Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

felfecir

🌱Yeni Üye🌱
bu yarı fiyat veren adamlarlara iş yaptırmak, sokaktaki büfeden sosisli yaptırmak gibi. karnım doysun da ne eti yediğim önemli değil, mantığı.

zaten işini hakkıyla yapan adam bu fiyatlardan aşağı fiyat vermez. çöp tasarım yapıp 50 ytl fiyat çekmeyi anaokul terk adam bile becerir.

fotoyalniz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ben bir tasarım ofisi açtım, hem de Erzincan gibi bir yerde. Tasarımlarımın arkasındayım bazen bir a4 insert için 2 gün sürekli kafa patlatıyorum. Bir grafiker işine değer verip ve yaptığı işi ÖNCE kendisi beğeniyorsa inanın müşteri istediğiniz fiyatları ödüyor. Sonuçta bunun bir de matbaa masrafı oluyor ama en kaliteli kağıda da bastırsa tasarımını veya duyurmak istediği ilanını eğer tasarımı iyi değilse sonuca ulaşamıyorlar. Müşterilerde artık bunu farketmeye başladı. Eğer ucuza çalışmak isteyen arkadaşlar varsa benim kanatimce grafikerlikten anlamayan ve kolay para kazanmak isteyen insanlardır. bizler çizgimizi bozmadığımız sürece inanın müşteri kaliteyi bulacaktır.

ActioN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öyle bir konuki içinden çıkılmaz haller alırken anladımki buradaki Grafiker arkadaşların üzülerek belirtiyorumki çoğunluğunun kendine öz güveni kalmamış.

Konumuz Freelance fiyat listesi iken kimileri küçük ajanslara değinmiş küçük ajans yoktur Butik Ajans vardır..! Ayrıca Butik ajans işletmecisi olarak bu konuyu aydınlatayım benim ve çevremdeki Butik Ajansların yarattığı bir piyasa değil özgüvensiz ve başarısızlığın yarattığı fiyatlar sözkonusu şuan tartıştıgınız.

Ben Ayda 20.-TL den 20 Firmaya kart vizit yapıp toplamda 400.-Tl lik bir cüro yapıp onunda %10 unu kasama koyma derdinde olanların sınıfına girmektense Ayda 1 Firmaya kart vizit yaparak bu parayı kazanmayı tercih edenlerin yanındayım ay sonu cüron aynı harcadıgın zaman diğerinin 20/1

Hal böyle olunca bunu kim düşünüyor?
O işide alım bu işide yapım fiyatlar yerlerde sürünsün bu ay ne kazandık sigara parası bile çıkmadı:)
Arkadaşlar kendineze gelin! Tabiri cayizse bir söz vardır (Maymun Gözünü Açtı) e sizler neyi bekliyorsunuz? Yada cidden Grafikerseniz ne yaptığınızın farkındamısınız? Bence yaptıgınız işin farkına varın...
Bırakın içinizden birinin bunlar TL mi YTL lafının ardına gülücük kondurmayıda birazda halinize gülün.

Ben onca firmalar gördüm Freelance iş yaptıran özelliklede Web sitesi yaptıran bir sonraki çalışmasında adam karşısında Kurumsal bir firma arıyor işim adam gibi yapılsın diye sebebimi emmisin, dayısnın yada komşusunun oğluna yaptırdığı sitenin arkasında duran olmadı Domain süresi aştı ödemesi yapılmadı müşteri uyarılmadı güncelleme yapılmadı web site tasarımının yedeği yok sitenin yerine yeller esti neler sayayımki çok komik olaylar var bunun gibi... Bu firma aynı hataya bikez düşmek istemediğinden anladığı tekşey gerçek değerini ödemesi gerektiğidir.

Reklem ajansı, Matbaa ve Freelance çalışan arkadaşlar bizler işimize güvenir hizmetimizide gerektiği gibi verirsek müsteride hakkını verecektir ben buna inanmış bir insanım... evet burası Türkiye başka Türkiye yok ve olamaz hakkınız ödenmiyorsa hatayı Türkiyede değil kendinizde hiç aradınızmı? Bırakın burası Türkiye demeyi her lafın basında sonunda bizim ülkemizdede herkez en iyisi ve en kalitelisini hak ediyor ve hakkını veriyor yeterki yaptıgın işi yap ve amacını kabullendir ve amacına ulaştır.

