Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bence corel...freehand in o kadar çok eksiği varki tasarım yaparken insanın eli kolu bağlanıyor...
corelde biçok işlemi yapabiliyoruz buna photopaint imkanı eklenince photoshop bile ikinci plana düşüyor bana göre... iyi çalışmalar

Yiğidim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand kullanmadığım için kıyaslama yapamıycam, ama Corel'de yapılmış 2 örnek dosyayı CDR uzantılı linki ile birlikte veriyorum.
bearxho.jpg

jaguarcxf.jpg

Cdr uzantılı asıl dosyaları buradan indirebilirsiniz. Saygılar...
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

angelsatan

🌱Yeni Üye🌱
corel hem jpg hemde vektörel calısmalarda bence çok basarılı yada ben cok sık kullandıgım için bence öyle ama, adıyla sanıylaaa corel

dhone

🌱Yeni Üye🌱
Corel Draw daha fazlasını yapar tabii. Ama feehand daha seri bi program gibi gelio bana. Freehandde tasarım yapmak daha keyifli. Ama bende Corel Draw ile başladım.Ona haksızlık etmem :)

gamze nil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hem corel hem freehand karma çalışmaktayım corel geniş kapsamı ile freehand den daha iyi ama yinede ilk göz ağrım freehand tercihimdir.

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
COREL Professionellere hitap eden biir brogramdır diyorum sadece...:D:D:D

eda_85

🌱Yeni Üye🌱
bu aralar coreli öğrenmeye sarmış olsamda, freehand biliyorum elbette freehand dicemm :)

raaa1303

🌱Yeni Üye🌱
Tabiki corel

Freehand gerçekten çok çok güzel bir program;ama Corel kadar değil. Ben her iki programı eğitim verecek düzeyde biliyorum. Birçok kişi bana katılmayacak ama malesef yanılıyorlar. Freehand 46 MB lık bir program. Corel 1.200 mb en azından burdan durumu çözmek gerekiyor.

İllistrator mu yoksa Corel'mi? deseniz anlarım da Freehand le karşılaştırmak ayıp olur Corele :)

mystylex

🏅Acemi Tasarımcı🏅
7 senedir freehand kullanıyorum, corelide biliyorum + olarak illustrator öğreniyorum şöyle söyliyim öncelikle freehande çaktım oyumu ;)

hani tercümanlar bir çok dil bilirler ya onlara ölü olan bir dil öğretilir LATİNCE neden derler ölü dil ne işimize yarayacak...o dili bilirseniz gerisini çok kolay halledersiniz derler ;)

bu olayda bunun gibidir.biraz ağır olacak ama coreldrawı grafik dünyasında profesyonel olmayan kişiler kullanır yani oda eşittir genelde pc de kullanılır kalibresinden tutunda herşeyine kadar fark çoktur..

yine ağır olacak ama corel freehandin alternatifi olmayı bıraksın wordün alternatifi olur ancak :)

illustratore gelince şirkette 1 haftadır zorunlu illustrator de çalışma olayı çıktı ama yinede takılırsanız freehande yada corele geçin dendi....

corelci arkadaşlar illustratorden pes etti bile bırakın onu senelerdir corelci freehandci yanyana çalışıyoruz biz coreli ezberledik corelci arkadaşlar hala freehandi çözemediler...freehandciler ise illustratorde tökezliyorlar ama bir çok işlemleri çözdük bile freehandde yaptığımız herşeyin %70'ini şu 1 haftalık süreçte yapabildik aşabildik....geriye kalan %30da illustrator kendini güncelledikçe çıkacak nitekim cs4 de %10 karşılığını aldık bile ;)

sözün özü şu freehand iyidir corelle kıyaslanmaz bile...

illustratore kötü diyeni duymadım mesela burdan söylüyorum illustratorün %60ı freehandin aynısıdır :) geri kalanı photoshoptan almıştır kendini ;)

illustratore iyi deyipte corele oy atanlar çelişki içindedir ozaman bir daha düşünmelerini tavsiye ederim kendilerine ;)

Bizi eskiler bilir, zaten eskilerde freehand kullanır, yeniler de bakar ibret alır :)

mryildiz

🌱Yeni Üye🌱
:tongueout:böyle bir soru olurmu reis. Bütün profesyoneller freehand kullnır tabiki

ismaildernek

🌱Yeni Üye🌱
9 yıldır grafikerim. corelde çalışırken aldığım zevki freehand vermiyor. o yüzden COREL AGA CORELLL....

yagmurrain

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.yagmurdesign.blogcu.com
Bence de Freehand ancak Adobe Satın aldıktan sonra fesh etti yani yeni sürümlerini bilerek çıkarmadı hata etti hemde çok insanları Corel e yada Adobe Indesign yada Adobe Illustratöre mecbur kılmaya çalışıyorlar bunda senedir bu programları kullanan insanları düşünmüyorlar ne yazıkki tamamen ticari düşünüyorlar. Büyük balık küçük balık hesabı...
Zamanında Hard disk Firması Quantum'u Maxtor un alması onuda Şu an var olan Seage in alması gibi...