Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafik tasarım ofisi

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
1,209
Tepkime puanı
38
Web sitesi
www.grafink.org
konuyla ilgili sıfır bilgi sahibi olan bir girişimci olduğunuzu varsayarak;

1 Sermaye: gerekli tecizat'ı aldıktan sonra en ilk sene hiç kar ummadan personel maaşları ve diğer giderleri karşılayabilmeli, ( tabi bir maceracı değilseniz )

2. Sektörle yakından alakalı bir İK şirketi ya da danışmanı; Müşteri temsilcinizi ya da tasarımcılarınızı sizin yerinize seçecek... ancak İK sektörünün çok yeni oturmaya çalıştığını düşünürsek, işleriyle kendisini kanıtlamış 7-10 yıllık tecrübe sahibi bir arkadaş bularak ondan ekibini kurmasını da isteyebilirsiniz. Bu durumda 1 müştem, bir uygulamacı 1 tasarımcı 1 sekreter 1 ofis boy ideal başlangıç kadrosu olabilir. Mali ve idari işlerle kendinizin ilgileneceğini varsayalım.

3. Müşteri

4. Sabır

5. Vizyon


2. madde hariç diğer tüm gerekliliklere sahip olsanız bile personel her zaman bulanık suya olta atmak gibi olacaktır. Sıklıkla karşılacağınız şey; Tecrübesiz ya da boş kafalı yeni mezunlar ya da marangoz ya da oto tamircisi kafasında alaylılar olacaktır.

Bütün bu sinir harbine de hazır olmanız gerekmekte...
 

bebetobeto

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
14 Mar 2009
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.kolisan.com.tr
denemeye değer

dostm 7 ay once adanada bir ajansa girdim cok samimi oldugum lise üni beraber oldugum 2 arkadasm wardı bunlara corel ögrenmelerini söyledm 2 ay gece gunduz corel calsıtılar 5 yıllık tecrubesi olan adamlara tas cıkarttılar sonra ben bunlarıda yanıma aldım 7 ay birlikte calıstık sonra sermayemizi biriktirdik şirketi kurduk 1 hafta oldu başlayalı ama 2 marketin insert lerini aldık bumarketlerden birinn 14 subesi war aylık herbirine 20bin ad. insert hazırlıyoruz b ugunde 1 dershanenn dizgilerini aldık eleman arıyoruz suan korkma sadece yapacagına inan ümtsizlige kapılma emin ol gerisi gelecektir ;) Allah yardımcın olsun kardeşim
 

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
28 Kas 2008
Mesajlar
308
Tepkime puanı
7
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
Olumsuz olmak, ön yargılı olmak, bazı şeyleri gereğinden fazla büyütmek, bazı şeyleride gereğinden fazla kötülemek, hadi canım sende çaylak! demek, ego tatmin etmek bizim toplumsal bir hastalığımız.Bu sözleri konuyla alakalı olarak söylemiyorum, genel bir tutum bu genlerimize bile işlemiş sanırım...
Şimdi ordan birisi çıkarsa eğer, mesajları doğru okumamışsın yaahu derse ki, teker teker okudum efendim:)
Zihinleri her türlü bilgiye açık, girişimci ruhlu insanları ayakta alkışlıyorum....
Saygılar...
 

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
137
Tepkime puanı
1
arkadaşlar adam girişimci olarak yaklaşmış adamları tutar bununda başında yer alırım demek istiyor birazda hosuna gidiyorsa fikrini soyler yardımcı olur elnor ve bebetobeto arkadaşların dediği gibi düzenli ilerlersen her iş aynı mantıkla çalışır çalışan adam paslanmaz yani
 

pokumagaan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
olurmu tutturan herkesin grafikerliğe bi parmak atması gerekiyor ki işi bilmeyenler bunu çok güzel yapıyor sonra piyasa perişan oluyor. sonuç olarak ben ve benim gibi yıllarını bu mesleğe vermiş insanlar aç ve işsiz kalıyor.. piyasada böyle insanlar çok var bu sadece foruma yazan arkadaşlardan birisi sadece, sonra nemi olur; tutturursa dışarı işlerde kendi koşturur yanın bi grafiker alır onlarda gençtir tecrübesizdir 800 - 900 maaş isterler bunlarda verir sonra tepetaklak giderler. tabii piyasada yıllardır ve şu son 1 yıldır gördüğümüz tablo bu 800 tl ya meslek yapıyoruz die bilgisayar başına geçiliyor bırakın kendilerini işi bilene yıllarını vermiş insanlarada acıyıp düşünmüyorlar ama ne yazık ki farkında değiller ilerde kazancakları maaşları verdikleri emekleri minimumunda altına indiriyorlar.
 

