7 senedir freehand kullanıyorum, corelide biliyorum + olarak illustrator öğreniyorum şöyle söyliyim öncelikle freehande çaktım oyumu
hani tercümanlar bir çok dil bilirler ya onlara ölü olan bir dil öğretilir LATİNCE neden derler ölü dil ne işimize yarayacak...o dili bilirseniz gerisini çok kolay halledersiniz derler
bu olayda bunun gibidir.biraz ağır olacak ama coreldrawı grafik dünyasında profesyonel olmayan kişiler kullanır yani oda eşittir genelde pc de kullanılır kalibresinden tutunda herşeyine kadar fark çoktur..
yine ağır olacak ama corel freehandin alternatifi olmayı bıraksın wordün alternatifi olur ancak
illustratore gelince şirkette 1 haftadır zorunlu illustrator de çalışma olayı çıktı ama yinede takılırsanız freehande yada corele geçin dendi....
corelci arkadaşlar illustratorden pes etti bile bırakın onu senelerdir corelci freehandci yanyana çalışıyoruz biz coreli ezberledik corelci arkadaşlar hala freehandi çözemediler...freehandciler ise illustratorde tökezliyorlar ama bir çok işlemleri çözdük bile freehandde yaptığımız herşeyin %70'ini şu 1 haftalık süreçte yapabildik aşabildik....geriye kalan %30da illustrator kendini güncelledikçe çıkacak nitekim cs4 de %10 karşılığını aldık bile
sözün özü şu freehand iyidir corelle kıyaslanmaz bile...
illustratore kötü diyeni duymadım mesela burdan söylüyorum illustratorün %60ı freehandin aynısıdır
geri kalanı photoshoptan almıştır kendini
illustratore iyi deyipte corele oy atanlar çelişki içindedir ozaman bir daha düşünmelerini tavsiye ederim kendilerine
Bizi eskiler bilir, zaten eskilerde freehand kullanır, yeniler de bakar ibret alır