Sevgili arkadaşlar ister kızın ister eleştirin gerçekler acıdır ben ayda 15 iş yerine adam gibi bir iş yapmayı tercih ediyorum sizde deniyin görüceksinizki daha az zaman harcayarak aynı kazancı saglayacaksınız ben unu kuru tuzu kuru bir isan değilim bende kazanç seviyesi inanın sizlerden farklı olmayan ama mücadelesini veren bir kişiyim.

Gelelim konu içeriği fiyat listesine yaptığım inceleme sonucu olması gerktiği gibi sizlere düşense uygulamak ve farkı görmek herkese bol tasarımlar az kazançlar yerine az ve özünü dilerim....

Son düzenleme:

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
Bu konu çok tartısılır ve konu konuyu açar :)

Adı Üstünde FreeLance İstiyen İstediğini Yapar Arkadaslar Adamı Kandırabılırsen Kazıklarsın Adam Akıllıysa Fiyat İndirmeye Bakarsın Bu Ticaret Sanat Değil Unutmayın !!! Heleki Bu Krizde Hırsızlık vs gibi işler yerine nerden nasıl olursa 5-10 kurusta olsa ben parama bakarım freelance cunku bu serbestsın sen sana karısan yok ama firma gibi ajans gibi gezersen fiyatta ındırım yaparsan o ayrı ama ben yenı açılan bı cafeye vs yakınlardakı bı yerde istediğim fiyatı bılırım ama genelde bu 20-30 ytl para kavgası ajanslarda-matbaalarda oluyor genelde hepsınde çalıstım herişi yaptım herşeye girdim gördum 15 yasından berı grafik gazete fotograf işindeyim resim Jpeg benım hayatım :D diyebilirim o yuzden yanı kimse gelipte bana sen 20 ytl ye yapmıssın dıyemez kimseyi ilgilendirmez... herkezin karı kendınedir zararıda.

BAZEL

🌱Yeni Üye🌱
bi şey sorucam kitap dizgisi yapıyorum uygulama olarak listede uygulama için 15 yazılmış bu sayfa başı ücret mi acaba ?

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Merhaba...

Öncelikle karıştırdığımız çok önemli bir detaya dikkatinizi çekmek istiyorum;
Grafik tasarım sanatçısı, grafik tasarımcı, uzman grafiker, yardımcı grafiker, program operatörü kimdir?

Bir masanın etrafında minimum beş kişi canlandırın kafanızda... Duvarlarda işi alınmış firmanın sektörel fotoğrafları, masanın üzerinde ürünlerinin fotoğraf ve çizimleri, hatta CEO'sunun sloganı dağılmış, beyin fırtınası yapıyorlar. Sonra sayfalarca serbest el çizim, onlarca taslak, harmanlanıyor, müşteriye sunuluyor.

Bir arkadaş düşünün, oturmuş yüksek sesli fanı neon ışıklandırılmış oyun konfigurasyonlu makinanın başına, başında da bir eski kamyoncudan bozma lojistik patronu, RGB sihirbazından renk, ofis yazıtiplerinden tip beğeniyorlar. Amca diyor ki, "iki de çizgi koyalım bunun arkasına, hızı ifade etsin, biz hızlıyız çünkü"...

Logo tasarımı geldiğinde, yabancı logo sitelerinden kopya çekmiyor, 2 bin liraya yaptığın iş ile 100 liraya yaptığın işi aynı teslim etmiyorsan bir şansın olabilir.

Dikkatimi çekti, mesela bu fiyat listesinde "toplantı" ve "yaratıcı toplantı" fiyatları yok...
Bir kısmınız hak verecek, bir kısmınız ise "o ne ola ki" diyeceksiniz... Özeti; harcadığınız fosforu yerine koymanın bedeli diyelim...

Kaçınız işini satarken, sunum dosyası hazırlıyor? Yaptığı işleri müşteri sormadan önüne koyuyor? Tasarımcı balon satmaz, eski işlerini satar aslında!

Fiyat listesini hazırlayan arkadaş, sektörde geçirdiği yıllardan bahsediyor, sonra da "tabela, matbaa vs." diyerek sektörü tanımlıyor.

Zaten asıl sorun da burada... Freelance çalışan adamın tarifesini de ajans tarifesi belirler. Freelance demek, matbaaya çalışan demek değildir.

Tasarımcı, ajansta çalışır. Matbaada, tabelacıda çalışmayı, bunlara dışardan iş yapmayı kabul eden arkadaşım, tasarımcı kimliğini kapının önünde vestiyere bırakıp girer içeri... Çünkü esnaf lokantasında tabağı 2,5 liradan kurufasulye satacaksan Fransız mutfağını ezbere bilmenin bir anlamı yoktur.

Bir sanatevinin kataloğu ile, Teknosa kataloğunun tasarımını aynı tarifede "katalog tasarımı" olarak koyup, sanat için tarife yaratmaya çalışmak da ayrı nefes tüketimidir. Sanat denecek tasarımlar çıkaran adama tarife zaten anlamsızdır.

Sanatını satacağın yer de önemlidir; bir müzayede salonunda yüzbinlerce liraya alıcı bulan bir tabloyu, İstiklal Caddesi'nde yerde satmayı denerseniz, yüz lira vermeyi çok görenler olacaktır. Çünkü sanatın değeri, bakanın gözündedir.

İstisnasız, her birinizin yazdıkları çok değerli; çünkü herbiriniz aslında farklı bir kimlikle/ünvanla yazıyorsunuz. Ama elma ile armutu karşılaştırdığınız da aşikar.

Herkesin emeği değerli... Aslında aynı emeğe, aynı birim fiyattan karşılık buluyorsunuz. Yaptığınız işi eser olarak görüp, tüm birikiminizi katıyor ve yeterince ciddiye alarak zaman ve beyingücü harcıyorsanız, tüm bu zamanı birim fiyatla çarpıp fiyatlandırabilrisiniz. Yok günü kurtarmaya çalışıyorsanız, birikiminiz de o günden ibaret, çarpanınız ise sadece işe harcadığınız zamandır ki, iyi bir operatör beş dakika içinde bir logodan başka türev çiziktirebilir.

Sanatçının yaratıcılığına, zekasına, grafikerin emeğine, göz nuruna, operatörün bilgisine, birikimine saygı duyup, önce kendimizin bu skalanın neresinde olduğuna karar vermemiz lazım.

Bir de, son cümlem; lütfen soru ekini dahi ayrı yazmanız gerektiğinden bihaberseniz, bu sektörün içinde kendinize "yardımcı"dan halli yer beğenmeyin. Saygı göstermeden saygı göremezsiniz!

Saygılar, sevgiler

Tebrik..

Tv Reklamlarında Bile Anlamasak da Ne Kadar İğrenç Olmuş, Çok İyi Olmus vs Yorumlarını Yaparken Etkili Reklam Görüldüğünde "Vayy Be Kim Yapmıştır Acaba Bunu" Merağında da Bulunabiliyoruz.Tanınmış Ajanslar,Tanınmış Modacılar,Fotoğrafçılar Nasıl Tanınabiliyor Acaba Hepsinin 50 Yıllık Geçmişi mi Var? veya Ucuz Hallediyolar da İşleri Talep mi Fazla? İşine Biçtiğin Değer Yukarıdan Alıntı Yaptıgım Yorumda Güzel Bir Örnekle Açıklanmış Durumda.İşini Düzgün Yapar ve Düzgün İnsanlarla İrtibata Geçersen Onun Müzayedede Satılan Tablodan Farklı Değeri Olmaz.Acaba Dali Tablolarını Yaparken Çok Zor Şartlarda Olmasına Ramen Ülke Genelinin, Evime Ekmek Götüreyim Kaygısı mı Gütmüştür? Bu Fiyattan Satarsam 10 Tablodan Şukadar Kazanırım Hesabına mı Girmiştir? Şuan Hayatının Belgeseli Bile Yapılırken Kazanmışsa Bile Serveti mi Ön Planda?
Önce Kendimiz İçin İşin En İyisini Yapmamız Önce Kendimize Sonra Karşımızdakilere Verdiğimiz Saygıyı Gösterir.
Bu Fiyat "Listesi"nin Bir Benzerini Restoran Mönüsünde de Bulabiliriz,Bir Telefon Tezgahında da, Fakat Mönü İle Tasarıma Değer Biçilemez.Bazı Arkadaşlar Bu Olayı Yanlış Anlamış.
"Bu Fiyatlarla Zengin Oluruz Keşke Böyle Olsa"
"Amele Bile 40lira Kazanıyo Günde"
"ytl mi tl mi"
"Burası Türkiye"
Sektör Çeşiti Reklamla Sınırlı Değil Arkadaşlar. 2000TL den Fiyat Kırıp 1900 Yapabilirsin Ama 10 Liraya Düştüğünde "Türkiyede Grafiker mi Var","Grafiker mi Amaan Dolu Var","Bizim Sizle Daha Çok İşimiz Var Gel Şu 30 u 10 Yapalım" Sıkıntıları Yayılmakta.

Özet: Sağlam İş Kendi Kendini Satar..

serhangenc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
liste için teşekkürler..
mahalle aralarında 'bilmem ne grafik' adı altında çalışan
bakkalımsı işyerlerine bunları yollamak lazım..
muhtar adaylarına azalarıyla birlikte afiş bastırmaktan
başka işten anlamayıp da grafikerim diye geçinenler
bu listeyi iyi okumalı..
dudakları falan uçuklar sanırım..
'buradaki bir logo fiyatına ben 15 logo yapıyom lan'
falan deyip tebessüm eder, tüm küstahlığıyla sırıtırlar..
ben grafiker değilim ama böyle bir sektörü öldürenlere
karşı -bu hangi sektör olursa olsun- çok pi gıcığım..

SabotAAjj34

🌱Yeni Üye🌱
Ölmüş arkadaşım ölmüş bu grafik olayınıda el birliğiyle öldürmüşler. Şuanda çalışmıyorum zamanında neydim ne oldum derlerya aynen öyle. Verdikleri fiyatları duyunca içim acıyo içim. Herzaman daha güzel daha iyi işler yaparak güzel paralar kazanılıyodu. Şuanda aşağı doğru gidiyor. İşi gücü olmayıpta grafikerlik kursuna gidip 300-500 ne verirsen çalışırım abi diyenler yüzünden İÇLER ACISI DURUMDA BU SEKTÖR. İşverenlerden bazen duyuyorum 400 e çalışan var sen ne yaptın diyorlar :) güleyimmi ağlıyımmı anlamadım gitti. Normalde bir haftalık fiyatına adamlar aylık çalışıyolar. Bu site ilk açılacağı zamanlarda üye olmuştum Çok nadir aklıma gelir girerim. Uzun zamandır girmiyordum. Şuanda harika olmuş site gerçekten grafikerlere grafikerlik katıyosunuz. Herkese bu siteye katkısı olan herkese candan teşekkür ederim. Bu konuyu yaygınlaştıralım arkadaşlar.

wkralw

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bykral.com
tşk ederiz paylaşım için

Mark W. Lewis tasarımcılara en çok söylenen 10 yalanı şeklinde..
diye bi arkadaş paylaşmış sitemizde

1- Bunu bizim için ucuza yada ücretsiz yap, bir dahakinde telafi edelim!
2- Son halini görmeden asla ücret ödemeyiz!
3- Bu işi bizim için yap, senin için iyi referans olur, işlerin açılır!
4- Demo çalışmalara bakarken ?Seninle çalışıp çalışmamaya henüz karar vermedik. Ama malzemeleri burada bırak ben ortağımla,yatırımcımla,karımla,patronumla görüşeyim.?
5- Proje iptal olmadı, sadece ertelendi. Hesabımız açık kalsın 1-2 ay sonra devam ederiz!
6-Sözleşme mi ? Ne sözleşmesi, biz arkadaş değilmiyiz ?
7- Faturayı iş üretildikten sonra kesip gönder!
8- Senden önceki şu kadara yapmıştı?
9- Bizim bütçemiz bu kadar diyen firmalar
10- Finansal sorunlar yaşıyoruz, işi teslim et, biz biraz kazandıktan sonra ödemeni yapalım!

İster tasarım ajansı sahibi olun ister freelance çaışın bu 10 maddelik listedekilere bir gün muhtemelen rastlayacaksınız. Yada bir çoğuna rastladınız bile.
Okuduğunuz yazının kaynağı yabancı, buda şu anlama geliyor Türkiye?de bu işi yapıyorsanız bu maddeler haricinde daha sert ve farklı zorluklar ile karşılaşmanızda olası. (alıntı)

emeğe saygı ....

esma hanım

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama şöylede bişey var bana iş gelse daha uygunada çalışırım çünki ihtiyacım var.mecburr kalıosun biyerdede yani

madarin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.medyamutfak.com
sitede iş ilanlarında bi ilan vardı yurtdışındaki firmalara logo maskot çizimi yapıcak arkadaşlar aranıyor ücret dolgundur diye ,kişi ile görüştük bahsettiği ücret 75 dolar ila 150 dolar arası dedi daha sonra kendisinin bu işten 250 ila 500 dolar arası kazandığını söyledi yaptığı bu işin sömürü olduğunu emeği gasp olduğunu ilanı altına iliştirdim başvuracak arkadaşları bilgilendirmek ve sömürülmemelerini sağlamak için , sonra nemi oldu site yönetimi benim yazdıklarımı editleyip kaldırdı :) adı grafikeler.net olan site bile sömürenden yana davrandıkça bizim freeelance fiyatları adam akıllı bi şekle sokabileceğimiz yok sanırım bi tasarım platformu oluşturmaya uğraşan adamlar bu zihniyette olursa müşteriye yada düşük fiyat veren bebe tasarımcılara diyecek hiç bişeyimiz yok bizim...

Graphicland

🌱Yeni Üye🌱
bak arkadaşım uslubunu bozuyorsun diye editlendi mesajın gelmişsin burda aynı hakareti yapıyorsun! ve beni banlayana kadar sağda sola yazacağım diyorsun.. admin arkdaşlara senin uslubunu şikyet ediyorum. beni sömürücü olarak tanıtarak yalan konuşma doğru olmayan bir yakışıksız ifede sergliyorsun. Deflarca anlattım sana. ve bir arkdaş da ikaz etti seni.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben bu durumun sömürü olarak algılanmasının biraz dar bakış açısı olduğuna inanıyorum.Evet bir çok şirkete göre düşük bir mebla olabilir ancak biraz gerçekçi olalım arkadaşlar.Bir çok insan oturduğu yerde tasarım ilkelerinden fiyat listelerinden bahsediyor.Arkadaşlar ben 5 yıllık grafikerim 7 aydır işsizim ve afedersiniz sigara alacak param yok.Bir çok insan cebine 2-3 milyar lira koyupta rahat rahat konuşabiliyor.Ama bu kriz ortamında bu tür fiyat durumlarının olması normal.Bu krizden birtek biz çalışanlar değil iş verenlerde etkilendi bunu unutmamak lazım.Uslüpta biraz dikkatli olursak birbirimizi kırmamış oluruz :) bu güne bugün hepimiz bu forumun üyesiyiz ve paylaşımda bulunuyoruz.Tabiri caizse birbirimizin yüzüne bakıyoruz.Lütfen daha sakin :)

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
sitede iş ilanlarında bi ilan vardı yurtdışındaki firmalara logo maskot çizimi yapıcak arkadaşlar aranıyor ücret dolgundur diye ,kişi ile görüştük bahsettiği ücret 75 dolar ila 150 dolar arası dedi daha sonra kendisinin bu işten 250 ila 500 dolar arası kazandığını söyledi yaptığı bu işin sömürü olduğunu emeği gasp olduğunu ilanı altına iliştirdim başvuracak arkadaşları bilgilendirmek ve sömürülmemelerini sağlamak için , sonra nemi oldu site yönetimi benim yazdıklarımı editleyip kaldırdı :) adı grafikeler.net olan site bile sömürenden yana davrandıkça bizim freeelance fiyatları adam akıllı bi şekle sokabileceğimiz yok sanırım bi tasarım platformu oluşturmaya uğraşan adamlar bu zihniyette olursa müşteriye yada düşük fiyat veren bebe tasarımcılara diyecek hiç bişeyimiz yok bizim...

Sanırım kuralları okumamışsınız..! sitemizde ücret yazmak yasaktır. özelden görüşülür 2 taraf anlaştıktan sonra kimseye laf söylemek düşmez. sizde bu şekilde ücret verilen mesaj gördüğünüzde bildirirsiniz ve mesaj editlenir. Sitede yorum yazmak istiyorsanız kuralları okuyarak bu çerçevede istediğiniz mesajı yazabilirsiniz.

ilosh

🌱Yeni Üye🌱
Bu fiyatları çerçeveleyip yatağımın başucuna koyabilirim :)