Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fade in fade out nasıl yapılıyor

efhialtes

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar edius da yeniyim, edius 6.02 kullanıyorum ve kliplin sonuna ve ya başına fade in fade out vermek istiyorum bir türlü bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim, bir de efekt panelinde ki efektlerin ayarlarınla nasıl oynayabiliriz ?

legatus

🌱Yeni Üye🌱
timeline'ye attığın klibe sağ tıkla, layouter'e tıkla. (F7 kısayolunu da kullanabilirsin.) açılan pencerenin sol alt kısmındaki menüden opacity and color bölümüne gel. source opacity'yi seçili hale getir. daha sonra source opacity değerini 0'a indir. yandaki timeline'dan 0.5 veya 1 saniye kadar ileri sardır. sonra tekrar source opacity değerini 100'e yükseltin. timeline'de keyframe'lerin olduğundan enim olun. tam tersi işlemi klibin sonuna da uygulayın. yani klibin sonundan 0.5 veya 1 saniye geriye gelin source opacity değerini 100 olarak belirtin klibin sonuna gelip source opacity değerini 0 olarak belirtin.

esraee

🌱Yeni Üye🌱
Edius 5"de ya da 4"de nasıldı hatırlamıyorum ama görüntüyü koyduğun timeline katmanının solunda mix yazar ona tıklarsan eğer görüntünün üstüne point koyup indirirsen fade out yapmış olursun zaten.:rofl: