Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafik tasarıma yeni başlayanlar

prdm01

🌱Yeni Üye🌱
Bendeniz reklam sektorunde yeniyim. Roland baskes kullaniyum,yatay eksende kafanin gidip geldigi istikamette cizgiler olusuyor. Bu konuda yardimci olan olursa beni bahtiyar edecek zira musterilerim sikayetci...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
sayfa üzerinde bilinmeyen bir fontu bulmak

bir çok müşteri eski yaptırdığı yada bir yerden eline geçen herhangi bir işi kaptığı gibi soluğu bir grafikerin yanında alır. bana bunun aynısından yap der. fontlar da aynısı olsun der.

elimize gelen çalışmayı tarayıcıdan geçirip corel sayfamıza alıyoruz.

GcjzN.jpg

hIzjv.jpg

daha sonra;

text/WhatTheFont!...

tıklıyoruz. istediğimiz metni seçerek bir sefer üzerine tıklıyoruz ve corel MyFonts sitesine giderek fontun kendisini yada en yakın fontu bize gösteriyor.
fontu bulursa bir şansınız var, ücretsiz olabilir. fontu bulamazsa yada ücretli
ise klavyenize kuvvet.

lInE8.jpg

nvlXc.jpg

{not: gelecek ders bıçak izi hazırlama}

desinat0r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
paylaşım için teşekkürler çokfaydalı bilgilerdi. yalnız sizden birşey istiyorum vize ödevim için tasarrufla ilğili bir billiboard yapmam gerekiyor. ben elektirikle çalışan bir arabayla benzinden tasarruf yapmayı seçtim. yapmam gereken arabanın arkasına elektirik fişini monto etmek sanki arabanın arkası elektrik fişiymiş gibi kolayca şarj edilebilen bi araba ama ben bunu yapamıyorum çok şey denedim ama fişin pirize takılan kısmını bir türlü arabanın arkasına bütünleştremiyorum

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
paylaşım için teşekkürler çokfaydalı bilgilerdi. yalnız sizden birşey istiyorum vize ödevim için tasarrufla ilğili bir billiboard yapmam gerekiyor. ben elektirikle çalışan bir arabayla benzinden tasarruf yapmayı seçtim. yapmam gereken arabanın arkasına elektirik fişini monto etmek sanki arabanın arkası elektrik fişiymiş gibi kolayca şarj edilebilen bi araba ama ben bunu yapamıyorum çok şey denedim ama fişin pirize takılan kısmını bir türlü arabanın arkasına bütünleştremiyorum

yararlı olması dileğiyle...
istediğiniz uğraşı fazla olan bir çalışma. görselleri buraya ekleyin yardımcı olmaya çalışayım...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
https://i.imgur.com/Igte3.jpg[/IMG]

Igte3.jpg

erkek fiş ucu değilde dişi fiş ucu montajı yaparsan daha iyi olur. birleştirme yerlerine dikkat et. arka lambanın duruşu montajın hatalı olduğunu gösteriyor, onun için fişin boyutunu küçült.

desinat0r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
suliete çevirdim zaten arabayı bu şekilde kullanmadım fişi öyle kullanmam gerekiyor dişi fiş ucu dediğin ne ince olanını diyorsun sanırım onuda denedim ama görsel olarak bir bütünlük saglamadı bende bunu kullandım.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
suliete çevirdim zaten arabayı bu şekilde kullanmadım fişi öyle kullanmam gerekiyor dişi fiş ucu dediğin ne ince olanını diyorsun sanırım onuda denedim ama görsel olarak bir bütünlük saglamadı bende bunu kullandım.

mantık olarak arabayı fişe değil fişi arabaya takman gerekiyor zaten... ha aracın uzun bir şarj kablosu varsa bilemem... çeker fişe takarsın...

desinat0r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mantık olarak arabayı fişe değil fişi arabaya takman gerekiyor zaten... ha aracın uzun bir şarj kablosu varsa bilemem... çeker fişe takarsın...[/QUOTE

mantık arabanın kolayca şarj edilebildiğini göstermek. kablo fişi takmak falan basit yapılmış şeyler zaten daha önce yapılmamış espirili bi çalışma olsun istedim

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
bıçak izi hazırlama

özel kesim işler yapmayı herkes sever. sonuçta prestijli ve güzel bir iş çıkar. özel kesim bir kartvizitin bıçak izi nasıl hazırlanır bakalım.

özel kesimli bir kartvizit hazırladığımızı varsayalım.

M4Cq5.jpg

daha hazırlanan kartvizitin bir kopyasını yanına alıyoruz. aldığımız kopyanın dolgu rengi dahi içindeki her şeyi siliyoruz. sadece dış çizgisi kalıyor. içine bıçak yazıyoruz. çizgi rengini parlak bir renk veriyoruz. örneğin magenta.

BMmPt.jpg

Asıl kartvizitin dört kenarından 5 mm (bu şişirme matbaadan matbaaya değişir) şişiriyoruz. bıçak izini çoğaltıp asıl kartvizite ortalıyoruz.

bu şekilde matbaaya gönderdiğiniz takdirde sorun olmayacaktır. ancak kaç mm şişirdiğinizi belirtmeniz gerekiyor.

[gelecek ders: keski ve kırma nedir, nasıl verilir?]

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
font bulma uygulaması güzel imiş, font bulma web siteleri kullanmıştım, coreldraw!ın başarılıdır diye tahmin ediyorum, maalesef 12.versiyonunda yok.. dersler içinde teşekkürler.

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler.

kibar0618

🏅Acemi Tasarımcı🏅
memoli abi verdiğin bilgiler benim için çok değerli tşk ederim. devamını bekliyorum.
Birde senden yükle kullan şeklinde corel programı varmı yada nereden bulabilirim tşk.ler

yasmin82

🌱Yeni Üye🌱
grafik

iş arıyorum nereye mesaj bırakıcam :S hiç bişey anlamadım siteye bugün üye oldum özel mesaj da yollanmıyor,çözemedim,çözemedim,admin bu mesajı okursan bana yardımcı olurmusun ? foruma konu açamadım :S, kuralları vs okudum ,neden foruma mesaj yollayamıyorum?konumu açmak gerek ?anlamadım..

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
memoli abi verdiğin bilgiler benim için çok değerli tşk ederim. devamını bekliyorum.
Birde senden yükle kullan şeklinde corel programı varmı yada nereden bulabilirim tşk.ler

umarım faydalı olmuştur...
corel paketlerinin hepsi yükle kullan şeklindedir. yüklemeden kullanmak isterseniz portable versionunu bulmanızı öneririm...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
iş arıyorum nereye mesaj bırakıcam :S hiç bişey anlamadım siteye bugün üye oldum özel mesaj da yollanmıyor,çözemedim,çözemedim,admin bu mesajı okursan bana yardımcı olurmusun ? foruma konu açamadım :S, kuralları vs okudum ,neden foruma mesaj yollayamıyorum?konumu açmak gerek ?anlamadım..

konu açmak
https://www.grafikerler.net/lutfen-yeni-konu-acimlarinda-tags-i-kullanalim-t52991.html

iş ilanı için
https://www.grafikerler.net/is-arayan-ilanlari-f140.html

babushka1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sağol memoli 3 senede öğrenilecek bu birikimi bir kerede bizlerle paylaştığın için.