Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

garipliklerimiz...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arada süper bir konuya parmak basmışsınız! Yırtmaçlı eteğin yanısıra bir de mini etek trajedisi vardır. Giyerler ve çekiştirirler. Çekiştirdiğin kısım kada kumaş ekle o zaman Allah Allah! :D

Ahmet ÇAKAR'a yetişemem haşa... :D

arkadaşlar bende etek giymeyi seven biri olarak bu konuya parmak basmak istiyorum izninizle :rofl:

Şimdi arkadaşlar etekleri neden çekiştiririz ; çünkü altına giydiğimiz çoraplar eteğin uzunluğu ne olursa olsun, eteği yürürken yukarı doğru çeker :D
E tabii doğal olarakda frikik vermemek için çekip düzeltmemiz gerekiyor
Yani suç bizim değil tamamen çorabın ve eteğin birbirine sürtünmesinden kaynaklanıyor.E hem isterseniz düzeltmeyelim ööleee gezelim saldım çayıra mevlam kayıra daha mı iyi yaaa :rofl: :rofl: :rofl:

(not: bu yazım sadece 1 karış kumaş parçasını üstüne etek diye geçirenler için geçerli değil.Yani en azından benim etek boylarım dizimi en fazla 2 parmak geçer :) )

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
arkadaşlar bende etek giymeyi seven biri olarak bu konuya parmak basmak istiyorum izninizle :rofl:

Şimdi arkadaşlar etekleri neden çekiştiririz ; çünkü altına giydiğimiz çoraplar eteğin uzunluğu ne olursa olsun, eteği yürürken yukarı doğru çeker :D
E tabii doğal olarakda frikik vermemek için çekip düzeltmemiz gerekiyor
Yani suç bizim değil tamamen çorabın ve eteğin birbirine sürtünmesinden kaynaklanıyor.E hem isterseniz düzeltmeyelim ööleee gezelim saldım çayıra mevlam kayıra daha mı iyi yaaa :rofl: :rofl: :rofl:

(not: bu yazım sadece 1 karış kumaş parçasını üstüne etek diye geçirenler için geçerli değil.Yani en azından benim etek boylarım dizimi en fazla 2 parmak geçer :) )

o zaman senin için bi problem yok bence :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
o zaman senin için bi problem yok bence :D

bencede ama yinede açıklama gereği duydum çünkü dedim ya etek boyu ne olursa olsun hepimizin başına gelen bir dert bu :)
Buarada şu yağmur olayını araştırıyorum
Bakın bu bulduğum ilk bulgu biraz sorumuza yakın gibi geldi
başka bir bilim forum sitesinden aldım

"Havada dev gibi bir su deposu yokki.
Havada bulut var. (Bu ne dumandır )
Bulut su buharının havadaki halidir. Bulut su buharıdır. Buhar su zerreceklerinden oluşur. Havanın içerdiği buhar oranı ve havanın sıcaklığı, içindeki su zerreciklerinin birleşerek büyümesine yol açar. Belirli bir büyüklüğe ulaşan zerre artık havada asılı kalamaz ve aşağıya doğru düşer düştükçe kendinden küçük yeni oluşmuş diğer zerreler ile birleşerek daha fazla büyür, ancak bu büyüklüğün sınırlarını yağmur damlasının yerden yüksekliği ve ulaşığı hız belirler. Çok yüksekten düşüyor ise ulaştığı hız onu parçalar damla şeklinde değilde uzun bir ip şeklini alır kuyruktan kopmalar başlar. Ancak yere yakın ise ulaşabileceği büyüklük yüzey gerilimi ile orantılıdır. Bir hortum veya fiskiyeden fırlatılan su dağılıp parçalanır. Bir musluktan akıtılan su bir süre uzar sonra parçalanmaya başlar damla damla yere düşer. Bu uzama suyun veya sıvının yoğunluğu ile orantılıdır."

Yani bu açıklayı baz alırsak, yağmurun yoğunluğunun 1 m/v olduğu için yere düşüşünde problem olmuyor gibi anladım ben
Ama karda aynı şekilde, sadece dolu can yakabiliyor.Yani yine işin içinden çıkamadık sanırım :tongueout:
Buldukça eklemeye devam edeceğim.

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
bencede ama yinede açıklama gereği duydum çünkü dedim ya etek boyu ne olursa olsun hepimizin başına gelen bir dert bu :)
Buarada şu yağmur olayını araştırıyorum
Bakın bu bulduğum ilk bulgu biraz sorumuza yakın gibi geldi
başka bir bilim forum sitesinden aldım

"Havada dev gibi bir su deposu yokki.
Havada bulut var. (Bu ne dumandır )
Bulut su buharının havadaki halidir. Bulut su buharıdır. Buhar su zerreceklerinden oluşur. Havanın içerdiği buhar oranı ve havanın sıcaklığı, içindeki su zerreciklerinin birleşerek büyümesine yol açar. Belirli bir büyüklüğe ulaşan zerre artık havada asılı kalamaz ve aşağıya doğru düşer düştükçe kendinden küçük yeni oluşmuş diğer zerreler ile birleşerek daha fazla büyür, ancak bu büyüklüğün sınırlarını yağmur damlasının yerden yüksekliği ve ulaşığı hız belirler. Çok yüksekten düşüyor ise ulaştığı hız onu parçalar damla şeklinde değilde uzun bir ip şeklini alır kuyruktan kopmalar başlar. Ancak yere yakın ise ulaşabileceği büyüklük yüzey gerilimi ile orantılıdır. Bir hortum veya fiskiyeden fırlatılan su dağılıp parçalanır. Bir musluktan akıtılan su bir süre uzar sonra parçalanmaya başlar damla damla yere düşer. Bu uzama suyun veya sıvının yoğunluğu ile orantılıdır."

Yani bu açıklayı baz alırsak, yağmurun yoğunluğunun 1 m/v olduğu için yere düşüşünde problem olmuyor gibi anladım ben
Ama karda aynı şekilde, sadece dolu can yakabiliyor.Yani yine işin içinden çıkamadık sanırım :tongueout:
Buldukça eklemeye devam edeceğim.

Stratosferde (Doğa olaylarının olduğu katman) sürtünme olmasaydı eğer yağmur damlaları gerçekten binaları yıkacak kadar süratli gelirdi

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Stratosferde (Doğa olaylarının olduğu katman) sürtünme olmasaydı eğer yağmur damlaları gerçekten binaları yıkacak kadar süratli gelirdi

Evet buda mantıklı ama neden sadece yağmur?Takıldığımız konu bu bizim
Daha öncede söyledim aynı yükseklikten bir leblebi tanesi atsınlar; sende altında dur bak ne oluyor sonra :tongueout:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım bütün olay şu olsa gerek, aklımda kalan bilgilere göre tabiki:

Yağan yağmur neden kafamızı delmiyor çünkü gökten yağan yağmur saf sudur ve özkütlesi oldukça düşüktür diye hatırlıyorum.

Yağmur damlasıyla, denizdeki tuzlu suyun damlası farklı özkütlelere sahiptir.
Geniş açıklama yapamıcam ama burdan yola çıkarsanız bir sonuca varırsınız.

Hani 1 kilo pamuk mu daha ağırdır 1 kilo demir mi diye bir bilmece vardı okulda.

İşte bu özkütleyle alakalı, demir küçük görünür ama özkütlesi ağırdır ve başınıza çarptığında zararlı olabilir.
Ama pamuğun özkütlesi hafiftir, büyük görünse de başınıza düştüğünde pek kötü bir şey olmaz.

:bigsmile:

Görüşmek üzere hoşçakalın...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
burası genel kültür ansiklopedisine döndü yalnız... herkes okusun yarın öbür gün yarışmalara katılacak olan olursa 500 bini kaçırmasın. muhtemel soruların cevapları burada çünkü! :)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım bütün olay şu olsa gerek, aklımda kalan bilgilere göre tabiki:

Yağan yağmur neden kafamızı delmiyor çünkü gökten yağan yağmur saf sudur ve özkütlesi oldukça düşüktür diye hatırlıyorum.

