dreamsantana
🏆Pro Tasarımcı🏆
Ticari amaç ile yapılan çalışmalarda tek kıstas çalışmanızı karşı tarafa beğendirmektir. Profesyonel değilsiniz ama elinizde olan görselleri, karşı tarafın ne istediğini iyi anlayarak, görselleri bir araya getirmek suretiyle bir düzen içerisinde birleştirdiniz. Karşı taraf beğendi ise sanatsallık ve profesyonellik açısından hiçbir önemi yoktur. Sizin söylediğiniz bu anlamı taşıyor. Diğer taraftan son derece güzel, değişik ve özgün bir çalışma ortaya koydunuz ama bu karşı tarafın hoşuna gitmedi. Ne olacak o zaman. Ticaret ile sanatı, ticaret ile profesyonelliği birbirine karıştırmayalım. Buraya Dünyadan afiş örnekleri gibi bir süre çalışma upload ediliyor. Oradaki çalışmaların estetikliğini zaten yorum yazan arkadaşlar söylüyor. Şimdi siz profesyonel iseniz ki böyle bir iddeanızın olup olmadığını bilmiyorum çalışmalarınızı onlarla bir karşılaştırın sayın Grafink. Ali Kasapoğlu ve Karantine veya birkaç tane daha olabilir, dışında ben profesyonel çalışma ortaya koyan çok kişiye rastlayamadım. Eğer onlar mektepli değil de alaylı ise (genel olarak tartışılan ifadeler) onlara diğecek hiçbir sözüm yok.
Madem hakareti normal görüyorsunuz ben tartışmayı daha da uzatmadan Mevlana' nın bir sözüyle noktalamak istiyorum: Her soruya verilecek bir cevabım var ama, önce söze bakarım söz mü diye, sonra karşımdakine bakarım adam mı diye.
Bu arada ben zaten profesyonel değilim. Ali de boş zamanlarında grafik tasarım ile uğraşmayı seven biri, yani ticari bir amacı yok. Sanırım onun da profesyonellik iddeası yok. Kaldı ki profesyonel biri Paint programı ile de son derece güzel çalışmalar ortaya koyabilir. Daha dün facebook uma gelen bir videoda Çinli bir grafiker Excel programı yardımı ile çok güzel bir çalışma yapabiliyordu.
Madem hakareti normal görüyorsunuz ben tartışmayı daha da uzatmadan Mevlana' nın bir sözüyle noktalamak istiyorum: Her soruya verilecek bir cevabım var ama, önce söze bakarım söz mü diye, sonra karşımdakine bakarım adam mı diye.
Bu arada ben zaten profesyonel değilim. Ali de boş zamanlarında grafik tasarım ile uğraşmayı seven biri, yani ticari bir amacı yok. Sanırım onun da profesyonellik iddeası yok. Kaldı ki profesyonel biri Paint programı ile de son derece güzel çalışmalar ortaya koyabilir. Daha dün facebook uma gelen bir videoda Çinli bir grafiker Excel programı yardımı ile çok güzel bir çalışma yapabiliyordu.