farukcagla
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
herkese ıyı gunler grafıkerlık kursuna gıtmek ıstıyorum benı bıraz bu kouda bılgılendırırmısınız hıc bır bılgım yok lıse mezunuyum ne kadar zamanda ogrenırım ıs bulma olasılıgım yuksekmıdır:wink:
2 ayda grafik programları öğreten kurslar var. 2 ayda grafikerlik eğitimi verdiklerini söylüyorlar.
Bu kurslar 500-600 YTL den başlıyor.
Bu kursları bitirirseniz dünyanın en kolay mesleği sayılan ve en çabuk öğrenilen meslek olarak görülen grafikerliği yapabiliyorsunuz Türkiye'de.
Hemen iş bulabiliyorsunuz ve verdiğiniz kurs ücretini hemen ilk maaşınız olarak geri alabiliyorsunuz.
BU fırsat ve bu özgürlük hiç bir meslekte yok.
Hatta tasarım bilmenize bile gerek yok.
Tasarım bilen grafikerlere tasarımcı grafiker deniyor zaten, tasarım bilmeyenlere de grafiker deniyormuş, ben de yeni öğrendim.
Sanat kültürü, sanat bilgisi, yazı eğitimi, renk ve kompozisyon eğitimi, fotoğrafçılık, reklamcılık ve iletişim dersleri almanıza da gerek yok.
Kültür ve bilgi olmadan Türkiye'de yapabileceğiniz tek meslektir.
Limoncu bile iyi limon nedir, nerede yetişir diye bilir. Sizin iyi grafik tasarım nedir diye bilmenize bile gerek yok.
Bazı arkadaşlar yetenek gereklidir diyor ama, bence ona da gerek yok. Çünkü kurslar ve dersaneler program öğretecekleri kişilerde yetenek şartı aramıyorlar.
İşverenler de yetenek aramıyorlar.
Program bilince iş buluyorsun...
Dedim ya, dünyanın en kolay mesleğidir.
Hadi buyrun, aramıza siz de katılın. Şimdiden tebrik eder başarılar dilerim.
Faruk ÇAĞLA
Kadir HAS Üniversitesi
Sosyal Bilimler Meslek Yük. Ok.
Grafik ve İletişim Tasarımı Öğretim Görevlisi