Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafiker olmak istiyorum.ama nasıl?

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
estf. vatandaş... Allah'ın verdiği yeteneği keşfeden cevherlere şans tanınmalı.. tecrübenin o kadar önemli bi kriter olduğunu düşünmüyorum... tasarım konusunda özellikle... sonuçta tasarımcıdan kampanyanın tümünü yönetmesi beklenmez... aynı zamanda yöneticidende logo tasarlaması...

Ne ceketler gördüm, içinde adam yok. Ne adamlar gördüm, üstünde ceket yok... ;)

çok doğru söylüyorsun vallaha süpersin

allisone

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar
Konuya hızlıca yazıp çıkmak istiyorum..İmla hatalarımı mazur görün lütfen..
Başkaları gibi ne Güzel Sanatlar okuyabildim ne bir kursa gidebildim..Bunu özellikle seçmiş değilim..İmkanım yoktu..halada yok..
Ama çocukluğumdan beri çizim,tasarım,renkler ilgi alanıma giriyordu.
Amiga 500 almamın tek sebebi Fantavision isimli çizim+animasyon programıydı şimdiki Flash mantığıyla çalışıyordu..Hala özlerim..
Çocukluğumdan beri meraklı ve hevesliyim bu işe..Amiga 500 ün daha öncesinde ilk okul zamanlarımda ise defter sayfalarından kendime gazete yapıp ev içerisindeki haberleri yazardım..çoğaltma işlemini mum ve bozuk parayla hallederdim..Orta okulda sınıfın yarısı Resim derslerinde sıramda kuyruk oluşurdu herkese sipariş Adam,ev,ağaç çizerdim..
Şimdi burada bazı yazılanları okuyup ciddi anlamda üzülüyorum..8 sene okumak gerekir yoksa grafik tasarımcı olunamaz..
Kısaca topluma sunacak donelerin bende var olmadığını söylüyorsunuz..
Bu işten para kazanmak için tırnaklarımla kazıyorum..şu anda ekranın %35 'i çatlamış bir laptopta kartvizit yapmaya çalışıyorum..Müşterimden aldığım tepki
"3 ajansla çalıştım böylesini yapan olmadı"
Kesinlikle kendini övme yada ukalalık olarak algılansın istemiyorum..
Sadece bu işin tıpkı şarkı söylemek yada dans etmek gibi olduğuna inanıyorum..
Yetenekliyseniz yeterlisiniz demektir..
Keşke okuma fırsatım olabilseydi..ama olamadı..
Sadede gelirsek
Diplomam yok diye hiç kimse içimdeki bu heyecanı küçümseyemez..
İşi bitirip Brief sonrası aldığım o güzel tepkilerden sonra içime akan o ılık mutluluğu hiç kimse alamaz benden..Yada Tasarımlarımı yolda yürürken herhangi birinin elindeki poşette..duvardaki posterde görmek..
Hem severek yapıyorum bu işi hemde üzerine para veriyorlar..
Lütfen genelleme yapmadan,İnsanları üzmeden yapın bazı yorumları..
Eminim şu anda konun en başındaki o umut kırıcı yazıları okuyup uzaklara dalan okumaya imkanı olmayan ama çok yetenekli olan arkadaşlar vardır..
En azından onları tenzih ederek yazın bazı sivri cümleleri..

styl_28

🌱Yeni Üye🌱
okumakta gerekli elbet ama kişinin yeteneği daha bi ön planda gibi geliyor bana.. yinede bu işin eğitimini almış olmak bizi bu mesleğe daha etkin kılar.Azim göstermek gerekli herşeyden önce... yoksa aldığımız eğitimin gittiğimiz kursun bile faydası olmaz..