Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarımcısınız, Uzmanlık Alanınız Ne?

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sanırım hayat standartları yada şartları.Düşünsenize orada tek daldada olsa çalıştığınız yerden aldığınız maaş ne kadar burada tk dalda uzman olmak açkalmakla eş değer.Birde okulladaki müfredatımız tek dala değilde grafik tasarıma ve hatta değişik tasarım dallarına yönlendirme.Ben böle eğitim gördüm iyi bir mesleğe sahip olmak için herkezdan fazlasını bilmem gerektiği lanse edildi hep.

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bir iş görüşmesinde 'benim uzmanlık alanım şudur' derseniz işsiz kalmanız kuvvetle muhtemeldir... Bu yüzden CV ler şişirilir, ofis-muhasebe programları bile eklenir, bir programı ucundan da bilsen ileri seviye bilindiği iddia edilir, 3 senelik grafikersen 6 senelik olursun vs... Doğru olan tabi ki bir alanda uzmanlaşmaktır ama bu piyasa şartlarında bunu hiç bir işveren kabullenmez İlk çalıştığım matbaada mücellithanede bile çalışmam olması gereken birşeydi (ben yapmadım ayrı mesele:).

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet nucat abla dogru gormussun bizde ajans sayilirz ve elimden her is gelmesine ragmen resim dekupeleri efektler canlandirma montaj yani bu tip isler benim ps agirlikli.Bir digeri sadece baskiya gonderiyor isi olmadimi kilini bile kipirdatmaz anlamam dedigini anliyorum (pek dilim yok yeni geldim) Yani herkese her bir gorev verilmiyor. Birini adini bilmedigim bir kursa gonderdiler ve o sadece dis tabelalari boardlari reklamlari hazirliyor.Kimi sadece kartvizit afis folder v.s yapiyor. Hepimizin alani farkli. Bu sekilde daha iyi verim aliniyor. Cunku Afis yaparken adam resim temizlemekle ugrasmiyor afise basladigi zaman resimleri dekupe edilmis gerekli taslak yapilmis onune koyuyorum. Ne kadarda onemsiz gibi gorunsede benim isime cok onem veriyorlar cunku resim ne kadar kaliteli ve canli gorunurse o kadar guzel sonuc alinabiliyor baski ve tasarimda

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benım uzmanlık alanım (kendımce) Kurumsal Kımlık yaratma!

Ama zamanla her ısı yaptık tabıkı

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
Türkiyenin genel sorunudur uzmanlaşma. ilk okulda resim dersine matematik öğretmeninin girmesinden başlar...

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
konu nerden nereye gitmiş yaaa =) eski hlaine getirelim
matbaa da grafikerim bildiğim programlar;photoshop,corel draw,freehand,quark express,fotoğrafçılık.
uzmanlık alanım; fotoğrafçılık ve photoshop

bymuammer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikkent.net
benim uzmanlık alanım bilg. teknik servis ve programcılığı ama yaşadığım şehirde bu işi yapmam çok zor hatta imkansız eskiden matbaalara mac lerini tamir etmek için giderdim öyle öyle bu işe aşina oldum. bir gün bi gazetenin birinin personeli çıkmış gitmiş beni çağırdılar gittim ve bi gazete dizdim aklınız durur :) o gün bu gün bu işle ilgileniyorum ama amatörce öğrenecek çok şey var daha.

grafikher

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Onu bunu bilmem de bu ülkede herkes grafik tasarımcıdır. :S

"İş aynasıdır kişinin lafa bakılmaz" bir atasözüdür.

türk milleti olarak doğuştan amatörüz, amatörlüğü kabullenebildiğimiz oranda profesyonelleşebiliriz , ama hep en doğru biziz dürtüsü bu kabullenmeyi engellemektedir :):)

tasagraf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasagraf.com
"TEK ENSTRUMANDA USTA OLMAK" diye bir söz vardır. Bilirsiniz. Dışarıda bu tam anlamı ile uygulanıyor. Fakat bizde tasarımcıya insanların bakışındaki mantalite farklı. Genel olarak bizim insanımız bir iş için elli tane yere gitmeyi sevmez(tembellik). Artı hazır bilgisayarın başında oturuyoruz ya, hepsini yapalım isterler. Logo ve Kurumsal için ayrı tasarımcı demek; ayrı bir maaş ve/veya ücret demek olduğu için de ülkemizde "TEK ENSTRUMANDA USTA OLMAK" hiç hoş değil-en azından tasarımcı için.

Birde benim hep şikayet ettiğim bir konu -ki bence başta yapılan ve en büyük yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren hata- Ülkemizde bilgisayar ve programlar "ARAÇ" değilde "AMAÇ" olarak değerlendiriliyor.Bu bağlamda da insanlara "Grafikerlik Kursları" adı altında binlerce ytl ye sadece program açmayı ve kapatmayı öğretiyorlar. Koluna altın bileziği takmak isteyen bir çok insan da bu kurslara dahil olarak olmak istediği mertebeye geldiğini düşünüyor ve yanılıyor.

Bu ayrım aslında "tasarım" kelimesine anlamını kazandıran "yaratıcılığın" geldiği yerde "tasarımcı insan" ile "grafiker" arasındaki ayrımı yapamamızı sağlıyor. Yaratıcı insan ile ezber-dizer insan arasında kalın bir çizgi vardır. Bunu görmemizi engelliyor. Yaratıcılık ve tasarım insanın doğasında olan bir niteliktir. Bilgisayar ise kalem, kağıt, tahta, ****l gibi bir araçtır sadece.

