Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand bitiyomu?

maximbulka

🌱Yeni Üye🌱
bence freehand corelden daha güzel bir program... ben onda daha iyi işler çıkarıyorum..

freehandddddd :D

Ben öğrenmeye freehand den basladım ssonra corel'e geçtim bu yüzden freehand bana daha kullanışlı gelir ama corel'den baslasaydım tam tersi bi durum olucaktı cok örneğini gördüm hocalarımızda aynı cümleyi kullanmıslardı
ama genede freehand corel'den daha kullanıslı :) corel'de tasarım yapmak daha basitt bencee......

superclarkie

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand e hiç mi ısınımadım ..fontları desteklemiyor basit dosyaları açmıyor. mecburen öğrenmiştim öğrendiğimede pişman oldum en büyük illüstrator ...... oleyy

superclarkie

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand'in devamı üretilmiyeceği dogru fakat bu hemen şimdi freehand bitti anlamına gelmez en az 5-6 sene daha kullanımı devam eder diye düşünüyorum tasarım yapmak istiyosan sana corel'i tavsiye ederim yok eğer baskı alanındaysanda frehand'i mutlaka öğrenmelisin önceliğin bu ikisi olsun sonra diğerlerine geçiş yapabilirsin iyi çalışmalar..

ya merak ediyorum hergün yeni gelişmeler olurken artık bazı formatları destekleyemeyen bir program kullanmak ne kadar doğru..yurtdışında insanlar what is freehand ? diye soruyor. tasarım yönü kuvvetli olan kişi illustratore bayılır yanii..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya merak ediyorum hergün yeni gelişmeler olurken artık bazı formatları destekleyemeyen bir program kullanmak ne kadar doğru..yurtdışında insanlar what is freehand ? diye soruyor. tasarım yönü kuvvetli olan kişi illustratore bayılır yanii..

Freehand ve diğer macromedia programları en son 2004 de çıkmıştı. Yani 4 senedir freehand yok. Yanılmıyorsam 2 sene öncede fh kesin çıkmıycak diye resmi açıklama yapıldı. Eğer 4 senedir çıkmayan yenilenmeyen bir programı 5-6 sene daha kullanmak isteyen bir işyeri olursa oradan uzak durun derim.
Bilgisayar dünyasında 4 sene başka ortamlardaki 40 seneye eşittir. Daha fazla geç kalmayın

İllustrator ve indesignde 5 dakikada kusursuz yapılan bir işi fh'de acaba nasıl çıkacak baskıda diye strese girip 2 saatte yapmak bana hiç akıl karı gelmiyor.

Genç ve bilgisi olan bi insan 1-2 ayda bu programları çözer 1-2 senedede ustası olur. Vakit varken teknolojiyi takip edin derim.

herrrosss

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand artık bi "nostaji" dir. Ayrıca bence önemli olan hangi program olduğu değil, tasarımlarınızdır. Program ise araçtır. Ne farkeder ki hangisi olduğu... Hangisi en kolaysa ya da işlevleri başarılı ve gelişebiliyorsa o kullanılmalı. :)

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand kullanımı kolay ve çok popiler bi program olduğundan kesinlikle yeni başlayan arkadaşların öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.bir çok matbaa da freehan kullanılıyo ve kullanılmaya devam edecek ama bu süre 3 veya 5 sene demek saçma olur. 3 sene sonra bütün matbaalar aralarında karar alıp hatta bi veda partisi düzenleyerek bilgisayarlarından freehand i silmeyecekler heralde dimi???
illustrator de vektörel tabanlı çok iyi bir tasarım programıdır.kesinlikle gelecek illustratorde dir.ama tüm vektörel tabanlı programlarda olduğu gibi illustratörde de efeklere dikkat etmek gerekir .
aaaaaaaa ne güzel oldu diyerek efekler bol keseden kullanılırsa sonuç kesinlikle istemediğimiz gibi olucaktır.
yıllar nasıl ki freehand e çağre olduysa şimdide aynı şey illustratör için geçerli olucaktır.
ayrıca bi freehadn kullanıcısı olarak ilustratorü kaba taslak kullanmayı çok çabuk çözdüğümüde söylemeliyim.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
freehand kullanımı kolay ve çok popiler bi program olduğundan kesinlikle yeni başlayan arkadaşların öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.bir çok matbaa da freehan kullanılıyo ve kullanılmaya devam edecek ama bu süre 3 veya 5 sene demek saçma olur. 3 sene sonra bütün matbaalar aralarında karar alıp hatta bi veda partisi düzenleyerek bilgisayarlarından freehand i silmeyecekler heralde dimi???
illustrator de vektörel tabanlı çok iyi bir tasarım programıdır.kesinlikle gelecek illustratorde dir.ama tüm vektörel tabanlı programlarda olduğu gibi illustratörde de efeklere dikkat etmek gerekir .
aaaaaaaa ne güzel oldu diyerek efekler bol keseden kullanılırsa sonuç kesinlikle istemediğimiz gibi olucaktır.
yıllar nasıl ki freehand e çağre olduysa şimdide aynı şey illustratör için geçerli olucaktır.
ayrıca bi freehadn kullanıcısı olarak ilustratorü kaba taslak kullanmayı çok çabuk çözdüğümüde söylemeliyim.

