Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand bitiyomu?

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya korkutmayın bize arkadaşlar biz para verip kurs gidiyoruz ve bize freehand ögretıyolar daha ögremeden freehand bitiyo diyosunuz hocanın dedigne göre daha 5 yıl gider bu program

ne yazık ki dar kalıplar içinde kalmak isteyen kişiler olduğu sürece eskiler hep kalır. hocanız doğru demiş. biraz zor kabullenen ve gelişimi çok çabuk kabullenen bir yapımız olmadığı için haklı 5 yıl daha gider. ama 5 yıl sonrasına aman daha çok var diye bence beklemeyiniz. bi hedef belirleyip şimdiden öğrenmeye başlayınız. bende tavsiye.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
illustrator ogrenmeliyz artik

tuhaf

🌱Yeni Üye🌱
Illustrator kullanıcısı olarak freehandden çok daha üstün yetenekleri olan bu programı kullanmaktan oldukça mutluyum ben. freehand'in bitmesine hiç üzülmedim desem yeridir. ahh bi de tasarımcı değil operatör programı olan corel var dimi. Corel de tasarım yapıyorum diyenlere şaşıyorum ben. Kullanımı oldukça sıkıcı olan bu corel, ne zaman kalkar diye dört gözle bekliyorum. Yaşasın illustrator!!!

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ne demek simdi bu anlamis degilim illistrator hakkinda bilmedigim icin ona bisey diyemem ama coreli seven hayrani olanlar az diil.ayrica operatorde ne demek illustratorle yaptigin bikac calismayi buraya verirsen sana corelde nasi yapildigini gosterebilirim

sevoş20

🌱Yeni Üye🌱
en sevdiğim illustrator ama zorunda freehand kullanıyorum

Elsi

🌟Usta Tasarımcı🌟
hemen başlıyorum öğrenmeye:lol:

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
tamam bir cok kişi artık freehand kulanmaya bilir coreldraw yaygınlaştıktan sonra belki uzun süredir freehand kulanmayan hatta yıllardır açmayan grafiker arkadaşlarımız bile vardır ama şunu söylemek isterimki freehand olmadan hiç biride olmaz. yani freehand'in ara yüzü cok basit görünüyor onun icin baslarken pek zorluk cekmeden baslıyoruz daha cabuk öğreniyoruz sonra bir üst kademeye gecmek istiyoruz ama freehand burda yetersiz kalıyor onun icinde artık coğunluk coreldraw'dan yana yoksa freehand'in yerini hiç ßirşey tutmaz.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
üzgünüm ama bir mucize olmazsa, freehand son zamanlarını yaşıyor gibi.
gerçi allahtan ümit kesilmez.

mac kullanıyorsanız, illustrator'a
pc kullanıyorsanız, corel'e geçin derim ben.

fanatik illustrator'cu olmama rağmen;
mac tabanlı bir program olduğu,
pc ile uyumsuzlukları (özellikle fontlarda) olduğu ve
doğru kullanımını bilmeyince baya ağır bi program olduğu için
pc'cilere tavsiye edemicem.

corel ise, "operatör programı" fikrine kesinlikle katılmıyorum.
freehand'ten çok daha güzel bir program.
vektörel bir programda yapmak istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.

ama yine de photoshop'un adobe olduğunu düşünürsek (adobe photoshop),
adobenin mac tabanlı olduğunu düşünürsek,
e illustrator'un da adobe olduğunu düşünürsek (adobe illustrator)...
grafik tasarımda mükemmel uyum için, üçü bir arada derim ben:
adobe photoshop + adobe illustrator + MAC

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
üzgünüm ama bir mucize olmazsa, freehand son zamanlarını yaşıyor gibi.
gerçi allahtan ümit kesilmez.

mac kullanıyorsanız, illustrator'a
pc kullanıyorsanız, corel'e geçin derim ben.

fanatik illustrator'cu olmama rağmen;
mac tabanlı bir program olduğu,
pc ile uyumsuzlukları (özellikle fontlarda) olduğu ve
doğru kullanımını bilmeyince baya ağır bi program olduğu için
pc'cilere tavsiye edemicem.

corel ise, "operatör programı" fikrine kesinlikle katılmıyorum.
freehand'ten çok daha güzel bir program.
vektörel bir programda yapmak istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.

ama yine de photoshop'un adobe olduğunu düşünürsek (adobe photoshop),
adobenin mac tabanlı olduğunu düşünürsek,
e illustrator'un da adobe olduğunu düşünürsek (adobe illustrator)...
grafik tasarımda mükemmel uyum için, üçü bir arada derim ben:
adobe photoshop + adobe illustrator + MAC

sana katılmamak elde değil....

