Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

garipliklerimiz...

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
neden ingilizce kelimeleri kendi okuduğumuz gibi yazarız. mesela :
dijitürk reseyvır

dividi siydi falan... :)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet bir çok pus altında kalan konu artık gün ışığına çıktı... g.ecglr sayesinde :D teşekkürler çok güzel olmuş.

Rica ederim
yarım saatten fazla uğraştım hatta mesaj yerine sığmadı sildiklerim bile oldu :D
Baksanıza ayrımları bile yanlış yapmışım :D
Ama sen oakadr güzel bir paylaşım yapmışsın ki yazmadan edemedim :tongueout:
Bu arada şu yağmur meselesine bende taktım kafayı,uzun süredir aklımda
Cevabı bilen varsa paylaşsın lütfn :)
Şu dolmuş olayınıda ben bir düşüneyim :tongueout:
Mutlaka bulurum cevap bekleyin :kiss1:

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
yağmur olayı : psikolojik olabilir
dolmuş olayına da gelirsek bu galiba kötü bi tasarımcının elinden çıkmış ne dersiniz arkadaşlar :D

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
dolmuş olayına da gelirsek bu galiba kötü bi tasarımcının elinden çıkmış ne dersiniz arkadaşlar :D

Bu doğru olabilir... hatta belki sormuşlardır, demişlerdir "neden böyle yazdın?" "şöför istedi" demiştir :D
ingilizce olayına ben de sinirim... o konuya hiiiç girmeyelim çıkamam ben. düşünmeye devam :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

ya şu yağmur olayı nasıl psikolojik olabilir ben anlamadım ya :p
Ne yani yağmurlar aman biz insanları canlıları öldürmemek için yere düşene kadar kazandığımız ivmesel hız kütlesinden vaz mı geçelim psikolojisine mi giriyorlar? :rofl: :rofl: :rofl:
Valla ben anlamadı :rofl:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ne yani yağmurlar aman biz insanları canlıları öldürmemek için yere düşene kadar kazandığımız ivmesel hız kütlesinden vaz mı geçelim psikolojisine mi giriyorlar? :rofl: :rofl: :rofl:

yağmur yağdığı zaman başımızı öne eğeriz. Nedense... :D kaplumbağavari insan oluruz bir anda. Arkadaşımız kapalı ortamda aynı tepkiyi vermenin psikolojik olabileceğiniz söylüyor. Evet Pavlov teoremine göre bu doğru olabilir. Yağmur yağınca başı eğmeye koşullanabilinir pekala. Aslında başımızı eğmemize sebep olan şey ıslanmak. Belki nefes alamama kaygısı belki de göze damlacık girmesin düşüncesi. Ancak yağmur sesinden hemen sonra ıslandığımız göre gerçekten koşullanma olabilir.Bu konu bir kaç klinik deneyi hak ediyor :D

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net

:):) sığındığın yerden kafanı eğip çıkman psikolojik yağmur kütlelerinin böyle bi görüş içerisinde olduklarını düşünmüyorum aksine doğayı katlettiğimiz için daha hızlı gelmek isticeklerinden eminim :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yağmur yağdığı zaman başımızı öne eğeriz. Nedense... :D kaplumbağavari insan oluruz bir anda. Arkadaşımız kapalı ortamda aynı tepkiyi vermenin psikolojik olabileceğiniz söylüyor. Evet Pavlov teoremine göre bu doğru olabilir. Yağmur yağınca başı eğmeye koşullanabilinir pekala. Aslında başımızı eğmemize sebep olan şey ıslanmak. Belki nefes alamama kaygısı belki de göze damlacık girmesin düşüncesi. Ancak yağmur sesinden hemen sonra ıslandığımız göre gerçekten koşullanma olabilir.Bu konu bir kaç klinik deneyi hak ediyor :D

Benim cevabım yağmur küttlelerinin bizi nasıl öldürmediğinin psikolojisi ile ilgiliydi :rofl: :rofl: Yani yanlış anlamışım :rofl::rofl:
Herkes aynı anda yazınca böyle oluyor :tongueout:
Ama dedim ya yağmuru görünce birden baş eğmek anlık reflekstir o an orda yağmur değilde başka bir cisim olsada eğecektik zaten :D
Bu elimizde değil ki, tıpkı ani bir ses çıkışında yada patlama gibi bir seste, ağzımızı farkında olmadan ardına kadar açtığımız gibi :tongueout:

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
Benim cevabım yağmur küttlelerinin bizi nasıl öldürmediğinin psikolojisi ile ilgiliydi :rofl: :rofl: Yani yanlış anlamışım :rofl::rofl:
Herkes aynı anda yazınca böyle oluyor :tongueout:
Ama dedim ya yağmuru görünce birden baş eğmek anlık reflekstir o an orda yağmur değilde başka bir cisim olsada eğecektik zaten :D
Bu elimizde değil ki, tıpkı ani bir ses çıkışında yada patlama gibi bir seste, ağzımızı farkında olmadan ardına kadar açtığımız gibi :tongueout:

omurilik böyle bişey :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
omurilik soğanı değil miydi o? :D beyincikteydi galiba. Ben biyoloji görmedim ama buradan bilmişlik yapmayayım :)

Arkadaşlar ben fen mezunuyum ve konuya el atıyorum
Omur lik
Beyiincik
Omur ilik soğanı
tamamen birbirinden farklı organlar :tongueout:
reflekslerimizi kontrol eden ise; otonom sinir sistemi :tongueout: yani isteğimizle yönetemediğimiz kendi kendine çalışan sistem :p

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
omurilik organ değildir, omurlar ise kemiktir... :D burada tıp sempozyumu yapacağız süper olacak...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
omurilik organ değildir, omurlar ise kemiktir... :D

bak bak bak bilmiyorum diyene bak yaaa :tongueout:
ezdin iki dakkada :tongueout:
Ama yanlış bildin :tongueout:
Organları oluşturan parçalar diye düzeltecektim ama yazdın hemen çiğnedin geçtin beni :tongueout:
Ayrıca omurlar sadece kemik değildir içinde şimdi adını hatırlamadığım başka başka parçalar vardır
Ama sonuçta onlar da vucudumuzun parçaları oldğuna göre hepsi bana göre organ :D
Lisede biyolojim süperdi, ozman olsaydı gösterirdim ben sana :D
Bilgimle döverdim seni ya duva et unutmuşum :D :D

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Paylaşım için teşekkürler efoja, benim de aklıma birkaç şey geldi...

Neden insanlar saç jölesini koklar, jölenin deodorant özelliğinin saça bir faydası mı var...

Neden bazı eşyaları satın alırken otomatik hamleler yaparız, kitap alırken sayfalarını karıştırmak, tabak alırken altına bakmak gibi...

Türkçede olumlu-olumsuz kelimeler karşıtlık bildirmesine rağmen (param var - parasızım gibi) neden "uykum var" ile "uykusuzum" kelimeleri aynı anlama geliyor... (uykun var mı yok mu bilelim :)

Neden ruh halimiz nasıl olursa olsun fotoğraflar çekilirken hep gülümseriz...

Neden sinemalarda patlamış mısır yeriz, onsuz sinema filmi izlenilmiyor mu, mısır sinemaların ana sponsoru mu?

Neden bazı kadınlar yırtmaçlı etek giymesine rağmen çoğu zaman yırtmacını tutar veya kilitli iğne ile tutturur...

Neden denizde deve güreşi yapılır ya da dalıp kum çıkarılır :) Bunların bir anlamı var mı...

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
Arkadaşlar ben fen mezunuyum ve konuya el atıyorum
Omur lik
Beyiincik
Omur ilik soğanı
tamamen birbirinden farklı organlar :tongueout:
reflekslerimizi kontrol eden ise; otonom sinir sistemi :tongueout: yani isteğimizle yönetemediğimiz kendi kendine çalışan sistem :p

otonom sinir sistemini yöneten vücudun çatısı olan omuriliktir.. omurganın içinde olduğu için adı omuriliktir. otonom sinir siteminin yönetim birimi olarak kabul edilir beyine ulaşmadan sinyaller direk omurilikte çözümlenir ve refleks yapılır..
dersanedeyken biyoloji derslerine girmiştim... :) esneme, çiğneme, yürüme omurilik tarafından yapılan eylemlerdir...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
genel kültür fenamı ahmet çakardan tırsmazsınız işte :rofl::rofl:

Arkdaşım beni tamamladığın için teşekkür ederimde ben de aynı şeyi söylemedim mi? :rofl: sadece efoja hepsini aynısı gibi sayınca bende ayrı ayrı olduklarını söyledm
E zaten hepşmiz bilmiyor muyuz sinir sisteminin baş mimarının omur ilik olduğunu :D
Ben o yüzden söyleme gereği duymamıştım :tongueout:Evet bencede iyi oldu artık ahmet bizden korksun :D

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

Neden insanlar saç jölesini koklar, jölenin deodorant özelliğinin saça bir faydası mı var...

Neden bazı eşyaları satın alırken otomatik hamleler yaparız, kitap alırken sayfalarını karıştırmak, tabak alırken altına bakmak gibi...

Türkçede olumlu-olumsuz kelimeler karşıtlık bildirmesine rağmen (param var - parasızım gibi) neden "uykum var" ile "uykusuzum" kelimeleri aynı anlama geliyor... (uykun var mı yok mu bilelim :)

Neden sinemalarda patlamış mısır yeriz, onsuz sinema filmi izlenilmiyor mu, mısır sinemaların ana sponsoru mu?

Neden bazı kadınlar yırtmaçlı etek giymesine rağmen çoğu zaman yırtmacını tutar veya kilitli iğne ile tutturur...

Neden denizde deve güreşi yapılır ya da dalıp kum çıkarılır :) Bunların bir anlamı var mı...

Arada süper bir konuya parmak basmışsınız! Yırtmaçlı eteğin yanısıra bir de mini etek trajedisi vardır. Giyerler ve çekiştirirler. Çekiştirdiğin kısım kada kumaş ekle o zaman Allah Allah! :D

Ahmet ÇAKAR'a yetişemem haşa... :D

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net

ben genelde resim çekilirkene yüzümü göstermem şapkamla örterim :D
uyku muhabbetide gerçekten etkileyici teşekkürler

Arada süper bir konuya parmak basmışsınız! Yırtmaçlı eteğin yanısıra bir de mini etek trajedisi vardır. Giyerler ve çekiştirirler. Çekiştirdiğin kısım kada kumaş ekle o zaman Allah Allah! :D

Ahmet ÇAKAR'a yetişemem haşa... :D

büyük üstad Kafatasçı Ahmet Efendi :D ben çıkarsa katılmayı düşünüyorum o adamın programına

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki
edit.gif
butonuna tıklayarak ekleme yapınız.