Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafiker olmak istiyorum.ama nasıl?

ayfare

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğitim şart. 3-5 aylık kursla bu iş olmazzzz!!!

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu eğitimli, Alaylı muhabbeti artık sıktı. Kim iyi yapabiliyorsa bu işi yükselir alaylı ya da eğitimli bu kadar basit. Ayrıca yıllarca eğitim alıpta, alaylılar kadar olamayan ve isyan eden arkadaşlar başkalarıyla savaşmak yerine önce bi kendilerini değerlendirsinler derim.

senem sevtap

🌟Usta Tasarımcı🌟
insanlar 4 sene okuduktan sonra bile grafikerlik konusunda akademik eğitimi olmayan insanların yanında stajyer konumunda bile faydalı olamayabiliyorlar. o nedenle işin eğitim kısmının illa ki lise yada üniversite ile sınırlı olması fikrine katılmıyorum. ama tasarım yapabilecek zevk ve zeka düzeyi kesinlikle şarttır o konuda hemfikirim. bir de başkalarının tasarımlarından esinlenerek üzerinde sadece birkaç değişiklik yapan sonra sıkılmadan ben yaptım diyenler var ki bunlar işte ne yaparlarsa yapsınlar operatörden fazlası olmazlar.

akademik eğitim kısmına bende kısmen katılmıyorum ben lise mezunuyum önce hobi olarak bu işe başladım sonra bir kursa giderek bir kaç program daha öğrendim(kurstaki öğretmenim gazi üniv.de hoca olmasına rağmen sadece araç toollarını öğrenebildim çünkü oda bilmiyordu programların ayrıntılarını) buna bile razı oldum çünkü bu işi yapmaktan büyük keyif alıyorum daha sonra azmederek kursta kısmen öğrendiğim programları çok iyi düzeyde öğrendim bunu güzel sanatlar fakültesini birincilikle bitiren arkadaşımın evde hobi olarak yaptığım çalışmaları beğenip ''nasıl yaptın banada öğretsene'' demesiyle dahada iyi anlamış oldum
Bazı kişiler akademik eğitim aldıktan sonra birazda tecrübeyle biz alaylıları açıkara geçebiliyor kabul ediyorum ama, akademik eğitim alıpta 2 yılda ajans deneyimiyle çalıştığım şirkette işe mevcut grafikerlere oranla çok yüksek maaşla işe başlayıp işten anlamadığı farkedilince 5-10 gün sonra apar topar işten atılan eğitimlileride gördüm

önemli olan yetenek, yetenek olmadığı sürece kişi istediği kadar akademik eğitim görsün bence hiç bir önemi yok artık işverenlerin çoğununda benim gibi düşündüğünü görmek beni sevindiriyor...

muzip38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eğtimden bahsetmişiniz bunu üzülerek söylüyorum 2 yıllık grafik tasarım mezunuyum 4 yıl olsa ne değişirdi bilmiyorum fakat 2 yıl bunun eğtimini aldım ancak kimse bana bunu sormuyor tecrüben varmı diyor stajyerlik yaptım bi kaç yerde diyorum onlarda pek sıcak bakmıyor iyi bir grafiker olmak sadece okumakla değil sektör içine girmekle olunur bence

kutlay006

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.renklikalemreklam.com
eğitim mutlaka gerekli olabilir ama okulunu okumamış kendi başına öğrenmiş veya 3-5 ay kursa gitmiş kişilerde de yaratıcılık olabilir onları küçümsememeniz lazım.teorik olarak okulunu bitirmiş kişilere lafım yok.ama pratik olarak okulunu bitirmiş kişilerden hiç okulunu okumamış arkadaşlarımızında okuyana göre daha başarılı çalışmalar yapanları vardır mutlaka.bahsettiğiniz gibi YARATICILIK..bunun okumakla alakası yok bence.benim görüşüm

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mektepli-alaylı tartışmaları asla bitmez. İçinde bulunduğumuz çevrenin zorlamaları ile herkes kendine bir yer bulur. Burada önemli olan şey, ideal olanı bulmaktır. Kimse kimseyi karşısına alarak polemik yapmasın lütfen. Kabul etsek de etmesek de piyasada hem alaylı hem de mektepli grafik emektarı var. Her iki grupta da hem iyi hem kötü icracılar da mevcut. Böyle karmaşık bir ortamda gerçek GRAFİK TASARIM ve Grafik Tasarımcı günden güne değerini yitiriyor. Gerçekten başarılı olanlar, vasat ve başarısız icracıların arasında gerçek değerlerini bulamamaktadırlar. Gerçekten yetenekli, azimli, eğitimli ve tecrübeli grafikerler, piyasadaki diğer icracılar ile aynı kefeye konularak bakıldığı için bu işin değeri düşüyor.
Burada sonuçsuz tartışmalar yapmak yerine hem mesleği gerektiği değerine kavuşturmak, hem de grafik tasarımcıların umutlarını tazelemek için yapılması gereken bence, güçlü bir birlik kurup onurumuza sahip çıkmalıyız.

