bencede güzel bi proğram her ne kadar okulda hocalarımız fireworks=photoshop desede
bence degil yaniiii
Gerçekden güzel br program sizce kullanımı kolay mıdır öğrenme gibi![]()
fireworks ile dreamweaver arasindaki farklar nedir...bi siteyiyi her iki programdan sadece biri ile yapabilirmiyim..yoksa birbirine bagimlimidir
Fireworks Nedir?
Animasyonlar hazırlamaya imkân veren gelişmiş bir grafik programıdır.
Fireworks, Photoshop gibi gelişmiş özellikler içermez, onun gibi müstakil ve karmaşık resimler hazırlamakta güçlük çekebilirsiniz; ama web tasarımı konusunda birçok seçenek sunar. Açılır pop-up menüler, animasyonlar, güçlü efektler (bu efektleri daha sonradan yükleyebileceğiniz değişik destek programlarıyla çoğaltabilirsiniz) ve bunun gibi bir çok imkânlarla estetik web sayfaları hazırlayabilirsiniz. Fireworks programının artı bir özelliği de Macromedya'nın tüm programlarıyla uyum içinde çalışmasıdır. Ayrıca, Photoshop dosyalarını desteklediği gibi Adobe'nin Illustrator, After Effect gibi grafik programlarının dosyalarını da ithal etmeye izin verir.
Neler yapabilirsiniz? Açıkçası, bir web sayfasını tamamen grafik tabanlı hazırlayabileceğiniz gibi, tek başına küçük bannerlar, hareketli resimler de yapabilirsiniz. Aslında Fireworks programı, Photoshop ile Image Ready programının kısmen birleştirilmiş halidir dersek herhalde yanılmış olmayız. Ama ekstra özellikleri olduğu gibi mutlaka Photoshop kullanmak isteyeceğiniz negatif yönleri de vardır.
Bunun yanı sıra Fireworks programıyla hazırlanmış siteleri Dreamweaver programı tam destekler. Grafik linklerini değiştirebileceğiniz gibi yeni şeyler de eklemeniz böylece mümkün hale gelir. Ayrıca Fireworks'ta hazırladığınız grafikleri Flash'ta da çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. Photoshop ile hazırlanmış PSD dosyalarını layer’ları bozulmadan Fireworks’te açıp düzenlemeler yapabilirsiniz. Üstelik Fireworks ile hazırladığınız bir bir web sitesi taslağını PSD olarak kaydederek yine Photoshop içinde layer’lar şeklinde düzenlemeniz mümkündür.
Kısaca; Fireworks, her açıdan son sürümünde eklenen gelişmiş özellikleri ile bir web tasarımcısına ihtiyacı olan her şeyi sunuyor diyebiliriz.
Not:Alıntıdır.
Özetle; Fireworks web üzerine çalışmalar yapmaya, site-sayfa tasarlamaya ve animasyonlar yapmaya olanak veren bir programdır.Genelde web tasarımcılara hitap eder. Web menüler, düzenlemeler, vektörel eklentiler yapılamasına olanak sağlayan bir programdır.Photoshop gibi gelişmiş özellikler içermez fakat photoshopun yapabildigi bazı özellikleri içinde barındırır.(Resmin üzerinde oynama gibi...)Sonra vektörel çizim araçları bulundurur.
s.a arkdaslar sizden bi yardım alama gerekiyor bana bi yardım cı olurmusunuz.
RİZE ile ilgili hoca afiş yapmmaızı istedi ama ben programı kullanmıyayı bilmiyom:Sbi yardımda bulunurmusnuz
Hocalarınız neye dayanarak böyle bir kanıya vardırlar.Asla fireworks-photoshopla karışltırılmamalı ve aynı değerlendirilmemelidir.
Fireworks photoshopun bulundurdugu bazı özellikleri içerisinde barındırabilir fakat photoshopdan eksik bir çok yönü vardır.
Artı fireworksde photoshopda olmayan vektörel çizimler yapabilir bunlar üzerinde değişikler uygulayabiliriz...
evet , bluden , geçmiş olsada bu yazının tarihi sana cevap vermek istiyorum. ikiside aslında çok sağlam yazılımlardır. fakat 2 yazılım arasındaki fark ise şudur Fireworks vektörel tabanlıdır , PS ise resim tabanlıdır. Fireworks'te , PS'te yaptığınız hemen hemen herşeyi yapabilirsiniz heleki CS4 te PS plug-in lerini ve effectlerinide kullanabilmeniz sizi PS'e 1 adım daha yaklaştırıyor. Fakat Fireworks'un avantajı hem pixel tabanlı hem vektörel tabalı olmasıdır. PS sadece çok kullanıldığı için çok iyi zannediliyor. buraya bir tablo yapıp avantajlar ve dez avantajları listelemek isterdim o zaman daha net anlardınız bunu fakat o kadar ne yazıkki vaktim yok. ben bir programcıyım aynı zamanda amatör bir grafikerim. ama sadece amatör. fakat PS ve Fireworks arasındaki farkları tartabildiğime çokta eminim.
blueden;' Alıntı:Fireworks Nedir?