ycelozturk

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
1 ad PC - 1 ad. mac - 2 adet masa - 1 siyah - 1 renkli yazıcı - 1 ad scanner - 1 adet dijital fotoğraf mak. - 1 grafiker - bol miktarda iş bol kazanç
 

karantina

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
1,021
Tepkime puanı
60
Web sitesi
deryademir83.blogspot.com
Konuyu açan arkadaş acaba neye karar verdi?Tüm eleştirileri okudum.Arkadaş grafiker olmadığı için sanırım grafiker meslektaşlar tarafından biraz topa tutulmuş.Sonuçta kimse kötü niyetle eleştiri yapmamıştır ama piyasa durumu az çok belli..Benim aklımada şu geldi..ya piyasada ki 4 yıl okul okumuş güzel sanatlar mezunu arkadaşlar çıkar 2 logo yapmakla grafiker olan arkadaşlar bizim ekmeğimizi çalıyor derse?Bu işler böyle uzayıp gider.Einstein'ın çok güzel bir sözü var "Önyargıları parçalamak,atomu parçalamaktan daha zordur."Azim ve çalışkanlık olduktan sonra başarı kapılarının sonuna kadar açılacağına inanıyorum bazı istisnai durumları saymıyorum:)iİş veya diğer alanlarda ki başarılı insanlara bakınız.Genelde farklı uğraşlarda eğitim almışlar veya ilgilenmişlerdir.

Ofis açmayı düşündüğünüze göre az çok mali ve bilgi birikiminiz vardır diye umut ediyorum.Denemenizi öneririm.

saygılarımla
 

09876

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
15
Tepkime puanı
1
Web sitesi
oktaybala.com
herkesin bir şansı vardır...

Diyelim ki, belli bir müşteri potansiyaline sahip olabileceğinizi düşünüyorsunuz... O halde geriye kalan, doğru grafikerler ve metin yazarlarını kadronuza eklemeniz gerekiyor ki, fotoğrafçılar ve internet tasarımcıları da gerekecektir. Bu da, ancak iyi bir insan kaynakları yönetici dostunuz varsa gerçekleşebilecektir.

Müşteri temsilcisi de yanınıza alarak, yavaş yavaş tahmin ettiğiniz müşteri kitlesini ziyaret etmeye başlayabilirsiniz.

-Merhaba ben uzun yıllar tekstil ile uğraştım. Hiç bilmediğim bir alanda iş sahibi olmak istedim. En iyi ekibi bir araya getirebilmek için çaba sarfettim. Doğru yatırımı yaptım. Sizden ricam ekibimi denemeniz, bizim için para şu aşamada ikinci planda.

işte bu görüşmeler sonuçlanır ya da yarı yarıya sonuçlanır, ya da hiç sonuçlanmayabilir. bu durumda maaşları ve mülkiyetin tüm giderlerini karşılayabilecek sermayeniz olmalıdır.

Kısacası, her patron tüm detayları bilmez, siz sektörden hoşlanmış ve bu sektöre ait bir yapılanma gerçekleştirmek isteyen biri olarak tanımlanabilirsiniz.

bu yüzden hevesinizi bozmayın, hatta buyrun ben size elimden geldiğince yardımcı olmaya devam edeyim.

Yani hadise müşteri bulabilmekte, işi yapıcak adam çok var, kimi iyi, kimi orta, kimi uzman. bunu da müşterinizden alacağınız işin maliyetine ekleyeceksiniz.
 

pokumagaan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
kardeşim GRAFİK TASARIM ofisi açmak için önce ama önce TECRÜBE, İŞ ve MATBAA bilgisi gereklidir gerisi macintosh masa sandalye onları heryerde bulursun ama o bahsettiğim üç maddeyi işi bilmiyorsan bulamazsın saygılar
 

ataaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
19 Eki 2009
Mesajlar
325
Tepkime puanı
3
arkadasım slmlar..

sen bakma burda yazanlara...hepsi essek gibi calısıp yine de göbekli işverenlerinden paralarını haklarını alamadıkları için sömürüldüklerinde bu şekilde cıkısıyorlar sana e ne demişler yarası olan gocunur degil mi?

bizim sektordekı herkes kendını aga pasa sanır kımse ne oldugunu goremez olmak ıstedıgı gıbı gorunur ozellıkle bu tıp forum vs. yerlerde...

onlar zaten yuce ınsanlar...onlara tasarımlar fikirler gece vahıy ıle gelıyor cunku onlar cokkk ustunler senden, ondan, baskasından...o yuzden onlar ukala olabılırler sen sakın ha saygısılık etme senı mouselarıyla sılıverırler mazallah :D

onların asıl derdı ne bılıyormsun senın acabılcegın sırket vs. yı acmak ıcın ayakta hayaller gorupte bunu yapabılcek ne maddı ne manevı yeterlılıklerının olmamasıdır.

su ekonomk pıyasada sırket kurmak rısklı bır ıstır ama unutmayalımkı krızden cıkmak ısteyen herkes yenı bır soluk arar ve o solugu reklamcılardan baskası da getıremez pıyasaya!

grafık sırketı kurcaksan bana gore oncelıkle yanında gercekten ıyı bır takım arkadasın olmalı tek kısı ıcın ınan cok zor...

home offıce tarzında baslamak senın ıcın sermaye ve calısma alanı bakımından saglıklı olacaktır.

ıyı bır portfolyo hazırlamalısın hızmet verecegın cevrenın ılgısını cekecek tasarımları ufak bır katologda toparlayıp kendı reklamını yapacaksınki insanlar senı tercıh etsın...

korkmayacaksın batmayı da gozune kestırceksın yukselmeyıde ıkısınede hazır olmalısın...

profesyonel bır profılle ınsanlara yanasmalısın. fıyat konusunda da pıyasayı takıp etmelısın ve pıyasayı asagıya cekmemelısın bu ıs ahlakı acısından cok onemlıdır..

işlerinde kalıtelı yaklasımını musterıye tum surec boyunca hıssettırmelısın...

ıdarı ısler ıcın bu dalda bılgı sahıbı kısılerle fıkır alısverısınde bulunman daha saglıklı olacaktır...

umarım acarsın sırketını v iyi işler becerırsın. ısını dogru ve durustce yapan herkes sonunda hakkını alır..

kimbilir belki birileride(!) ileride şirketinde çalısabılmek için iş basvurusu yapar ne dersin ? ;)
 

onlykorebe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
15 Ocak 2009
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
onların asıl derdı ne bılıyormsun senın acabılcegın sırket vs. yı acmak ıcın ayakta hayaller gorupte bunu yapabılcek ne maddı ne manevı yeterlılıklerının olmamasıdır.


kimbilir belki birileride(!) ileride şirketinde çalısabılmek için iş basvurusu yapar ne dersin ? ;)


Bunları beğendim :)
 

webmatbaa

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Ajans açmayı planlayan grafikerlerin dikkatine.
Bu fırsat kaçmaz..!
webmatbaa.com devren satılıktır.

Bedel = ******olmakla birlikte, bu fiyata dahil olanlar aşağıdaki gibidir.

1 Adet yazılım tabanlı, ürün ve fiyat bilgileri işlenmiş, online satış için hazır web site.
2 Adet domain. (webmatbaa.com ve.net)
1 Adet hosting (kalan süre 8 ay)
1 Adet harika bir logo.
1 Adet yeni ve özellikleri yüksek masa üstü bilgisayar.
Ofis mobilyaları (2 masa + 2 sandalye + 2 dolap + 2 misafir sandalyesi + 1 sehpa)
Bir yığın kartvizir, broşür gibi basılı numune.
Perpa'nın çok merkezii bir yerinde kiralanmış,*** kiraya anlaşılmış ofise kiracılık devamı. (Not: Her gün yüzlerce insanın geldiği noter'in karşı avlusunda)
1 Adet, noterden görülebilecek şekilde konulmuş, şahane tasarımlı ayaklı tabela. (Logo ve yapılan işler yazılı)
Ofisin camında logo + yapılan işler yazılı.
Ayrıca en az 100 potansiyel müşteri. (Perpanın içinden, İstanbul ve diğer illerden,
sağlam ve peşin ödeme yapan müşteri potansiyeline sahibiz.)


Evet tüm bunlar fiyata dahil. Tek yapmanız gereken, bizimle irtibata geçmek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
2,519
Tepkime puanı
76
Yaş
41
neden bu kadar olumsuz cewap weriosunuz anlamadım
bence denemeye değer...

işte bu piyada tasarımı öldürenler hep denemeye değer bende gireyim bi piyasa güzel diyenlerle böyle oldu bende arkadaşların dediğini katılıyorum ve iyi olduğunuzu düşündüğünüz bi sektöre yönelin
başarılar
 

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
3,346
Tepkime puanı
96
Ajans açmayı planlayan grafikerlerin dikkatine.
Bu fırsat kaçmaz..!
webmatbaa.com devren satılıktır.

Bedel = **** TL olmakla birlikte, bu fiyata dahil olanlar aşağıdaki gibidir.

1 Adet yazılım tabanlı, ürün ve fiyat bilgileri işlenmiş, online satış için hazır web site.
2 Adet domain. (webmatbaa.com ve.net)
1 Adet hosting (kalan süre 8 ay)
1 Adet harika bir logo.
1 Adet yeni ve özellikleri yüksek masa üstü bilgisayar.
Ofis mobilyaları (2 masa + 2 sandalye + 2 dolap + 2 misafir sandalyesi + 1 sehpa)
Bir yığın kartvizir, broşür gibi basılı numune.
Perpa'nın çok merkezii bir yerinde kiralanmış, *** TL kiraya anlaşılmış ofise kiracılık devamı. (Not: Her gün yüzlerce insanın geldiği noter'in karşı avlusunda)
1 Adet, noterden görülebilecek şekilde konulmuş, şahane tasarımlı ayaklı tabela. (Logo ve yapılan işler yazılı)
Ofisin camında logo + yapılan işler yazılı.
Ayrıca en az 100 potansiyel müşteri. (Perpanın içinden, İstanbul ve diğer illerden,
sağlam ve peşin ödeme yapan müşteri potansiyeline sahibiz.)


Evet tüm bunlar fiyata dahil. Tek yapmanız gereken, bizimle irtibata geçmek.
* https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html?p=84#post84
* İlişikte bulunan adresden konu olarak açabilirsiniz. Belirli bölümler dışında bu tür ilanlar yasaktır.
Diğer İlanlar...
 

sercanky

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Şub 2010
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Merhaba arkadaşlar;

Bende bir ofis açmayı planlıyorum. ama ne grafikerim nede bu konularda uzmanım. Son zamanlarda bir hevestir şu reklam işine girmek istiyorum. Şu anda çalıştığım firmada çok fazla sayıda müşteri ile irtibata geçiyorum. Çevremi genişletmeye çalışıyorum. Yıllardan beri gelen bir yetenektir bir ürün hakkında çok güzel reklam çalışmaları yapabilirim. Ben makina mühendisiyim. CATIA'da çok ii derecede tasarım yapabiliyorum. grafikerlerle tasarım konusunda ortak noktamız war. Uzun bir süredir bunun araştırmasını yaptım. Bursada kurmak istiyorum şirketi. Bursa reklamcılar derneği ile irtibata geçtim. Reklam firmaları ile irtibata geçtim. Ve yüksek lisans öğrencilerine Tubitakın teknogirişim adı altında destekleri var. Onun ile ilgili proje hazırlamayıda düşünüyorum. Aslında benim amacım reklamcılık ile mühendisiliği birleştirip ortak bir noktada piyasaya yeni bir soluk getirmek istiyorum. Şu anda ofis ile ilgili tüm fizibilite çalışmasını yaptım. Eğer olmazsa kaybedecek çok bir şeyim yok. Mühendislik tecrubemle iyi kötü bir fabrikada iş bulurum. Zaten şu anda öyle çok yuksek 2000-3000 lira maaşla falan çalışmıyorum.. Bu konuda fikirleriniz ile bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
5 Mar 2008
Mesajlar
11,410
Tepkime puanı
352
Yaş
51
Web sitesi
www.graphicturk.com
örnek reklam ofisi

