Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

En komik basılmış hatanız

asilrock

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende geçen senlerde yaptığım bir hata bir firnma çelik işiyle uğraşıyor bende aslında şivem değil ama çelük yazmışım amma olaydı aa anlatamam :)))))))))))

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir özel güvenlik şirketi için yaptığım 2008 takviminde "attığını vuran kadromuz" yazacağıma "attığını tutan kadromuz" yazmıştım :D bütün sene öyle durmasın diye yeniden basıldı, hata da maaştan kesildi benim :(
bizde böyle...

En süperi buydu... Bilgisayar başında kendi kendime gülüyorum millet deli zannedecek...

Benim hatam ise dekupe hatası.. Belediye sünnet şöleni afişinde başkanın kucağındaki çocuk kolunu başkanın boynundan arkaya doğru uzatıyordu. ben omuz ile başkanın boynu arasında kalan kol kısmını kestim. Defalarca kontrol edildi . Belediye basın bölümünde 5 kişi kontrol edip baskıya gönderebilirsiniz. denildi gönderdim. İş basıldıktan sonra bile uzun bir süre kimse farketmedi. Sonunda annem iş yerime geldiği birgünn ve "o çocuğun kolumu yok ne oldu ona" diye acıklı bir ifadeyle sorunca bir an tüm şehri süsleyen bu afişlerin hepsi gözümün önüne geldi..

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Artık tarih olmuş bi bankanın kuruluş dönemleri... Basında çıkan haberleri derleyip tabloid gazete hazırladık. Cümlelerden biri "xxx Bankası, finans dünyasının en önemli oyuncularından biri haline gelecektir" şeklindeydi, oyuncu kelimesindeki 'n' harfini unutmuşum :) Baskı öncesi son dakikada farkettik.

xxx Hayat Sigorta için hazırladığımız taslak müşterinin önüne gittiğinde gördük ki Hayat Sigorta yerine 'Haşat Sigorta' yazmışım :) Müşteriye rezil olmuştuk.

bayram7007

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
itirafların hepsini okum ve kendi kendine gülen etraftan tuhaf tuhaf bakılan bir grafiker kendini nasıl hissederse öyle hissettim.

Başımdan geçen olay 1999 yılında geldi. konu 723. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri. bizde genel işleri bitirdik ve atölyede sadece T-shırtlar kaldı 1000 adet karma t-shırt baskısı yapılacak ve sabah öğrenciler giyecek. Biz baskıyı sabah 6 civarında bitirdik ve şok şok şok. 723 yerine 10 yıl sonra kullanılabilecek bir yazı 732. ürk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri. Aradaki fark 10 yıl, 3650 gün, 87.600 saat. ama yapacak birşey yoktu. okullara servis yapıldı ve çoçuklara giydirildi. ama kimse fark etmedi bile. ya biliyom yaptığımız şey çok kötü ama HATASIZ KUL OLMAZ. Allah affetsin bizi.
Son olarak önümüzdeki yıl (2009) halen sağlam kalan varsa hatasız baskı olmuş olacak...

ozy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hatayla ilgili benimde başımdan geçen bi olay var anlatmak isterim;
Daha yeni işe başlamıştım matbaada 2 bayanız, ben 10 parmak hızlı yazabildiğim için işe alındım. Kitap, dergi, gazete vs. yazıları yazıyordum. Yavaş yavaş tasarım yapmaya başladım. Diğer bayan arkadaş ise sürekli bana başka bi iş bulmanın derdindeydi. Kısacası çekemiyodu istemiyodu hep laf sokuyordu, işle ilgili de hiçbirşey öğretmiyordu. Ustamız biraz tasarım işinden anlardı, ondan ufak tefek bişeler öğrendim. Patronumuzun başhekim arkadaşı vardı şu an milletvekili ona kartvizit yapmam istendi. Bende örneğine uygun yaptım. Aynısını yaptım. Okuttum imzalattım onayını aldım ve baskıya hazır. Renk ayrımını ustamız yapardı ben o kadar bilmiyodum. 1 aylık elemanım sonuçta. Ertesi gün ustamız kartviziti bastı 5000 adet ve yanlış oldu. Meğer o bayan hepimiz çıktıktan sonra örneğin 3ü 5, 8i 4 yaparak yanlış basılmasına sebep oldu. Kartlar geri geldi. Tek numara düzeltse yanlış yapma olasılığım olabilir ama alenen yapılmış bişey olduğu belli, fakat ispat edemiyodum doğru yaptığıma, neyse ki imzalattırdığım kağıdı da Allah'tan çöpe atmış, çöpü döktük odanın ortasına aradık bulduk imzalı kağıdı ve ben haklı çıktım. Bu arada her akşam da benim için hiçbişey yapmıyo atın bunu die patronu dolduruyomuş. Patronumuz eski elemanı olmasına rağmen bu olaydan sonra onun işine son verdi. Ve ben o gün bugün bu matbaada 9 senedir çalışıyorum. Allah her zaman kalbi temiz olanın, doğru dürüst çalışanın yanındadır. Başkalarının kuyusunu kazmakla kimse biyere gelmez. Bunu derim bunu bilirim... (Bu olayda bana hayat dersi oldu tabi.)

Somunn

🌱Yeni Üye🌱
Ozy'nin bu yaşam dramına hepimiz şahit olduk, üzüldük ve anladık ki saf kalpli olmak her zaman kazandırır:) (Alınmayın sadece şaka yapıyorum)

Ben de daha önce yerel bir gazetede çalışıyordum. Köşe yazısında yazarın resmini koymayı unutmuştum ertesi gün yazısının üstüne not düştük 'Yazarımızın dünkü yazısında resmini koymayı unutmuşuz özür dileriz' gibi bir şeydi sanırım. Fakat Özür dilediğimiz günde yazarın resmi yoktu. Millet olaya gülmekten bana kızmadı bile. :) Acemiydik tabi o zamanlar. şimdi de pek iyi değiliz ya.

ozy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet o zamanlar saflık vardı tabe :D

sty_grafiker

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Açıkcası ben bu işte 4 aydır çalışıyorum.Şuana kadar hiçbir müşterinin işini yanlış yapmadım,ama kendi kartvizitimi yanlış yapmıştım :) oda mail adresini yanlış yazmışım.Nedeni;işi yaptım convertledim ve kartvizit convertli olarak farklı kaydettim tam yollayacaktımki mail adresinin yanlış olduğunu farkettim.Buraya kadar herşey normal olay bundan sonra kopuyor :) bende işin convertsiz olanından mail adreslerini düzelttim fakat aceledendir sanırım ben yine o kartvizit convetli olarak kaydettiğim dosyayı baskıya yollamışım :)

minerva00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hortkulukavcisi.com
Ben herhangi bir yerde çalışmıyorum, lise son öğrencisiyim (grafik tasarım/and.meslek) ama başıma geleni paylaşmak istedim :angel:
Sınav konusu olarak kitap kapağı tasarlıyorduk, hepimiz aynı kitaba farklı tasarımlar yapıcaktık. Tabi kitabın boyutu belli. Ben ise kitabın boyunu olduğundan 3-5 cm fazla almışım :bigsmile: Teslim zamanına kadar hoca, arkadaşlarım, ben pek çok kez bakmamıza rağmen kapaktaki uzunluğu farketmemişiz. İşin sonunda boyuttan puanım kırıldı tabi! 95 almıştım :smile:

noveli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ah bu hatalar bende kartvizit çalışmasıydı ünvanı Satış ve Pazarlama Sorumlusuydu pazarlamanın p sini küçük yazmışım tabi iş geri geldi :)
yine bir kartvizit yapmıştım aydınger çıkışı nasıl olduysa düz vermişim ustada bakmamış kalıbını çekmiş hiç düz çekilmiş kalıp gördünüzmü çok komik oluyo.