İstediğiniz kadar efektli ve filtreli çalışabilirsiniz illustratorde. Expand ve flatten tranparency ne güne duruyor. Seçin her şeyi düzleştirsin. O da olmadı pdf çıkışından düzleyin. Ayrıca sağlam bir şekilde raster yapmakda başka bir çözüm. Gerçi illustrator sayesinde drop shadow dahil olmak üzere her türlü pixel etkiden nefret eder oldum (her nekadar ai nin bünyesinde de olsa) . Her şeyin bir şekilde vektör karşılığı var bu programda.

Kolay gelsin.

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İstediğiniz kadar efektli ve filtreli çalışabilirsiniz illustratorde. Expand ve flatten tranparency ne güne duruyor. Seçin her şeyi düzleştirsin. O da olmadı pdf çıkışından düzleyin. Ayrıca sağlam bir şekilde raster yapmakda başka bir çözüm. Gerçi illustrator sayesinde drop shadow dahil olmak üzere her türlü pixel etkiden nefret eder oldum (her nekadar ai nin bünyesinde de olsa) . Her şeyin bir şekilde vektör karşılığı var bu programda.

Kolay gelsin.

ben genelde efekleri photoshopta veriyorum o yüzden illustrator ün efeklerde ki sonuçlarını çok iyi bilmiyorum.zaten dikkat edilmeli dedim. bikaç iyi ctp oparatörü arkadaşımın anlatmalarına bakılacak olursa ya illustratorde de efeklerde sorun oluyor yada işi matbaaya yollayan arkadaşlar sizin dediğiniz düzeltmeleri yapmıyorlar.
yine tekrarlıyorum illustrator tabiki günümüzün en iyi ve çok yönlü vektörel tabanlı tasarım programı ama yeni başlayan arkadaşlar freehand i öğrenmeliler.
zaten çok zamanlarını da almayacaktır.
Feylosoft Arkadaşım :
yukarıda yazdıklarınızı illustratör bülümünde daha ayrıntılı ve mümkünse resimli anlatrırsanız çok faydalı olacağı kanısındayım.
saygılar....

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand'in mevcut vektorel cizim programları içinde en hızlı, ve pratik yazılım olduğu tartışmasız bir gerçek. Fakat ne yazıkki programa yeterince onem verilmedi. Freehand 8 in uzerine cok az şey ewklendi kalan 3 sürümde. Program arayüzlerindeki değişklikler, kısayol tuşlarının değiştirilmesi vs.. şeyler üst sürümlere adaptasyona engel teşkil etti. Ve nihayet macromedia adobe tarafından satın alındı. Vektörel tasarımın kilometre taşlarından olan freehand te tarihe karışıyor. Peki ne yapacağız. İki altarnatif görüyorum. Ya sevmediğimiz, ağır, hantal, amatör işi, fatura kartvizit tasarım programı vb.. şekilde eleştirdiğimiz Corel' e geçeceğiz, yada çoğumuzun bilmediğini düşündüğüm illustrator dunyasina. Şahsım adına Illustrator daha sıcak gelmekte bana. Özetle programın güncellenmeyecek olmasından dolayı tüm freehand kullanan arkadaşlarım, başımız sağolsun. Son olarak diyorum ki Freehandin ölüsü bile Corel in dirisine beş basar :)) Yavas Yavas Merhaba Illustrator.

