Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

ozanen

🌱Yeni Üye🌱
2009 Fiyat listesini de alabilirmiyiz.

Teşekkürler bilgilendirme icin.

Piyasayi ve meslegi önemsizlestirmeyelim .;)

EcreWeb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu fiyatlar şaka gibi... Var mı aranızda bu paraları kazanan?

cika39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yahu fiyat kırmak ne kelime adamın biri çıkmış "ben daha acemiyim öğrenmek amaçlı bedava yaparım" diyor. 72 sayfalık dergiyi bedava yapıcak. yok abi bu halk adam olmaz... 50 liraya web sitesi ne demek yaa. fiyatlar nettir. fiyat kıran arkadaşları burdan kınıyorum. zaten yaptıkları işler ortada. bi logo işi yapılmış birde gösteriyorlar. desem ki bu logonun matematiksel çözümlemesi nedir onuda bilmiyodurki. "al abi yaptım hangi formatta yoliim jpeg uyarmı ( zaten başka uzantı biliyomu ki )" birde işlere olumsuz yorum yapınca her ne hikmet yorumlar siliniyor.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu fiyatlar şaka gibi... Var mı aranızda bu paraları kazanan?

Okumadan ve araştırmadan sadece kendi duygu ve düşüncelerinizi deneyimleriniz ile analiz edip fikir beyan ettiğinizde gerçeklerden uzak kalabilirsiniz.

grafitunç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ne olur artık bu fiyatlara uyalaık ucuza çalışmayalım.

ersintambova

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:)

Açıkcası arkadaşlar bu ücretlendirme tablosu bana komik geldi. Eğer siz kendi içinizde yani ajans yada matbaa firmalarına size bu ücrete iş yaparım derseniz kesinlikle aç kalır içbir firmadan iş alamassınız eminim . Çünki sizin bu yazdığınız fiyatların yarısı bile konuşulmuyor bu piyasa içerisinde. Enbaşta matbaa ya gelen müşteri tasarıma para ödemek istemiyor sanki tasarımı cok kolay pc başında iki fotyu bir araya koyup ikide yazı yazacaksınız diyor ki eline basılı bir meteryal aldığı halde ancak buna para ödüyor. Sizin buraya yazdığınız fiyatlara Örnek: dergi tasarım fiyatına hem baskısı hemde tasarımı yapılıyor piyasada. Umarım birgün bu istediğiniz fiyatlar uygulanır . Bilge adam gibi grafik tasarım kursları kapatılır . Ne diyeyim başka anlayanlar anlamıştır eminim

ersintambova

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Okumadan ve araştırmadan sadece kendi duygu ve düşüncelerinizi deneyimleriniz ile analiz edip fikir beyan ettiğinizde gerçeklerden uzak kalabilirsiniz.
B volkan bey siz işi bilenlerdensiniz tecrübelisiniz. arkadaşa yorum yapmışsınız ama siz bizden iyi biliyorsunuz piyasada uygulanan fiyatları yani arkadaş doğru şieyler yazmış bencede nerede uygulanabiliyor bu fiyatlandırma çizelgesi. Gönül isterki herkez daha cok kazansın emeğinin karşılığını alsın ama .Böyle kafadan kopardım seni mantığıyla piyasaya bilge adam yada benzeri kurslardan genc arkdşlar geldikce siz bu fiyatları ne uygulayabilirsiniz nede uygulayabileceksiniz. kanaatim budur benim

ersintambova

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sayın engin1978,

Sitenizde! yazılanları Grafikerler.net dışında okumadım, gelin görün ki siteniz olduğunu bile görmedim..Yanlızca FSM Network Gönüllü Ekibi 'nin ne olduğuna bakmak için basit bir arama yaptım..Ve bahsettiğiniz kimliğinizle alakalı İlk 4 sonuçta copy past yöntemiyle herkese bu fiyatlandırmayı onaylamaya çalışmanızı okudum..

