Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Eyüp Belediyesi Logo Yarışması

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yapmayın lütfen artık ne zaman ders alacağız bu yarışmalardan sinirlerinizi yıpratmayın boşu boşuna lütfen.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yemişim ben o kırmızı mühürü.Net bir şey söyleyimmi ben size :wink: hangi yarışma organizasyonu düzenlerseniz düzenleyin jüri üyeleri yarışma öncesinden açıklanmışsa şaibe başlamış demektir.Yarışmayı düzenleyen kuruluşlar jüri üyelerini sır gibi saklarda yarışma sonunda açıklarsa belki diyecem ama bu sefer yarışma organizasyaonunu düzenleyen kuruluşların kendisinin şaibe yapmayacağı ne mağlum.Bu jüri üyeleri düşünemiyormu acaba ben bu ödülleri 2 şer 2 şer paylaştırırsam milletin tepkisini çekerim diye acaba.

Son düzenleme:

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben artık katılmıyorum sinirlerimde bozulmuyor

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
i

https://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=ownetemuyut&thumb=4

Son düzenleme:

müge71

🌱Yeni Üye🌱
eyüp belediyesi gibi bir kurum, ağırlıklı olarak Grafikerler Meslek Kuruluşundan oluşan bir jüri... böyle bir sonuç...
ayrıca 2 kişiye 2 mansiyon... çok düşündürücü ve üzücü...

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
yarışmada hile var mı yok mu bilmiyorum ama açıkçası ben logoyu beğendim. estetik ve bence eyüpe yakışan bir logo olmuş. ben olsam belki yeşil yapardım logoyu :D

müge71

🌱Yeni Üye🌱

EYÜP BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASINDA 10.000$ KAZANARAK 1. OLAN ORJİNAL LOGO...

Son düzenleme:

aspirin_00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fsahinoglu.com
az gülmedim arkadaşlar ben akıllandım akıllanmayan varsa akıllansın artık katılmayın böyle arışmalara allah aşkına boşuna sinir bozucu size logo işi gelirse yapın yarışmalar pahane logoyu eyüp belediyesiyle hiç alakadaar birşey göremedim orada balık mı var ne anlam biçemedim. logoyu eleştirirsem logo belediye kurumuna gitmemiş sanki bir yazılım kurumunu temsil ediyor. peah

tasarlayanadam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Alıntı yada çalıntı olduğunu düşünmüyorum

Eyüp semtinin en büyük simgesi türbelerdir. Eyüp Sultan Hazretleri de orada bulunuyor. Türbe mimarisi ve içindeki yuvarlak noktada büyük ihtimal insanı temsil ediyor. Dünyanın diğer ucundaki insanın yaptığı grafikle benzeşebilir yada benzer özellikler bulunabilir. Her çalışma tek ve benzersiz olacak diye bi kural olduğunu düşünmüyorum. Ama ondan esinlenmiş olsa bile bariz farklılıklar mevcut.

aspirin_00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fsahinoglu.com
walla oraya cami koysa gam yemiyecem, iyi ki katılmamışım iyi ki kafa yormamışım boşuna zaman ve emek

regadom

🌱Yeni Üye🌱
Katılmayın arkadaşlar!!!

Bugün logomu teslim etmek için Eyüp Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gittim,şartname de teslim edilen çanta mumla mühürlenir yazıyor ama böyle bişey yapmadılar, şartnameyi hatırlattım önemli değil dediler kafamda kocaman bir soru işaretiyle üzerinde günlerdir çalıştığım eserimi teslim ettim. Hadi hayırlısı bakalım.??

Bende iki eserle katılmıştım ve gerçekten çok iyilerdi... Fakat bu adamların dertleri başka eşine dostuna para kazandırmak için yapılan insanların emeklerini hiçe sayarak istedikleri insanlara veriyorlar ödüllerini! Belediye'ye açıklandığı gün mail attım hiçbir geri dönüş yapmadılar... Listede isimler ikişer ikişer yazılmıştı bir açıklama bekledim ama nerdee!!! Adamların dertleri ödenekten nasıl pay alırız olduğu için bizim söylediklerinimiz hiçbir halta yaramıyor tabi... Benden tavsiye 1996'dan beri sektördeyim şu an bir ajansta art director olarak çalışıyorum ve bir daha böyle bir yarışmaya bir çizgi bile göndermem ve sizde göndermeyin!!!

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eyüp semtinin en büyük simgesi türbelerdir. Eyüp Sultan Hazretleri de orada bulunuyor. Türbe mimarisi ve içindeki yuvarlak noktada büyük ihtimal insanı temsil ediyor. Dünyanın diğer ucundaki insanın yaptığı grafikle benzeşebilir yada benzer özellikler bulunabilir. Her çalışma tek ve benzersiz olacak diye bi kural olduğunu düşünmüyorum. Ama ondan esinlenmiş olsa bile bariz farklılıklar mevcut.

