Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand bitiyomu?

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence sadece freehand e bağlı kalmamalısın freehand dan farklı tasarım proğramlarıda var coreldraw photoshop indesign 3dmax vs gibi fazlasını öğremek senn kArına olur

Benim hayatım Freehand ve Photoshop ekmeği onlardan çıkarıyorum zaten.
Freehand.i AldusFreehand zamanından beri kullanıyorum... Daha fazla program bilmek demek daha fazla iş yapmak manasında 7 tane program bilince maaşımızı 7 kat vermeyeceklerine göre mesele yok zaten herkes her programı biliyor ama sonra gidip 800 YTL. işe başlıyor...

sungrafik

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar 1 hafta önce bir ajansa gitmiştim. Freehande çalışma sayfasındaki resim ve renklerin üstünde küçük yüzlerce daireler gördüm. Bu bana renk ayrımı gibi geldi fakat iş yoğunluğundan soramamıştım. Bu konuyu bilen varsa cevap bekliyorum. Teşekkürler…

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
sana katılmamak elde değil....

3'ü bir arada :))

bende sana katılıyorum haklısınız burda asıl olan şu bence yapacağın yatırımın karşılığını alabilmek mac=pc fiyatları kriter olmalı bence diyelim 10 kişi çalışcağınız bir sistem oluşturcaksanız macte nekadar harcarsınız pc de nekadar harcarsınız birde ilave olarak hersene teknolojik gelişmelere orantıladıgımızda cebimizden nekadar para çıkacaktır yoksa geris teferruattan başka bişey degil ben windows paint programında ilistrasyon çalışmalarını ve üstelik süper yapanları bile bilirim yeterki senin neyi seçtiğin önemli olan kolay gelsin tekrar...

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar ben freehand programını yıllardır kullanıyorum, illustrator hiç kullanmadım desem yeridir... ama şimdi ileriye dönük olarak illustrator öğrenmenin vaktidir diyorum. Freehand bazı yönlerden illustrator'den iyi, illustrator'de bazı yönlerden Freehand'den iyi.... bunu bilmek gerek :)) e freehand'in yeni sürümü artık çıkmayacağına göre, yaşasın illustrator :p

alperbull

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel bi tartışma başlığı olmuş :)
ben 2 yıldır freehand kullanıyorum illustrator de kullandım ama illustrator kullanmamı freehand deki hakimiyetime bağlıyorum genelde birbirlerine benziyorlar. Illustrator u ilk kullanmamda bayağı bocalasamda freehand den üstün olduğu hertürlü fark ediliyor. Illustratıor de çoklu sayfada çalışamıyoruz eklentilere mecburuz buda açık açık adobenin indesing satmak için kasıtlı eklemediği bişeydir ve sanırım indesing ve illustrator tek pakette satılıyor.
Bu arada yeni başlayanşlar en kolay kullanılan vektör çizim programı freehand dir corel den nefret edenlerdenim :D başlayacaksanız freehandden başlayın illustrator e geçin ;)

grafikiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
grafikiz.blogspot.com
şu Corel denen şeyle Freehand i aynı cümle içinde kullanmasak, kıyas kabul etmez.
freehand tabiki bitmez, illüstratörı öğrenin ama hiç bir program freehandın yerini tutamaz, vectörelin temelidir, teknoloji tabiki ileri gider, ama bu corel olmamalı ve insanlar linksiz çalıştığı için tek bir corelle ben oldum dememeliler burdan coreli öpüyorum, güzel perilerilerinizin ilhamlı gelmesini diliyorum,