Sizlerin statüsünden çok; ilgilendiğim cevap sizin yani, FSM Network Gönüllü Ekibi'nin ne olduğuydu..Fiyat verme durumuna, ve her freelance çalışanın ortak fiyatlandırmaya geçmesinin fikirsel olarak nasıl oluştuğunu merak ettim sadece..Farklı şehirler, farklı matbaalar, farklı baskı merkezleri, farklı fiyatlandırmalarıda beraberinde getirirken, sizin tek fiyatlandırmanız nasıl işlevsellecek onu merak ettim..Malum durum sanırım herkesi ilgilendirir..

En basitinden Kartvizit baskı yı izmirde 8 tl. ye 1000 adet basan matbaalarda var, 80 tl. ye 100 adet basan matbaada var..Ve işin komik olan tarafı; müşteriler de bizim gibi araştırmacı ve en uygun yere yaptırma çabasındalar, yani onlarda fiyatları biliyorlar.. ..Yani sonuç olarak 3 parçalı kart, ant., zarf tasarım bedeli 450, baskısı, kesimi, paketi 450 de ona dersen 900 tl lik hesap çıkardığınız da size sadece gülerler ve verdiğiniz fiyatlandırmanın 3/1 ine kadar fiyat alınacak yerler çıkar ortaya..

Sektör olarak hergün Grafikerlik! yapan arkadaşlar katılıyor, matbaalar iş olsun diye fiyat çekiyor, copy center lar sürümünden bu kadar, parçasından bu kadar, baskı maliyetlerini her geçen gün aşağı çekerken, benim merak ettiğim bu fiyatlandırmanızla kaç müşteriyi elinizde tutabildiğiniz..yada faturalandırabildiğinizdir..? Yada kendi 7 arkadaşınızla bunun olabileceğine nekadar inandığınızdır..

Saygılarımla..
Beyfendinin yazıları üzerine yazılacak cokta birşey kalmamış .gereken nevarsa söylemiş zaten.

maze

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim,2008 ajans fiyatlarınıda bizimle baylaşırsanız çok sevinirim

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
kendini webmaster ve grafiker olarak tanıtan bir şahısla yakın zamanda tartışmam oldu...sebebi ise internet siteleri için interface + yazılımı (asp-php) 100 liraya yapıyorum diye reklam vermesi...tartışmada olayın krizden kaynaklandığını kriz bitince fiyatları yükselteceğini söyledi...tabi krizden sonra yapmaya site bulabilirse:)

zizuuu

🌱Yeni Üye🌱
Ben üniversiteyi yeni bitirmiş birisiyim..Daha doğrusu tam mezun olamadık ama bu işin içinden geliyoruz ve bu işe oldukça emek veriyoruz...Okulun yeni bitimemize rağmen biz bu kadar ucuz fiyat veremiyoruz kimseye...50-100 arası web site yapan kişiler oldukça fazla ve bunlara ilgi duyanlarda oldukça fazladır...Herşeyi hazır alan kişi bu işin içinden gelen kişiden ne kadar bilgilidir düşünülmesi gerken bir konu...

Dikkat ettiğim bir hususta bir türkü tutturmuş millet webmaster'im diye...Kimler webmaster olurlar bilmiyorlar bile...Web yazılım ayrı bir konu,web tasarım ayrı bir konu,her ikisini yapan apayrı bir konu...Sağdan soldan hazır alıyorlar,üzerine bir iki ekleme yapıyorlar 100 tl'ye site yapıyorlar...Birde heryerde ilan veriyorlar ve bunlara ilgi daha fazla...Buradaki birçok arkadaşımı,abimi ablamı görüyorum çok başarılı bir grafikleri var ama iş bulamıyorlar...Gittikçe bu mesleğide öldürmek üzereler hatta öldürdüler bile...

