selam ben hakan matbaa bilgim fazla yok ama su seyi anlamadım 0,2 tram değerını nerden veriliyo bilmek istiyorum inş yardımcı olursun
0.2 tram binme verilmelidir diye cevap aldınız ama 0.2 tram binme diye birşey yoktur.
Binme (Traping), baskıdan sonra Baskı Kayma Hatasını (Registration Error) engeller
Örn.
Kırmızı ve yanında bitişik bir siyah kare var.
baskı sonrası krosların yada kazan yönünün kayması sonucu kırmızı ve siyah karelerin arasında
beyazlık oluşur, Bunu engellemek için, kırmızı kare, siyah karenin içerisine en az 0.2mm kadar bindirilir.
Tram farklı bir kavramdır binme ile alakası yoktur...
Flexo baskı tekniğinde bir rengin baskıda gözükebilmesi için yoğunluğu en az %2 olmalıdır bu 1.14 kalınlığındaki flexo kalıpları veya ince tram kullanılmış dijital pozlama yapılmış 1.14 ila 2.54 arası kalıplar için geçerlidir.
Eğer baskı konvansiyonel olarak 2.54 ila 3.18 arası kalıplar ile yapılacaksa bu değer en az %5 olmalıdır.
Tram nerden verilir...
Tram her hangi bir spot renge verilen yoğunluk değeridir
Mesela Freehand Corel yada Illustrator de %10 Cyan Vermeke
Cyan ın %10 tramını ver demek aynı şeydir.
Ancak Yoğunluğun Baskıdan sonra tram olarak gözükmesi için birde tonlama frekansı verilir
bu frekans ise arkadaşların dediğ gibi 24 tram 54 tram gibi ifadelerle paylaşılır.
örn. 22 Tramın Frekans değeri 22 x 2.54 = 55 Lpi dır.
selam ben istanbulda çalısan baskı operatörüyüm bizim tek sorunumuz baskıda harelenme bunu bir türlü çözümleyemedik cmyk dan aldığımız zemınlerde veya pantoneden aldıgımız zemınlerde yüzde 70 oranında harelenmeyle karsılasıyoruz bunun nedenini çok araştırdık bır çok şeye bağlı oldugunu öğrendık örneğin klişe. silindir manyetik silindirin yapmış olduğu darbe klişe makinasındakı herhangi bir hata .boyadakı sorun bunun gibi bir çok neden bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkür ederim umarım yardımcı olursunuz :sweating:
Bir baskı önizlemesi sunabilirseniz daya iyi yardmcı olabiliriz
en azından ezbere yardım etmeyiz
Kalıplarınızdaki Açıları Kontrol Edin Eğer Açılarınız Normalse
Siyahın Açısı ile Sarının Açısını 37 Dereceye çekin
Cyan 7 Magenta 67 olarak kalsın
Pantone zeminlerde eğer tam zeminse tram kullanmamaya özen gösterin
tram kullanmadığınız takdirde açılar ile ilgili bir probleminiz kalmaz