ficinacilmistir

🌱Yeni Üye🌱
cs3 piyasaya çıktığından beri her yerde bu tartışmaya şahit oldum. macromedia adobe'un eline geçince fl ve dw'nin yeni sürümlerini piyasaya sürdü çünkü alternatifi sayılabilecek doğru düzgün programlar yoktu ama fh'nin yerini illustrator ile doldurmak istedi. illustratore yapılan yönlendirmelere bakılınca bence bu istediğinide elde etmiş oldu. sonra bu kıyaslama yapılmaya başladı. "freehand mi illustrator mü?" şeklinde. bence ikisini kıyaslamak kadar yersiz bir şey yoktur. benzer özellikleri çoktur elbette ama kullanımı bir birinden tamamen bağımsızdır. her birini bir birinden ayırt eden dünyaca özellik vardır. ama freehand gibi mucizevi programın yeni sürümü piyasaya çıkmayacak diye illustratorün önünde ezilmesi içimi oldukça sızlattı. illustrator cs2'den öncede vardı ama bu kadar da yaygın değildi heleki cs3'den sonra iyice tavan yaptı. tavan yapmayıda oldukça hak edecek bir program. ama adobe'un yaptığı açıklama şu şekildeydi;
"freehand'i tamamen bitiriyoruz özelliklerini illustratör'e aktarmaya çalışıyoruz" bu cümleden çıkan anlam şudur ki freehand fazlasıyla saygıyı hak edecek bir programdır adobe gibi bir firma aktardık diyememiştir dikkat ederseniz ve aktaramamıştır da aktarmaya çalışmaktadırlar.

diyeceğim şudur ki;
illustrator geleceğin alternatifsiz programı ve tasarım yönünde hayal gücü olmayan kişilere bile "al kardeşim biz senin yerine hayal ediyoruz" diyebilecek bir program.

ama freehand'i bile son ürünü piyasaya çıklı kaç sene olmasına rağmen tamamen bu programa hakim olabilen birine rastlamış değilim. freehand size illustrator gibi ekstradan hayal gücü vermiyor ama hayal gücünüzü kendiniz çalıştırdığınızda da size bir sınır koymuyor.

birde elimizde bulnan işe göre program seçimi yaparız buda bu tartışmanın aslında gereksiz olduğunun kanıtıdır.

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illustrator, Freehand ve Coreldraw programlarını birbirine karıştırmayalım.
Üçünün de kendine özgü kullanım tarzı var. Illustrator'un üstünlüğü Adobe ailesinin bir parçası olması ve arkasındaki ekonomik gücünden kaynaklanıyor. illüstrasyon konusunda zirve olduğu doğru. Ancak karşılaştırma yapılırken, kullanıcı ihtiyaçlarını gözardı etmemek gerekir. Profesyonel TASARIM, aşırı şatafatı değil estetik ve kalıcılığı ön planda tutar. Başlangıcından teslimine kadar geçen süreci tam hakimiyet içerisinde yürütebildiğin program senin için en mükemmel programdır. Tasarımcı için programların teknik özelliklerinin birbirine karşı farklılığı değil, kendi ihtiyacını en iyi karşılaıp karşılamaması önemlidir. Freehand'in Adobe tarafından safdışı bırakılma operasyonu bence tekelciliğe doğru bir adımdır. Adobe'un Freehand'i tarzını kaybetmeden geliştirmesi temennimizdir. Aksi halde karşısına çıkacak alternatifler, amatörlerin daha çok ilgisini çekecek ve adobe'a karşı tavır alacaklardır. Benden söylemesi.

hardworker

🌱Yeni Üye🌱
freehand kullanıcıları mx den bahsediyorlardır sanırım bense fh9 kullanıcısıyım ve hayatımdan son derece memnunum paralelinde ps cs3 en sağdık yardımcım, corelse kabusum. nefret ediyorum demiyorum ama freehand dururken corel çok zor bir program. freehand çizimi ve photoshop efektini almış şöle ortaya tam karışık bişi. corel ancak kısa yolları ve sair bazı özellikleriyle inanılmaz hantal (tabii bana göre) (mesela ctrl+q corelde convert yapıyor die biliyorum ancak birkaç yazı bir grafiğin içinde gruplu bir haldeyse onları tek tek çözüp efendi gibi convert yapman gerekiyor. tabii programı bilmememdende kaynaklanıyordur bu belki ama mantıksal olarak freehand bu konularda tartışmasız üstündür.)

tabii en nihayetinde burada bir arkadaşımızında bahsettiği gibi bir işi hangi programda başlatıp sonlandırabiliyorsanız sizin için en üstünü odur vede hepsinin yerinin ayrı olduğu konusuna da katılıyorum. nasılki bir faturayı ps de yapmayı hayal edemiyorsam bir işletme için one way vision uygulamasını freehand de yapmak hayal.
benim için fh9+ps(7-9 cs2 cs3 farkyapmaz)
saygılar

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
şimdi şöyle bir mevzu var... Adobe firması Freehand i satın aldıktan sonra bütün dünyaya ilan etti... Freehand tarihe karışacak... yerine Illustrator gibi çok güzel bir program kullanılacak... Şu an Freehand i kullanmamız tamamen alışkanlıktan kaynaklı... ama felsefede de bi tez vardır, alışkanlıklar gelişimin en büyük düşmanıdır...