Ne olursa olsun hiç iş bulamazsam bile asla ve asla 50 tl'ye,100 tl'ye site işiyle piyasaya atlamam..Çünkü burada ben değerli zamanlarımı veriyorum,kafa patlatıyorum,özen gösteriyorum,hazır almak yerine kendim çaba harcıyorum..Yarın sorun çıktığı zaman kendi yaptığımdaki hatayı düzeltirim ama hazır olan birşeyde düzenleme durumu imkansız gibi bir durum...Onun için site yaptıracak kişilere diyorum ki sakın ola ucuz fiyata özellikle çok uçuk fiyata site yapanlara iş yaptırmayın..Yapacak kişilerede diyorum ki kendi düzeyinizi bu kadar düşük tutmayın birisi olmazsa birisi mutlaka yaptırır..Bilinçli olan kişi zaten ucuza nasıl bir ürünün ortaya çıkacağını bilir,bilinçsiz olan kişiyede ne yaparsanız yapın asla beğenmeyecektir....

SAYGILARIMLA...

HAKKANEN4

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
izmirdetabelareklam.com
Arkadaşlar, Piyasada belirlenmiş freelance çalışan arkadaşlar
tarafından düzenlenmiş 2008 ücret tarifesidir. isteyen olursa 2008
ajans fiyat listeside yollayabilirim kıyaslama yapmanız için.
lütfen biraz daha makul ve mantıklı olalım, bu işin bi piyasa değeri var.
değerinin altında fiyatlara çalışarak bu sektörüde öldürmeyin. eminimki her
biriniz büyük emekler vererek şimdi bulunduğunuz yere geldiniz.
kendinizi insan emeğine değer vermeyenlere kullandırmayın.

FSM Network Gönüllü Ekibi'nce hazırlanan
tavsiye edilen 2008 FREELANCE FİYAT LİSTESİ aşağıdadır:

>Kurumsal Kimlik/Marka Kimliği 2.500 ytl
>Storyboard (her bir kare için)
Renkli 140
SiyahBeyaz 120
>Basın/Dergi ilanı (advertorial dahil) 650
>Tek Kırım Insert/Körüklü Broşür 750
>Web sitesi (Proje bazlı fiyatlandırılır)
>Billboard/otobüs durağı panosu/maç panosu, diğer outdoor 650
>Araç üstü grafik düzenleme (Tümü yada bir bölümü) 650
>Faaliyet raporu/kurum tanıtım kitabı 1750
>Süreli yayın/Bülten (1-32 Sayfa Arası) 1450
>Logo 750
>Afiş/poster, pankart, dönkart (P.O.P) 450
>Ambalaj(Tek Parça) 850
>Antetli kağıt, kartvizit, zarf (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450
>Broşür/katalog
Tasarım 8 sayfadan az 950
8-24 sayfa 1450
24 sayfadan çok 1750
Uygulama 8-24 sayfa 25
24 sayfadan çok 15
>CD/kaset kapağı yada kitapçığı 750
>Değerli kağıt, çek, kredi kartı, kupon 450
>A4 Dosya 650
>Duyuru, uyarı tabelası, poster pano ya da bez afiş 350
>Etiket/sticker 450
>Fatura, makbuz, irsaliye vb. (mevcut logo ile en fazla 3 parça) 450
>Föy ya da el ilanı 550
>Fuar panosu, paneli ve ışıklı pano 350
>Kitap, dergi kapağı (ön ve arka yüz) 550
>Koli / Çanta 450
>Mönü 450
>Sertifika, onur belgesi 350
>Fuar Stand Giydirme 650
>Takvim 750
>Tebrik kartı, davetiye, zarf (mevcut logo ile) 350

Hazırlık giderleri (illüstrasyon, fotoğraf çekimi, dia kiralama, rötuş, dizgi, renk ayrımı, ofset film, dijital baskı, ofset ya da chromoline prova baskı, bilgisayar sistem çalışması, CD gibi taşıyıcı malzemeler vb.) ve KDV fiyatlara yansıtılmamıştır. Fiyatlar yalnız tasarım fiyatlarıdır. Uygulama ve uyarlama fiyatları tasarımcının insiyatifine bırakılmıştır.

Listedeki "tasarım" ücretleri sadece tek bir mecradaki (her bir gazete, her bir dergi, her bir televizyon, her bir radyo, her bir sinema, her bir açıkhava sözleşmesi ayrı mecra anlamındadır) yayın / kullanımları içindir. Birden fazla mecradaki yayın / kullanım halinde ödenecek ücret taraflar arasında ayrıca belirlenir.

=)))))
Abi bu fiyatlar türkiyede uygulansın hemen yarın sabahtan 0 kilkometre araba siparişi veririm.Tabela yaptırana LOGO bedava, Kartvizit yaptırana şipşak logo bedava vs. vs.Ya izmir piyasası çok ucuz ya da izmirde kaliteli reklamcı yok.
Bu fiyatlar değil freelance benim diyen ajans bile uygulayamaz ama gönül isterki KEŞKEEEEEE

seelcuk

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.artitasarim.net
İş ilanı için

...:::: .artıTasarım :::...

Web Tasarım, Grafik Tasarım, Matbaa İşleriniz, Gazete Tasarımlarınız, Dergi Tasaramlarınız, hertürlü dijital baskılarınız profesyonelce itina ile yapılır...

Bütün işleriniz Freelance olarak tam zamanında güvenli ve temiz bir şekilde sorunsuzca elinizde olsun. Hepsi ve daha fazlası için lütfen irtibata geçiniz...

...:::: .artıTasarım :::...

road_runner

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bu konunun hiç bir ticari faaliyetle alakası yok.Demek istediğim o ki bu aralar su israfını azaltmak amaçıyla eğitim veren tv reklamı izliyorum.Reklamda insan nufusunun arttığını ama suyunda buna paralel olarak azaldığını ifade ediliyor.Reklam filminde 1 sürahi ve bir bardak var sürahi küçülüyor bardak ta ona paralel aynı hızda büyüyor.Yani anlatılmak istenen arz-talep olayıdır.Aynı şey ekonomi içinde geçerli bundan 16-17 sene önce (1993 civarı) deri işinde çalışanlar standart bir işçinin bir ayda aldığı parayı 1 hafta veya 5 günde kazanıyorladı.Bunu duyan doğu insanı istanbula doğru alçaktan uçuşa geçti.Sonuç olarak makineci sayısı o kadar fazlalaştı ki eleman bolluğundan ücretler sürünmeye başladı.
Aynı olay bizim grafik tasarım piyasasında da geçerli arz-talep meselesi ! Son 10 yılda grafik tasarım eğitimi veren kurslar o kadar fazla eleman yetiştirdiler ki istanbula sığmaz oldu.Bununla beraber deri piyasasında yaşanan sorun grafik tasarımda da başladı.Tandığım 15 yıllık deri ustası var aldığı maaş ister inanın ister inanmayın ama 600+sigorta yemek !Yakında bizim piyasada bu fiyatlar standarlaşmaya başlarsa hiç şaşırmayın

ogi

🌱Yeni Üye🌱
slm kardeşim... bu konudaki duyarlılığından dolayı sana ve aynı düşüncedeki meslektaşlarıma teşekkür ediyorum... bu fiyatlar bile belkide emeğimizin tam olarak karşılığı değil ama piyasa işleri yapan bazı densizlerin verdiği fiyatlar karşısında gayet makul olabiliyor tabi... deyim yerindeyse, tebeşir tozu yutmamış, bu mesleği yapabiliyorum demek için okul yollarında yıllarını vermemiş insanoğulları ayaklar altına seriyor mesleğimizi. Tabi bunu bir açıdanda, üç ayda grafikerlik (bu terim aslında yanlıştır, duğrusu; Grafik Tasarımcı) etiketi yapıştıran kurslara bağlamak yanlış olmaz. Kardeşim seni bu konudaki duyarlılığından ve emeğinin karşılığını hakkıyla isteyebilmenden, daha doğrusu bu cesareti gösterebilmenden dolayı tebrik ediyorum. ve aynı düşüncedeki arkadaşlarımıda...