Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gece çekimleri

dgnzcn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Umarım bencede keyifli bir sohbet olur :)

Çektiğiniz kareleri makinenizi bir yere sabitlemeden çekmek imkansız olduğunu belirtmek istedim ve bu yüzden tripod dedim. tripodun yerine çanta veya taş almış pek farketmez, sonuçta sabitlenmiş oluyor.:)

Herhangi bir yere sabitlemekte bir çeşit tripod görevi görür değilmi :)
sabitlemeden desteksiz çekileceğini yazmadım, aksine değil 30sn 1/50 sn gibi değerlerde bile el titreyebilir :) mesela benim elim :)

Tripod ile çektiğiniz kareleri tenkit etmedim yanlış anladınız beni, Tripod ile çekilen karelerin sizn çektiğiniz kareler gibi net ve uzun pozlanabileceğini bunun bir avantaj olduğunu anlatmaya çalıştım. Özellikle makro çekimlerde ve sizin çekimlerinizdeki gibi uzun pozlamalı çekimlerde mutlaka makineyi sabitlemek lazım ki net fotoğraflar çekebilelim.

d80 makineyle çekim yapmışınız. bu makinede makine içinden maksimum pozlama değeri 30sn dir(varsayılan) . ve siz süreyi sonuna kadar kullanmışsınız baktığım bazı çekimlerinizde. makinenin içinde self timer denilen modda çekip daha net kareler çekmek varken neden el ile çektim dediniz merak ettim.:)

Fotoğraflarınızı eleştirirken elinize sağlık yazdım fakat bende sizi kızdırdıysam, yazdığım mesajları silebilirim.

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
Ben aynı fikirde değilim sizlerle ( affınıza sığınarak ), evet ilk bakışta göze hoş geliyorlar ama dikkatli bakıldığında bilhayli oynanmış, bilhassa 4 numaralı çalışmada hatalar oldukça belirgin, mesela sandalın suya yansımasında en az 4 hata var. Kim çekerse çeksin, hangi makinayla çekilirse çekilsin, ne kadar pozlanırsa pozlansın, su yüzeyi ( kovada bile ) öyle cam gibi düz olmaz, doğaya aykırı bir durum. Senenin en sakin gününde bile ( en azından ayın çekim gücü ile ) su yüzeyi böyle olmaz. Haddimi aşmak istemem ama ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dgnznc arkadaş sana pozlamaların yanlış değerde olduğunu ve kadraj hataların olduğunu yazdın,hemen dönüp benim calışmalara gelip beğeni yada eleştiri yazmamışsın ,sadece sen şöyle cekmişsin böyle cekmişsin yok bitek düğmeye basmıssın falan filan yazmışsın,arkadaşım yanlış eksik hata varsa yaz benim sana yaptığım gibi,,gerisinden sanane,benim fotograflarımı ne teknikle cektiğim konusunda yapılan yorum geliştirmez,bana hata sun,ha beğenmek zorunda değilsin,beğenmezsende fotoyu yazmazsın olur biter yada girer beğendim dersin acıkca,bunun oluru doğrusu budur yanlışmı söylüyorum? yorum yazacaksanız yazarsınız yoksa burası benim sayfamsa bu sayfa sana kapandı artık ,anlatabildim...

diğer arkadaşa gelince sende emin konuşyosun ama ya neye güveniyorsunuz bilmiyorum:) o fotoda su orjinal dostum,ver **** atayım,yada yarın yüklerim makinadan cıktığı gibi yüklerim ,hemde hiç oynama yok suda,öyle imkansız dediğin gibi yani çarşaf gibi o eyüp sahili bazı geceler,deniz değil okyanusta değil,orası bir koy,gözle görülmeyecek kadar akıntı oluyor,o akıntıyada 30saniye değil 5 saniye bile yeter çarşaf gibi cıkması için,yani bunu düşünmek hiç zor değil,yüklerim afiyetle bakarsın oldumu,iyi geceler

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
Değerli kardeşim, affına sığınarak burada yüklü olan fotolardan birini kopyaladım ve fotoshop hatalarını işaretleyip tekrar yükleyeceğim, zannediyorum bana hak vereceksin

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben benim calışmamı benden başkasının yüklemesine izin vermiyorum! bak burası bir acık oturum,ve ikimizde türkçe biliyoruz,bunları yazı olarak olayım tamam..
sen su asla öyle olamaz dedin bende cvbını verdim su öyle oynama yok orjinal ok,orjinal makina cıkışlısını şopa girmemişini istiyorsan bak onuda veriyorum,varsa başka takıldıkların onları söyle olurmu

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
PS Hattası

Gördüğüm birkaç hatayı işaretledim, taktir sizin. saygılar
pshatas305ps3.jpg

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ediyorum dikkatiniz için,hatalar doğru tespit edilmiş,ip yansımalarını silerken bazı bölgeleri silmek dikkatimden kaçmış,
ama ben yüklenmesine izin vermedim:) yazılı olarak söyleyin dedim,kural anlatmama gerek yok biliyorsunuzki bu benim iznim olmadan yapıldımı bir suctur,bende izin vermedim,ne yapicaz şimdi?

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
Güzel kardeşim alınganlık göstermene gerek yok, buraya insanlar çalışmalarını koyuyor ve yorum bekliyor, insanlarda gördükleri yanlışlıkları ( yada doğruları ) söylüyorlar ve yorumlarını yapıyorlar. İşaretlediğim yerlerin bir açıklamasanı yapabilirsen elbetteki senden özür dilerim, ben yanlış görmüşüm derim. Saygılar

suç işledim öyleyse, cezama razıyım, kırk satır yada kırk katır farketmez,çekeriz

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir ikincisi,şeritler paralel diyorsun ama yasımada genişlemiş diyorsun,ya dostum nekadar fotograflar yansımalar ve uzun pozlamalar üzerine bilgin var ve nekadar cektin bilmiyorum ama buda orjinal,o genişleme benim oynamam falan değil,öyle yani öyle cekmiş makina bunuda atarım orjinal olarak,o suyun yansıttığı eğim yani benim şop hatam falan değil buda oldumu,başka?

alınganlık diyorsunda hata buldun eyvallah dedim kesinlikle haklısın silmeyi unuttuğum yerlerde,ondan sonra 3.fotoda su asla öyle olamaz dedin bende hayır öyle dedim kesin ve kesin öyle mkaina cıkışlısını sana atacağım,paralellik olayındada şop hatası değil,onunda orjinalini vereyim,cvbsız bişeyini bırakmadım,sana haksızlıkta yapmadım,ama sen beni dinlemiyosun hiç,yazı olarak yazmanı istedim ,yüklenmesini istemiyorsam bana saygı duymak zorundasın yanılıyormuyum,bu herkes hatalarını yüklüyor olayı beni kapsamak zorunda değilki,ben istemiyorsam yüklemiyceksin,yani yanlışmı konuşuyorum anlatamadım,sonra alıngansın diyorsun

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
Değerli kardeşim, amacım seni rencide etmek yada birilerine birşeyler ispatlamak değil, nacizane gördüğüm birkaç hatayı usulünce bildirdim, lütfen bağışla, ben ticari foroğrafçıyım ve sık sık fotomontaj yaparım sanatsal bir kaygım yok, herhalde bu yüzden dikkatimi çekmiştir

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eyvallah babacan,zaten yazdığın o hata doğru silmeyi unutmuşun,diğeride benim hatamla alakalı birşey değil,su bu yani sudaki hani cok hafif bir eğim düz bir cubuğu yamultarak gösterir değilmi? yani buda öyle bir şey sanırım,ben seni bi konuda taktir edeceğim cünkü sen girip hata belittin,yada beğenini sundun,garezlik içim girmedin :) bir konudada şikayet edeceğim ama seni sana şikayet edeceğim:) fotograf konusunda cok calışmam calındı,nettede gördüm dergidede,ben onlara birşey demedim sanamı şimdi birşey diyeceğim,ama kızıyorum böyle olaylara cünkü fotografcının rızası gercekten cok önemli böyle konularda,yazılı olarak istemiştim ben,burda herkes şop kullanıyor ve herkes yazılı olarakta anlayabilirdi yazacağınız hataları bunu demek istiyorum,uyku bastı şimdilik iyi geceler diliyorum:)

küsmedimki ,emin konuştun ama öyle dediğin gibi değil yani ona kızdım:) e bırakta kızayım onada,barıştık:)

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
Evet, o sıkıntıları bende yaşıyorum, haklısın, emek hırsızları çok maalesef, bende bu işten en çok muzdarip olanlardanım, benim çektiğim fotoğrafı bana satmaya kalkanı bile gördüm. Neyse, bununla yaşamak zorundayız maalesef. İyi uykular...

dgnzcn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kendinize eleştiri yapılmasından hoşnut olmuyorsanız sizde başkasına eleştiri yapmazsınız veya fotoğraflarınızı buraya koymazsınız.( fotoğraflarınızı nereye koyup koymayacağınıza karar vermek bana düşmez ) sonuçta herkese açık olan bir forumdayız. yada altına bu konuya eleştiri yazmayın gibisinden not düşseydiniz yine eleştirmezdim.

siz beni eleştirirken ben "buda bir görüştür saygı duymak lazım ve teşekkürler" diye size mesaj yazdım, fakat aynı olgunluk ve anlayışı benim sizi eleştirdiğim de göremedim. Aksine aşırı bir tepki verdiniz.

burası eğer sizin konunuz olduğunu düşünüp başkasının eleştiri yazmasını istemiyorsanız size bir daha eleştiri yazmam. sizi eleştirdiğim için umarım kırılmadınız.

daha fazla uzatmayalım lütfen.
İyi günler diliyorum.

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
kendinize eleştiri yapılmasından hoşnut olmuyorsanız sizde başkasına eleştiri yapmazsınız veya fotoğraflarınızı buraya koymazsınız.( fotoğraflarınızı nereye koyup koymayacağınıza karar vermek bana düşmez ) sonuçta herkese açık olan bir forumdayız. yada altına bu konuya eleştiri yazmayın gibisinden not düşseydiniz yine eleştirmezdim.

siz beni eleştirirken ben "buda bir görüştür saygı duymak lazım ve teşekkürler" diye size mesaj yazdım, fakat aynı olgunluk ve anlayışı benim sizi eleştirdiğim de göremedim. Aksine aşırı bir tepki verdiniz.

burası eğer sizin konunuz olduğunu düşünüp başkasının eleştiri yazmasını istemiyorsanız size bir daha eleştiri yazmam. sizi eleştirdiğim için umarım kırılmadınız.

daha fazla uzatmayalım lütfen.
İyi günler diliyorum.

Uzatmayalım diyorsun fakat uzatmakta ısrarcısın üzüm yiyin arkadaşlar bağcıyı dövmeyin tamam gerginlik olmuş anlaşmazlık olmuş insanların olduğu her yerde bu olabilir saygı çerçevesinde kapatın gitsin ama şunuda unutmayalım rica üzerine Selim bu foruma geldi rica derken benim ricam yanlış anlaşılmasın. Maksadım burada Selimi övmek değil ama google a Selim Solakoğlu yazıp biraz zaman ayırırsan aramızda böyle bi hocanın olmasından şanslı hissedersiniz...

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya dgnzcn dostum sen iyimisin? seninkide bir görüştür demen bikere yanlış görüş falan değil bilader hata hata,var olan hatalarını yazdım bunlar görüş değil,fikir falan değil,görüştür falan demen bikere boş arkasındanda galerime girip sende şöyle çekmişin böyle cekmişin,onu bunu bırak sana bişey diyim,ben 10 yıldır cekiyorum,galerime girip sen hatalı pozlama yapmışın diyen her adam saygımı sundum,yaz google ye selimsolakoglu cıkcak karşına,ama bana gelip burda yorum değilde ahkam kesmişin msjında,ondan sonra sinirlendi diyorsun yorum kaldırmıyo diyosun bana,yorumun ben yaptım sen değil,bak senden sonraki arkadaş yorum yaptı bana yorum ona denir seninkine değil,bende ona htalarımı bulduğu için cok teşekür ettim,senin gibi buda bir görüştür diye sacmalamadım:) ya komik yaa,şuraya girip zaman ayırıyorum sana birde

