Merhaba;
Nüket hanımdan yola çıkarsak ki çıkmalıyız bence kendisi ambalj tasarımında çok başarılı ve uzmanlığı olan biridir, dağılmaz o işin erbabıdır diyebileceğimiz bir tasarımcı evet kelimenin karşılığı ile UZMAN...
Fakat piyasa koşullarına bir göz attığımız zaman ben şu an özel bir şirkette 3 kişilik ekibimle bakın neler yapıyorum...
Tüm Matbuu evraklar baskı aşamasına kadar takibi v.s,
Dergi, gazete v.s medya yayınlarına verilecek reklam tasarım ve strateji çalışmaları,
İç ve dış mekan ( tabelasından tutun afişine araç giydirmelerinden tutun dış cephe bina giydirmelerine kadar )
Fuar organizasyonu ve içeriği, davetiyesi çağrısı, konaklaması, süreç içeriği, fuar alanı faaliyetleri eğlence olur çekiliş olur toplantılar ve seminerler olur, masa sandalye tedarik v.s, müşterilerin ulaşımlarına kadar aklınıza gelebilecek herşey...
İmalat ve ithalat ile alakalı üretim analizleri, ve ambalaj tasarlamaları,pazarlama çalışmaları bunlarla alakalı satın almaları (kutu, koli, v.s) tayin etme, belirleme.
Web tasarımlarının organizesi, müşteri üzerindeki etki tepki ölçümleri analizleri ve geliştirmeleri,
Fuar organizasyonu video görüntülemesi, fotoğraf çekimleri, ve fuar sonrası İnteraktif cd oluşturulması,
Şirket içerisinde bulunan stüdyomda Ürün fotoğraf çekimleri katalog, insert, web v.s için.
Şimdi Uzmanlaşalım, uzmanlaşalımda, Kendi adıma konuşursam eğer adım kesinlikle grafiker değil sanırım ve eğer grafiker değilsem ben neyim ? Uzmanlaşacaksam neresinde uzmanlaşacağım ?
Aslına bakarsanız bu kadar işi yapabilmek için veya en azından bir kartvizitin dahi tasarımını yapabilmek için, baskıdan,boyadan, kağıtdan, anlamamız şart bugün basit bir ambalaj tasarımı yaparken dahi bıcaktan anlamamız şart. Bilmiyorum yanılıyormuyum ama, al ben tasarladım sende uygula sizlerde baskı aşamasına getirin sende git baskı antlaşmasını yap tarzında bir olgunun olduğu bir yer vardır muhakkak ama benim hiç öyle bir yerde çalışma şansım olmadı dolayısıyla, 10 yıldır bu meslekteyim 12 iş yeri değiştirdim, değişik sektörlerde bulundum, sonuç olarak uzman değilim ama bir çok konuya vakıfım FAKAT halen değişmeyecek bir şey var ki oda şudur NÜKET HANIM'ın uzmanlığına hala hayranım, uzmanlığı olan her tasarımcı için bakış açım bu aynı hayranlıkla izliyorum...
Saygılarımla