yasemin özbek

🏆Pro Tasarımcı🏆
bende grafikerim ama corel kullanmayı biliyorm.malesef benım problemım bende potoshop kullanmayı bilmıorm :(hadi beraber ağlayalım

Feride ATAMER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ellerinize sağlık melih bey gerçekten çok güzel bir sunum hazırlamışsınız.

serhat_tarhan

🌱Yeni Üye🌱
yha arkadaşlar ben 13 yaşındayım ve ben grafiker olmak istiyorum ama grafik çizimim kötü ve ben hangi liselere hazırlanmalıyım...? , hangi üniversiteye gitmeliyim? bu konularda hiç bi bilgi yok ve ayrıca ben grafik eğitimi almakta istiyorum

Esoalp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana göre yetenek şart. Ben yıllardır bu mesleği yapıyorum. Mesleğe ilk başladığım yıllar (1986) her şey o kadar zordu ki. O zorluk içersinde bir şeyler tasarlardık. Ve müthiş paralar alırdık. Şimdi teknoloji gelişti ve her şey kolaylaştı. Bunun artıları gibi eksileri de oldu. Şimdi işverenler gerçek yetenekli kişilerle operatörleri birbirinden ayıramıyor. Ben bu kadar parayı ne vereceğim, bir iki işimi bozar öğrenir zihniyetiyle az paralar öneriyor. Bu da mesleğin ayağa düşmesine neden oluyor. İki kuruşa çalışmaya razı Grafikerler! yüzünden piyasa berbat. Eleman kurstan çıkıyor 3 programı menulerden göstermişler, öğrndiğini zannediyor ne işe yaradığını, sonra dalıyor piyasaya ne ücret verirlerse eyvallah diyor, piyasayı düşürüyor. Sözüm meclisten dışarı gerçekten yetenekli olanlara lafım yok. İşim gereği müşterilerden çalışmalar geliyor o çalışmaları bizim tekniğe göre ayarlayıp montajlıyoruz bazen. Öyle şeyler görüyorum ki inalılır gibi değil. Adam daha overprint i bilmiyor. Hadi ben vereyim diyorum ikinci şok adam alanı çizmek yerine çizgi kullanmış. İşin yoksa o çizgiyi alana dönüştür sonra binmeleri ver. Sadece tasarım la da bitmiyor. Bunun baskı aşamasıda var. Kusursuz basılabilmesi için yapılması gereken bir sürü şeyden bi haber kendine grafikerim diyen bir yığın piyasayı düşüren güruh... Ben 23 yıldır bu işi yapıyorum. Hala öğreniyorum...

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana göre yetenek şart. Ben yıllardır bu mesleği yapıyorum. Mesleğe ilk başladığım yıllar (1986) her şey o kadar zordu ki. O zorluk içersinde bir şeyler tasarlardık. Ve müthiş paralar alırdık. Şimdi teknoloji gelişti ve her şey kolaylaştı. Bunun artıları gibi eksileri de oldu. Şimdi işverenler gerçek yetenekli kişilerle operatörleri birbirinden ayıramıyor. Ben bu kadar parayı ne vereceğim, bir iki işimi bozar öğrenir zihniyetiyle az paralar öneriyor. Bu da mesleğin ayağa düşmesine neden oluyor. İki kuruşa çalışmaya razı Grafikerler! yüzünden piyasa berbat. Eleman kurstan çıkıyor 3 programı menulerden göstermişler, öğrndiğini zannediyor ne işe yaradığını, sonra dalıyor piyasaya ne ücret verirlerse eyvallah diyor, piyasayı düşürüyor. Sözüm meclisten dışarı gerçekten yetenekli olanlara lafım yok. İşim gereği müşterilerden çalışmalar geliyor o çalışmaları bizim tekniğe göre ayarlayıp montajlıyoruz bazen. Öyle şeyler görüyorum ki inalılır gibi değil. Adam daha overprint i bilmiyor. Hadi ben vereyim diyorum ikinci şok adam alanı çizmek yerine çizgi kullanmış. İşin yoksa o çizgiyi alana dönüştür sonra binmeleri ver. Sadece tasarım la da bitmiyor. Bunun baskı aşamasıda var. Kusursuz basılabilmesi için yapılması gereken bir sürü şeyden bi haber kendine grafikerim diyen bir yığın piyasayı düşüren güruh... Ben 23 yıldır bu işi yapıyorum. Hala öğreniyorum...

Üstadım o kadar doğru şeyler yazmışsın ki.. Ben 2 senedir matbaada çalışıp operatörlüğü öğrenmeye çalışmakla beraber icra ediyorum.. Ben bile bahsettiğin kişilerden bıktım.. 30-35 yaşlarındaki adam, sırf egosunu tatmin etmek için bana "tasarımı hazır, baskıya direk verebilirsiniz" diyor telefonda ve dosyayı msnden gönderiyor.. Bir hışımla dosyayı açıyorum ama powerpoint..

Bir de bu dosyanın montajı yapılacak vs.

