Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gelin Dergi Yapalım :)

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
Merhaba grafikerler.net üyeleri...
Defalarca aklımdan geçti, tasarımla ilgili bir televizyon kanalı hayali, ya da benimde katkımın olacağı grafikerler adına bir yayın...Durdum, kendime baktım, yapabildiklerime baktım, yapabileceklerimi gözden geçirdim. Herşey basılı tasarım, birazda interaktif yayın. Bu düşünce adına en iyi ne yapabilirim diye sordum kendime.
Herkese ulaşabilecek, bu alanda ilgili kişilere faydalı olacak ne olabilir. ne olabilirrr ? :) Tüm doneleri birleştirince aklıma dergi yapmak geldi.

Sitemizde belirlenen grafiker arkadaşlarımızla 20-40-60 sayfa olabilecek, her sayfasını farklı bir arkadaşımızın tasarlayacağı, içeriğinde makaleler, dersler, portfolyolar, ipuçları gibi aklıma gelmeyen birçok bilgi ile her ay bir dergi yapalım. Giderini birkaç sponsor ile karşılayalım. Ekstra gelir olursa da hayrımıza bir yere yatıralım.

Amaç; bilmiyorum benim gibi düşünen ya da şimdi bu düşünceyi benimseyen kaç kişi var ? Hayal ettiğimiz birşeyi gerçekleçtirmek. Grafikerler.net adına yayınlanan bir derginin varlığı, bilinçli grafiker topluluğu oluşturmak, bu işe yeni başlayan kardeşlerimize faydalı olmak gibi birçok amaca yönelik olabilir.

Ne dersiniz ? Ayda sadece 1 sayfa tasarlayarak bu fikre katkıda bulunup gerçekleşmesine yardımcı olmaya ?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
benden tam destek :)
ama ilk önce yönetimi bu konuda bilgilendirmek gerekiyor,
eğer bu işe sıcak bakarlarsa, önümüzü açarlar diye düşünüyorum.

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
benden tam destek :)
ama ilk önce yönetimi bu konuda bilgilendirmek gerekiyor,
eğer bu işe sıcak bakarlarsa, önümüzü açarlar diye düşünüyorum.
Ben bu memleketten hiçbir zaman umudumu kesmedim...hakkaten de... :p ( cmylmz - soru&cevap - 1:30:00 )

abi 1 hafta olcak konuyu açalı, umudumu kesmek üzereydim, yönetim muhakkak görmüştür diye düşünüyorum. Zaten kafamıza göre olmaz, sağlam bir koordine lazım. Desteğin için teşekkürler

"2 sayfamız tamam Son 58 sayfa/kişi"

lisiaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
bendende tam destek :)

tube_erd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
elimden gelen neyse payıma düşen görevi üstlenirim.
gerekli durumda arayabilirsiniz

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Dergi çıkartmak için yasal terminoloji süreçleri / Yayın ve basım hakları / Telif hakları / Tasarım / Montaj / Baskı / Baskı için Sponsor / Sponsor Anlaşmaları / baskı sonrası dağıtım.. vs..

İnteraktif olarak yapılsa dahi yasal süreç / kullanım ve dağıtım hakları / Ticaret mevzuatı vb..

Hayallerinizi yıkmak istemem ama ''Haydi bir şeyler yapalım ile bitmiyor olay. Hayalinizi askıda bırakmak gibi düşüncem yok ama işi araştırarak varsayımlarda bulunmak ve buna göre yol çizmek en mantıklı çözüm olur.

Saygılarımla.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Ek olarak, Dergi yapıyorsunuz ama bu dönem ödevi değil, 1. sayfa senin, 2. benim, 3 bizim oğlanın diye gitmişsiniz. Güzel... Ancak. Dergiler sayfa sayfa değil, disiplin disiplin ayrılır. bi disiplinin içinde ortalama 2-5 sayfa bulunabilir, şimdi siz bu disiplinlerin her sayfasını ayrı kişilere tasarlatırsanız ortaya çıkan şey dergi olmaz. mergi olabilir :) söylediklerimi de düşünerek dergiden, fanzin e doğru bi geçiş kendi önünüzü açabilir.

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
Dergi çıkartmak için yasal terminoloji süreçleri / Yayın ve basım hakları / Telif hakları / Tasarım / Montaj / Baskı / Baskı için Sponsor / Sponsor Anlaşmaları / baskı sonrası dağıtım.. vs..

İnteraktif olarak yapılsa dahi yasal süreç / kullanım ve dağıtım hakları / Ticaret mevzuatı vb..

Hayallerinizi yıkmak istemem ama ''Haydi bir şeyler yapalım ile bitmiyor olay. Hayalinizi askıda bırakmak gibi düşüncem yok ama işi araştırarak varsayımlarda bulunmak ve buna göre yol çizmek en mantıklı çözüm olur.

Saygılarımla.

Çok haklısınız. Tüm sorumlulukları üstlenebilecek tecrübeye sahibim. Bu benim Grafikerler.net adına ilkim olacak çoğu arkadaşımız gibi. Dergi tasarımında ilkim değil. Umarım iyiniyetimi anlatabilmişimdir. Teşekkürler

Ek olarak, Dergi yapıyorsunuz ama bu dönem ödevi değil, 1. sayfa senin, 2. benim, 3 bizim oğlanın diye gitmişsiniz. Güzel... Ancak. Dergiler sayfa sayfa değil, disiplin disiplin ayrılır. bi disiplinin içinde ortalama 2-5 sayfa bulunabilir, şimdi siz bu disiplinlerin her sayfasını ayrı kişilere tasarlatırsanız ortaya çıkan şey dergi olmaz. mergi olabilir Gelin Dergi Yapalım :) söylediklerimi de düşünerek dergiden, fanzin e doğru bi geçiş kendi önünüzü açabilir.

Yukarıda yazdıklarıma ek olarak arkadaşların tasarımları belirli bir konsept üzerine olacaktır. Herkes kafasına göre tasarlayacak diye bir açıklamam zaten yok. Bilginiz olduğunu varsayarak zx gazetesi de sayfa sayfa tasarlanıyor.Ama nedense hiç mazeteye gitmemiş sonu, gayette kaliteli çalışmalar elde ediliyor. Umarım açık olmuştur. Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Ömer ÇİÇEK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.cicektasarim.com
Merhaba, Bende Fotoğraf bölümüne Talibim. Kaç sayfa olucaksa içerik ve Tasarım dahil..
Bu tip bir çalışmada yer almak gurur verici. Tekrar teşekkür ederim.

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com
Merhaba, Bende Fotoğraf bölümüne Talibim. Kaç sayfa olucaksa içerik ve Tasarım dahil..
Bu tip bir çalışmada yer almak gurur verici. Tekrar teşekkür ederim.
"6 sayfamız tamam Son 54 sayfa/kişi" Destekleriniz İçin Teşekkürler
İnşallah değerli yöneticilerimizi de aramızda görebiliriz.

hllyyc

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiking.com

sero swordson

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şimdi varım diyenlerden bazıları ileride yok benim işim vardı hazırlayamadım falan demesin?

ciddi bir işe girmek üzeresiniz. iyice düşünün taşının iyi bir fizibilite oluşturun derim. şimdi varım diyenler sonra ayrılmasın sonuçta bu bir iş; oyun değil. işin hukuki boyutu vs de var. başınız ağrır.

yardmcı olayım diyorum ama grafiker değilim ki... iyi kötü Pshop bilip ben uzmanım dienlerden değilim. o halde nasıl sayfa hazırlayacağım de'mi?

kolay gelsin inşallah olur. olursa alırım dergiden. :)