Şöyle bi mantık kuralım... mesela macintosh kullanıcıları iyi bilirler... classic sistemden macosx sisteme geçildiğinde, bir çok programda buna paralel olarak yazılımını yeni sisteme uydurdu... Mesela şu an kullandığımız Adobe cs3 serisi classic sistemde çalışmaz... Pc kullanıcıları da öyle, windows 200 den sonra, Windows XP çıktı ve ordada aynı şekilde programlar yeni sisteme uyarlandı... şimdi windows vista çıktı ve programlar yazılımcı firmalar tarafından tekrar elden geçirildi... peki ilerde yeni yeni sistemler çıkacak ve programlar sürekli bu sistemlere göre uyarlanacak... alışkanlıklarımız gelişim karşısında ister istemez değişecek... çünkü yeni sistemlerde freehand diye bir program çalışmayacak... o zaman freehand kullanıyorum, banane illustratordan filan diyenler epey zorlanacak ve eksik kaldıklarını o zaman anlayacaklar... Bence bir an önce illustratora geçmeleri iyi olur... birden bire değil tabi, ağır ağır ama illaki alışkanlıklardan vazgeçerek...

saygılar..

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
matbada bitmez illustrator matbada nasil kullancak cogu makine freehand formatını kabul ediyo sadece matbacılar kullanıcak gıbıme gelıyo yani kullanılması gereken bı program dıye dusunuyorum

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
şimdi şöyle bir mevzu var... Adobe firması Freehand i satın aldıktan sonra bütün dünyaya ilan etti... Freehand tarihe karışacak... yerine Illustrator gibi çok güzel bir program kullanılacak... Şu an Freehand i kullanmamız tamamen alışkanlıktan kaynaklı... ama felsefede de bi tez vardır, alışkanlıklar gelişimin en büyük düşmanıdır...

Şöyle bi mantık kuralım... mesela macintosh kullanıcıları iyi bilirler... classic sistemden macosx sisteme geçildiğinde, bir çok programda buna paralel olarak yazılımını yeni sisteme uydurdu... Mesela şu an kullandığımız Adobe cs3 serisi classic sistemde çalışmaz... Pc kullanıcıları da öyle, windows 200 den sonra, Windows XP çıktı ve ordada aynı şekilde programlar yeni sisteme uyarlandı... şimdi windows vista çıktı ve programlar yazılımcı firmalar tarafından tekrar elden geçirildi... peki ilerde yeni yeni sistemler çıkacak ve programlar sürekli bu sistemlere göre uyarlanacak... alışkanlıklarımız gelişim karşısında ister istemez değişecek... çünkü yeni sistemlerde freehand diye bir program çalışmayacak... o zaman freehand kullanıyorum, banane illustratordan filan diyenler epey zorlanacak ve eksik kaldıklarını o zaman anlayacaklar... Bence bir an önce illustratora geçmeleri iyi olur... birden bire değil tabi, ağır ağır ama illaki alışkanlıklardan vazgeçerek...

saygılar..

yüreğinize sağlık. çok güzel bir yorum olmuş. :alkis:

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
matbada bitmez illustrator matbada nasil kullancak cogu makine freehand formatını kabul ediyo sadece matbacılar kullanıcak gıbıme gelıyo yani kullanılması gereken bı program dıye dusunuyorum

Öyle bir şey yok. Adam tek programa alıştırmış kendini illa freehandde olacak bazılarıda sadece corelde iş istiyor. Deli oluyorum öyle yerlere. Ben matbaada çalışırken ne gelirse gelsin bir şekilde hallediyor filmcimle beraber işi bitiriyorduk. Ahım şahım bi yerde değildi.