Son düzenleme:

nazlımmm

Acemi Tasarımcı
hatasız kul olmazzz elbet

halk eğitim merkezine sertifika hazırlamıştım
ismin altına halk eğitim müdürü yazması gerekirken
halt eğitim müdürü yazılmıştı. adet çok azdı tekrar basıldı tabiki
çok gülmüştük . Müdür her geldiğinde halt eğitim müdürü geldi diye takılır bana

ysndkn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Üniversitenin kendi kurduğumuz fizik topluluğu için logo hazırlıyordum. bölüm başkanı ying yang etrafında elektron yörüngeleri olsun istedi.. işi ilk bitirdiğimde ying yangın beyaz kısmının içindeki siyahın etrafında elektron yörüngeleri vardı :D çok gülmüştüm kendi kendime :D

saziye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun ben hata yapıyorum diye kendi kendimi yiyorum günlerdir. ve kendimi kendi dünyamda beceriksiz ilan ettim......

sendemi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
geçen yıl imaskiye sezonunda, imsakiyeye "fitre miktarı" yerine FİDYE miktarı yazmışım.
İşin kötü tarafıda bütün imsakiyeler böyle basıldı, şablon kullandığım için.. halen aklıma geldikçe gülmekten kendimi alamıyorum :)

Ebru ANIL

🏆Pro Tasarımcı🏆
yıl 2002-2003 tam hatırlamıyorum 2 arkadaş imsakiye sezonunda günde 50 - 60 kalıp iş çıkartıyoruz en son kendi imsakiyemizi yapalım dedik yanlız iki kişi dört koladan çalışıyoruz hata yapmamız çok yüksek derken arkadaş imsakiyemizi yaptı bende bi güzel kontrol ettim imsakiyeler basıldı herkeze dağıtıldı aradan 1 hafta geçti geçmedi bi müşterimiz ben "zart" bastırmak istiyorum diye gelmezmi :)
meherse kartvizit kaşe zarf ...vs. basılır yazacağına zart yazmış bizimki bende farketmemişim :)

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Uzun Zamandır bu topic e yazıcam ama ayıp olur dıye yazmıyordum senı gorunce cesaretlendım..

Bende yenı basladıgım donemlerde bı tabela hazırlıyordum. Mobilya firmasının tabelasıydı ve ben
Oturma Odası - Yemek Odası - Yatak Odası yazarken son yazdıgım oda da "t" yerıne "r" harfı kullanmısım!

Kaçın O odaya girilmez! tabelası da yaptırmam gerekecektı:):):):)

Siz başlattınız valla, bende yazacam o zaman :smile:

Mimarlık dergisine (Arredamento) yaptığım bir ilanda ".... ve beğeninize maket olarak sunuyoruz..." cümlesindeki "maket" lafındaki "e" harfini "a" yapmışım... Tabi dergi basıldı nede olsa bizim ilan film olarak gitti oraya... sonrasından bahsetmiyecem bile...

SupErsin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende bi firmaya sevk irsaliyesi hazırlamıştım. ama sevk irsaliyesi yerine zevk irsaliyesi yazmıştım yanlışlıkla. tabi basılmadı prova aşamasında kurtardık. :))

Sweetce

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende mobilyacı bir firmanın afiş siparişi aldım yeni açıldığı için telefon numarası daha belli olmamıştı bende geçici olarak kendi numaramı yazdım sanal afişe neyse numara belli oldu onaylandı afiş basacağız şimdi aynen olduğu gibi bastık (numaram üzerinde) müşteri geldi hazırmı diye hazırdır abi dedim baktı tamam dedi farketmedi tabi bende neyse afiş asıldı 3 gün geçti millet beni aramaya başladı yeriniz nerde falan (afişin üzerinde adres yoktu yazmamı istememişti müşteri) mobilya için arıyoruz da demiyorlar bende kendi adresimi tarif ediyordum.

:D bu acayip komikmiş aynı zamanda yahu ama bana da oluyor öyle numara olarak değilde başka konularda :D

esrayet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
GÜlmekten öldüm ya :D Yanlışlıkla yazılan kelimeler de nedense hep mahsurlu çıkar:D

Sweetce

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende koptum bu paylaşılanlara :D:D