Animasyonlar hazırlamaya imkân veren gelişmiş bir grafik programıdır.
Fireworks, Photoshop gibi gelişmiş özellikler içermez, onun gibi müstakil ve karmaşık resimler hazırlamakta güçlük çekebilirsiniz; ama web tasarımı konusunda birçok seçenek sunar. Açılır pop-up menüler, animasyonlar, güçlü efektler (bu efektleri daha sonradan yükleyebileceğiniz değişik destek programlarıyla çoğaltabilirsiniz) ve bunun gibi bir çok imkânlarla estetik web sayfaları hazırlayabilirsiniz. Fireworks programının artı bir özelliği de Macromedya'nın tüm programlarıyla uyum içinde çalışmasıdır. Ayrıca, Photoshop dosyalarını desteklediği gibi Adobe'nin Illustrator, After Effect gibi grafik programlarının dosyalarını da ithal etmeye izin verir.
Neler yapabilirsiniz? Açıkçası, bir web sayfasını tamamen grafik tabanlı hazırlayabileceğiniz gibi, tek başına küçük bannerlar, hareketli resimler de yapabilirsiniz. Aslında Fireworks programı, Photoshop ile Image Ready programının kısmen birleştirilmiş halidir dersek herhalde yanılmış olmayız. Ama ekstra özellikleri olduğu gibi mutlaka Photoshop kullanmak isteyeceğiniz negatif yönleri de vardır.
Bunun yanı sıra Fireworks programıyla hazırlanmış siteleri Dreamweaver programı tam destekler. Grafik linklerini değiştirebileceğiniz gibi yeni şeyler de eklemeniz böylece mümkün hale gelir. Ayrıca Fireworks'ta hazırladığınız grafikleri Flash'ta da çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. Photoshop ile hazırlanmış PSD dosyalarını layer’ları bozulmadan Fireworks’te açıp düzenlemeler yapabilirsiniz. Üstelik Fireworks ile hazırladığınız bir bir web sitesi taslağını PSD olarak kaydederek yine Photoshop içinde layer’lar şeklinde düzenlemeniz mümkündür.
Kısaca; Fireworks, her açıdan son sürümünde eklenen gelişmiş özellikleri ile bir web tasarımcısına ihtiyacı olan her şeyi sunuyor diyebiliriz.
Not:Alıntıdır.
Özetle; Fireworks web üzerine çalışmalar yapmaya, site-sayfa tasarlamaya ve animasyonlar yapmaya olanak veren bir programdır.Genelde web tasarımcılara hitap eder. Web menüler, düzenlemeler, vektörel eklentiler yapılamasına olanak sağlayan bir programdır.Photoshop gibi gelişmiş özellikler içermez fakat photoshopun yapabildigi bazı özellikleri içinde barındırır.(Resmin üzerinde oynama gibi...)Sonra vektörel çizim araçları bulundurur.
Fireworks' in de dreamweaverında kendine özel özellikleri var.Dremweaver editördür.Örneğin: photoshop da yaptıgınız bir index' i düzenleyebilirsiniz.Kod ekleyebilir ve kod düzenleme yapabilirsiniz.Programlama dilleri ve kodlama standartlarının sağladıgı + avantaj ve farklı bir çok araçla üretilmesi ve kullanıcıya sunucuya yükleme işine kadar kolaylık ve tekilllik sağlayan bir program olarak özetleyebiliriz.Hızlı üretim ve yaratım / hayal gücünü kolay yansıtabilme için kolaylaştırımış bir editör.
Fİreworks de de aynı şekilde; fakat Fireworks de vektörel tabanlı çizim yapabilir, sitenizi tekrar düzenlemek için png formatlı kaydedebilirsiniz.Ayrıca fireworks resimlerinizi ve fotoğraflarınıza düzenleme olanagı da sağlar.
Kısaca tablolandırma olsun, detaylar olsun, kodlar olsun tercih için dremaweaver, diğer altarnatif ve kullanım, çizim v.s için Fireworks.İkisini de öğrenmenizde fayda var.Fakat hangi size daha yakın ve kullanışlı gelirse onu kullanın.Bir tanesini bilin ama en iyi şekilde bilin, önemli olan bu.Site de ki dersleri inceleyerek başlayabilirsiniz.