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand'in mevcut vektorel cizim programları içinde en hızlı, ve pratik yazılım olduğu tartışmasız bir gerçek. Fakat ne yazıkki programa yeterince onem verilmedi. Freehand 8 in uzerine cok az şey ewklendi kalan 3 sürümde. Program arayüzlerindeki değişklikler, kısayol tuşlarının değiştirilmesi vs.. şeyler üst sürümlere adaptasyona engel teşkil etti. Ve nihayet macromedia adobe tarafından satın alındı. Vektörel tasarımın kilometre taşlarından olan freehand te tarihe karışıyor. Peki ne yapacağız. İki altarnatif görüyorum. Ya sevmediğimiz, ağır, hantal, amatör işi, fatura kartvizit tasarım programı vb.. şekilde eleştirdiğimiz Corel' e geçeceğiz, yada çoğumuzun bilmediğini düşündüğüm illustrator dunyasina. Şahsım adına Illustrator daha sıcak gelmekte bana. Özetle programın güncellenmeyecek olmasından dolayı tüm freehand kullanan arkadaşlarım, başımız sağolsun. Son olarak diyorum ki Freehandin ölüsü bile Corel in dirisine beş basar :)) Yavas Yavas Merhaba Illustrator.

Tasarımcıyım diyen birinin söylememesi gereken şeyler bunlar. Freehand, Illustrator, Coreldraw, bunlar vektörel çizim programları. Her birinin diğerine göre üstünlükleri var mutlaka. Ama özü aynı...

Eğer kullandığınız programı kullanmadığınız program karşısında üstün görüyorsanız sizin sorununuz şu; Siz tasarım yapmak için program kullanmıyorsunuz, program sizi kullanıyor.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Bu saatten sonra bu soru çok mantıksız bence. Devamı gelmeyen bir ürün bitmiş demektir :D Hala Freehand kullanan arkadaşlara tavsiyem ivedi şekilde başka bir vektörel programa geçmeleridir. Saygılar.

sarcoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
herşeyin zamana yenildiği gibi FreeHand de yenildi ve bitti.

gulis1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand te yapabildiğin herşeyi daha kapsamlı bir şekilde illüstratörde yapabilirsin..ama freehan di de öğrenmeni tavsiye ederim hala freehandin 8 ve 9. versiyonlarını kullanmakta olan yeni sürümünü bile yüklememiş olan matbaalar var...freehandi öğrenmen senin için artı olur ama illüstratöre daha fazla ağırlık ver derim...

midyat

🌱Yeni Üye🌱
selam ben matbaa cı arkadaşıma frehand ten çizdiğim bir işi yolladım ama karşı taraftaki arkadaşımın bilgisayarında frehand yok corel kullanıyor.yolladığım çizim de onda açılmıyor. beni bilgilendirirseniz sevinirm ilkanxx82

mustafha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sen diyorsunki ben buradan ankaraya gidicem arabamla ama benzin almadan nasıl binerım bu araba benı götürür olmaz dostum olmaz.Grafikde çok eski değilim çok eksiklerim var ama Freehand olmazsa olmazı bu işin 80model mercedesle 2000model kartalda bır değildir :)

mehtap22

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.photoshopdersi.net
Valla arkadaşlar bende yeni sayılırım grafik işinde ama freehand programının asla biteceğine inanmıyorum. Freehand' in yenildiği ve bittiği kesinlikle doğru değildir. Freehand programı sadece adobe-macromedia kavgasının bir kurbanı olmuştur. Çoğu programada alanında 5 basar.

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehandin yeni sürümü çıkmayacak.buda freehand in yakın zamanda kullanılmayacağı yada çok az kullanılacağı anlamına gelir.freehand çok basit ve kolay yüklenen bilgisayarı kasmayan ayrıca kullanması çok zevkli bi program.benim ilk göz ağrım.yeni sürümü çıkmayacak die öğrenilmemeli denilmesine karşıyım çünkü öğrenmek çok zamanınızı almayacaktır.eskisini bilmeden yenisini öğrenmek çokta avantaj olmayacaktır.çünkü hala freehand programı çok popiler ve önümüzdeki yıllarda karşınıza mutlaka çıkacaktır.o yüzden önce freehand sonra illustrator.