Fiyatı vermişsin, tasarımı fiyata dahil etmemişsin, bir sürü vıtvızırık iş, adama izah da edemiyosun al bas diyor.. Kağıdını ona göre hesap edip tekrar fiyat veriyosun, yok o kadar olur mu diyor falan fişmekan..

beter böcek

🌱Yeni Üye🌱
merhaba aranıza yen katıldım çok acil bilgiye ihtiyacım var...kursları araştırdm 400 satlik 140 saatlik özel kurslar. diğer taraftnada ismek grafikerlik kursuna kayıt yaptırdm ama başlamadı henüz. ismekte vaktimi boşa mı harcarım yoksa bana bişeyler kazandırır mı ?ya da hemen özel bi grafik tasarım kursuna yazılsam mı lütfen çok acil dönüşlerinizi bekliorum

Nekr

🌱Yeni Üye🌱
Kardesim ben 6 yil once grafik tasarim bolumunden mezun oldum. 5 yildir aktif grafik tasarimciyim. Ama hala kendime iyi bir tasarimci diyemiyorum.

Her seyden once grafikerlik bir kac program bilmeyle olacak is degil. Degil 3, 10 yıl bile ugrasmak ise yaramaz. Grafikerlik bir hayat tarzıdır, bir kültür birikimidir.

Saygılarımla...

aslında uzun yazıları okuyama üşenirim ama melih bey'in yazısını sonuna kadar okudum. bunlar hiç bir yerde bulamayacağım bilgiler çünkü. hatta bence site içerisinde sabitlenmelidir diye düşünüyorum. ilk önce onu iyice oku ve anla derim. -ilk sayfada-

yukarda alıntı yaptığım arkadaşımız güzel bir noktaya temas etmiş. çok önemli şeyler bunlar. uçsuz bucaksın birşeydir bu, hiç bir zaman ben tam olarak biliyorum diyemezsin. evet, prgoramı belki bilebilirsin fakat herşey senin hayal gücünle sınırlıdır. biraz daha açık olursak; bu sanattır, kaportacılığa benzemez. yani öğrenmekle bitmiyor iş.

grafik tasarım bir sanat dalıdır. grafikerlik ise bir meslektir. "ben grafikerim" demen için profesyonel olman lazım. mesela grafik tasarım ile ilgili bir işyerinde çalışabilecek kapasitede olmalısın veya bir güzel sanatlar fakültesinden grafik tasarım mezunu olman lazım.

fakat iş şu sıralar deymi yerindeyse biraz çoluk çocuğun eline kalmış durumda ki bunun çokta zararı olduğu söylenemez. sadece şu ayırt edilmeli:

-bu sanat dalı ile hobi olarak uğraşıyorum.
-benim işim bu, grafikerim.

şunun gibi:

-bu sanat dalı ile hobi olarak uğraşıyorum.
-benim işim bu, ressamım.

yazdıklarımda yanlışlarım olabilir, üstadlarımız daha iyi açıklamalarda bulunmuşlar zaten..affola :) saygılar..

selcuklu

🌱Yeni Üye🌱
Bir grafiker olmak istiyorum lafı üzerine bu kadar geyik yapılır mı? olursan olursan olursun olmazsan olmazsın. içten gelen bişey bu:)

Ömer GÖKYAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.youtube.com
haha ünilerde okuyan birisi quark ta 4. senesinde mezuniyet çalışması yapmış, içler açısı rezilmi rezil. eğer p.shopta ilerlemek istiyorsan daha çok araştır. okul herkesi yontamıyor :)

graphiker_isO7

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
melih abi gerek tecrubesi gerekse bilgi birikimiyle her seyi tam olarak anlatmıs . herkesin en az 3 defa okuması gerekir diyorum ...

bu işe gonul werenler inanmaktan da ote calışmak lazım...
kolay gelsin

mayzel060

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar ben iş arıyorum grafikerim photoshop corelde biliyorum orta düzey de frehand var yardımcı olurmusunuz lütfen

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
haha ünilerde okuyan birisi quark ta 4. senesinde mezuniyet çalışması yapmış, içler açısı rezilmi rezil. eğer p.shopta ilerlemek istiyorsan daha çok araştır. okul herkesi yontamıyor :)

Fakat okul yinede yararlı bir kurumdur. O "yontamıyor" dediğiniz insanlar okuyupta öyle olmuşlar. Ya okumasalardı? Eyvah!!!

Eyvah ki ne eyvah!

selam arkadaşlar ben iş arıyorum grafikerim photoshop corelde biliyorum orta düzey de frehand var yardımcı olurmusunuz lütfen

İş arayanlar bölümüne mesajınızı yazınız. Forum kurallarını da okumayı ihmal etmeyiniz.

bdda

🌱Yeni Üye🌱
hepiniz eğitimden bahsetmişsinizde çok güzel eğitim almak ama unuttuğunuz bi nokta war eğer tasarımı yapcak elemanın hayal gücü eğer warsa eğitimi sadece teknik bilgi olur