Üstelik pdf formatı var. Pdf'dende film alamıyoruz demesin kimse. İllustrator ve indesignden orjinal formatlarında dosya göndermek gereksiz bir risk. Pdf yapın acrobat 4 pdf 3 formatında. Olsun bitsin herşey:)

nesslihann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illustrator, Freehand ve Coreldraw programlarını birbirine karıştırmayalım.
Üçünün de kendine özgü kullanım tarzı var. Illustrator'un üstünlüğü Adobe ailesinin bir parçası olması ve arkasındaki ekonomik gücünden kaynaklanıyor. illüstrasyon konusunda zirve olduğu doğru. Ancak karşılaştırma yapılırken, kullanıcı ihtiyaçlarını gözardı etmemek gerekir. Profesyonel TASARIM, aşırı şatafatı değil estetik ve kalıcılığı ön planda tutar. Başlangıcından teslimine kadar geçen süreci tam hakimiyet içerisinde yürütebildiğin program senin için en mükemmel programdır. Tasarımcı için programların teknik özelliklerinin birbirine karşı farklılığı değil, kendi ihtiyacını en iyi karşılaıp karşılamaması önemlidir. Freehand'in Adobe tarafından safdışı bırakılma operasyonu bence tekelciliğe doğru bir adımdır. Adobe'un Freehand'i tarzını kaybetmeden geliştirmesi temennimizdir. Aksi halde karşısına çıkacak alternatifler, amatörlerin daha çok ilgisini çekecek ve adobe'a karşı tavır alacaklardır. Benden söylemesi.
aynen böyle işte

grafi87

🌱Yeni Üye🌱
bence freehand corelden daha güzel bir program... ben onda daha iyi işler çıkarıyorum..

freehandddddd :D

theseyit

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merak etmeyin arkadaşlar elimizdeki freehandler bizleri emekli etmeye yeter de artar bile!
Telaş yapmaya gerek yok...

Şunu da merak ediyorum inDesign.ı veya Illustrator.u veya Corel.i freehand.e nasıl kıyaslıyabiliyorlar inDesign.i anlarım belki kıyaslanabilir karşılığı QuarXpress olabilir ama Illustrator veya Corel.de yanlış bilmiyorsam çoklu sayfa ortamı yok zannediyorum bu çok kötü bir dezavantaj Freehand.de çoklu sayfa olayı mükemmel mesela ben dergi çalışıyorum çok rahatım...

Hay ağzına sağlık ya
Allah razı olsun kardeşim
ben grafikerliği freehandte öğrendim
inanın photoshopta hiç zorluk çekmiyorum
Freehandta çizimi çok rahatlıkla photoshopa sürükleyebiliyorum.ama corelde denedim maalesef arkası beyaz çıktı .
bu sadec bir kaç örnek ama insan hangi programda grafikerliği öğrense o programı sever.
Bana sorarsanız hepsini kullanmanızı enazından öğrenmenizi tavsiye ediyorum.
ilere çok lazım olacağından eminim.
Saygılarımla

penos

🌱Yeni Üye🌱
freehand'de çoklu sayfa yapmaya alışık olupta illustrator'da yapamayanlar üzülmesin çünkü adobe CS4 design premium sürümünde yer alan illustratör CS4'te çoklu sayfalama özelliği eklemişler

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Kurs aldığım kurum tarafından 5 yıl önce Freehand öğretiliyordu. Neden İllstrator öğretiyorsunuz piyasa Freehand ile çalışan eleman arıyor diye hocalara sorduğumda bana şöyle cevap verdiler. ''Freehand'i Adobe firması satın aldı ve başka version üretmiyeceklerini açıkladılar. Kurum olarak bizde İllstrator e geçtik. Zaten piyasada Freehand i yavaş yavaş bırakıyor. Bu süreçte sizler için faydalı olacak'' dendi. Bu sebeple yeni başlıyacak arkadaşla İllstator öğrenmelerini tavsiye ederim!

maximbulka

🌱Yeni Üye🌱
Freehand'in devamı üretilmiyeceği dogru fakat bu hemen şimdi freehand bitti anlamına gelmez en az 5-6 sene daha kullanımı devam eder diye düşünüyorum tasarım yapmak istiyosan sana corel'i tavsiye ederim yok eğer baskı alanındaysanda frehand'i mutlaka öğrenmelisin önceliğin bu ikisi olsun sonra diğerlerine geçiş yapabilirsin iyi çalışmalar..