinde bi miktar sorun bulunmakta. Her bastığı faturada matbuu evrakda küçükde olsa harf hataları mevcuttur. artık o hataları yapmama isteiğinden sırf bu tarz işlere bakıcak vasıfsız bir eleman aldı. Sorun şuki o elemanında görme kaybı var.. Ve baskılar hala eksk! :)

Gelelim bana insert hazırlıyorum ve baskılı sunacağım ikl işim... paşabahçe altılı çay bardağı ile 12 li çay bardağı resimleri birbirine karışmış.. Baskılar ilk elime aldığımda eyvah dedim ama algıda sorun olmayacağını düşünüp müşteriye teslim ettim. On dakka sonra aradılar dediler böyle böyle.. Allah allah dedim :( (utanıyorum kendimden) Hemen gittim dedim verin onları onları çöpe atıcam yenisini sipariş vericem :D öle kurtardık.. ogünden sonra baskı hatam varsa müşterime teslim etmiyorum.. yenisini sipariş veriyorum...

mek0707

🌱Yeni Üye🌱
ben de bir tane eklemek isterim... Çok büyük yatırımlarla açılmakta olan bir tekstil firmasının 6 katlı binasını komple kaplayacak şekilde branda siparişi aldık. Tasarım uzun çalışmalar sonunda onaylandı. Baskıya geçilmesi için çalışan arkadaşa bir an önce yetiştir baskısıyla işi hızlandırmaya çalıştık. Ardından baskı bitmiş, arkadaşlar mağazaya varmış oradan beni arıyorlar:"Abi biz bunu nereye yapıştıracağız!?..." Anlaşılacağı bizim baskıcı, benden sağlam baskı yiyince branda basacağına basmış folyoya. Oişten zararın zararını ettik ama baskı çalışanı tam bir profesyonel oldu tecrübesiyle. Artık hassas bir cerrah gibi çalışıyor her konuda :)

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
2 tane de benden anı;
ilki broşür baskısından. Bir seyahat acentası firmamız rusça broşür baskısı verdi. yazıyı onlar yazmış corel'e yapıştırmıştım. curve edildi baskıya gönderildi iş teslim edildi. 1 hafta sonra müşteri geri geldi, curve ederken nasıl olduysa rusça harflerin bazıları yok olmuş. 5 bin adet broşür çöpe gitmişti.
ikincisi ise gazete hazırlarken. haftalık gazete son gün bölgedeki belediye başkanları ve iş adamlarından görüş almam gerekiyordu, ilçeye bağlı beldenin belediye başkanından görüş aldım. 10 parmak olayı var son dakka olduğu için kontrolde etmemişim, kimsede görmemiş. gazete basıldı geldi. "bölgemiz için çok yararlı işler yaptı" kelimesindeki yararlı kelimesinin 2.r harfi k olmuş, "dev amlı" kelimesi var vs. 5 tane argo küfürlü cümle çıktı haberden. Allah'tan mahkemeye falan veren olmamıştı :D

smartdark

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"bölgemiz için çok yararlı işler yaptı" kelimesindeki yararlı kelimesinin 2.r harfi k olmuş, "dev amlı" kelimesi var vs. 5 tane argo küfürlü cümle çıktı haberden. Allah'tan mahkemeye falan veren olmamıştı :D

kardeş hadi demin yatak örtüsü yerine ya*ak örtüsü yazan arkadaşı anlarım, R ve T harfi yanyanadır hata olur da, senin işi anlamadım, bizi mi yiyorsun yoksa?

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkangel35

🌱Yeni Üye🌱
Ben işe ilk başladığım zaman dükkan komşusunun yakına kartvizit basmıştım. Hacer **** olması gereken ismi Hatice *** yazmıştım. Müşteri dahil 3 kişi kontrol etti ama bir şey çıkmadı. Kartvizitler basıldı. Müşteriye teslim edildi. Kocasına gösterince hata ortaya çıktı yeniden bastık. :D

deryakeskin

🌱Yeni Üye🌱
Aldığım dersler:

kartvizitlerde tel nosu 10 kere kontrol edilecek
pastane kutularında logolara yanlışlıkla ayna efekti verilmişmi bakılacak
davetiyelerde düğün mü nişan mı olduğuna 10 kere kontrol.
kenar taşırmalarına dikkat.

grafi04

🌱Yeni Üye🌱
Tabi herkes hata yapıyo , insan hli :D
Bende geçen yıl otobüs reklamlarının tasarımını yaparken tasarıma kendimi o kadar kaptırmışım ki
adres kısmında ''Atatürk caddesi.....'' kısmını ''Attatürk'' yazmışım olay 2 hafta sonra anlaşıldı, tabi benim halimi düşünün :D :D

Atatürk konusunda benim de bir hatam oldu ki sormayın. Yerel anlamda yayın yapan bir dergi tasarımında görev almıştım. Ana temada Atatürk işleniyordu. Kapakta da Atatürk resmi ve doğum ölüm tarihleri vardı. Tabi doğum tarihi doğru ama vefat tarihine 1398 yazmışım. yani 1938 deki 3 ile 9 un yerlerini yanlış yapmışım. 3500 dergi basılıp müşterilere gitmiş. o zamana kadar kimse görmemiş. müşteriler gördü tabi. bir sonraki ayın baskısı komple özür konusuna ayrılmıştı. kendimi vatan haini gibi görmüştüm neredeyse. kahrolmuştum bu hata için ancak kontrol etmesi gerekenlerin de pasif kalması bu hataya yol açmıştı. Neyse ki anlayışla karşılandı bu olay. teselli telefonları yağdı.

slymngrss

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hatasız bir iş yaparsam buraya yazarım ben :) gerçi benlik bişi yok tamamen müşterilerden de işte grafiker günah keçisi...