Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
hem mac hem de pc de calısmıs biri olarak, hicbir calısmanı mac de acamazsın, hatta öyle ki mac de media player ın bile farklı sürümü kullanılır..yani ugrasma ancak tiff yada jpeg olarak alıp acabilirsin..
anlayacagın mac ayrı bir dunya :)

PC yada Mac farketmez dosya uzantın tutyorsa açarsın

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand Mx 'de copy / paste?

word de yazdığım bir metni koplayıp freehand mx'e yapıştırmak istiyorum ama olmuyor. sizce nasıl yapabilirim ?

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
soru

freehand da bir resim var bunu photoshop da açmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
freehand da bir resim var bunu photoshop da açmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

freehand'de olan resim embedli mi değil mi öncelikle bunu bilmek lazım...
embedli değilse zaten freehand e bilgisayarınızdan çağırmış olduğunuz için resim bilgisayarınızda nerede kayıtlıysa onu direk photoshopta açacaksınız... bunun freehand sayfasında olmasıyla alakası zaten yok...
eğer resim sayfada embed li görünüyorsa o zaman resimdeki işlemi yapın... embedli resmi bilgisayarınıza kaydedecek ve photoshopta açabileceksiniz...

linkor3.jpg

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende links sekmesi yokki.
yanında kutucuk olan trasform as unit yazısı var.

♾️Grafik Gurusu♾️
o zaman resminiz bir alana gömülüdür... alan içindeki resmi seçmek için alt tuşuna basarak resime tıklayın seçilir ve link butonu aktif hale gelir...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar;
Dün eski Freehand Mx'imi silip yerine (Lisanslı) Freehand MX'i kurdum hiçbir sorun yok yuklendi yalnız..Printer'a dokuman gönderdiğimde dokumanı yazıcıya gönderiyor sonra hemen hata verip kapanıyor..Ama iş yazıcıdan çıkıyor..Application Support > Freehand MX > preferens dosyasını sildim..düzelmedi. Yazıcıları sildim yeniden yukledim düzelmedi..Freehand'i sildim yeniden kurdum düzelmedi..Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi..Çok Acil halletmem gerekiyor..Teşekkurler..Aynı şey tam karşımdaki Mac içinde geçerli ona da dun yeni MX kurdum.

Nolur biri yardımcı olsun :crying:

Son düzenleme:

recard

🌱Yeni Üye🌱
freehand de sayfa ölçülerini nasıl verebilirim ve iki sayfayı yan yana açmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürederim

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayfa ölçüleri derken; Standart ölçüler (A3, A4, A5 ) zaten hazır olarak var. Bunları Window > Document panelinden girebilirsin ama eğer farklı ebatlar girmek istiyorsan yine document'te A4 veya A3 yazan yerin en altında Custom yazan yere tıklayıp istediğin ölçüleri girebilirsin. İyi sayfayı yanyana açmak için Document panelinin sağ üst kısmına tıklayarak Add pages (sayfa ekle) diyebilirsin.

medo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Valla çok iyi oldu bu anlatımı yapman Allah Senden razı olsun

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Önder Adem dediğin yaptım ama hizalayamadım dediğin çengeli cetvel üzerinde gezdirdiğimde hiç bir değişiklik olmuyor.

♾️Grafik Gurusu♾️
Önder Adem dediğin yaptım ama hizalayamadım dediğin çengeli cetvel üzerinde gezdirdiğimde hiç bir değişiklik olmuyor.

Önder Bey güzel bir açıklama yapmış ama sanırım size biraz karışık gelmiş olmalı... ben tekrar açıklamaya çalışayım...

tabhe0.jpg

Son düzenleme:

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak freehandden photoshopa tıff veya eps dosya aldığım zaman o dosya tamamen bozuluyor çizgi çizgi geliyor.jpeg almak zorunda kalıyorum ama oda ne yaparsam yapayım kaydederken cmyk seçsem bile rgb geliyor tabi baskıya cmyk göndermek zorunda olduğum için rgbyi cmyk'ya tekrardan çevirmek yerine(ki renkler değişiyor haliyle)direk cmyk nasıl yapıcam setuptan cmyk yaptım olmadı bir türlü.bide jpeg dışında dosyayı orjinali bozulmadan almamın başka bir yöntemi var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak freehandden photoshopa tıff veya eps dosya aldığım zaman o dosya tamamen bozuluyor çizgi çizgi geliyor.jpeg almak zorunda kalıyorum ama oda ne yaparsam yapayım kaydederken cmyk seçsem bile rgb geliyor tabi baskıya cmyk göndermek zorunda olduğum için rgbyi cmyk'ya tekrardan çevirmek yerine(ki renkler değişiyor haliyle)direk cmyk nasıl yapıcam setuptan cmyk yaptım olmadı bir türlü.bide jpeg dışında dosyayı orjinali bozulmadan almamın başka bir yöntemi var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

freehand'den alacağınız görüntüyü, çalışmayı vs. kopyalayın ve photoshop'ta yeni dökümanı CMYK ve 300 dpi olarak açın yapıştırın... dosyanız çizgi çizgi olmayacaktır...

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
could not complete the paste comman because the parser module cannot parse the clipboard..işte bu hatayı veriyor

♾️Grafik Gurusu♾️
could not complete the paste comman because the parser module cannot parse the clipboard..işte bu hatayı veriyor

pc'de bu hatayı verdiği doğru... ama sebebini bende çözemedim... bu hatayla karşılaşan arkadaşlar vardı forumda ama çözüme ulaştılar mı bilemiyorum... sanırım photoshop konusunda bahsi geçmişti...

bu durumda kopyala - yapıştır yapamadığınıza göre diğer yolları denemekte haklısınız tabi... belki jpeg veya tif kaydederken bir sorun oluşuyor olabilir... yalnız benim kafama takılan şu... freehand'de yaptığınız bir işi neden baskı için photoshop'a alıyorsunuz? yoksa ben mi yanlış anladım?