Sonuca bağlayım. Nitelik gözetmek gerekir öncelikle insanda! Bilgisayardan iş çıkaran herkes tasarımcı - grafiker - dizgici değildir. O sandalyede oturan herkesi aynı kefeye koyduğumuz için bugün dışarıdaki sınıflandırmalara gıpta ile bakıyoruz. Türk insanı gerçekten becerikli ve potansiyel sahibidir. Birden fazla işi yapabildiğimiz altından kalkabildiğimiz de doğrudur. Ama "TEK ENSTRUMANDA USTA OLMAK" daha doğrudur.

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Resim bölümü mezunu, Repro operatörüyüm
Uzmanlık alanım renk ayrımı

creative idea

🌱Yeni Üye🌱
Türkiye şartlarında tek alanda branşlaşıp para kazanabilmek ne yazıkki çok zor... İşverenlerin elinde olsa sizleri 24 saat çalıştırır arkadaşlar...

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
Grafik Tasarımcısıyım, "Web Tasarımı"dır branşım, he sadık kalabiliyor muyum? Hayır! Matbaa, baskı işlerinden doğru düzgün anlamamama rağmen, eski çalıştığım bir firmada, müşterimiz için afiş yapmıştım / yapmak zorunda kalmıştım. Müşteri Firma aslen bayağı büyük firma, yaptıkları iş ve kazandıkları para gayet gayet iyi, gelin görün ki vizyon yok.. Çalıştığım firma bu müşterinin sadece intranet işi ile ilgileniyor aslen, fakat gel zaman git zaman bir samimiyet doğuyor yönetimler arasında ve aradan bir kaç afiş istiyorlar, sonrasıda geliyor... He bugün Logo tasarımı ile de uğraşıyorum aslen, ama bu sevdiğimden...

Sebepleri, insanlardır, devlettir(!), kendimizdir, çevremizdir, boyunduruk altında bulunmaktır...

Düzeltilebilir mi, mümkün belki ama zaman mühim ve insanların bilinçlenmesi, gelin görün ki en çok zaman lazım olan ülkelerden biri de malesef Türkiye. Ülkemi çok seviyorum ve malesef bundan bir önceki cümleyi kurduğum için utanıyorum..!

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafik Tasarımcı, yeteneğine ilaveten gerekli akademik eğitimini almış, sanatsal yeterliliğini ispatlamış tasarımın her branşı ile ilgili fikir sahibi kişidir. Ancak her zaman bütün alanda çalışması gerekmez. Ya da başka bir ifade ile ekmeğini kazandığı ağırlıklı eğilimi olabilir. İşte bu alan onun uzmanlık alanıdır.
Benimki genelde ambalaj, özelde Karton ambalaj. Özel Hobim Tipografi.

grafi_x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle iş yaptıran kişinin neyi kime nasıl yaptırması gerektiği hussunda, profesyonel bakabilmesi ve kaliteyi araması gerektiğinin bilincine varması gerekir arkadaşlar, ondan sonra benim alanım bu benim branşım şu konularına girebiliriz. Bu Türkiye şartlarında benim alanım TASARIM, diyebilmekten öte bir branş üzarinde yoğunlaşabilmek bizin yaşam standartlarımıza göre biraz fazla lüks değilmi ...?

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer bir şey yapıalcaksa tam yapılmalı ve düzgün yapılmalı bence uzamanlık alanın ne, sorusu çok mantıklı bir soru çünkü her alanda biraz bilgisi olan bir insan bir işi tam yapamaz mutlaka eksikleri orataya çıkar. ancak uzamnlık alanı sadece örnk. logo yapmaksa bir ekip olarak çalışmalarını başarılı ve güzel bir şekilde sürdürürler. maalesef türkiyede filmcilik sektöründe hala araba yakma sahnelerinde gerçek araba yakıyorlar buda bir ekip eksikliğinden oratay çıkıyor herşeyi tek bir kişinin üstüne yüklediğinde böyle sorunlar orataya çıkar.bu yüzdenki bilim adamlarına değer verilmeyen bu ülkede avrupa adına çalışan çok başarılı türk bilim adamları ortaya çıkıyor.

seldabaslanti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar genelde işveren açısından baktınız olaya ve Türkiye koşullarını da kattınız. Bu konularda hemfikiriz. Ama kendimize şunu da sormalıyız. Acaba uzmanlık alanımızı belirlememizi isteselerdi hangisini seçerdik? Bir ömür kurumsal kimlik tasarlamamızı isteseler yapabilir miydik acaba? Grafikerliğin doğası sürekli değişim değil midir? Farklı şeyleri keşfetmeden tek bir düzlem üzerinde gider miydik ki?...

G-ART

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Uzman olmak biz işçilere göre değil çünkü, emir altındayız ve verileni yapmak zorundayız varmı aksini iddaa eden?

Kendi sergimizi açma imkanımız olsaydı veya Ülkemizdeki bu meslek uzmanlık alanına göre ayrılsaydı, inanın bu ülke Dünya çapında bir çok CEVHERLER çıkarırdı.

Layguen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet siz hepiniz haklisiniz ama bir insan grafikle calistigi zaman afisinden tut da vizit kartina kadar grafik le ilgili degilmi..

berilizm

🌱Yeni Üye🌱
bilgisayar programclığı okudum bende..web tasarımı alanım ama grafik tasarım yeteneğiminde olduğunu keşfettim...en son girdiğim iş yerine grafiker olarak girdim fakat ajans aynı zamanda bölgesel bi gazete çıkarıyor..bende quark express öğrendim.tabi flash photoshop corel vs.den sonra bu biraz word gibi geldi bana..ama gazete dizgiside eğlenceli bi işmiş....alanım yawaş yawaş genişliyo sanırım:p