ve sana sayfama yorumdan başka söz yazma hakkı vermedim yukarıda,girme dedim yazacağın şeyler yorum değilse,böyle güzel sitelerin kurallarını hiçe saymayın yani,bu site bu sayfa hakkını bana verdiysen ben seni istemiyorsam girme kardeşim,ben uzatmak istemiyorum cünkü,sen şimdi sana yaptığım yorumda bana cvp olarak buda bir görüştür diye sacmalamışsın ya,ben sana oraya girip cvp bile vermedim hayır görüş değil,sunulan gercek hatalar görüş yada fikir değildir diye karşılık verme gereği bile duymadım,bak burada kendi sayfamda yaziyorum sana,yani yorum nedir nasıl yapılır bunun temel eğitimini ben mi vereceğim burda,utanırım yaa,benim fotomun altı olmaz arkadaş,yapın bir görüşme buluşma toplantı hepbirlikte bir araya gelelim oturalım konuşalım tartışalım yani sabaha kadar varım,sana kısa bir dip not vereyim burda,biri pozlama hatanı kadraj hatanı söylüyorsa buda bir görüştür deme,teşekkür et sonrada hatalarını ara varmı yokmu diye,varsa onları iste tmm,ben sana asla karışmak için demiyorum bunları senden banane ne demişin ne yazmışın ama yorum böyle yapılır cvpta böyle verilir,bidaha sayfama girme lütfen,varsa isteğin özel mesaj at bişey yap işte bana ulaşmak net üzerinden cok kolay,hadi sana iyi calışmalar diliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

dgnzcn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
iyide ben konuyu kısa kestim yazdığın şeyler yukarda bana söz hakkı veriyor. yenilir yutulur cinsten değil.

ben saçmalıyorsam sende ukalalık yapıyorsun.
10 sene fotoğraf çekiyor olman veya kim olman beni hiçmi hiç ilgilendirmiyor artık, çünkü hitap şeklini ve konuşma tarzını hiç beğenmedim, .

grafikeri-m

🌟Usta Tasarımcı🌟
gerçekten hayran kalıcak kareler teşekürler bu güzel ve profesyonel çekimlerinizi bizimle paylaştığınız için

selimsolakoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Volkan asıl senin gibi bir dostla aynı yerde bulunduğum için ben şanslıyım,ben bildiklerimin elbette hocasıyım bilmediğim çok şeyinde öğrencisiyim daha:) selimsolakoglu nu araştır derken tipimi yada kariyerimi değil bugüne kadar astığım fotolarıma verdiğim eleştiri cvpları ve türkiyenin en iyi foto sitelerinde onlarca kere gf olmama rağmen sedace 1-2yorum almış fotolarımında olduğunu anlatabilmek için söyledim,emeğe saygısızlığın herzaman karşısında oldum bu benim yada başkasının astığı fotolara hiç farketmez,şu imkansızdır bunu yapmak cok kolaydır böyle kelimeler yakışmıyor bu zor mesleğe bu herkes için gecerli,burada bu yüzden tepki gösterdim,yönetim ve tüm üyelerden özür diliyorum dgnzcn arkadaşta dahil,
grafikeri-m beğenin için çok teşekkür ederim.

aurum63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.aurum63.com
İnsan ömrünün sonuna kadar öğrencidir, gün gelir çırağından öğrenir, gün gelir çocuğundan öğrenir, hayat böyle güzel. Eleştirilerin kaliteyi ve gayreti artıracağını düşünüyorum. Buraya konulan her çalışmaya " aaa ne kadar güzel, muhteşem, süper ötesi " gibi, detaya inmeden yapılan samimiyetsiz ( sözümona ) yorumlar, çalışmayı yapana olumsuz etki yapar, kendini kemale ermiş saymasına yol açar. Burada çalışmalarını görücüye sunan arkadaşlar genelde bu işten ekmek yiyen ( yada yemeye çalışan ) insanlardır. Bizlerin, görüpte ilgilenmediğimiz hataları müşteride mutlaka görecektir ve bizim harika diye şişirdiğimiz arkadaş mahçup olacaktır. Burada oldukça fazla fotoğrafçı arkadaş var, inanıyorumki hemen hepsi kendi alanlarında rüştünü kanıtlamışlar ama birçoğunun yorumları yüzeysel ve samimiyetsiz. Geçtiğimiz günlerde, yarım metre mesafeden yakaladığım, saniyede 6 defa kanat çırpan bir kuşun havada duruyor gibi fotosunu koydum buraya, yapılan yoruma bakın " aa ne güzel kuş, benimde böyle bir kuşum vardı öldü, benimde böyle kuşum olsa vesikalık fotosunu çekerim, sizi çok sevdiği belli " yahu Allah aşkına bunlar fotoğrafçının yapacağı yorumlarmı ? Bu yüzden beni, yaptığım çalışma ile ilgili eleştirenler, en azından gerçekten o çalışmayla ilgilenmiş ve incelemiş demektir, bundan memnuniyet duymak gerekir bence... Saygılar