Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

tekcanan

🌱Yeni Üye🌱
corel tüm verileri içinde sakladğı için çok ağırlaşabiliyor hatta dönüsü olmayan hatalar verebiliyor ama freehandde de kendimi çok rahat hissedemiyorum bir yerlerde keşke corelde yapsaydım fikrini getiriyo aklıma... işine göre proğram değişmeli :)

M.gebes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mehmetgebes.com.tr
aslında bu konunu tartışmasını yapmak biraz saçma

çünkü freehand ile corel in tek ortak noktası var datalarında nokta ve çizgi olarak çalışması diğer yönlerden karşılastırma çok zor corelde yaptıklarını freehand de yapamazsn

blackgrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
genel olarak corel matbaacı programı freehand ise ajansların kullandıgı programdır. Gerci artık indesign ve illustrator daha gözde. Benim ilk göz agrım freehand ama artık illustrator kullanıyorum. illustrator de baskı formatı PDF yapmak cok rahat.

karakas_1978

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence freehad da bileceksin corelide hatta illüstratöredi yapacağın işe göre programını seçeceksin

LeCTIRX

🌱Yeni Üye🌱
bence her ikiside muhteşem proğramlar

mhmt şhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence illistrator gelecek yılların değişmeyen programı olucak herkes onu kullanıcak ben corelciyim bu arada :)

Captain_Black

🌱Yeni Üye🌱
çalışacağınız işin ebatları 2 metre den ufak ise freehand'in yetenekleri çok daha iyi fakat büyük boyutta çalışmalarda mecburen corel

ibrahim2208

🌱Yeni Üye🌱
ikiside aynı işi yapıyor bence.corel kendine göre özelliğe sahip freehand kendine göre.ama sonuç aynı.ben frehand kullanıyorum ama coreli de boş zamanlarımda öğrenmek istiyorum yeni yeni birkaç özelliğini çözdüm.bilmemek ayıp değil imkanın olup da öğrenmemek ayıp.

mturkmen

🌱Yeni Üye🌱
Corel dijital baskı ve folyo kesim için yazılmış bir ara yüz programı olarak çıkmıştır. Asla bir tasarım programı olamayacaktır. Freehand mutlaka desteklenmeli yeni sürümlerinin çıkartılması için Adobe şirketine baskı yapılmalıdır.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle cevabımı vereyim ;

En iyi hangisini kullanıyorsan o program daha iyidir.
Yani hakimiyetin hangisi üzerinde fazla ise o en iyisidir.

Corel dijital baskı ve folyo kesim için yazılmış bir ara yüz programı olarak çıkmıştır. Asla bir tasarım programı olamayacaktır. Freehand mutlaka desteklenmeli yeni sürümlerinin çıkartılması için Adobe şirketine baskı yapılmalıdır.

Eee ben uzun zamandır corel kullanıyorum.Ve hiçbir tasarımımda sorun yaşatmadı bana.
Peki nasıl oluyorda tasarım programı olmuyor daha açık yazarsanız ona göre hareket edelim.

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesinlikle corel diyorum evet kullanımı çok kolay bu işte zaten önemli olan en kalitelisini en çabuk şekilde bitirmektir.zaten freehand in hiçbir gelişmiş özelliği yok.