Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Freehand dedim ben ama Corel öğrenme aşamasındayım gördügüm ve duyduklarım doğrultusunda Corel çok daha profosyonel Freehanden hangisi derseniz bana göre ikisininde alanları farklı herikiside iyi

Cable

🌱Yeni Üye🌱
alanları farklı diil ama freehand 5 senedir güncellenmiyo corelin daha profesyonel gözükmesi normal sürekli güncelleniyo çünkü,teferruat açısından corel ama kullanım açısından freehand derim ben. corel başlat>programlar>paint! programı gibi geliyo bana nedense hep.. sanki painti geliştirmişler corel cıkmış meydana :) kısacası tabiiki freehand

turkishdesigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand nedeni adında kısıtlama sınırlamna yok çizimin senin... kullanırken rahat hissediyorsun tüm panellerde buna göre ayarlanmış sürüm olarak sorulursa fh9 derim zaten tüm eski grafikerlerin sürümü yenide olsa ayarları 9 ayarıdır... efsane sürüm;)

Kesinlikle katılıyorum ben hala 9 un kısayollarını kullanıyorum. Corel çok karmaşık sonra ne zaman corelde hazırlasam baskıyı görüntü bozuluyor.Zaten kullanan diğer arkadaşta bu konudan şikayetçi. Corel diğer programların yaptıklarını tek programda yapmaya çalışıyor. bence bu yüzden ağır bi program ve yerine göre bazı arkadaşlar için kolay geliyor. Adobe önüne geçsede freehand kolay kolay silinip atılamayacak..

pushate777

🏅Acemi Tasarımcı🏅
freehand .) çok isterdim kullanıcılarının artmasını.. günden güne azalıyor kullanım alanları. nolurdu yeni sürümleri çıksa .) en kötü tarafı freehand'den ps'a aktarım olabiliyor ama ps'dan freehand'e olmuyor. o olay kötü..

dumanm

🌱Yeni Üye🌱
wosvos tutkunları gibi 15 yıldır freehan ama artık + olarak corel

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
sadece corel demek bile bu paket programa karşı yapılmış hakarettir bence corel bir paket programdır bunu bence öncelikle corel draw olarak düzeltmek gerekli zira bir program ile paket programı karşılaştırmak dahi yanlış olur..

2. ise tabiki corel draw birçokları coreli kullanmayı dahi bilmeden alıştıkları freehand ile çalıştıkları için ne kadar basit ve kolay bir program olduğunu bilmeden corelin çocuksu öğrenmesi zor vb tabirlerle lekelemeye çalışıyorlar ancak hiç çalışmadığınız bir programı değerlendirmek için biraz daha düşünmelisiniz kolay gelsin...

mustafa-pek

🌱Yeni Üye🌱
bencede freehand okuldada bunun gördüyorum bencede herkeze şiddetle tavsiye ediyorum .

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
aslında ben ne corel'i nede Freehand programını severim ama ikisin arasında corel derim ve bildiğim kadarıyla freehand programını adobe firması bütün haklarını satın aldı ve onun yerine indesing programını çıkartıı bu özellikle gazetelerdeki sayfa yani mizampaj çizimleri için ve iyikide yapmış diyorum bir adobeci olark :)
böyle bir konu için teşekkürler emeğe saygı :)

ebru yavaş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel bi kere çocuksu gibi bi tabir yada kolaya kaçmak değil arkadaşım baştan hangi programla başladıysan onla gidersin ben corellle başladım hiçde kolaya kaçmak gibi yani senin tabirle çocuksu değil bi çalışmayı corelded yapıyorsan asla küçümsememek gerekir aynı tasarımı coreldede yapabilirsin sadece freehand çok karışık bence corel istanbuldaki arkadaşlar genellikle freehand kullandığı için vede corelle çalışmadıkalrı için çocuksu gelebilir ama burada freehand çocuksu PSİKOLOG bey

turguts

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar,
benim corel'in özelliklerine diyeceğim herhangi bir lafım yok. Ama şahsi olarak corele karşı bir antipatim var, maalesef ki freehand uzun zamandır yeni sürüm yapmıyor ve bu yüzden yeni ihtiyaçlara cevap verememekte bu gibi nedenlerden dolayı uzun zamandır Indesign ve Illustrator programlarına geçiş yaptım ve çok memnunum. hepinize tavsiye ederim. Indesign parça işlerde freehand'in yerini birebir doldurmuyor ama katalog, dergi vs. sayfalı işlerde eline su dökemez.