eskişehirde örnek bir reklam ofisi var sizin gibi parası olup açan ama şunu bilin adı reklam ajansı herşeyi biliyorum havasında değil bu bir maksat iş olsun diye dükkanı açmış nasıl olsa herkes yapıyor bu işi diyerek 150 tl lik bir tabelaya 90 tl fiyat verir kendine öyle denmiştir çünkü birinden fiyat aldım 80 tl ama seni sevdim 90 tl ye yaparsan yap denir işyerine iş yeri sahibide derki oo iyi beni sevmiş 90 tl ye bana yaptıracak arar kemali şuradan bir ölçü alalım gidersin ölçü almaya fiyat çıkartılır 150 tl tutar sonra müşteriye dersiniz sen 100 ünü ver 50 sinide ben karşılayayım diye değilmi arkadaşlar! sonra mail atamazsınız bilgisayardan hemen kasayı alıp bilgisayarcıya koşarsınız mail atamıyorum diye bir fontu bilmezsiniz internette aratırsınız fontu ama adını bile bilmeden fontun sonra kemale gösterirsiniz bu fontu bulamadım internette bile yok dersiniz fonta bakar kemal revüe türk yada diğer adıyla renfrev dir sizin bilgisayara fontu yükler siz ağzınız açık bakakalırsınız nasıl yükledin diye ? daha örnek göstermem gerekirmi büro veya dükkan tutupda reklamcı veya grafiker olunmuyor böyle yaparak hem kendinizi batırmak hemde piyasada bir kaç kişinin daha batmasına sebep olmaktasınız eğer bir iş yapacaksanız sermayeniz varsa gidin bir tekel bayi bakkal dükkanı vb açın yada bu işten anlayan birini ortak olarak alın ve ona danışmadan iş yapmayın böylece hem o gariban hem siz kazanırsınız daha anlatmam gereken varmı bilmem ben doğrucu davutum kimin zoruna gider kimin gitmez bilemem ben bu işi 25 senedir yapıyorum türkiyede bankalarda bile bilgisayar yokken biz elimize cetvel gönye alıp yazı çizer fırça ile boyayıp yazardık veya resim yapardık ne oldu kemal kendini geliştirdi bilgisayar öğrendi program öğrendi bilgisayarcılara kızdı bilgisayar formatlamayı tamir etmeyi öğrendi kursa gitmeden yaptı bütün bunları ama kemalde bu kadar kafa varken olmayan bir tek şeyi vardı bu dünyada en önemli şey para o olmadığı içinde kemalin kafası istediği kadar çalışsın istediği kadar yardımsever olsun herkes işi düşünce aradı kemali kemal ne yaptı kemal hala kendi ayakları üstünde durmaya çalışıyor hala eskişehirin esnafının %85 inin tanıdığı biri ama parası yok kemalin onun için istediği kadar usta olsun istediği kadar kafası çalışsın farketmiyor reklamcını yanına giripte 1 sene çalışıp baba parasıyla dükkan açmak değil reklamcılık reklamcılık bir sanattır bakkal dükkanı açmak değildir yeteneğin varsa yaparsın yoksa kendinide batırırsın piyasayada bir çok kemaller çıkartırsın onun için herkes kendi bildiği işi yapsın arkadaşlar kusura bakmayın işin doğrusu budur
 

vonwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
12 Eyl 2008
Mesajlar
67
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.saymedya.com
doğru işyeri sahibi olan adamlar teşvik etmek yerine oturupta bizim pastamız küçülecek bize az para gelicek başka kimse para yemesin diye düşünüpte açmaması için binlerce neden sayarsa çok doğru forumdaki bilgilere bakarak işyeri açılır.

Demekki bu kadar çok açma diyen varsa ve açma diyenler işyeri sahibi olupta ve bu işi hala yapıyorsa :) yapılırmış sonucu çıkıyor demekki :)

sanırım biri izmir de biri istanbulda, pastalar ortak değil gibi geldi bana...
 

fullflash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
20 Kas 2010
Mesajlar
76
Tepkime puanı
0
Hunharca eleştiri almış ofis tanımlamasıda ayrı bir hava katmış olaya ama birde tasarımcı ve bu işin içinde olan ömrümcek beyinliler var hani şu 500TL yaparım abi yutarım abi diye iş alanlar yahu 500TL kim iş yapıyorsa bana bi ulaşsın Allah için çok ilginç bir projem var maliyeti 500 TL olarak düşünüyorum performansa göre bu 673,55 TL'yede çıkabilir.
 

enreklam

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
26 Şub 2011
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
bende bu grafikerlik işini o kadar iyi biliyorum ki bu yüzden oto yıkama detaylı temizlik işi düşünüyorum:)
demek ki insanın doğasında var bilmediği işi yapmak:)
 

davinci34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Dostum grafik uzerine bilginden ziyada piyasayi cok iyi bilmen gerek nerede hangi islemi nasil yaptirabilirim gerekli olan kagidi nerden nasil alirim nerede nasil bastiririm sorunsuz mucellitini selofanini nerede yaptirabilirim ve fiyatlar cok onemli bunlarin analizini yap fizibilitesini yap musteri potansiyelini olusturmak icin belli zman gerekecek ve en onemlisi is yapicam diye fiyati kirma kendinide batirirsin baskalarinda hakkini yemis olursun
 
Üst