3'ü bir arada :))

love_hunter

🌱Yeni Üye🌱
arkdaslar bende freehand kulaniyorum yani yeni basladim baslamadn bu yazilari okuyunca kafam karişti şimdi gercekten freehand bitecek mi yani ?

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkdaslar bende freehand kulaniyorum yani yeni basladim baslamadn bu yazilari okuyunca kafam karişti şimdi gercekten freehand bitecek mi yani ?

rahat ol bi 5 sene daha gider rahat. tabi bu arada alternatiflerini çoğaltmak senin lehine olacaktır. illustrator, indesgn, corel gibi programları da öğrenmelisin...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
yani illustratoru o kadar cok ovuyolarki anlatamam.ayrica gercekten illustratorle yapilan tasarimlarida gordum aslinda ogrenmekte fayda var.ben eve yukledim sitedede bircok dokuman var zaten yavas yavas cozucem tabi zaman gerekiyor.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
özellikle yeni başlayan arkadaşlara seslenmek istiyorum. bence freehand yerine corel yada illistrator ile başlayın daha faydalı olacak. ben ilk freehandle başlamıştım ancak corelin nimetlerini gördüğümde artık kullanamıyorum. ;)

love_hunter

🌱Yeni Üye🌱
ilk baslangicta herkes freehand i tavsiye ediyorum sizde ilk baslangicta hangisni tavsiye edersinzi arkdaslar lütfen fikirleirniz berilrtirseniz cok sevinirim...

recel

🌱Yeni Üye🌱
oh no bir illustratör sevmiyen çıktı anam şaşırdım şahane bir program ve artık okullarda freeheand yerine bu program öğretilmekte zaten bir ajansa gitiğinizde de size muhakkak illüstratör bilip bilmediğinizi soruyorlar çok yararlı vede çok sıcak gelen bi program

markiclub

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bende illustrator kullanıyorum.bende en tepeden başladım sanırım..ismini vermek istemediiğim(reklam olur)bir eğitim kurumunda ki dünyanın üçüncü türkiyenin birinci egitim kurumunda ögrendim ve şu an photoshop aşamasındayım...freehandı bilmem ama illustrator gerçektende çok kaliteli bir program zaten iş ilanlarında dikkat ettiyseniz büyük ajanslar hep illustrator bilen elemen arıyorlar...zaten avrupa çoktandır gecmiş illustratora tabi iii bir eğitim almak lazım biras pahalı olsa bile profösyönel bir eğitim sonuçta

arkadaşın dediğine katılıyorum

illustartor+photoshop+mac :peace1:

emrahsefa

🌱Yeni Üye🌱
Freehand biterse...

Eski bir Freehand'ci olarak yeni sürümlerin çıkmayacak olmasına üzülmüştüm. Illustrator'e el attım, epey geliştirdim. Tabi bunda Freehand gibi bir vektörel programa hakim olmanın avantajları oldu. Sıfırdan başlayanlar için Illustrator'un çok daha çileli bir yol olduğunu söylemek gerek.

Illustrator'u CS2 sürümünden kullandım, kullanıyorum. Fakat ne yalan söyleyeyim, birçok üstün özelliğine rağmen hala çizimlerimi Freehand'de yapıyorum. Çünkü Freehand, Illustrator'e göre kullanımı çok daha rahat bir program. Illustrator'de çoğu kez saç baş yolduğumu bilirim. Ama yine de üstünlüğüne diyecek laf yok.

Adobe, Freehand'den çok şey öğrenmeli ve özellikle de uygulamadaki pratikliğini dikkate alarak Illustrator'ü geliştirmeli.

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merak etmeyin arkadaşlar elimizdeki freehandler bizleri emekli etmeye yeter de artar bile!
Telaş yapmaya gerek yok...

Şunu da merak ediyorum inDesign.ı veya Illustrator.u veya Corel.i freehand.e nasıl kıyaslıyabiliyorlar inDesign.i anlarım belki kıyaslanabilir karşılığı QuarXpress olabilir ama Illustrator veya Corel.de yanlış bilmiyorsam çoklu sayfa ortamı yok zannediyorum bu çok kötü bir dezavantaj Freehand.de çoklu sayfa olayı mükemmel mesela ben dergi çalışıyorum çok rahatım...

grafiker_hakan

🌱Yeni Üye🌱
bence sadece freehand e bağlı kalmamalısın freehand dan farklı tasarım proğramlarıda var coreldraw photoshop indesign 3dmax vs gibi fazlasını öğremek senn kArına olur