Zynopsis
🏆Pro Tasarımcı🏆
neden ingilizce kelimeleri kendi okuduğumuz gibi yazarız. mesela :
dijitürk reseyvır
dividi siydi falan...
dijitürk reseyvır
dividi siydi falan...
Evet bir çok pus altında kalan konu artık gün ışığına çıktı... g.ecglr sayesinde teşekkürler çok güzel olmuş.
yağmur olayı : psikolojik olabilir
dolmuş olayına da gelirsek bu galiba kötü bi tasarımcının elinden çıkmış ne dersiniz arkadaşlar
yağmur olayı : psikolojik olabilir
dolmuş olayına da gelirsek bu galiba kötü bi tasarımcının elinden çıkmış ne dersiniz arkadaşlar
ya şu yağmur olayı nasıl psikolojik olabilir ben anlamadım ya
Ne yani yağmurlar aman biz insanları canlıları öldürmemek için yere düşene kadar kazandığımız ivmesel hız kütlesinden vaz mı geçelim psikolojisine mi giriyorlar? :rofl: :rofl: :rofl:
Valla ben anlamadı :rofl:
ya şu yağmur olayı nasıl psikolojik olabilir ben anlamadım ya
Ne yani yağmurlar aman biz insanları canlıları öldürmemek için yere düşene kadar kazandığımız ivmesel hız kütlesinden vaz mı geçelim psikolojisine mi giriyorlar? :rofl: :rofl: :rofl:
Valla ben anlamadı :rofl:
yağmur yağdığı zaman başımızı öne eğeriz. Nedense... kaplumbağavari insan oluruz bir anda. Arkadaşımız kapalı ortamda aynı tepkiyi vermenin psikolojik olabileceğiniz söylüyor. Evet Pavlov teoremine göre bu doğru olabilir. Yağmur yağınca başı eğmeye koşullanabilinir pekala. Aslında başımızı eğmemize sebep olan şey ıslanmak. Belki nefes alamama kaygısı belki de göze damlacık girmesin düşüncesi. Ancak yağmur sesinden hemen sonra ıslandığımız göre gerçekten koşullanma olabilir.Bu konu bir kaç klinik deneyi hak ediyor
Benim cevabım yağmur küttlelerinin bizi nasıl öldürmediğinin psikolojisi ile ilgiliydi :rofl: :rofl: Yani yanlış anlamışım :rofl::rofl:
Herkes aynı anda yazınca böyle oluyor :tongueout:
Ama dedim ya yağmuru görünce birden baş eğmek anlık reflekstir o an orda yağmur değilde başka bir cisim olsada eğecektik zaten
Bu elimizde değil ki, tıpkı ani bir ses çıkışında yada patlama gibi bir seste, ağzımızı farkında olmadan ardına kadar açtığımız gibi :tongueout:
omurilik böyle bişey
omurilik soğanı değil miydi o? beyincikteydi galiba. Ben biyoloji görmedim ama buradan bilmişlik yapmayayım
omurilik organ değildir, omurlar ise kemiktir...
Arkadaşlar ben fen mezunuyum ve konuya el atıyorum
Omur lik
Beyiincik
Omur ilik soğanı
tamamen birbirinden farklı organlar :tongueout:
reflekslerimizi kontrol eden ise; otonom sinir sistemi :tongueout: yani isteğimizle yönetemediğimiz kendi kendine çalışan sistem
omurilik organ değildir, omurlar ise kemiktir... burada tıp sempozyumu yapacağız süper olacak...
genel kültür fenamı ahmet çakardan tırsmazsınız işte :rofl::rofl:
Paylaşım için teşekkürler efoja, benim de aklıma birkaç şey geldi...
Neden insanlar saç jölesini koklar, jölenin deodorant özelliğinin saça bir faydası mı var...
Neden bazı eşyaları satın alırken otomatik hamleler yaparız, kitap alırken sayfalarını karıştırmak, tabak alırken altına bakmak gibi...
Türkçede olumlu-olumsuz kelimeler karşıtlık bildirmesine rağmen (param var - parasızım gibi) neden "uykum var" ile "uykusuzum" kelimeleri aynı anlama geliyor... (uykun var mı yok mu bilelim
Neden ruh halimiz nasıl olursa olsun fotoğraflar çekilirken hep gülümseriz...
Neden sinemalarda patlamış mısır yeriz, onsuz sinema filmi izlenilmiyor mu, mısır sinemaların ana sponsoru mu?
Neden bazı kadınlar yırtmaçlı etek giymesine rağmen çoğu zaman yırtmacını tutar veya kilitli iğne ile tutturur...
Neden denizde deve güreşi yapılır ya da dalıp kum çıkarılır Bunların bir anlamı var mı...
Paylaşım için teşekkürler efoja, benim de aklıma birkaç şey geldi...
Neden insanlar saç jölesini koklar, jölenin deodorant özelliğinin saça bir faydası mı var...
Neden bazı eşyaları satın alırken otomatik hamleler yaparız, kitap alırken sayfalarını karıştırmak, tabak alırken altına bakmak gibi...
Türkçede olumlu-olumsuz kelimeler karşıtlık bildirmesine rağmen (param var - parasızım gibi) neden "uykum var" ile "uykusuzum" kelimeleri aynı anlama geliyor... (uykun var mı yok mu bilelim
Neden ruh halimiz nasıl olursa olsun fotoğraflar çekilirken hep gülümseriz...
Neden sinemalarda patlamış mısır yeriz, onsuz sinema filmi izlenilmiyor mu, mısır sinemaların ana sponsoru mu?
Neden bazı kadınlar yırtmaçlı etek giymesine rağmen çoğu zaman yırtmacını tutar veya kilitli iğne ile tutturur...
Neden denizde deve güreşi yapılır ya da dalıp kum çıkarılır Bunların bir anlamı var mı...
Arada süper bir konuya parmak basmışsınız! Yırtmaçlı eteğin yanısıra bir de mini etek trajedisi vardır. Giyerler ve çekiştirirler. Çekiştirdiğin kısım kada kumaş ekle o zaman Allah Allah!
Ahmet ÇAKAR'a yetişemem haşa...