Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

alperozkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
olması gereken rakamlar bunlardır..nizamidir ... bence ...aç kalma riskiyle karşı karşıya olanlar aşağısına iş yapar ...hayır benim gücüm var kalitemden asla taviz vermem diyenler inat eder hakkını alır .. bu kadar laf kalabalığı yapıp kendinizi kategorize etmenize gerek yok ...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
bunlar 2008 rakamlarıymış, tüm sektörlerde sarfı olmayan fiyatların %50-%80 arası azaldığını düşünürsek, kartvisit 1000 adet için 80 demiştim en son, ama biri 20 ye yapınca kaldım ortada...
bende artıkın 50 diyorum, ama ne gelen var nede adres yada saati soran...
(Allah'tan SSK lı olarak biyerde çalışmaktayım, yoksam 545 liralık maaşımda olmıcak)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
olması gereken rakamlardır bunlardır..nizamidir ... bence ...aç kalma riskiyle karşı karşıya olanlar aşağısına iş yapar ...hayır benim gücüm var kalitemden asla taviz vermem diyenler inat eder hakkını alır .. bu kadar laf kalabalığı yapıp kendinizi kategorize etmenize gerek yok ...

Siz kime laf kalabalığı yapıyor diyipde katagorize etmeyin diye tabir kullanıyorsunuz ben bunu anlamadım...Açıklarsanız sevinirim..

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
admin bey artık kitleyin şu muhabbeti yoksa cok uzayacak sadece bilginin yeri olmalı bence evet fiyat tartısılabilir ama bence oy a sunalım herkes rahatlasın ama bu kadar sohbet yeter iş yapmak için uğraşalım ve üretelim

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
alperozkan arkadaşım senin yazmış olduğun laf kalabalığı ve kategorisi konusuna gelince ne kimseye saygısızlık ettiğim yada kimseye kötü bir lutufta bulunmadığım halde bu dengesizce tasvirin için

1-Ben sizin mesleğiniz için (dikkatini çekerim benim değil) kıymetini bilin , değerinizi anlayın cümleleriyle konuşuyorsam bu mesleğinize saygım olarak anlaşılması gerekmektedir.Kıymetinizi bilin eğer siz kendi hakkınızı aramaz yada düşünmezseniz kimse düşünmez buda beklenemez demektir..Ama bunu anlayamıyorsan sadece yazık derim.

2-Ben bu fiyatları çıkaran arkadaşları tanımam ne alışverişim vardır ne diyalogum buna rağmen bu kadar okuduğum yorumların karşılığında bu arkadaşlar bu işi bu fiyatlarla iş bulup yapıyolarsa tabikide bir farkları olmalıdır.Bu sebebden aklıma gelen ilk düşünce onların kurumsal yerlerle çalışmış olmaları gerektiği ve ben bu arkadaşlara tebrikler başarılılar demekki diyebiliyorsam bu olgunluğumdur. Sen bunu farklı anlıyorsan ben bunun altında ya kıskançlık yada başarısızlık ararım.

3-Eğer atıfın kendim hakkındaysa ben bu kadar olgunluk gösterip o arkadaşlara demekki başarılalar bizimde onlardan yaptığı işlerden yada piyasa tecrübesinden yada müşteri yada kendilerine güvenlerinden yararlanmamız lazım deyip kendimi de içinde katıyorsam bu benden üstün eli hiç gocunmadan öpebileceğim anlamına gelmektedir.Bu sence katagorize anlaşılıyorsa ben bunun altında tecrübesizlik ararım.

4-Bu forumda bu konular açık olduğu müddetçe herkez her şekilde birbirine saygısızlık yapmadığı müddetçe istediği kadar sayfalarca yazabilme hakkına sahiptir.Kimseye yazmayın ,iş yapın vurgusunda da bulunulamaz .Okuyup okumamak sizlerin bileceği iştir. Sen bunu laf kalabalığı olarak görüyorsan , bende sana dengesizce tasvir yapıyorsun derim.

Önce siz kendi içinizde anlaşın birbirinizi koruyun kıskançlık yapmayın sahiplenin ki , dışarıdaki adamda size geldiğinde o mesleki problemlerle karşılaşma imkanınız azalsın. Son sözüm bi tek bu konuyla ilgili sadece , ne yorum gelirse gelsin bu laflarımla ilgili bunu derim ve burada kulaklarımı kapatıp artık siz kendi mesleğinizi savunan öven ,kendinizi piyasaya karşı koruyun diyen dışarıdan bir arkadaşa bunları bu şekilde söylüyorsanız ben sana ne diyim , dışardaki müşteri hele sana ne desin ne yapsın , derim ve konuyu kendi açımdan kapatırım

Son düzenleme:

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
admin bey artık kitleyin şu muhabbeti yoksa cok uzayacak sadece bilginin yeri olmalı bence evet fiyat tartısılabilir ama bence oy a sunalım herkes rahatlasın ama bu kadar sohbet yeter iş yapmak için uğraşalım ve üretelim

Siz burada oturup çay kahve içip sohbet ettiğimiz görüşündeyseniz birşey diyemiyorum tabi ama herkes işine ve foruma ayıracağı sureye karar verecek zeka seviyesine sahip sanıyorum. Ayrıca, Admin Bey!! e bir konunun kapatılıp kapatılmayacağını söyleyecek kişi olduğunuzu da düşünmüyorum.

alperozkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
alperozkan arkadaşım senin yazmış olduğun laf kalabalığı ve kategorisi konusuna gelince ne kimseye saygısızlık ettiğim yada kimseye kötü bir lutufta bulunmadığım halde bu dengesizce tasvirin için

1-Ben sizin mesleğiniz için (dikkatini çekerim benim değil) kıymetini bilin , değerinizi anlayın cümleleriyle konuşuyorsam bu mesleğinize saygım olarak anlaşılması gerekmektedir.Kıymetinizi bilin eğer siz kendi hakkınızı aramaz yada düşünmezseniz kimse düşünmez buda beklenemez demektir..Ama bunu anlayamıyorsan sadece yazık derim.

2-Ben bu fiyatları çıkaran arkadaşları tanımam ne alışverişim vardır ne diyalogum buna rağmen bu kadar okuduğum yorumların karşılığında bu arkadaşlar bu işi bu fiyatlarla iş bulup yapıyolarsa tabikide bir farkları olmalıdır.Bu sebebden aklıma gelen ilk düşünce onların kurumsal yerlerle çalışmış olmaları gerektiği ve ben bu arkadaşlara tebrikler başarılılar demekki diyebiliyorsam bu olgunluğumdur. Sen bunu farklı anlıyorsan ben bunun altında ya kıskançlık yada başarısızlık ararım.

3-Eğer atıfın kendim hakkındaysa ben bu kadar olgunluk gösterip o arkadaşlara demekki başarılalar bizimde onlardan yaptığı işlerden yada piyasa tecrübesinden yada müşteri yada kendilerine güvenlerinden yararlanmamız lazım deyip kendimi de içinde katıyorsam bu benden üstün eli hiç gocunmadan öpebileceğim anlamına gelmektedir.Bu sence katagorize anlaşılıyorsa ben bunun altında tecrübesizlik ararım.

4-Bu forumda bu konular açık olduğu müddetçe herkez her şekilde birbirine saygısızlık yapmadığı müddetçe istediği kadar sayfalarca yazabilme hakkına sahiptir.Kimseye yazmayın ,iş yapın vurgusunda da bulunulamaz .Okuyup okumamak sizlerin bileceği iştir. Sen bunu laf kalabalığı olarak görüyorsan , bende sana dengesizce tasvir yapıyorsun derim.

Önce siz kendi içinizde anlaşın birbirinizi koruyun kıskançlık yapmayın sahiplenin ki , dışarıdaki adamda size geldiğinde o mesleki problemlerle karşılaşma imkanınız azalsın. Son sözüm bi tek bu konuyla ilgili sadece , ne yorum gelirse gelsin bu laflarımla ilgili bunu derim ve burada kulaklarımı kapatıp artık siz kendi mesleğinizi savunan öven ,kendinizi piyasaya karşı koruyun diyen dışarıdan bir arkadaşa bunları bu şekilde söylüyorsanız ben sana ne diyim , dışardaki müşteri hele sana ne desin ne yapsın , derim ve konuyu kendi açımdan kapatırım

Üstad ben genel anlamda lafımı ortaya koydum ...İsteyen alır gider istemeyen bırakır. Kötü bir lafta etmedim ...Açlık sınırında yaşayan, paraya çok ihtiyacı olan fiyatlarından taviz verir ucuza çalışır...Durumu biraz daha iyi olanlarda fiyatlarında diretir hakkını almaya çalışır dedim ...ne varki bunda ...doğru olan da bu değilmidir. Bu ekonomik krizde bu kadar kelime sarfiyatı yapıp Allah ın bahşettiği nefesi ve zamanı boşa harcamayın . Saygılar...Sevgiler

burhandmr

🌟Usta Tasarımcı🌟
yaa biraz gerçekçi olalım burası türkiye, kim yapıyo bu fiyata iş, yada kim yaptırıyo, herbirimiz sabancıya, koç holdinge çalişmiyoruz, emlakçi mehmet efendinin bi antetlisi var versene bi fiyatı bakalım ne cevap alacaksın, ooo ne güzel herkes çeşke bu fiyat listesine uysa diyen arkadaşlar bide sizin fiyat listenizi görsek ya, 15 yıldır bu işin içindeyi bu tartişma hep sürer gider senin elli lira dediğin işi yan komsun -abi baskisini ben yaparsam grafik benden diye yapar, he sen yaptığın işe kuş kondurursun bakan aaa nede güzel olmuş der, yanındaki konşun siradan bi iş yapar, ama müşteri için değişen bişi yok sanada yaptırsa koltuk takımında %50 indirim yapmıştır, komşuna da yaptırsa %50 indirim yapmıştır o kağıt parçasını dağıttımı adan istediğini anlatıyo ya o ona yetiyo, olay müşteride bitiyo müşteri ucuzunu talep ettiği sürece, eline verilenede razı olduğu sürece benim iki aylık dandik kurstan çıkmış arkadaşım boynuna grafikerim diye tabela asar maasını da çalar işini de çalar

madarin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.medyamutfak.com
bu fiyatlara iş yapılmaz diyenlere şaşıyorum listede kurumsal kimlik için 2.500 fiyat vermiş bırakın grafiker tasarımcı arkadaş için firma için bile uygun hatta bulunmaz bi rakam bu sitede dahi kurumsal kimliğin 10/20/30 bin liralara yapıldığı görülmüştür forumu dikkarli takip edenler tarafından kısacası fiyatlar makul olmaktan öte taban fiyatlardır dahi denebilir he bu işi bu fiyatlara bu ülkede yapamazsınız diyenlere bişey demiyorum nasıl olsa bişeyi kuralları ile yapamayanlar zamanla silinip gideceklerdir, 100 ytl ye logo yaparak yaşayamacaklar, başka işlere akıcaktır ve kalitesinden ödün vermeyen ve bu kalite için hakkettiği fiyatı alanlar ise hiç bişeyle olmasa mennun müşterisinin tavsiyesi ile illaki iş bulacaktır ,zaten olay ucuz fiyatla bitseydi bu gün ferrari diye bi marka olmazdı herhalde:)

alperozkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu fiyatlara iş yapılmaz diyenlere şaşıyorum listede kurumsal kimlik için 2.500 fiyat vermiş bırakın grafiker tasarımcı arkadaş için firma için bile uygun hatta bulunmaz bi rakam bu sitede dahi kurumsal kimliğin 10/20/30 bin liralara yapıldığı görülmüştür forumu dikkarli takip edenler tarafından kısacası fiyatlar makul olmaktan öte taban fiyatlardır dahi denebilir he bu işi bu fiyatlara bu ülkede yapamazsınız diyenlere bişey demiyorum nasıl olsa bişeyi kuralları ile yapamayanlar zamanla silinip gideceklerdir, 100 ytl ye logo yaparak yaşayamacaklar, başka işlere akıcaktır ve kalitesinden ödün vermeyen ve bu kalite için hakkettiği fiyatı alanlar ise hiç bişeyle olmasa mennun müşterisinin tavsiyesi ile illaki iş bulacaktır ,zaten olay ucuz fiyatla bitseydi bu gün ferrari diye bi marka olmazdı herhalde:)

Üstad sana sonuna kadar katılıyorum ...Olayın özünü açıklamışın

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟

Bravo arkadaşım çok güzel bir örnek vermişsin . Ben bu piyasayla ilgili bir üniversite kurumuna lazım olacak bir seminer tezi için yakın olan bir hoca arkadaşın araştırmasına yardımcı olma kararı aldım burdaki yazılardan sonra çünkü çok ilginç , genel piyasa koşulları üniversite kurumu için ilerde gerekli olacak proje ancak tabiki grafikerlerde bu piyasanın içine giriyor ilgiç olan bu grafikerlik sektörü . Benim üniversiteden yııllar önce beraber bitirdiğim grafiker arkadaşlarım var onlarda senin söylediğin şeyleri söylüyolar kendine güvenen işinde taviz vermeyen kazanır buğün bulamazsa bile müşteri ama yarın muhakkak bulur niye ucuza yapim diye,ama bu düşünceyi savunmayı yada bunun aksini savunmayı yapmıyorum

Bu durumda okudukcada kafam karışıyor acaba bu piyasada mı bi tuhaflık var yoksa insanlardamı anlayamadım bu kadar tutarsızlıkla ilk defa karşılaşıyorum işin enteresan tarafı bu yardımcı olma kararını aldırtan sebeb. İnsanlar şahsi üstlerine alınmasın lütfen grafikerlik piyasasından bahsediyorum.Bu tutarsızlığı açıklamakta güçlük çekiyorum. Çünkü birisi 15 yıllık deneyim sahibi bu şekilde düşünüyor öbür 15 yıllık adamda farklı düşünüyor piyasaya yeni giren gençleri daha işin içine katmıyorum. Diğer piyasalarda araştırmalar sonucu rekabet var ama bu kadar tutarsız değil ve araştırmalar Türkiyenin bu kadar uç boyuttaki fiyatlandırma politikasındaki ürünleri zamanla harcayıp kendi içerisinde o mesleği/ürünü yok etme ,eleme yada silme ivmesi gösteren bir ülke olarak çıkarıyor .Mesela geçen yıllarda çin oyuncakları türkiye için bulunmaz bir nimet olarak algılanmasına rağmen ucuz ve uçurum fiyat politikası yüzünden piyasa çin mallarını kalitesizliğini ön plana çıkartmış ve bu durumda tüm oyuncakcı mesleğini lugattan silip adına çinden mal alan ithalatçı yada tahtakale piyasası,serbest meslek koyması gibi . Lütfen nedir bu farklılık insanlardaki biri bana açıklayabilirmi bunun bir araştırma projesi olduğunu düşünerek çünkü sizlerin cevapları İU ders olarak verilecektir ?

Son düzenleme:

umutipek

🌱Yeni Üye🌱
sevgili meslektaşlarım

benim gibi anadolunun içlerine doğru çalışan adaşların gülüp geçeceği bir yazı olmuş değil fiyatlistesi fıkra olarak bile ciddiye alamayacağım sizler istanbulda ankarada izmir de belki cicili firmalra böyle fiyatlarla çalışabalirsiniz ama benim anadolum da hikayeler biraz daha farklı

her yerin istanbul zannedilmediği bir türkiyede yaşamak umuduyla

saygılar sevgiler

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
bu fiyatları yüksek bulan yada burası türkiye burda o fiyatlar geçmez diye düşünen arkadaşlar siz hiç şehir efsaneside olsa 4 - 5 bin dolara logo çizildiğini duymadınızmı ?

bir düşünü bakalım bu logoyu çizen siz niye değilsiniz yada olaya şöyle bakalım ülkenin büyük firmaları neden 20 liraya logo yaptırmak varken binlerce dolar verirler? yoksa bu firmalar ekonomiden anlamazlarmı? büyük firmalar onlar gibi büyük firmalarla iş yapmak isterler yani tasarımcı mahmutu çağırın şu iş yapsın demezler. (aramızda mahmut isimli arkadaşımız varsa lütfen alınmasın)

işin özü arkadaşlar kurumsallaşmaktan bir marka olmaktan geçer eğer siz bir marka/kurumsal değilseniz bırakın büyük firmalara iş yapmayı büyük ihtimalle görüşmeye bile çağırılmazsınız. şimdi şöyle düşünebilirsiniz kasap mahmut abiyle koç holdinge aynı fiyatmı vermek gerek? tabiki de değil bir işe fiyat veririken firmanın büyüklüğüne göre fiyat vermek daha doğru eğer siz yok arkadaş ben işsiz kalırım fiyatımı yüksek tutarak derseniz bu sizin çok çalışıp az kazanacağını anlamına gelir şayet yaptığınız işte başarılı olup bir marka yada kurumsal olmuşsanız zaten fiyatınız otomatik olarak yüksek seviyelere çıkacaktır...

unutmayın siz işinizde her ne kadar mükemmel olursanız olun hatta bütün grafik programların ezbere bilin serçe parmağınızla harika çizimler yaparsanız yapın siz kendinizi tanıtmaz ve piysaya girip büyük oynamazsanız hiç bir büyük firma size gelip benim şu işimi yap demez dolayısıylada 20 liraya logo çizmeye devam edersiniz...
saygılarımla...

Mehmet KIYMIK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
mehmetkiymik.com
İlk önce böyle bir fiyat listesini bilgiye sunan engin1978 arkadaşımıza teşekür ederim ama günümüz Türkiyesinde yüksek ücretler alamıyacağımız bir gerçek var oBİwAN arkadaşımızında söylediklerine katılıyorum 4 - 5 bin dolara logo çizildiğini duymadınızmı ? demiş evet bu kadar yüksek ücretlere logo'da çizilir ama kurumsal büyük bir firmaya çizilir (o büyük firmada çok büyük olması gerek)
Küçük bir işletme logo istendiğinde 200 ytl ücret istendiğinde (bizim oğlanda yapar altı üstü yazı yazacan) gibi kelimeleri duyan arkadaşlarımız çoktur. arkadaşlar elinizden geldiği kadar iyi yapmaya çalışın ve hakkınızı almaya çalışın artık diyecek bişey bulamıyorum fiyatları kıranlar çok her halükarde elinizden geldiği kadar fiyatları yüksek tutun diyorum yapacak bişey yok

Saygılarımla.
Mehmet KIYMIK

Nicholai

🌱Yeni Üye🌱

Elinize sağlık sonuna kadar katılıyorum.Bu işler vizyon meselesi, amelenin mimarım diye gezdiği bir bir ülkede yaşıyoruz.Yani ne yazık ki bazılarımız daha yapmaya çalıştığı mesleğin ne olduğunun bilincinde değil.Bu rakamlara ütopik diyen insanları anlamakta güçlük çekiyorum, ki ben bile öğrenci halimle bu fiyatlara hatta daha üstüne iş yapıyorum,emeğimin altında para vermeye kalkan insanlarla çalışmıyorum.Evet bu bana çok şey kaybettiriyor, fakat uzun vadede her anlamda getirisi daha fazla. Sonuçta herkes kendisine koyduğu hedef kadar, yani vizyonu kadar yol alacaktır.

saygılarımla

solmaz1981c

🌱Yeni Üye🌱
Bu fiyatlandırma işi çok iyi olmuş ama benim gibi güzel sanatlar mezunu olup web tasarımı yapan kaç kişi var piyasada acaba.Adamlar kendilerine tasarımcıyım demiyorki,para nerden nasıl , ne kadar gelirse gelsin onların umrunda olmuyor.Hazır template siteleri 3 saatte hazırlayıp 50-100 milyona baba diyorlar.Nede olsa ortada bir emek yok