Senin logo anlayışın bukadar mı... Yarışmanın şartnamesini okudun mu. Hani nerde yarışmanın şartnamesindeki ölçüler.Hani göktürk belediyesi, Hani kültür etkileşimi, Hani renk?.. Birtek medresyle oluyorsa bu işe neden şartname koyarlar, neden insanları sınırlamaya çalışırlar. Diğer logoyla bariz farklılıklar var diorsun, %2 IQ ya sahip olmak yeterli bir logonun aynısının koyulmayacağını anlaması. Bence çok bariz benzerlikler var 2 logo arasında.
Bırak bunları mansiyon alanlardan birinin bile 1. olanla soyisimleri aynı....

müge71

🌱Yeni Üye🌱
raif arkadaşa katılıyorum. birileri artık bu düzene -pARDON DÜZENSİZLİĞE- dur demeli. bu ne ilk ne de son. bakın sağlık bakanlığı logosunun sonuçlarına, 1 sene oldu, hala her nedendir bilinmez logoları gösteremediler. yoksa hala revizyonu devam mı ediyor :surprised:.

bununla kalsa neyse. bornova belediyesindeki yarışmada 240 katılımcı ve onların 472 eseri incelenmiş ancak gene her nedendir bilinmez, ilk üç eser bulunamamış :rofl:, yerine mansiyon vermişlerdi.
ne bileyim ben işte daha karıştırsak neler çıkacak....

bu saydıklarım seçilemeyen yarışma sonuçları, bir de seçilenler var tabi...onlardaki kalite, işlevsellik, görsellik te tartışılır.

eyüp belediyesi logo yarışmasında verilen mansiyonları hak eden eserlerden bazılarında "eyüp belediyesi yazısı" çözümlenmemiştir. şartnamede olmasına rağmen nasıl böyle bir sonuç çıkıyor. o zaman arkadaşlara katılmamak mümkün değil, şartname niye koyuldu???

ayrıca; "logolar, fotoblok ve benzeri hafif board üzerine sıvanmış olarak teslim edilecektir" gibi şartlar da, yarışmanın amacını, kaliteli ve özgün logo arayışının dışına çıkarmaktadır. aynı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen farklı yarışmalarda böyle keyfi uygulamaların görülmesi, standart şartname kurallarının olmaması, elbette yarışma sonrasında şaibelerin oluşmasına sebep olacaktır.

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
sağlık bakanlığı açtığı ilk yarışmada katılım yüksek olmasına rağmen aradığı logoyu bulamayınca tekrar yarışma açtı. gmk (grafik meslek kuruluşunu) nın organizasyonunda düzenlenan ancak katılımın daha az olduğu 2. yarışmada burak nazım kök birinci oldu. ancak bir söylentiye göre sağlık bakanlığı logoyu beğenmediği için halen yayınlamamış.

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
eyüp belediyesi logo yarışmasında verilen mansiyonları hak eden eserlerden bazılarında "eyüp belediyesi yazısı" çözümlenmemiştir. şartnamede olmasına rağmen nasıl böyle bir sonuç çıkıyor. o zaman arkadaşlara katılmamak mümkün değil, şartname niye koyuldu???

ayrıca; "logolar, fotoblok ve benzeri hafif board üzerine sıvanmış olarak teslim edilecektir" gibi şartlar da, yarışmanın amacını, kaliteli ve özgün logo arayışının dışına çıkarmaktadır. aynı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen farklı yarışmalarda böyle keyfi uygulamaların görülmesi, standart şartname kurallarının olmaması, elbette yarışma sonrasında şaibelerin oluşmasına sebep olacaktır.

yine gmk'nın organizasyonu ile yapılan bornova belediyesinin yarışma şartnamesine uymadığı için diskalifiye edilen 150 civarı eserin suçu neydi ozaman. aynı kurumun organizasyonu ile yapılan eyüp belediyesi yarışmasında mansiyon kazanan çalışmaların birinde "eyüp belediyesi" yazısı yerleştirilmemiş. bu durum da şartnemeye uymuyor. bu niye dikkate alınmadı ??????

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
67I0l.jpg
[/url][/IMG]

Eğer seçilen logo buysa bu sembolün ne anlattığını ben anlamadım sokaktaki vatandaş ancak altaki eyüp belediyesini okur amblemede öyle boş boş bakar. Yazık olmuş 10000 dolara.GMK yine çok iyi iş çıkarmış:smile: tebrikler İbrahim halil karaer i şöyle bir araştırırsak geçmişte başka bir yarışmada ödül almış başarılı bir tasarımcı diyecek bir şey yok aynı zamanda eğitimli.Zaten GMK 'da ödüle layık birini ararken bu özellikleri arıyor bence.Yapılan işin niteliğinden çok kimlik tespiti bence.

Son düzenleme:

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
ArkadaŞlar bu grafİk meslek kuruluŞu seçtİĞİ logolari İncelemedenmİ ödüllendİrİyor. Ben anlamadim. Bu nasil komİsyondur. Burunlarinin dİbİndekİ ümranİye beledİyesİnİn logosuna mansiyon vermİŞler.
....... Hanİ Şartnamedekİ orjİnallİkler.
....... Bu kurum bu kadar dİsİplİnsİzmİ çaliŞiyor.
...... SeçtİĞİ logolar İle hİzmet kalİtesİ arasinda baĞ kuramadim.
Zaten logolarin bİrİnİde ehlİyet sinavi İçİn göz doktoruna gİttİĞİmde görmüŞtüm. Şu renklİ noktali e den bahsedİyorum.
..........sonrada çikmiŞlar türkİyede tek yetkİlİ bİzİz dİyorlar. Yetkİyİ böyle kullaniyorsalar vay bundan sonrakİ yariŞmalarin baŞina. Yazik...

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
ümraniye belediyesi web sitesini tıkladığınızda eyüp belediyesine seçilen bir mansiyon eserin ( lale ) neredeyse aynısını görmek mümkün. ........... :)