Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

art director

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu fiyatlar sadece tasarım fiyatlarıdır. demişsin .))

Arkadaşlar bu fiyatlara sadık kalmanız söz konusu bile olamaz. Bu fiyatlarla iş teslimi yapılıyor bu konuda ne kadar bilgiye sahipsiniz.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar TRT son logosunu ne kadar ücret karşılığında yaptırdı bir bilgisi olan varmı acaba?? fiyat kişiye ve kişiliğe göre değişir yaptığımız iş kolay görünsede her önüne gelenin yapamıyacağı altından kalkamıyacağı bir iştir ben 3 yıldır bu işle ilgileniyorum hala öğrenciyim ki ölüncede öğrenci olacağım :) istediğiniz fiyat sizin bu işte ne kadar becerikli olduğunuzu yansıtacaktır karşınızdaki insan bilinçli ise bu konuda zaten 3-5 liraya değilde 10 liraya ( misaldir ) iş yaptırır ama verdiği paranında karşılığını alır kısacası atasözlerini çoook severim buda bu konuya çok yakışıyor '' Ucuz etin yahnisi olmaz '' derler atalarımız sanırım ne demek istedikleri ortada iyi çalışmalar...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar TRT son logosunu ne kadar ücret karşılığında yaptırdı bir bilgisi olan varmı acaba?? fiyat kişiye ve kişiliğe göre değişir yaptığımız iş kolay görünsede her önüne gelenin yapamıyacağı altından kalkamıyacağı bir iştir ben 3 yıldır bu işle ilgileniyorum hala öğrenciyim ki ölüncede öğrenci olacağım :) istediğiniz fiyat sizin bu işte ne kadar becerikli olduğunuzu yansıtacaktır karşınızdaki insan bilinçli ise bu konuda zaten 3-5 liraya değilde 10 liraya ( misaldir ) iş yaptırır ama verdiği paranında karşılığını alır kısacası atasözlerini çoook severim buda bu konuya çok yakışıyor '' Ucuz etin yahnisi olmaz '' derler atalarımız sanırım ne demek istedikleri ortada iyi çalışmalar...

Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Bir tane de ben atasözü söyleyeyim:

Ucuz alan pahalı alır.

erkannn

🌱Yeni Üye🌱
şakamı yapıosun tl ile ytl arasında sıfır farkı varmı be bilader

rasmus_izm

🌱Yeni Üye🌱
ajans fiyat listesi nide alabilirmiyiz? aradaki farklar açısından.
teşekkürler şimdiden

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar şu varki program öğrenip ben tasarımcıyım diyenler olduğu sürece bu fiyatları almamız çok zor hele ki yaptığımız işi hor gören işverenler olduğu sürece freelance çalışan grafikerler emeklerinin karşılığını almamaya devam edecekler. evde fotoşopta path çizmeyi öğrenip bulduğu brush setlerle göz boyayan herkes iş almaya başlıyor. verdikleri fiyatkar ise komik ötesi. ben kendi örneğimi vereyimbir logo için iki hafta boyunca sayısız eskiz çizdim elimle bunlardan birinde karar kılıp 8 farklı renk kombinasyonunda oturup bilgisayar başında geceler geçirdim. kurumsal kimlik isteyen işveren yaptığı otele milyon dolar harcadı ama iş bitip sıra bana gelince 500 usd yeter dedi bende işimi geri aldım. aynı adam yemek yemeğe gittiğinde menü haricinde bu kadar yeter diyormu. arkadaşlar kabul etmeselerde bizler birer sanatçıyız. yaptığımız sanatı satıyoruz. ama diğer emek sektörlerinde olduğu gibi bize de bu kadar yeter deniliyor. yapmanız gereken şey şu fiyatlardan geri adım atmayın ama işinizinde arkasında tam olarak durun. sorun çıkarmıyacağını baskıda problemler olmayacağını anlatın. HAKKINIZI VERMİYORLARSA DA İŞİNİZİ GERİ ALIN. NASIL OLSA EMEĞİNİZİ YAPARKEN HARCADINIZ:

sözbir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
oneyreklam.com
Piyasayı öldürüp kalitei iş yapılmasını engelleyen arkadaşların daha da dikkatli okuması lazım bence...bu deeğrli bilgiyi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...