Yağmur damlasıyla, denizdeki tuzlu suyun damlası farklı özkütlelere sahiptir.
Geniş açıklama yapamıcam ama burdan yola çıkarsanız bir sonuca varırsınız.

Hani 1 kilo pamuk mu daha ağırdır 1 kilo demir mi diye bir bilmece vardı okulda.

İşte bu özkütleyle alakalı, demir küçük görünür ama özkütlesi ağırdır ve başınıza çarptığında zararlı olabilir.
Ama pamuğun özkütlesi hafiftir, büyük görünse de başınıza düştüğünde pek kötü bir şey olmaz.

:bigsmile:

Görüşmek üzere hoşçakalın...

Hepyek çok teşekkür ederiz anlatımın için
Bende araştırdım ve aynı sonuca vardık ama işte hala takılan soru var aklımıza
Yağmur damlası kütlesinden dolayı ki o; 1m/v dir bize zarar vermiyorsa; daha katı halinden oluşan dolu niye zarar veriyor? İkiside sudur ve ikisininde özkütlesi 1 m/v dir...
Gelde çık işin içinden... :angel:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Hepyek çok teşekkür ederiz anlatımın için
Bende araştırdım ve aynı sonuca vardık ama işte hala takılan soru var aklımıza
Yağmur damlası kütlesinden dolayı ki o; 1m/v dir bize zarar vermiyorsa; daha katı halinden oluşan dolu niye zarar veriyor? İkiside sudur ve ikisininde özkütlesi 1 m/v dir...
Gelde çık işin içinden... :angel:

Yağmur damlası sıvıdır, dolu tanesi ise katı haldedir...

KATI, SIVI, GAZ unutma fen derslerinde ilk öğrendiğimiz buydu.

Dolu taneleri oldukça hızlı yağdıkları için yeryüzüne eriyemeden ulaşırlar ve katı halde kalırlar bu yüzden katı cisimlerin özelliklerini gösterirler :surprised:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yağmur damlası sıvıdır, dolu tanesi ise katı haldedir...

KATI, SIVI, GAZ unutma fen derslerinde ilk öğrendiğimiz buydu.

Dolu taneleri oldukça hızlı yağdıkları için yeryüzüne eriyemeden ulaşırlar ve katı halde kalırlar bu yüzden katı cisimlerin özelliklerini gösterirler :surprised:

hah şimdi tam doğru yere parmak bastık
Peki ya kar ona da cevap ver, karda katı :rofl:

Not:Ben bir fen mezunu olarak bildiğim halde takıldım insanlar ne yapsın :D hem okulda kaçıız dinliyordu dersleri :D , Hem madem ansiklopedi köşesi oldu burası :D katı sıvı gaz farkına ekleme yapmak istiyorum oda; birde maddenin 4. hali bulundu.O da sadece labaratuar ortamlarında elde edilebiliyor
Bilginize

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Katı bir cisimde atomların bir diziliş düzeni vardır.
Yani bu diziliş düzeni belli aralıklarla kendini tekrarlar.
Karda ise bu özellik yoktur. Çünkü donmuş saf sudur zaten.

Cam saydamdır, su da saydamdır, öyleyse donmuş su olan kar taneleri niçin beyazdır ve niçin kar örtüsü saydam değildir? Bir cismin üzerine gelen ışığın tümünü yansıttığında beyaz, hepsini tutup hiçbirini yansıtmadığında siyah renkte göründüğünü biliyoruz. Cam saydamdır ancak kırıldığında, tuzla buz olduğunda yerdeki küçük cam parçaları yığını beyaz renkte görünür, çünkü her bir cam parçası ışığı değişik yönde geçirmektedir. Aslında kar tanelerinin rengi yoktur mikroskopla incelediğinizde camsı görünümleri vardır.

Ama renk yansıması kurallarını bilirsiniz, ışığın hepsini geriye yansıttığında beyaz renk görünür.
Kar tanelerinde de aynı şey söz konusudur. Minik taneler üzerlerine gelen ışığı her yöne gelişigüzel yansıtırlar. Bu nedenle kar taneleri de, kar örtüsü de beyaz renkte görünürler. Büyük bir miktarı bir araya gelince gözümüze beyaz renkte görünürler.
:rofl:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Katı bir cisimde atomların bir diziliş düzeni vardır.
Yani bu diziliş düzeni belli aralıklarla kendini tekrarlar.
Karda ise bu özellik yoktur. Çünkü donmuş saf sudur zaten.

Cam saydamdır, su da saydamdır, öyleyse donmuş su olan kar taneleri niçin beyazdır ve niçin kar örtüsü saydam değildir? Bir cismin üzerine gelen ışığın tümünü yansıttığında beyaz, hepsini tutup hiçbirini yansıtmadığında siyah renkte göründüğünü biliyoruz. Cam saydamdır ancak kırıldığında, tuzla buz olduğunda yerdeki küçük cam parçaları yığını beyaz renkte görünür, çünkü her bir cam parçası ışığı değişik yönde geçirmektedir. Aslında kar tanelerinin rengi yoktur mikroskopla incelediğinizde camsı görünümleri vardır.

Ama renk yansıması kurallarını bilirsiniz, ışığın hepsini geriye yansıttığında beyaz renk görünür.
Kar tanelerinde de aynı şey söz konusudur. Minik taneler üzerlerine gelen ışığı her yöne gelişigüzel yansıtırlar. Bu nedenle kar taneleri de, kar örtüsü de beyaz renkte görünürler. Büyük bir miktarı bir araya gelince gözümüze beyaz renkte görünürler.

Tamam ben susuyorum sen ezdin valla :rofl: Valla konu başlığına bakıpta konuyu okuyanlar dumur olacaklar :D Bence birazdan adminlerden biri değiştirecek başlığı :)
Ama ben neden beyazdır demedim ki? :tongueout:
Ama sanırım açıklama oldu sayılır :)
Ya bence boşa tartışıyoruz Allah' ın hikmeti işte; yağdır mevvlammm suuuu :D

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Tamam ben susuyorum sen ezdin valla :rofl: Valla konu başlığına bakıpta konuyu okuyanlar dumur olacaklar :D Bence birazdan adminlerden biri değiştirecek başlığı :)
Ama ben neden beyazdır demedim ki? :tongueout:
Ama sanırım açıklama oldu sayılır :)
Ya bence boşa tartışıyoruz Allah' ın hikmeti işte; yağdır mevvlammm suuuu :D

Hiçbir şey tek başına açıklanmaz, doğadaki her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu unutma.

DNA yapısı gibi bir şey bu evren, ufak parçalar bütünü oluşturuyor :kiss1:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hiçbir şey tek başına açıklanmaz, doğadaki her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu unutma.

DNA yapısı gibi bir şey bu evren, ufak parçalar bütünü oluşturuyor :kiss1:

Hayddaa şimdide atladık dna ya :tongueout:
Allah sonumuzu hayır etsin :rofl:
Şaka bir yana güzel bilgi tazeledik herkese teşekkür ederim

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
garipliklerimiz gibi bir konunun buralara gelmesi konuya uygundur... sakın konu dışı sanılmasın... aksine bu da başka bir garipliğimizdir. :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
garipliklerimiz gibi bir konunun buralara gelmesi konuya uygundur... sakın konu dışı sanılmasın... aksine bu da başka bir garipliğimizdir. :D

Bil mulkabele
bil mukabele
Bu bizim başarımız hani yok mu alkışşşş :alkis:
Hem grafiker dediğin genel kültürü yüksek olmalı öyle değil mi?Öyle bomboş olsak daha mı iyi :tongueout:
Hem ne demiş canım atam,
Ben tasarımcının; kültürlü,garip ve ahlaklısını severim :rofl: :rofl: