Kardesim ben 6 yil once grafik tasarim bolumunden mezun oldum. 5 yildir aktif grafik tasarimciyim. Ama hala kendime iyi bir tasarimci diyemiyorum.
Her seyden once grafikerlik bir kac program bilmeyle olacak is degil. Degil 3, 10 yıl bile ugrasmak ise yaramaz. Grafikerlik bir hayat tarzıdır, bir kültür birikimidir.
Saygılarımla...
aslında uzun yazıları okuyama üşenirim ama melih bey'in yazısını sonuna kadar okudum. bunlar hiç bir yerde bulamayacağım bilgiler çünkü. hatta bence site içerisinde sabitlenmelidir diye düşünüyorum. ilk önce onu iyice oku ve anla derim. -ilk sayfada-
yukarda alıntı yaptığım arkadaşımız güzel bir noktaya temas etmiş. çok önemli şeyler bunlar. uçsuz bucaksın birşeydir bu, hiç bir zaman ben tam olarak biliyorum diyemezsin. evet, prgoramı belki bilebilirsin fakat herşey senin hayal gücünle sınırlıdır. biraz daha açık olursak; bu sanattır, kaportacılığa benzemez. yani öğrenmekle bitmiyor iş.
grafik tasarım bir sanat dalıdır. grafikerlik ise bir meslektir. "ben grafikerim" demen için profesyonel olman lazım. mesela grafik tasarım ile ilgili bir işyerinde çalışabilecek kapasitede olmalısın veya bir güzel sanatlar fakültesinden grafik tasarım mezunu olman lazım.
fakat iş şu sıralar deymi yerindeyse biraz çoluk çocuğun eline kalmış durumda ki bunun çokta zararı olduğu söylenemez. sadece şu ayırt edilmeli:
-bu sanat dalı ile hobi olarak uğraşıyorum.
-benim işim bu, grafikerim. şunun gibi:
-bu sanat dalı ile hobi olarak uğraşıyorum.
-benim işim bu, ressamım.
yazdıklarımda yanlışlarım olabilir, üstadlarımız daha iyi açıklamalarda bulunmuşlar zaten..affola
saygılar..