hayabusa.69

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
abi fiyatlar tam yerine oturmus ama bu paraya yemin ederim is yaptirmiyor uyaniklar ya.
firmaya gidiyorsun sanki isi sen degil o herif yapacak bir dunya hesap kitap dokuyor onune ve paket oluyorsun :)

rgrgn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar fiyat fiyat diyosunuz. bende iş iş diyorum. hani iş nerde önce iş gelsin fiyat vermesi kolay. bu fiyatlara freelance iş yapan var mı aranızda merak ediyorum. varsa vallahi helal olsun. işimizin değerine fiyat biçilemeyebilir ama arz talep yoksa istediğiniz fiyatı verin boş. siz bana iş verin ben istediğiniz fiyata yapayım.

inanimate

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar

sevgili dostum yaptığın bu olayı gönülden desteklliyor ve devamını diliyor. Bizim gibiekmeğini taştan çıkaran grafikerlerin adını emeğini ve ekmeğini üçotuz paraya satıp işimizi ayağa düşüren sözde grafiker'leri esefle kınıyorum.

SAYGILAR

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeşim sekreterden ön muhasebede tutmasını bekleyen zihniyetten ne umuyorsunuz ki. ajanslarda bile grafikerler muhasebeci gibi memur zihniyetiyle çalıştıktan sonra.

usta35

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım
bir logoya 750 tl istersen
o logoyu gözüne sokarlar adamın.

Anlayan anladı...

keşke fiyatlar burada yazıldığı gibi olsada bizde köşe olsak.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bi arkadaş is teslim fiyatı olarak değerlendirmiş.. Haklıdır... bu fiyatlara iş teslim eden bi çok grafiker mevcuttur. Ancak ben onlardan biri değilim. bastırdıkları işler de benim işlerim gibi değil elbette... Sonuçta serbest piyasa her başa göre bir tarak üretmiyor mu?
Benim tarağım kelleri tarayamıyor malesef XD

dhb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çingene torbası kıvamı

piyasa çingene torbası kıvamındadır. neresinden çekip düzeltmek isterseniz isteyin her seferinde başka renk gelecektir.
herkes piyasadaki patron müşteri taleplerini biliyor. ucuza işini halletme ve ucuzda olsa müşteriyi kapma mantığı birde üstüne üstlük türmatsan tarzı basımlar oldukça bu tavsiye edilen rakamlarla Freelance çalışmak çok zor çok..
bu fiyatlarla piyasayı dengelemeye çalışmak işin hakkı olsa gerek. ne varki ülkecek birlik beraberliğin anlamını kavrayamamış olmamızdan dolayı fiyatlar borsa gibi oynak olacaktır. hele ki şu anda acaip bir mali kriz içinde tavsiye edilen fiyatlar bir çok müşteri için uçuk gelecektir.

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu FSM ntwork gönüllü ekibi denen kişiler kim, resmi siteleri nerededir bu fiyatları neye göre belirlemişlerdir?

Ben birisine freelance bir iş yapmak istesem ve fiyat için de bu listeyi referans olarak göstersem adamlar sormayacak mı bu listeyi görebilir miyiz nerededir bunlar kimdir diye? Müşterilere forum linki mi vericem... ne kadar gayriciddi bir durum...

Bizler için iyi birşeyler yapmışlar sağolsunlar ama bu fsm network denen grup insanlar sarı çizmeli mehmet ağalar olarak kaldıkça bu fiyatlar benim hiçbir işime yaramayacak...

pumpfriction

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba...

Öncelikle karıştırdığımız çok önemli bir detaya dikkatinizi çekmek istiyorum;
Grafik tasarım sanatçısı, grafik tasarımcı, uzman grafiker, yardımcı grafiker, program operatörü kimdir?

Bir masanın etrafında minimum beş kişi canlandırın kafanızda... Duvarlarda işi alınmış firmanın sektörel fotoğrafları, masanın üzerinde ürünlerinin fotoğraf ve çizimleri, hatta CEO'sunun sloganı dağılmış, beyin fırtınası yapıyorlar. Sonra sayfalarca serbest el çizim, onlarca taslak, harmanlanıyor, müşteriye sunuluyor.

Bir arkadaş düşünün, oturmuş yüksek sesli fanı neon ışıklandırılmış oyun konfigurasyonlu makinanın başına, başında da bir eski kamyoncudan bozma lojistik patronu, RGB sihirbazından renk, ofis yazıtiplerinden tip beğeniyorlar. Amca diyor ki, "iki de çizgi koyalım bunun arkasına, hızı ifade etsin, biz hızlıyız çünkü"...

Logo tasarımı geldiğinde, yabancı logo sitelerinden kopya çekmiyor, 2 bin liraya yaptığın iş ile 100 liraya yaptığın işi aynı teslim etmiyorsan bir şansın olabilir.

Dikkatimi çekti, mesela bu fiyat listesinde "toplantı" ve "yaratıcı toplantı" fiyatları yok...
Bir kısmınız hak verecek, bir kısmınız ise "o ne ola ki" diyeceksiniz... Özeti; harcadığınız fosforu yerine koymanın bedeli diyelim...

Kaçınız işini satarken, sunum dosyası hazırlıyor? Yaptığı işleri müşteri sormadan önüne koyuyor? Tasarımcı balon satmaz, eski işlerini satar aslında!

Fiyat listesini hazırlayan arkadaş, sektörde geçirdiği yıllardan bahsediyor, sonra da "tabela, matbaa vs." diyerek sektörü tanımlıyor.

Zaten asıl sorun da burada... Freelance çalışan adamın tarifesini de ajans tarifesi belirler. Freelance demek, matbaaya çalışan demek değildir.

Tasarımcı, ajansta çalışır. Matbaada, tabelacıda çalışmayı, bunlara dışardan iş yapmayı kabul eden arkadaşım, tasarımcı kimliğini kapının önünde vestiyere bırakıp girer içeri... Çünkü esnaf lokantasında tabağı 2,5 liradan kurufasulye satacaksan Fransız mutfağını ezbere bilmenin bir anlamı yoktur.

Bir sanatevinin kataloğu ile, Teknosa kataloğunun tasarımını aynı tarifede "katalog tasarımı" olarak koyup, sanat için tarife yaratmaya çalışmak da ayrı nefes tüketimidir. Sanat denecek tasarımlar çıkaran adama tarife zaten anlamsızdır.

Sanatını satacağın yer de önemlidir; bir müzayede salonunda yüzbinlerce liraya alıcı bulan bir tabloyu, İstiklal Caddesi'nde yerde satmayı denerseniz, yüz lira vermeyi çok görenler olacaktır. Çünkü sanatın değeri, bakanın gözündedir.

İstisnasız, her birinizin yazdıkları çok değerli; çünkü herbiriniz aslında farklı bir kimlikle/ünvanla yazıyorsunuz. Ama elma ile armutu karşılaştırdığınız da aşikar.

Herkesin emeği değerli... Aslında aynı emeğe, aynı birim fiyattan karşılık buluyorsunuz. Yaptığınız işi eser olarak görüp, tüm birikiminizi katıyor ve yeterince ciddiye alarak zaman ve beyingücü harcıyorsanız, tüm bu zamanı birim fiyatla çarpıp fiyatlandırabilrisiniz. Yok günü kurtarmaya çalışıyorsanız, birikiminiz de o günden ibaret, çarpanınız ise sadece işe harcadığınız zamandır ki, iyi bir operatör beş dakika içinde bir logodan başka türev çiziktirebilir.

Sanatçının yaratıcılığına, zekasına, grafikerin emeğine, göz nuruna, operatörün bilgisine, birikimine saygı duyup, önce kendimizin bu skalanın neresinde olduğuna karar vermemiz lazım.

Bir de, son cümlem; lütfen soru ekini dahi ayrı yazmanız gerektiğinden bihaberseniz, bu sektörün içinde kendinize "yardımcı"dan halli yer beğenmeyin. Saygı göstermeden saygı göremezsiniz!

Saygılar, sevgiler

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Vay vay vaaay. Uçmuşlar birader. Bu fiyatların çok çok altına adamlar iş teslim ediyor. Frelance iş için bu paraların sondan bir sıfırını silmek en mantıklısı bence.

N. Eser ULUHAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ajhans.net
Paylaşım için teşekkürler.

Ancak şöyle " Bizim yeğende web sitesi yapıyor " diye bi zihniyet odukça Grafikerler için sorun olmasada Web Tasarımcılar için sorun teşkil ediyor.

Bu fiyatlar ile Aydın'da iş yapan kimse bilmiyorum zaten. Bu fiyatların Yarısına bile fiyat veren yok daha da aşağıda fiyatlarla iş yapıyorlar.

Piyasayı düşüren arkadaşlara sürekli uyarı yapıyorum. Belki Ucuz mal Kaliteli mal olarak ayrım yapıp onların ucuz yapması doğru olabilir ama İnsanlar ucuz iş ile kaliteli işi ayırt edecek seviyede bu işi bilmiyorlar.

