Tebrik ederim Faruk Hocam, Doktor örneği tam olarak grafikerlikle örtüşüyor...
Yani diploması olmayıp da doktor olduğunu iddia eden sahtekar...
Diploması olmayan ve grafiker olduğunu iddia edenler de sahtekar (!)
Siz gerçeksiniz gerisi sahte...
Türkiye'de binlerce sahtekar grafikerlik yapıyormuş(!)
"Grafikerler birleşmezse toz olurlar, ve toz edilmeye de çoktaaan başlanmıştır." demiştiniz.
Hangi grafikerler birleşmeli hocam, gerçek olanlar mı?
Ben doğru bildiğim fikirlerimi desteklerim müsadenizle hocam
Saygılarımla
Allah razı olsun, yeni bir tartışma açtınız.
Doktorlukla grafikerlik uyuşmuyorsa hangi meslekle grafikerliğin uyuştuğunu bildirmek zorundasınız.
Mimarlıkla uyuşur mu? Diplomasız mimar olur mu?
Şoförlükle uyuşur mu, ehliyetsiz şoför olur mu?
Eczacılıkla uyuşur mu?
Mühendislikle uyuşur mu?
Herhalde siz ve sizin gibi dostlar;
Diploma istemeyen mesleklerle grafikerliği uyuşturmaktan çok hoşlanacaklardır.
Mesela pazarcılık gibi.
Mesela işportacılık gibi...
Bakın bunlar diploma veya sertifika istemeyen işler. Bunlar diplomasız grafikerlikle ne güzel uyuşuyor değil mi?
Berberlik? Berber dükkanına girin bakın duvarda ne vardır?
Terzilik? Duvarına bakın... Fotoğraflı bir belge vardır orada... Nedir o?
Peki bir oto tamircisinin dükkanın duvarında da hiç olmazsa bir ustalık belgesi vardır değil mi?
Peki diplomaya karşı olan grafiker kardeşlerimizin duvarında ne asılı?
BUNUN CEVABINI BEKLİYORUM.
Şimdi gelelim DEVLET’e
Ayıptır günahtır, yazıktır.
Horus adlı üye haklıdır. Bakınız Horus ne diyor;
eğitimin gereğini savunmak zorunda kalacağımız bir dünyada yaşıyor olmak utanç verici…
Horus’a katılıyorum, eğitimsizliği savunmak adeta erdem olmuş.
Diploma deyince birilerinin tüyleri diken diken oluyor.
Bin defa yazdım, CEHALETE övgü düzülüyor diyorum, düşman devletler para verse bu kadar CAHİL kalmamızı sağlayacak propaganda yapamaz diyorum.
Anlatamıyorum.
Ama sayın Horus anlıyor… VE ne zaman BU KONU AÇILSA İLERLEME OLMUYOR diyor.
Doğrudur, adeta birileri özellikle provake etmek, nifak sokmak için fırsat kolluyor…
İlla da diploma gereksizdir, okul gereksizdir, eğitim lüzumsuzdur dememizi istiyorlar…
Ama kendileri bunu RESMEN SÖYLEYEMİYORLAR… Diplomaya ve eğitime önem veren kim varsa, onlara söyletecekler…
Eğitimi kim yaptırır? Devlet.
Okulu kim yaptırır? Devlet…
Diplomayı kim verir? Devlet…
Sertifikayı kim onaylar? Devlet….
Eğitim, okul, diploma, sertifika GRAFİKERLİK için gereksizdir diyorlar…
Yahu oldu olacak DEVLET GEREKSİZDİR deyiverin de hiç olmazsa AÇIK KONUŞMUŞ olun.
Şimdi Sayın İsmail Ev, bu oyunu fark etmiş. Ve benim hakaret zannıyla yasaklanan grafik amelesi deyimime benzer olarak “ucuz grafik işçileri” deyimini kullanmıştır…
Bu diplomalı diplomasız grafiker tartışmalarının “çığırından çıktığını” belirterek, buna ancak DEVLET GÜCÜYLE bir nizam intizam verilebileceğini belirtmiştir…
İşte nereye geldik?
Haklı olmak yetmiyor, güçlü olmak da gerekiyor diye boşuna söylemiyorduk…
Devlet gücü ve kuvveti gerekiyor bu “çığırından çıkmış” ve “bir arpa boyu ilerlemeyen” bu kısırdöngü halindeki tartışmayı bitirmek için…
Ve biliniz dostlar biliniz; zaten diplomayı önemsemeyenler, belgeyi, sertifikayı önemsemeyenler, kısaca eğitimi önemsemeyenler aslında DEVLETİ önemsemiyorlar…
Bir gün herhangi bir okul, herhangi bir eğitim kurumu, herhangi bir DEVLET VEYA KAMUSAL GÜÇ, derse ki onlara;
“gel bakayım buraya, o kadar grafikerim diye atıp tutuyorsun, gir bakalım şu TASARIM SINAVINA… Hangi programı kullanırsan kullan, tasarla bakayım 3 adet gazete ilan kampanyası… Tasarla bakayım filanca firmaya 5 adet amblem logo… Yap bakalım bir prestij katalogu… Çalış bakalım seçkin bir web sayfasına ait 5 adet web ara yüzü… Diplomam yok diyorsun, diplomalılara laf söylüyorsun. Bu sınavlardan iyi dereceyle geç, sana diploma yerine geçer bir sertifika vereceğim…”
Ne olur biliyor musunuz?
Bu gün konuşanların en az yarısı sesini keser… Kim operatör, kim tasarımcı ancak böyle belli olur. Ucuz grafik amelesini de grafiker diye yutturan kimi patronlar da dillerini burun deliklerine tıkarlar.
Bu işin çözümü budur…
Onlar ŞİMDİKİ SİSTEMDEN BESLENİYORLAR… Her ortamda, her fırsatta bulanık suda balık avlamak, kurdun dumanlı havayı sevmesi dediğim budur. Onlar, sistemin değişmesini İSTEMEZLER…
Gelelim gerçek tasarımcı, sahte tasarımcı meselesine…
İŞTE BU SINAVI GEÇEN GERÇEK GRAFİKERDİR, GEÇEMEYENE SİZ İSİM BULUN…
Grafikerler Birlik olursa bu SINAV YAPILIR… Grafikerler Birliğini DEVLET onaylarsa BU SINAV DEVLET ONAYLI yapılır. (Zor, OYUNU BOZAR)
İşte bundan korkuyorlar…
GERÇEK Grafikerler, BU SINAV YAPILSIN istiyorsa BİRLİK olmalıdır.
BU sınavdan KORKANLARIN zaten grafikerliklerinden şüpheleri var demektir… ZATEN doğal olarak onlarla da BİRLİK OLUNMAZ…
Eğitim konusunda benimle aynı fikri paylaşıp bana güç ve destek veren tüm üyelere, başta Nüket Hotalı, İsmail Ev, Volkan-Gökhan Tekin’e, Horus’a, Ambrosia’ya, Shedesign'a ve adını sayamadığım diğer dostlara teşekkürlerimle…