Dolayısı ile bu işten anlayan biraz bilgisi olan insanlarla çalışmayı Tercih ediyorum, köşedeki bakkal ile çalışmıyorum.

Bizim yeğende site yapıyor deyipte daha sonradan bizim işi yapalım diyenede çok rastladım.

Fiyatların yerine ulaşması için biraz zaman gerek ama o zaman içerisinde de bu işi yapan insan yaşadağın yerde çoğalıcak yada teknoloji değişecek.

Neyse Paylaşımın için teşekkür ederim. Olması gerekende bu fiyatlardır.

Saygılar.

Arkadaşım
bir logoya 750 tl istersen
o logoyu gözüne sokarlar adamın.

Anlayan anladı...

keşke fiyatlar burada yazıldığı gibi olsada bizde köşe olsak.

Süpersin ya :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan tavsiye edilen

Kod:
FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan tavsiye edilen 
2009 FREELANCE FİYAT LİSTESİ 

>Kurumsal Kimlik Kitabı 3.500 ytl 
>Storyboard (her bir kare için) 
..Renkli 140 ytl 
..SiyahBeyaz 120 ytl  
>Basın/Dergi ilanı (advertorial dahil) 650 ytl 
>Tek Kırım Insert/Körüklü Broşür 750 ytl 
>Web sitesi (Proje bazlı fiyatlandırılır)
>Billboard/otobüs durağı panosu/maç panosu, diğer outdoor 650 ytl 
>Araç üstü grafik düzenleme (Tümü yada bir bölümü) 650 ytl 
>Faaliyet raporu/kurum tanıtım kitabı 1.750 ytl 
>Süreli yayın/Bülten (1-32 Sayfa Arası) 1.450 ytl 
>Logo 750 ytl 
>Afiş/poster, pankart, dönkart (P.O.P) 450 ytl 
>Ambalaj(Tek Parça) 850 ytl 
>Antetli kağıt, kartvizit, zarf (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450 ytl 
>Broşür/katalog
..Tasarım 8 sayfadan az 950 ytl 
............8-24 sayfa 1.450 ytl  
..........24 sayfadan çok 1.750 ytl 
..Uygulama 8-24 sayfa 25 ytl 
..........24 sayfadan çok 15 ytl 
>CD/kaset kapağı yada kitapçığı 750 ytl 
>Değerli kağıt, çek, kredi kartı, kupon 450 ytl 
>A4 Dosya 650 ytl 
>Duyuru, uyarı tabelası, poster pano ya da bez afiş 350 ytl 
>Etiket/sticker 450 ytl 
>Fatura, makbuz, irsaliye vb. (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450 ytl 
>Föy ya da el ilanı 550 ytl 
>Fuar panosu, paneli ve ışıklı pano 350 ytl 
>Kitap, dergi kapağı (ön ve arka yüz) 550 ytl 
>Koli / Çanta 450 ytl 
>Mönü 450 ytl 
>Sertifika, onur belgesi 350 ytl 
>Fuar Stand Giydirme 650 ytl 
>Takvim 750 ytl 
>Tebrik kartı, davetiye, zarf (mevcut logo ile) 350 ytl 

Hazırlık giderleri (illüstrasyon, fotoğraf çekimi, dia kiralama, rötuş, dizgi, renk ayrımı, ofset film, dijital baskı, ofset ya da chromoline prova baskı, bilgisayar sistem çalışması, CD gibi taşıyıcı malzemeler vb.) ve KDV fiyatlara yansıtılmamıştır. Fiyatlar yalnız tasarım fiyatlarıdır. Uygulama ve uyarlama fiyatları tasarımcının insiyatifine bırakılmıştır. 

Listedeki "tasarım" ücretleri sadece tek bir mecradaki (her bir gazete, her bir dergi, her bir televizyon, her bir radyo, her bir sinema, her bir açıkhava sözleşmesi ayrı mecra anlamındadır) yayın / kullanımları içindir. Birden fazla mecradaki yayın / kullanım halinde ödenecek ücret taraflar arasında ayrıca belirlenir.

Lütfen ilgilisi olabileceğini düşündüğünüz arkadaşınıza bu Fiyat Listesini yönlendiriniz. İyi çalışmalar...
2009 listesini göremedim eklemek istedim.​

Son düzenleme: